Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Háborús tippek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=347)

Synkel 10-16-2006 23:19

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35709)
Húdenehéz eset vagy :d
Mihez képest vitatom? Az orkhoz képest igen az elfhez képest nem... tiszta sor.
Mellesleg nem Északot Babszemjankóztam le, hanem Babszemjankó indította a topicot...nah de ez már nagyon off
Szal összegzem. A gnóm nem jó tolinak + varinak; az ork jobb hadi mint a gnóm. Röviden tömören ennyi lenne :)
Nah ebből a témából egyenlőre elég :p

Azon kívül, hogy tekit nem tud lopni, miért nem jó tolinak? Szerintem magas hekin messze a legjobb. Azért ha kiszámolod az 50% lakás és tolitekit, és megspékeled tisztánlátással, hát tolis legyen aki átmegy rajta...

Szecsa 10-17-2006 06:57

Kérdés, hogy mire tartod a tolist? :) Ezt kell szerintem tisztazni.
Ha en tolvajossal jatszanek, akkor azert tartanam, hogy minel tobb tekercset halmozzon fel lopasokkal, es lopja a masik tolisokat 1-1 szetmeszarlas utan.
Erre pedig a gnom nem jo! :(
De ez az en velemenyem.

Cece 10-17-2006 08:54

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 35722)
Kérdés, hogy mire tartod a tolist? :) Ezt kell szerintem tisztazni.
Ha en tolvajossal jatszanek, akkor azert tartanam, hogy minel tobb tekercset halmozzon fel lopasokkal, es lopja a masik tolisokat 1-1 szetmeszarlas utan.
Erre pedig a gnom nem jo! :(
De ez az en velemenyem.

Nah ezt támogatom!

Egy szövi tolisnak nevezi azt akinek a legtöbb tolija van. Nos ha van 3óriás + 1 gnóm akkor azért nem kérdés ki a toli. Imitt amot épületfelmérés, szövifelmérés + hasonlókra elmegy, de valódi tolinak mikor képtelen tekercset lopni.... áhh továbbra sem tartom jónak.

Harcosok 10-17-2006 13:30

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35679)
Én mindig is annak a híve voltam, hogy valaki tudja mit csinál és abban igyekezzen a legjobb lenni. Az efféle kombinációkat én erősen nem támogatom. Egy efféle ori inkább hátráltat egy szövit mint segít.
no nem rossszból mondom, csupán megálapítás :)

Na akkor ezek szerint te a klaszikus szövi hive vagy (2hadi 1 vari 1toli)
Mivel mondjuk egy 3 hadi 1 varis szöviben már kell egy gnom aki 10-15% kocsmát tart(és kis hekin erre még nincs szükség azaz itt is van már egy pici alakulás:P)
Meg modnjuk egy varisnak minek annyi vari 200hekire mondjuk?(ott élezik ki legjobban a varisokat)
Többet érsz ott 8k varival és melette még egy kis elit...(+természetesen ij)
Meg egy éheztetös varis ori most csináljon világméretű variszámot?:P

Synkel 10-17-2006 13:45

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35738)
Nah ezt támogatom!

Egy szövi tolisnak nevezi azt akinek a legtöbb tolija van. Nos ha van 3óriás + 1 gnóm akkor azért nem kérdés ki a toli. Imitt amot épületfelmérés, szövifelmérés + hasonlókra elmegy, de valódi tolinak mikor képtelen tekercset lopni.... áhh továbbra sem tartom jónak.

Az a helyzet, hogy 5-ben még lehet tekercset milliószám felhalmozni tolissal. Még 4-ben is. 3-ban és 2-ben viszont tuti szart nem érsz klasszikus tolis orikkal. Akitől lehetne és mernél is lopni, azoknak nem nagyon van, mert a kopással sem tudják tartani a lépést, nemhogy a lopások után visszavegyék az elvesztett cuccot. Az erősebb szövik, akiknek van tekijük, meg minden jóval el vannak látva, olyan hirtelen belezik ki a klasszikus tolist, hogy csuklani sincs időd...
B-ben 1 darab félelfet láttam, és embert se sokat. Gyanítom az elfek meglehetős hányada szintén nem annyira tolis, mint inkább hadis. 12% gnóm kocsmával legalábbis nem egyet loptam le... És a gnómok toliznak, és messze hatékonyabban mint bármi más. 5-ben elsődleges a tekilopás, de fentebb 4-9k-s nyersiárak mellett azt gazdaságosabb.
Érdekességnek: A betonvédelmes varisom B-ben kétszer támadott, nagy rábeszélés árán, mindkétszer tolisokat vert be: egy félelfet és egy embert. A félelf azóta elfnek újrázott.

Cece 10-17-2006 15:22

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 35769)
Na akkor ezek szerint te a klaszikus szövi hive vagy (2hadi 1 vari 1toli)
Mivel mondjuk egy 3 hadi 1 varis szöviben már kell egy gnom aki 10-15% kocsmát tart(és kis hekin erre még nincs szükség azaz itt is van már egy pici alakulás:P)
Meg modnjuk egy varisnak minek annyi vari 200hekire mondjuk?(ott élezik ki legjobban a varisokat)
Többet érsz ott 8k varival és melette még egy kis elit...(+természetesen ij)
Meg egy éheztetös varis ori most csináljon világméretű variszámot?:P

15% kocsmával te hova sorolnád a gnómot abban a 3 hadi 1 varis szöviben? A haidsokhoz, vagy talán ő lenne a vari?

Harcosok 10-17-2006 15:27

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35784)
15% kocsmával te hova sorolnád a gnómot abban a 3 hadi 1 varis szöviben? A haidsokhoz, vagy talán ő lenne a vari?

Írtam 10-15%
DE amugy hadinak természetesen:PSporoljon annyit az etetésen,hogy jó legyen hadisnak is mellette:P

Cece 10-17-2006 15:43

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 35770)
Az a helyzet, hogy 5-ben még lehet tekercset milliószám felhalmozni tolissal. Még 4-ben is. 3-ban és 2-ben viszont tuti szart nem érsz klasszikus tolis orikkal. Akitől lehetne és mernél is lopni, azoknak nem nagyon van, mert a kopással sem tudják tartani a lépést, nemhogy a lopások után visszavegyék az elvesztett cuccot. Az erősebb szövik, akiknek van tekijük, meg minden jóval el vannak látva, olyan hirtelen belezik ki a klasszikus tolist, hogy csuklani sincs időd...
B-ben 1 darab félelfet láttam, és embert se sokat. Gyanítom az elfek meglehetős hányada szintén nem annyira tolis, mint inkább hadis. 12% gnóm kocsmával legalábbis nem egyet loptam le... És a gnómok toliznak, és messze hatékonyabban mint bármi más. 5-ben elsődleges a tekilopás, de fentebb 4-9k-s nyersiárak mellett azt gazdaságosabb.
Érdekességnek: A betonvédelmes varisom B-ben kétszer támadott, nagy rábeszélés árán, mindkétszer tolisokat vert be: egy félelfet és egy embert. A félelf azóta elfnek újrázott.

Mindez szép amit leírtál, de ezek a dolgok annyira pillanatfügőek. Minden azon múlik, hogy egy adott időszakban milyen összetételű egy csoport. A nyersiárak amiket említesz percenként változnak és mondanom sem kell mitől függenek.
Vajon miért van az, hogy az A-ban szinte minden ori ami tolinak nevezhető elf!?
Azt mondod a gnóm toli hatékonyabb mint bármi más? Egy valamire való óriás vari percek alatt gajjra vágja a tolijait, ha meg annyi varit tart, hogy nem tud vele mit kezdeni akkor a hadisok nyesik szét... szal ez szélmalomharc.
Amúgy + azt kezdem észrevenni, hogy sokkal populárisabb az elf tolinak, mint a félelf + az ember (ami tulajdonképpen csak tolisnak jó)
Ami a klasszikus B-s tolikat illeti... hát azok ott már szinte életképtelenek, mivel a magas szintnek köszönheően az óriás + a gnóm hadisok jóval nagyobb haderőt képesek felhalmozni mint, egy tolis védelmet; főleg ha meg akarja tartani a tolis jellegzetességét.

Lassan fenekestül felfordul a hód. Olyan fajokat választanak olyan funkciókra amik csak részben képesek ellátni a feladatukat. Elf + gnóm toli ... egyik 50% ot lop , a másik nem képes tekit lopni de mást se sokáig, ha van ellenséges vari a közelben... gnómot varinak, miközben párat varázsol és már nincs is készije ( mellékesen jegyzem meg, hogy tolvajok hiányában nem sokáig varázsolgat)
Nah nem tudom... én ammondó vagyok, hogy mindenkinek meg van a maga véleménye illetve szive szerint választja milyen taktikával játszik. Sokaknak bejön a gnóm, a törpe, a hulla stb... én például ezekkel a fajokkal soha nem játszanák.

Cece 10-17-2006 15:46

Quote:

Originally Posted by Harcosok (Post 35785)
Írtam 10-15%
DE amugy hadinak természetesen:PSporoljon annyit az etetésen,hogy jó legyen hadisnak is mellette:P

Nah neee... nem úgy megy az azért. Azt hiszem nem lenne nehéz megszámolni mennyi tf ori van az A csopin kívül. Mellesleg mint olyannal foglalkozni kell nem keveset.
Ha meg már úgy áll a helyzet, hogy ütünk vágunk tanyafreezünk, akkor aligaha hiszem hogy lenne a szöviben egy gnóm haditoli :D

Harcosok 10-17-2006 15:56

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 35788)
Nah neee... nem úgy megy az azért. Azt hiszem nem lenne nehéz megszámolni mennyi tf ori van az A csopin kívül. Mellesleg mint olyannal foglalkozni kell nem keveset.
Ha meg már úgy áll a helyzet, hogy ütünk vágunk tanyafreezünk, akkor aligaha hiszem hogy lenne a szöviben egy gnóm haditoli :D

Ha tart 15% kocsmát akkor 4-5% sporolás kell össz a tanyán és már elmegy egy közepes hadisnak:)Meg elég oda 10% is :)De szerintem nem is lenne olyan könnyü megszámolni:PVan azért ott pár cska körbe kell nézni:PKisebb hekin 200-400heki között teljesen 0tanyás is rengeteg van fentebb már pár %-kal tartanak csak kevesebb tanyát:)

All times are GMT +1. The time now is 22:49.