![]() |
Quote:
|
Quote:
Amúgy kitűnő lehetőség a nyelvtanulásra - legalábbis számtech téren. |
Ubuntu 11.04-ről valakinek valami tapasztalat, vélemény? Én ~1hete raktam fel, "tesztdisztró" ként, de ma office-ozáson kívül ezt használtam csak, szépen beállítottam mindent rajta, hasít és szép is. Eddig bejövős, lehet lecserélem a linux mint 9-emet :)
|
Quote:
Előző gépemen volt egy napig Ubuntu 11.04 mert azzal adtam el - nem volt rossz. |
Quote:
Nekem a Geeforce videokártyát rosszul kezelte, iszonyatosan szagattak rajta a HD filmek. Kipróbáltam minden lehetőséget, amit javasoltak. Javított rajta, de rossz maradt a Windows-hoz képest. Lecseréltem a Geeforce-t Radeonra, azzal pedig már a telepítés után a javítómenü sem látszott, vakon kellett elvégeznem némi beállítást. Majd ezzel is szagatott a film, bár jobb lett, mint a Geeforce-al, bár a két videokártya nem azonos kategória. Szóval inkább Geeforce kell hozzá szerintem, de jó nem lesz. Másik problémám, hogy a GBLAN-ra r8169-as drivert telepített r8168-es chipset-re, ami miatt nem volt hálózatom. Le kellett tiltani a driver automatikus frissítését és fel kellett tenni a megfelelőt. A MySQL egyszer tönkre ment alatta egy kernelfrissítés után. Újratelepítés után működött és azóta is jó. Szóval én a 11.04-el ennyit szívtam, de ugyanúgy szívtam a korábbi változatokkal is, csak mindig más volt a gond. Ennek ellenére szeretem az Ubuntut és nem szeretem piszkálni, de muszáj. |
Én is megszerettem az ubuntut, ubuntu alapú linuxokat. Végre (elvileg) nem kell a windows-zal szórakozni, ami állandóan belassult, akármit csináltam. Kicsit vállalkozó szellemű vagyok, szívesen fabrikálok :D Állandóan alakítgatom a felhasználói felületet. Sajnos a utility-sima ubuntu kezelőfelület átjárhatósága egy kicsit macerás, de megoldható. Egyszer-egyszer sikerült megölnöm egy picit, legutóbb grubbal szórakoztam, kinyírtam a teljes mbr-t, de meg tudtam csinálni :)
|
Sziasztok!
Kellene egy kis help, arra lennék kíváncsi hogy jól írtam-e a parancsokat. Van egy adatbázisom (mysql), és ezt szeretném kimenteni file-ba. Erre a következő rutint gondoltam: mysqldump -uUSER -pPASSWORD --opt w_wpmonit -c | gzip -9 > /egyeb_domainek/weblap.hu/backups/mysql Sql_wpmonit.sql.gz Ezt be szeretném tenni crontab-ba, az időzítés miatt. Ezt már a Cpanel-en meg tudom ejteni. De, hogy pikantériája is legyen a dolognak, a "feladat" második része, az, hogy a korábbi mentéseket eltöröljem. A következőre gondoltam: Ezket betszem egy backup.sh-ba, (majd futtathatóvá is teszem chmod 755 backup.sh): rm -rf /egyeb_domainek/weblap.hu/backups/mysql/ mysqldump -uUSER -pPASSWORD --opt w_wpmonit -c | gzip -9 > /egyeb_domainek/weblap.hu/backups/mysql Sql_wpmonit.sql.gz Ezt teszem be a crontab alá, és beütemezen szépen, és a cron végrehajtja a parancsokat. Köszönöm előre is. |
Quote:
A törlést biztos, hogy nem így csinálnám. Így bármikor előfordulhat, hogy a régit törlöd, az újat meg nem tudja megcsinálni akármiért. Pl nem megy épp a mysql. És ott vagy mentés nélkül. Én így csinálnám: Filenévbe tegyél dátumot, és az X napnál régebbieket töröld. Így biztos, hogy mindig lesz X napnyi backupod kéznél. |
Quote:
Oké, a teljes path, az jogos. Köszönöm. A törlésnél azért nem lenne nekem az jó, hogy törölje a 30napnál régebbiket, mert a WordPress WPBackupja kiemeli az összes zip file-t ami a mysql könyvtárban van. Ha nem törli el 30 napig, akkor naponta +29 mentést is beletesz a zipbe, ami igy viszonylag nagy méretű lesz. :( |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 00:40. |