Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Klánpontlista rendezése máskor (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=493)

monro 05-18-2006 15:30

Quote:

Originally Posted by Ati
2 körre a támadó, mindent szépen lebontott, vagy lefokozott, hogy kv után messze kerüljön, már csak a körváltás előtti másodperceket várja, hogy támadhasson. Ekkor valaki befrissít, és elkerül 8 körre, ezzel annyi a támadásnak.

Ebben az esetben rossz stratéga és megérdemli!
A bontást akkor csinálja meg minden JÓ játékos amikor már nem jöhet közbe semmi. Ezzel az erővel ki lehetne szedni a játékból azt az esetet amikor elindulok egy országra sereggel és abban a körben alámverik klánnal. Így szélsőséges esetben pattan a seregem, mert a felfeléütés 10%-át elvesztem. Vannak olyan dolgok amikkel érdemes kalkulálni! Az amit fent említettél ilyen. Nem szabad elfelejteni,hogy ez egy stratégiai játék! Számolni kell azzal amivel lehet. Ha lesz kézifrissítés akkor ezzel is.

wand 05-18-2006 15:32

Quote:

Originally Posted by Ati
2 körre a támadó, mindent szépen lebontott, vagy lefokozott, hogy kv után messze kerüljön, már csak a körváltás előtti másodperceket várja, hogy támadhasson. Ekkor valaki befrissít, és elkerül 8 körre, ezzel annyi a támadásnak.

jobbat mondok a támadó klán odaáll 2 körre akár egy rakás egység fokozásával, majd még mielőtt elindulna a védőklán egy gyors távolt bont és frissít és már ott sincs.

Colony 05-18-2006 15:32

Quote:

Originally Posted by aúú
Látod, te is elsiklottál pár dolog felett, ami felett én is...:)
Klánlistát 1 körön belül manuálisan ÖSSZESEN MINDENKINEK 5x lehet frissíteni, és 10 percenként lehet frissíteni csak, azaz egy frissítés óta nem telt még el 10 perc, akkor nem tudsz frissíteni... mivel olyat még nem láttam, hogy 5 különböző klán harcolt volna ugyanazon 1 körön belül, ezért ez valószínű nem fog semmilyen bekavarást okozni a különböző klánok harcaiba... és így tényleg van értelme annak is, ha valaki ügyel a klánon belül, távolba néz, látja, hogy mennek a klánra, szól a többieknek, mindneki belép amikor tud, felkészülnek a szembe menésre és mehet a frissítés... természetesen az ellen is felkészülhet, hogy lehet, hogy rá fognak menni, ezért pld ő is bonthat még (van jó pár taktikai lehetőség ez esetben, gondold végig őket)... szóval szerintem egyenlőre ez a legjobb megoldás így, ami született és talán a legfelhasználó barátabb is...

Viszont ha nem két klánba gondolkodsz!

1Szk
2So
3Me

So megtámadja Szk-t...Szk frissit visszatámad ennyi...köv körben So beér sikerül 1 helyezett lesz, Szk -nak csak egy kör kell és ismét Ő lesz az első. Viszont Me a frissitésekből és a leütésből látja hogy Szk üres.....és Me megint frissit... Ez egy végeláthatatlan folyamat, magyarán szólva egyszerübb ha nem manuális lenne, hanem 10 percenként rendezné és kész!

Az alábontások meg meddig zajlanának 10 perces frissitésnél? A nap végére "csoport" végén 3db tízezres klán 10%barakkal és 90%üres területtel bontogat aztán meg reggelre kitudd többet beépíteni?

Ati 05-18-2006 15:32

Quote:

Originally Posted by wand
nem tudom milyen játékot jáccol.. még1x mondom az összes lenti cspioban ez van! a pontlistában 1x frissül a körtávolság méghozzá a körváltás első mozzanataként.

Máshol is lehet játszani a távolságokkal, csak:

1, Ez A-ban sokkal látványosabb.
2, Ez A-ban sokkal megvalósíthatóbb, lévén, hogy itt tudsz rá elegendő pénzt szerezni, lent ez sokkal macerásabb a klánraktár hiányában.

aúú 05-18-2006 15:33

Quote:

Originally Posted by Ati
No nézzük. Ha valakihez közel akarok kerülni, akkor azt akarom, hogy minél kevesebb ideig legyek mellette, minél kevésbé vegye észre, hogy ott vagyok. Ezért hát nem óra:10-kor fogok pontlistát frissíteni, hanem óra:59-kor. Ha valaki kicsit ráérősebben játszik, és óra:57-kor befrissít, akkor máris ugrott az 59-es frissítési lehetőségem.

És elindítják rám a sereget, ugyanúgy mint most és tada, jön is a körváltás... és ha távolba nézek ugyanazt látom mint most, 1 körre van hozzám a sereg... és ekkor én frissítek, így 2 körre kerülök és elindítom én is a saját seregemet ezzel megkapva a visszavágás lehetőségét, amit most viszont NEM tudok megcsinálni...

Ha pedig én támadok és tudom, hogy megpróbálnak rám jönni sereggel, akkor még bontok kicsit, még képzek némi katonát, hogy ha az ellen befrissít, akkor ne legyen 2 körnél közelebb, vagy éppen felépítek az utolsó percekre mindent, hogy ha le akar bontani hozzám, akkor én felfelé eltávolodjak tőle... stb... innentől ez taktika Atis és mindkét oldalnak megvannak a megfelelő lehetőségei!

monro 05-18-2006 15:36

Quote:

Originally Posted by Ati
No nézzük. Ha valakihez közel akarok kerülni, akkor azt akarom, hogy minél kevesebb ideig legyek mellette, minél kevésbé vegye észre, hogy ott vagyok. Ezért hát nem óra:10-kor fogok pontlistát frissíteni, hanem óra:59-kor. Ha valaki kicsit ráérősebben játszik, és óra:57-kor befrissít, akkor máris ugrott az 59-es frissítési lehetőségem.

Szintén amit az előzőben írtam. Ugyanaz mint amikor megtámadok valakit és a seregem visszafordul, mert valaki más is éppen teszi amit jónak lát!
Ez a játék stratégiai játék! Ha te vállalod a kockázatát, hogy 59-kor akarsz frissíteni akkor tedd, de számíts arra hogy esetleg megszívat valaki, bár hozzáteszem, hogy ezzel csak megspórol neked 500 milliót ha egyébként már készen áll a klán a "ráállásra". Így nem neked került pénzedbe :D

Arwyl szelleme 05-18-2006 15:37

Quote:

Originally Posted by aúú
Ez nem lenne túl jó ötlet... gondold el, akit te hírtelen 2 körre látsz a frissítés után, az az előbb még mondjuk 3-4 körre volt és ha látni akarnád, hogy valaki 2 körre került e hozzád folyamatosan nyomogatni kéne a frissítést... ez egyrészt leterhelné a szervert, másrészt előfordulhatna, hogy ugyanazon orik különböző távolságokban lennének mindenkinek... és így pld sereget se tudnál indítani, mert te 2 körre akarod indítani (ugyibár a te pontlistádon 2 körre van), miközben ő már rég elhúzott tőled 4-100 körre a saját pontlistája alapján... ekkor mennyi körre is menne ki a sereg?

Természetesen úgy gondoltam, hogy az én klánpontszámom és távom nem csak nekem frissül hanem mindenki másnak is. Tehát ha én frissítek akkor CSAK az én klánom pontszáma frissül hozzá a többiekéhez! Ha közben valaki bontott és "nem frissítette be ezt a klánponjába" akkor ezt az én frissítésem NE tegye meg.

monro 05-18-2006 15:40

Quote:

jobbat mondok a támadó klán odaáll 2 körre akár egy rakás egység fokozásával, majd még mielőtt elindulna a védőklán egy gyors távolt bont és frissít és már ott sincs.

Hehe :)
Ha lefokoztál az látszik és innen kezdve akár szándékosan ÉN fogok frissíteni, hogy megszivassalak ;)
Ismét csak ÁLLÍTOM EZ STRATÉGIAI ELEMEKET HOZ A JÁTÉKBA! és ez JÓÓÓÓ!

aúú 05-18-2006 15:40

Quote:

CL menjen az a sereg is ténylegesen szembe, ha már 1 körös a sereg akkor jelenleg ott már nem lehet tekizni.

Wand mér miért menne 1 körre szembe????
Nézzük sorban a dolgokat:
1. Te elindítod a sereged körváltás 2 másodperccel, a másik ablakban pedig kiadod a bontás parancsot, hogy messzire kerülj.
2. Jön a körváltás amikor nem tudsz csinálni semmit...
3. Távolba néz az ellen, aki a körváltás alatt látta, hogy 2 körre voltál és most 10 körre vagy és látja, hogy jön a sereged és már 1 kör múlva beér...

Mit tudsz ezzel csinálni most?

1. Semmit, 1 órán át rágódsz azon, hogy mennyit fognak vinni tőled, mert hiába bontasz le, a frissítés és a csata közben semmit nem tudsz csinálni...
2. A csata után ha beütöttek, akkor meg már azért nem tudsz, mert annyit ütöttek rajtad..

Az új manuális frissítésnél mi történne?
1. Lebontasz és frissítesz amint tudsz és küldöd a sereged ha 2 körre vagy az ellenhez...
Ám ha az ellen is okos és taktikázik, akkor kijön köztetek egy taktikai vereseny és nem bizti, hogy tudsz rá küldeni sereget te is, de legalább az esélyed MEG VAN RÁ...

Kisbér 05-18-2006 15:40

Mi lenne, ha maradna minden a mostani rendszer szerint, de:

Egy klán csak akkor tud x körösen támadni egy másik klánt ha már y kör óta ezen x körön belül van :D
Tehát számokkal:
Én 4 körre vagyok egy klántól. Felugrok/lebontok hozzá 2 körre, akkor minimum pl 3 kört el kell töltenem mellette, hogy tudjak indítani egy támadást ellene. Így a védőket nem érné a meglepetés a támadáskor. Eltávolodni persze el lehetne a seregek elküldése után...

Vélemény? :D

All times are GMT +1. The time now is 12:39.