![]() |
Quote:
Pedig meg sem érdemlem.:p Verset nektek legközelebb csak hétfőn írok, Mert nem leszek gépközelbe. Ok? Jó versírást a hétvégére. Majd megpróbálok előkaparni vagy 2-3 versem a régiek közül :) |
Fáj a kezem, fáj a lábam,
de sebaj, döntetlent csináltam! (Igen! Megcsináltuk! :D) |
Quote:
Nincs orvosság De bánkódni ezen Butaság. :rolleyes: :D |
Kellemes hétvégét minden hódítósnak,
Ne legyen hiánya Senkinek sörbe s vodkába (Fujj:eek: ) Legyen meg a családi béke Kapcsoljuk ki pár percre a gépet végre. (nagyon ismerős :D ) Mégegyszer sziasztok! |
Ma reggeli kedvencem:
Hófödte hegycsúcsokra nézünk, Amit látunk, mégsem más, csak puszta képzelgésünk: Mit sziklának és kőnek hiszünk, Az tulajdon, halandó gyengeségünk. Hatalmat kívánunk, s gazdagságot, Megpróbáljuk saját képünkre formálni a világot. Harcunk azonban már rég elveszett: A hegyeket nem érdekli ki mit tett... Létünk csupán porszem a sors útjain, Mégis hisszük: uralkodunk a világ dolgain. A sötétségben fényt gyújtunk, Pedig még nappal is túl nehéz látnunk: Útjaink elvesznek az éjben, Az idő elrohan mellettünk, Életünk véget ér, S magunk is a ködbe veszünk... (nem saját vers.) |
ezt az elmult het borzalmas idojarasa ihlette bennem :D
A szomoru esot nezem az ablakon at, Amint a suvito szellel harcolnak a fak. Nagy sokara csendesedik csak el a taj S a kod kedvtelen felhokent alaszall. Lehunyom a szemem, maris minden szep, Ahogy kepzeletem egy napos emlekhez er. |
Unatkoztam, ez akár a címe is lehetne:)
Túl a napon Túl a harcon Magam immár Nagyon unom... Unom, azt mi Múltba veszett Unom azt mi Most jelenem... A holnap talán Megint más lesz Az újabb nap tán Új reményt szerez. 2006.03.28. |
Ez egy táltos valami
HADAK URA ÉNEKE
Én mondom énekem - aki bátor, erős vagyok. Tűzkovács Kagán, a Csillagszekér hajtója, Kardom kétélű, görbe szablya, A halál s az élet tüze ragyog az én kardomon, Megölöm, aki népemre tör gonoszul, Ketté vágom kardommal s rátapodok, A legvígabb táncot rajta táncolom, aki gonoszul megtámad, A legjobb ízű italt koponyájából vájt kupából iszom Mert én a Hadak Ura vagyok. Aki ígéretét megtartotta, Aki kardot készítettem Aki szablyát kovácsoltam Adtam azt a Folyók Folyójának Hogy legyen Arany Atyánk ostora Az Aranyos Szeglet őrizője. |
A KARD ÉNEKE
Én mondom énekem - Hadak Urának kardja, A fényességes szablya. Aki a Világ Rámájának Aranyos Szegletére ügyelek Aki népem vezérének kezébe illek Hadak Ura, Tűzkovács Kagán És Hüvelykpiciny kovácsolt engem Ők kovácsoltak engem Ők edzettek engem Bűvös igét mondva Hogy hatalmam rettegje az Ármány Hogy hatalmam rettegjék a népek Levágom mind, ki népemre tör Mind ki a Szegletre szemet vet Mind ki meggyalázza a Szent Földet Az Aranyos Szegletet Mit Vízözön nem ért soha Távol tartom a Tűzözönt Én a Kard, kire a pásztor fia rátalált A Kard kit a Folyók Folyója tartott kezében A szittyák első királya Hunor fia, Etele A Kard kit Etele fia Csaba adott Árpád vezérnek. Puszta fiainak, az ős ígéret szerint. |
ÁLMOS VEZÉR ÉNEKE
Én mondom énekem - ki a Turul fia vagyok Kivel szerződtetek Kiért vérrel pecsételt esküt tettetek, Ki önvére által néppé tett benneteket. Vezérek ivadékai emlékezzetek! Atyáitok által megesküdtetek: Ameddig csak életünk és utódaink élete tart, Mindig Álmos ivadékából lesz a vezérünk! Megesküdtetek: Ami jószágot csak fáradalmaink által szerezhetünk, Mindegyikünknek része legyen abban! Megesküdtetek: Azok a fejedelmek, kik Álmost szabad akaratukból Urukká választották, A fejedelmek tanácsából soha ki ne essenek! Megesküdtetek: Ki hűtlen lenne, vagy egyenetlenséget szítana, Annak vére kiomoljon! Megesküdtetek: Ki az esküt megszegi, átkozott legyen Arany Atyánk előtt! Miként ti adtátok véreteket értem Úgy adtam értetek én is az én vérem. Ezért rólam megemlékezzetek, S a hét vezér esküjét eszetekbe véssétek! |
All times are GMT +1. The time now is 23:47. |