Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Raktárkulcs helyett más törpe fajivarik: (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=404)

Xeper 05-10-2006 15:32

Aúú: nem úgy értettem. Hanem nem látom értelmét a játékba bevinni egy fontos információról hazudó varázslatot.... nézd meg az elf specvariját... ott nyilvánvaló(99,999%-ban :D ) hogy a gömb hamis, éplistánál sem tartom helyesnek 0tól különböző számok kiírását.

Chris 05-11-2006 08:08

Quote:

Originally Posted by Xeper
...nem látom értelmét a játékba bevinni egy fontos információról hazudó varázslatot...

Nem vagyok Aúú, de azért válaszolok, ha nem baj.
Szerintem a megtévesztés varázslat is ilyen. Ha nem vagy az oriban akkor, mikor bebuknak, és nem tudod leelnőrizni a térkaput, vagy épp az előtt lopnak le és buknak be mielőtt bezáródna a kapu, csak igen nehezen fogod megtudni, ha egyáltalán megtudod, hogy tényleg az lopott-e, akit kiírt a progi.

Xeper 05-11-2006 12:58

Quote:

Originally Posted by Chris
Nem vagyok Aúú, de azért válaszolok, ha nem baj.
Szerintem a megtévesztés varázslat is ilyen. Ha nem vagy az oriban akkor, mikor bebuknak, és nem tudod leelnőrizni a térkaput, vagy épp az előtt lopnak le és buknak be mielőtt bezáródna a kapu, csak igen nehezen fogod megtudni, ha egyáltalán megtudod, hogy tényleg az lopott-e, akit kiírt a progi.

De az nem egy támadás számolását elrontó varázslat...
"Pusztán" új ismerősöket lehet vele szerezni :D

aúú 05-11-2006 13:47

Quote:

Originally Posted by Xeper
De az nem egy támadás számolását elrontó varázslat...
"Pusztán" új ismerősöket lehet vele szerezni :D

Nos, ezek az új ismerősök nem ritkán a végét jelenthetik egy orinak... az meg, hogy az épfelmérés nem valós adatokat mutat, csak akkor befolyásol, ha nem a legrosszabbra készülsz, hanem megpróbálod kicentizni a támadást... így szerintem egyáltalán nem dúrva... míg ha mindenből 0-t látok, akkor tuti, hogy a legrosszabbra számítok és eleve úgy támadok, hogy azt ne tudja kivédeni, aztán a veszteségből megpróbálom leszűrni, hogy kellett volna e ennyi sereg...

Láma 05-11-2006 13:55

Quote:

Originally Posted by aúú
Nos, ezek az új ismerősök nem ritkán a végét jelenthetik egy orinak... az meg, hogy az épfelmérés nem valós adatokat mutat, csak akkor befolyásol, ha nem a legrosszabbra készülsz, hanem megpróbálod kicentizni a támadást... így szerintem egyáltalán nem dúrva... míg ha mindenből 0-t látok, akkor tuti, hogy a legrosszabbra számítok és eleve úgy támadok, hogy azt ne tudja kivédeni, aztán a veszteségből megpróbálom leszűrni, hogy kellett volna e ennyi sereg...

Mindeképp a legrosszabbra kel készülni, mert az éplista nem valós adatokat mutat. Ebben mia bonyolult? Ha a valós adatok alapján számolná a mutatottat, akkor meg a kiismerése után nem érne semit a vari...

Chris 05-11-2006 14:00

Quote:

Originally Posted by Láma
a kiismerése után nem érne semit a vari...

Kiismerés után, egyik félrevezető vagy leplező vari sem ér semmit...

Láma 05-11-2006 14:04

A fantomseregen mit ismersz ki?:) Mindig nullát mutat mindenből. a Megtévesztés meg mindig véletlenszerűen működik. Azért nem modannám hogy ezek nem érnek semmit, pont azért érnek, mert nincs mit rajtuk kiismerni. De ha lenne egy algoritmus ami nem véletlen alapon működik, és az alapján mutatná az éplistát, akkor előbb utóbb kiszámítható lesz az éplista...

Chris 05-11-2006 14:19

Látom, nem nagyon értjük egymást... :(
Egyrészt ki mondta, hogy nem véletlenszerű?
Másrészt a kiismerést arra érettem, ha bepróbálkozol sereggel, akkor az eredmény függvényében tudni fogod, hogy elég volt-e a hadsereg vagy nem. Ezt a fantomseregtől függetlenül tudni fogod.

Láma 05-11-2006 14:24

Quote:

Originally Posted by Chris
Látom, nem nagyon értjük egymást... :(
Egyrészt ki mondta, hogy nem véletlenszerű?
Másrészt a kiismerést arra érettem, ha bepróbálkozol sereggel, akkor az eredmény függvényében tudni fogod, hogy elég volt-e a hadsereg vagy nem. Ezt a fantomseregtől függetlenül tudni fogod.

De ha véletlenszerű, akkor is biztos a legrosszabb esettel számolok, csak azt még bonyolult is leprogramzoni, és lassitja a rendszert, ha nem felmérésenként változik, arról nemis beszélv,e hogyha véletlenszerű, akkor tök fals adatokat mutathat, pl 10 ház 1000 hekin. Egyszerűen nem értem miért kéne túlbonyolítani ezt.

aúú 05-11-2006 14:29

Quote:

Originally Posted by Láma
De ha véletlenszerű, akkor is biztos a legrosszabb esettel számolok, csak azt még bonyolult is leprogramzoni, és lassitja a rendszert, ha nem felmérésenként változik, arról nemis beszélv,e hogyha véletlenszerű, akkor tök fals adatokat mutathat, pl 10 ház 1000 hekin. Egyszerűen nem értem miért kéne túlbonyolítani ezt.

Ha 0-t mutat minden épületből akkor NEM A LEGROSSZABB ESETTEL FOGSZ SZÁMOLNI????? De... és akkor ennek a varinak se lenne értelme a te értékítéleted alapján... de ha hozzá veszem azt, hogy pont te írtad egy másik fórumon, hogy még 1/a-ban is van, hogy a kintlévő lovasaidat nem tudják kivonni az otthon lévő férőhelyedből... tehát ebben az esetben tuti, hogy nem a legrosszabbra készül az, aki meglát egy épületlistát...

All times are GMT +1. The time now is 11:56.