Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Notebook/laptop topic (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1502)

Deni 09-04-2007 11:55

ömm nekem egy olyan problémám van a laptopommal, hogy mostanában elkezdett vicceskedni.. mindezt úgy csinálja, hogy W3 közben lelövi magát.. először arra gondoltam, hogy hátha videokártya gondok vannak vele..ezt kb egy hete csinálja amúgy.. de tegnap úgy döntöttem, hogy itt az ideje egy kis vindóz újrapakolásnak.. cd be.. vindóz intsall, formatálás meg minden ami kell, indít.. aztán egy 10 perc múlva laptop minden előzetes bejelentés nélkül kikapcsolt.. következő neki futásra ugyanezt csinálta.. noh vajon mi lehet a kattja? :(

Kutyuleee 09-04-2007 12:01

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 122572)
ömm nekem egy olyan problémám van a laptopommal, hogy mostanában elkezdett vicceskedni.. mindezt úgy csinálja, hogy W3 közben lelövi magát.. először arra gondoltam, hogy hátha videokártya gondok vannak vele..ezt kb egy hete csinálja amúgy.. de tegnap úgy döntöttem, hogy itt az ideje egy kis vindóz újrapakolásnak.. cd be.. vindóz intsall, formatálás meg minden ami kell, indít.. aztán egy 10 perc múlva laptop minden előzetes bejelentés nélkül kikapcsolt.. következő neki futásra ugyanezt csinálta.. noh vajon mi lehet a kattja? :(

Én memória gondra tippelnék. De az is lehet hogy a merevlemezen van bootsector hiba (ez utobbival szivtam anno én is)

Hát sztem abba a Gericomba nem nagyon fogsz tudni 2G-ás procit rakatni, haveromnak 1,2cerka volt benne, és 1,4ig tudta volna böviteni ha jól emlékszem (szintén Gericom és hasonló korosztály)

Deni 09-04-2007 12:04

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 122576)
Én memória gondra tippelnék. De az is lehet hogy a merevlemezen van bootsector hiba (ez utobbival szivtam anno én is)

de mindezt csak akkor csinálja, ha játszani akarok w3-at (érdekes módon az AOE3 simán elfut minden gond nélkül, igaz az nem cd-ről megy hanem daemon toolsról), vagy vindózt telepíteni.. amúgy netezésre tökéletes, filmet nézni csudajó, zene is hasít rajta.. meg amúgy minden játék amit nem cd-ről akarok játszani..

Ati 09-04-2007 12:08

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 122577)
de mindezt csak akkor csinálja, ha játszani akarok w3-at (érdekes módon az AOE3 simán elfut minden gond nélkül, igaz az nem cd-ről megy hanem daemon toolsról), vagy vindózt telepíteni.. amúgy netezésre tökéletes, filmet nézni csudajó, zene is hasít rajta.. meg amúgy minden játék amit nem cd-ről akarok játszani..

Azt próbáltad már, hogy ezt is átmásolod daemon tools-os image-nek, és nem cd-ről játszani vele?

Ati 09-04-2007 12:09

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 122576)
Hát sztem abba a Gericomba nem nagyon fogsz tudni 2G-ás procit rakatni, haveromnak 1,2cerka volt benne, és 1,4ig tudta volna böviteni ha jól emlékszem (szintén Gericom és hasonló korosztály)

Lehet, hogy már az is elég lenne... Szerintem leginkább a memória hiánya húzza le a sebességet. Túl sokat nem akarnék rá költeni, az az igazság.

Deni 09-04-2007 12:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 122578)
Azt próbáltad már, hogy ezt is átmásolod daemon tools-os image-nek, és nem cd-ről játszani vele?

Ezt javasolta egyik munkatársam is :D hazamegyek majd megpróbálom :)
bár ettől maga a probléma még nem lett megoldva :rolleyes:

LotR 09-04-2007 12:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 122580)
Lehet, hogy már az is elég lenne... Szerintem leginkább a memória hiánya húzza le a sebességet. Túl sokat nem akarnék rá költeni, az az igazság.

én nem értek hozzá, de nekem mielőtt megvettem a laptopmm azt tanácsolták, h ha veszem ugyvegyem h az van egybe szval nem olyan mint a homepc-k, h cserélek eztazt.. laptopnál kicsitproblmásabb...
Azt tanácsolták így egybe használjam és hamár annyira előrehaladott a technika, akkor érdemesebb egybe lecserélni, mint foltozgatni...

jelenleg sztem már 120 ezerért is lehet elég normális laptopot venni és biztosabb ,egyszerűbb mint a foltozgatás...

persze ha nincs rá keret és jó állapotba van és csak a memoria hiányzik belőle.... :rolleyes:

Ati 09-04-2007 12:32

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 122581)
Ezt javasolta egyik munkatársam is :D hazamegyek majd megpróbálom :)
bár ettől maga a probléma még nem lett megoldva :rolleyes:

Közelebb jutsz vele a probléma megoldásához. :) Ha így működik, akkor cd problémára lehet gyanakodni. Ha így se, akkor a cd problémát kilőtted. :)

Ati 09-04-2007 12:34

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 122585)
jelenleg sztem már 120 ezerért is lehet elég normális laptopot venni és biztosabb ,egyszerűbb mint a foltozgatás...

persze ha nincs rá keret és jó állapotba van és csak a memoria hiányzik belőle.... :rolleyes:

No hát ez az, hogy nem akarok 120ezret rákölteni. :D

Csokibácsi 09-04-2007 15:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 122567)
Celeron 1G proci van most benne. Ezért nem akarnám én ezt itthon, mert megveszek vmit, ami esetleg nem is jó bele. :D

Hardver barkácsolás terén leragadtam ott, hogy 486-os. :)

Nagyon fölé nem tudsz menni. Nem tudom, talán 1,3-as volt noteszba való p3-ból a legnagyobb. Mondjuk a p3 legalább dupla cache.
Inkább memóriára kell gyúrni, kérdés csak, mi pénzt nem szégyellnek elkérni az 512-es SD modulokért.

All times are GMT +1. The time now is 03:51.