Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Találós Kérdések :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3259)

Valezius 11-21-2008 17:52

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 197428)
Jol ertelmezted, csak Valezius szokas szerint feleslegesen kotozkodik :)

Teljesen termeszetes, hogy azt lehet feltetelezni hogy eleve le volt kapcsolva a villany. :)

Késő Betelgeuse már megértette, miért nem lehet úgy értelmezni.

Veled meg úgyis képtelenség megértetni.

Remedy 11-21-2008 17:57

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 197429)
Késő Betelgeuse már megértette, miért nem lehet úgy értelmezni.

Veled meg úgyis képtelenség megértetni.

Hat akkor mondd meg neki, hogy maskor ne kessen. :)

Szoval csak feleslegesen kotozkodsz, ertem. :) Sebaj, toled mar megszoktam. :)

Kutyuleee 11-21-2008 17:59

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 197425)
Általában valóban máshogy teszik fel, az az egyszerű változat.
De ez is jól van téve (tehát valóban tud így menni, és medvét is lőni, de hogy?), és jól mondod, nem a déli sarkon vagyunk, mert ott "csak" pingvinek laknak.

igaz igaz, de már a másik megoldás is megvan, de azt csak priviben küldöm el had szenvedjenek a népek:D:D

Valezius 11-21-2008 18:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 197430)
Hat akkor mondd meg neki, hogy maskor ne kessen. :)

Szoval csak feleslegesen kotozkodsz, ertem. :) Sebaj, toled mar megszoktam. :)

Nem kötözködnöd kéne, hanem beismerni, hogy a, kihagytál egy fontos infót vagy b, eleve tévedtél :p
Dehát te ilyen cselekvésre képtelen vagy.

Tipp írd be googlebe, hogy rab és kapcsoló, aztán nézd meg, hogy szokták feladni, és mit szoktak kiírni helyes válasznak.

http://www.heatwave.hu/riddle.html
pl. itt is azért van külön kiemelve, hogy
Quote:

Ja, és még csak azt sem tudjuk, hogy a kapcsoló kezdetben melyik állásban van... ;-)
mert,
Quote:

Teljesen termeszetes, hogy azt lehet feltetelezni hogy eleve le (vagy fel) volt kapcsolva a villany.

Remedy 11-21-2008 18:18

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 197433)
Nem kötözködnöd kéne, hanem beismerni, hogy a, kihagytál egy fontos infót vagy b, eleve tévedtél :p
Dehát te ilyen cselekvésre képtelen vagy.

Tipp írd be googlebe, hogy rab és kapcsoló, aztán nézd meg, hogy szokták feladni, és mit szoktak kiírni helyes válasznak.

http://www.heatwave.hu/riddle.html
pl. itt is azért van külön kiemelve, hogy

mert,

En nem googleztam, igy hallottam eloszoban es igy adtam tovabb, ennyi. Tokre nem erdekel ki hogy szokta feladni. :)
A szurkalodasod meg vegkepp nem tud erdekelni, sajnalom...

De vegyuk ugy, hogy a bonyolitas mar a Te feladatod volt. Ha barki szamara nem lett volna egyertelmu a feladat, kerdez, akar Te is megtehetted volna, es nem utolag kotozkodik. Szoval akkor ki is nem kepes mire?

Xeper 11-21-2008 18:29

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 197434)
En nem googleztam, igy hallottam eloszoban es igy adtam tovabb, ennyi. Tokre nem erdekel ki hogy szokta feladni. :)
A szurkalodasod meg vegkepp nem tud erdekelni, sajnalom...

De vegyuk ugy, hogy a bonyolitas mar a Te feladatod volt. Ha barki szamara nem lett volna egyertelmu a feladat, kerdez, akar Te is megtehetted volna, es nem utolag kotozkodik. Szoval akkor ki is nem kepes mire?

Ha a pontatlan feladatkiírásból fakadóan egy alternatív megoldás alakul ki, akkor már nem kötözködés a pontosítás.
Nem mindenki kötözködik, aki hozzátesz a te verziódhoz.

Hex 11-21-2008 18:36

légyszives ne veszekedjetek itt, ez a fórum a találós kérdések miatt jött létre. :) köszönöm mindegyikőtöknek, aki már hozzá szólt eddig a topichoz. :)

Remedy 11-21-2008 18:47

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 197436)
Ha a pontatlan feladatkiírásból fakadóan egy alternatív megoldás alakul ki, akkor már nem kötözködés a pontosítás.

Szerintem ebben a feladatban a lenyeg, hogy az elobb irt megoldasra rajojjon vki. Az, hogy egyszer, vagy ketszer kapcsoljon vki, az mar csak reszletkerdes.
Legalabbis szerintem. Raadasul mindezt normalis hangnemben is el lehetett volna mondani.

Kutyuleee 11-22-2008 01:13

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 197436)

De,és ez itt a lényeg. Remy feladott egy feladványt,amit lehet hogy mások másképpen szoktak, viszont a választ erre vártuk és nem egy máshol,máshogy feltett feladványra. lásd Vale sem az eredeti verziót adta fel, hanem egy tovább bonyolitott trükkösebbet:)
Ez kb olyan mintha a matektanárral vitatkoznál, hogy a dolgozatban miért 3+2=x a példa,holott házinak azt adta fel, hogy 2+2=y és ezt is oldottátok meg órán...

Kutyuleee 11-22-2008 01:35

és amúgy egy fejtörő:

3 ember bemegy egy motelba. A recepciós mondja, hogy 30 dollár egy szoba, így mindegyik fizetett 10 dollárt és elment a szobába. Kicsit késobb a recepciós rájött, hogy a szoba csak 25 dollár, ezért elküldte a hordárt a 3 férfihoz az 5 dollárral. Útközben a hordár nem tudta kitalálni, hogyan ossza el egyenloen az 5 dollárt a 3 férfi közt, így mindegyiknek adott egyet és kettot pedig megtartott. Eszerint a három férfi 9 dollárt fizetett, ami 27-et tesz ki. Ha ehhez hozzáadjuk a hordár által megtartott 2-t, az összesen 29 dollár. Hol van az egy dollár?

All times are GMT +1. The time now is 13:37.