Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2443)

Grabi 02-24-2008 14:26

tisztában vagyok vele, hogy a változtatások időpontja nem publikus, de az publikus, hogy hetek vagy hónapok kérdése?

Ati 02-24-2008 14:43

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 160843)
tisztában vagyok vele, hogy a változtatások időpontja nem publikus, de az publikus, hogy hetek vagy hónapok kérdése?

A hónapok is hetekből állnak......... :D

A mostani hétvégén készülnek el azok a módosítások, amik nem képezték megbeszélés tárgyát, és amik után elvi szinten be lehet fagyasztani az éles játék bővítését, amíg a 7-es verzió minden egyes modulja elkészül.

Rebellis 02-24-2008 14:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 160846)
A hónapok is hetekből állnak......... :D

A mostani hétvégén készülnek el azok a módosítások, amik nem képezték megbeszélés tárgyát, és amik után elvi szinten be lehet fagyasztani az éles játék bővítését, amíg a 7-es verzió minden egyes modulja elkészül.

Ez olyan szakszerű volt,hogy egy kukkot sem értettem belőle, de végül is nekem mindegy:-)))))))
1 ori 5. szinten:-)))
Egy önző másra sincs tekintettel játékos:-):rolleyes:

Grabi 02-24-2008 14:51

nekem ebből nem sikerült kihámoznom a kérdésemre a választ :( vagy direkt van ez így?

Rebellis 02-24-2008 14:52

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 160854)
nekem ebből nem sikerült kihámoznom a kérdésemre a választ :( vagy direkt van ez így?

A szomszédnál is gyorsabb voltam:D:D:D:D

Ati 03-17-2008 12:34

Elevenítsük fel ezt a témát is, hogy a napokban ezügyben is elkészülhessen a módosítás.

Az eddigi megbeszélések alapján a következőt tartom a legszimpatikusabb elképzelésnek:
  • A felfedezési arány eltörlésre kerül.
  • 1500 hektárig a felfedezés menete nem változik.
  • A fix felfedezési költség a mostani 2948 hektárról 3000 hektárra lenne kitolva, csak hogy szép kerek szám legyen.
  • 3000 hektár fölött az eddigi " Szükséges katona: (terület / 100) ^ 1.6 * (1 + felfedezési arány * 2)" képletből kikerül a felfedezési arány, és leegyszerűsödik erre: " Szükséges katona: (terület / 100) ^ 1.6". Ezzel máris a legtöbb embernek csökken a felfedezés költsége, különösen akkor, ha sokat fedez fel.
  • Bevezetésre kerül a "kedvezményes felfedezés", amit 3000 hektár fölött lehet igénybe venni. Ez a kedvezményes felfedezés ez lehet a 3000 hektárig tartó fix felfedezés árában. Ilyen lehetőséget a sikeres földfoglalások után kapnak az országok, a sikeres foglalások növelik, a tőlük vitt föld csökkenti a kedvezményes felfedezés lehetőségét. (A visszaélések elkerülése végett ez akár minuszba is mehetne, de olyankor nullának számít.) Minden 4 foglalt hektár után jár 1 kedvezményes hektár felfedezésének lehetősége. 100 hektár ütés után tehát 25 hektárt lehet kedvezményesen felfedezni. A kedvezményes felfedezés felhasználása automatikus. Ha felfedezel, és van ilyened, akkor ez van elsőként elhasználva. Azt nem lehet megtenni, hogy most fedezek sokat, de a kedvezményt későbbre tartogatom.
Számok tekintetében egyelőre még mind a kedvezményes felfedezés ára, mind a kedvezményként kapott terület aránya képlékeny.

Tavacska 03-17-2008 15:24

ez igy tetszik, ez a kedvezményes felfedezéses dolog :-)

Paliking 03-17-2008 15:50

Pár kérdés:
1. A 3000 hektár alatt foglalt terület is beszámítana a kedvezményes fedezésbe?
2. Ha vki szintet lép, akkor a kedvezményes számláló nullázódik? Mondjuk ez csak akkor érdekes, ha az 1. kérdésre igen a válasz.
3. A kedvezményes számláló mindenkinek nulláról indul, vagy a fedezési arány bevezetése után foglalt területek után már jár a kedvezmény?

Ati 03-17-2008 16:01

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 165677)
Pár kérdés:
1. A 3000 hektár alatt foglalt terület is beszámítana a kedvezményes fedezésbe?
2. Ha vki szintet lép, akkor a kedvezményes számláló nullázódik? Mondjuk ez csak akkor érdekes, ha az 1. kérdésre igen a válasz.
3. A kedvezményes számláló mindenkinek nulláról indul, vagy a fedezési arány bevezetése után foglalt területek után már jár a kedvezmény?

1. A 3000 hektár alatt foglalt terület is beleszámít.
2. Szintlépéskor ez a számláló nem nullázódik. 5. szintre forduláskor igen. Újrainduláskor a szintlépéskori érték töltődik vissza.
3. Vegyes. Nulláról ugyan nem indul, de csak az utolsó szint akciói fognak egyelőre beszámítani induláskor; csak a módosítás bevezetése utántól lesz szintenként továbbvihető. Ez alapvetően biztosítja azt, hogy az 1/A topjában levő mostani országok nem rendelkeznek kedvezménnyel, de az oda már egy ideje felkerülni próbáló, és ezért csatázó országok igen. Így ők mégkönnyebben fognak tudni felfele haladni, már a módosítás bevezetésének napjától.

... e szerint a terv szerint legalábbis. :)

Paliking 03-17-2008 16:20

Ha valaki szintlépéskor földterületet ad le, akkor a leadott földterületre jutó kedvezménye az megmarad, vagy azt arányosan elveszíti? Vagy ha odáig fedezett, akkor a maluszát arányosan csökkenti a leadott földterületre jutó résszel?

All times are GMT +1. The time now is 02:38.