![]() |
Quote:
Meg talán azért mert a faktoritás nem arról szól hogy pl 6*(6-1)*(6-2)*... Ás ha -1-ből sokszor kivonunk egyet akkor mínusz végtelen lesz. |
Quote:
Pl. annak, sincs értelme , hogy 0^0, mégis tudjok, hogyha létezne, akkor 1lenne :) (-1)!=-1, de (-6)! nem -720. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
x= 1.9999999... 10x= 19.999999... vonjuk ki a ket egyenletet: 9x = 18 => x =2. Minden periodikusan ismetlodo vegtelen tizedestortet at lehet irni ket egesz szam hanyadosakent ezzel a modszerrel... :) |
Quote:
Ennyi erővel a 0/0 alapú határétéket is értelmezzük:D |
Volt egy olyan kezdeményezés, hogy (-1)^(n)*(-n)! egy negatív n szám faktoriálisa?
|
Két szerintem érdekes kérdés :)
Melyik a nagyobb? A: A háromjegyű négyzetszámok száma B: A kétjegyű prímszámok száma Ha valaki egyből le akarja számolni, akkor is érdemes tippelni előtte. Második: Legyen A halmaz azon kétjegyű páratlan számok száma, amelyek nem oszthatóak 3-mal és 5-tel. Legyen B halmaz a kétjegyű prímek száma. Hány elemű A/B? (Azaz hány elem van benne A-ban, ami nincs benne B-ben) |
Quote:
2.ra 3 elemü. 14 7el osztható szám van 100ig. ebből lejönnek a párosok marad 7, ebből lejön a 7 ami nem 2jegyü marad 6 és lejön a 3*7,5*7,9*7 (ugye a mert nem lehet 3-al és 5el osztható sem) így marad a 7*7,11*7,13*7 |
Nah jó elkezdtem tovább gondolkodni leszámolás nélkül. 90 2jegyü szám van. ennek a fele páros, tehát marad 45. ebből asszem 15osztható 3al, így marad 30. asszem kb 6 lesz osztható 5-el és 3al nem így marad 24. 7el még 3 ami egyikkel sem, így marad 21...
|
Quote:
Ezeket a törteket meg sajnos nem értem. Majd később elmondom, hogy én hogyan gondolkodtam. |
All times are GMT +1. The time now is 00:50. |