Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   1A alszövetség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1030)

monro 11-23-2006 17:01

Quote:

Originally Posted by wand (Post 45584)
azért ne butáskodjunk már..

értelermszerűen vagy a 10.klán lesz a visszatámadó

Ugy látom nem voltam elég figyelmes...
A 10. klán miért lenne visszatámadó? Nincs is hadüzije X részklánnal. Hogy támadna vissza?

monro 11-23-2006 17:03

Quote:

Originally Posted by wand (Post 45591)
persze azonos ponton van, de a támadott vagy teljes klán benne termelőkkel, vagy kiválogatott részklán szintén termelő és kisebb védőértékű országokkal, míg a támadó full kigyúrt klánrész ütésre építve, a háttérben a saját termelőivel.

Jó asszem értem,miért beszélünk el egymás mellett :)
Egy támadott klánrész sztem nem lehet részklán mivel a tagjai nem is tudnak róla, hogy részklán lettek. Mégis milyen alapon akarod őket kiiratni a pontlistára?

wand 11-23-2006 17:05

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45593)
Ugy látom nem voltam elég figyelmes...
A 10. klán miért lenne visszatámadó? Nincs is hadüzije X részklánnal. Hogy támadna vissza?

úgy hogy X részklán megjelenik a pontlistában, tehát teljes klánnal szabadon támadható.

wand 11-23-2006 17:08

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45594)
Jó asszem értem,miért beszélünk el egymás mellett :)
Egy támadott klánrész sztem nem lehet részklán mivel a tagjai nem is tudnak róla, hogy részklán lettek. Mégis milyen alapon akarod őket kiiratni a pontlistára?

tényleg elbeszélünk egymás mellett :)

értelemszerűen nem a támadott klán rész jelenik meg, hanem a kijelölt vissztámadó részklán.

monro 11-23-2006 17:27

Quote:

Originally Posted by wand (Post 45596)
úgy hogy X részklán megjelenik a pontlistában, tehát teljes klánnal szabadon támadható.

Javaslom olvasd el az összefoglalót a javaslatomról. #139 hsz. -> (a részklán támadásának feltétele a hadüzi! Akár részklánnal akár egésszel támadod.) Senki nem mondta, hogy ha beteszed a pontlistába akkor nem kell majd hadüzi!
Ha az eredeti javaslatomhoz képest beleteszel ilyesmit, hogy jelenjen meg a részklán a pontlistában(ami a javaslatban nincs ugye) és ez felvet számodra problémákat akkor még mindig ott tartunk, hogy mi a fenének jeleníted meg a részklánt a pontlistában?

McLoad 11-24-2006 20:29

Végig olvastam talán még meg is értettem:)
Lenne egy kérdésem: A támadás meg fog jelleni a kronikában vagy sem?
Monro azt mondod, hogy a támadott ori kap 24 orát átépitkezésre. Ugyebár az épitkezés bontással is jár ami érték változást eredményezz amiböl sok mindenre lehet következni mindenképp felhivja a környezö szövik figyelmét, hogy mozgás van.
a célja a javaslatnak a nagy klánok támadhatósága. Szerinted kik nyernek ezen?
Szerintem épp ök. Minél feljebb van egy klán annál ritkább a környéke.
Van egy nagy klán senki nincs körülötte van egy kisebb aki mellet 1-2 más klán is van. A nagy klán létre hozz egy részklánt beüti a kisebb klánt aki vissza kisérheti szinte full kitámadással mert ö esetleg temelö orikat is be kell vegyen, hogy kitegye az adott értéket és ha mázlija van nem jönnek rá a mellette lévö klánok. 1körben veszit x heki második körben ha vissza kiséri a nagyobb klánt vezéjesztetti magát, hogy a 1-2szomszéd klán közbe beüti.

Másik esett van egy kisebb klán vegyük azt, hogy nincs körülötte senki (optimális esett). Létre hozz egy részklánt és kijelöli egy nagyobb klán részét támadásra. A nagyobbik klán kap 24órát épitkezésre ö anyagilag ezt megtudja tenni. Kiállit ö is egy 3-4fös rész klánt full hadival és ha meg mozdul a kisebbik klán egyböl leüti.
A kisklánnak továbbra sincs semmi esélye egy nagyobbat beütni ha jól láttom a kisebbeket viszont a nagyok támadhatják.
Javits ki ha valamiben tévedek.

monro 11-24-2006 20:43

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 45984)
Végig olvastam talán még meg is értettem:)
Lenne egy kérdésem: A támadás meg fog jelleni a kronikában vagy sem?

Igazából eddig nem gondolkodtam ezen, de ha igen akkor is a klánesemények között jeleníteném meg 3 körös eltolással ahogy a többi klánakciót és a szöveg a két anyaklán nevét tartalmazná nem a klánrészekét mivel az valójában nem is klán.

Tehát ha 1-es anyaklán része elfoglal x hekit 2-es anyaklántól akkor ez lenne az esemény:

1-es (anya)klán megtámadta 2-es (anya)klánt és elfoglalt x heki földet.

monro 11-24-2006 20:45

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 45984)
Javits ki ha valamiben tévedek.

Nem kell velem egyetérteni :) Én másképp gondolom. Lenne akinek sikerül ;)

McLoad 11-24-2006 21:16

Quote:

Originally Posted by monro (Post 45991)
Nem kell velem egyetérteni :) Én másképp gondolom. Lenne akinek sikerül ;)

De csak ugy simán általánoságban nézve szerinted tényleg a kis klánok járnának roszabbul vagy inkább a nagyok?
Amugy az ötletet nem elvetendönek javaslom csak még van amit csiszolni rajta szerintem. Sajna nekem nincs túl nagy tapasztalatom 1/a-ban de amelyik javaslat most van érvényben az szerintem a nagy klánokat segitené. Azért gondolkodom valami konstruktivan is.:)

monro 11-24-2006 21:47

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 45998)
De csak ugy simán általánoságban nézve szerinted tényleg a kis klánok járnának roszabbul vagy inkább a nagyok?

Meggyőződésem, hogy a nagyobb klánoknak van nagyobb vesztenivalójuk ezzel. Persze elöttük is kinyílnak uj perspektívák, de mindenképp ugy látom, hogy nekik jobban fájna a fejük ha ez bevezetődne. És mégvalami apróság :) Nem nagyon kell ezt csiszolgatni már :D Teljesen kiforrott csak merőben más mint az eddig megszokott ezért érzi úgy pár ember, hogy nem fér valahogy bele a jelenlegi világképébe.

All times are GMT +1. The time now is 16:48.