Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Csillagkapu (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=83)

Valezius 03-31-2011 23:32

Quote:

Originally Posted by Vikk (Post 284882)
- felmérés... nem nézik elegen...
/

Lement az 1. évad utolsó része nézte X ember, utána mit vártak, csodát?
Azért gondolom mindenkinek nyilvánvaló volt, hogy nem fog a 2. évad első részére hirtelen duplájára ugrani a nézettség.
Szóval nem értem, miért nem tudták a 1. évad befejezése után azt mondani, hogy srácok bizony ha nem történik csoda, akkor ez lesz a vége, és úgy tervezzetek.

Ati 04-01-2011 06:14

Quote:

Originally Posted by Vikk (Post 284882)
Új tudás, folyamatos fejlődés!? Ebben sem hasonlít a régi CsK-ra =/

Ez egy másik sorozat, nem is feltétlenül kell, hogy hasonlítson rá szerintem.

Vikk 04-01-2011 15:58

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 284883)
Lement az 1. évad utolsó része nézte X ember, utána mit vártak, csodát?

Persze hogy várták a csodát. Stargate, újra a képernyőn. Azért régen volt neve...

Ati:

Azt értem, tudom,h másik sorozat, de ha jól olvastam valahol, akkor ez ugyanúgy a Universe a Stargate franchise rendszere, annak továbbvitele vagy hogy is fogalmazhatnék...

Ati 04-01-2011 16:06

Quote:

Originally Posted by Vikk (Post 284936)
Azt értem, tudom,h másik sorozat, de ha jól olvastam valahol, akkor ez ugyanúgy a Universe a Stargate franchise rendszere, annak továbbvitele vagy hogy is fogalmazhatnék...

Az, mert így eleve egy adott rajongótáborral indul, nem nulláról kell felépítenie a nézettséget. Egyéb oka szerintem nincs ennek, ez egy különálló sorozatként is teljesen jól elment volna. Valószínűleg mégrosszabb nézettségi adatokkal, ugyanilyen történet mellett.

Valezius 04-01-2011 16:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 284941)
Az, mert így eleve egy adott rajongótáborral indul, nem nulláról kell felépítenie a nézettséget. Egyéb oka szerintem nincs ennek, ez egy különálló sorozatként is teljesen jól elment volna. Valószínűleg mégrosszabb nézettségi adatokkal, ugyanilyen történet mellett.

Ebből nekem az jön le, hogy akkor ez a sorozat egy átverés volt. A cím hallatán az ember vár valamit, például, hogy utazzanak a kapun át bolygókat felderíteni, helyette teljesen mást kap.

Ati 04-01-2011 16:30

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 284942)
Ebből nekem az jön le, hogy akkor ez a sorozat egy átverés volt. A cím hallatán az ember vár valamit, például, hogy utazzanak a kapun át bolygókat felderíteni, helyette teljesen mást kap.

Nem nevezem átverésnek, hiszen a Csillagkapu világába illeszkedik bele. De semelyik konkrét csillagkapus történéssel nem függ szorosan össze, szerintem egy különálló sorozatként is elment volna. Nyilván kevesebb nézővel.

Vikk 04-01-2011 16:38

Mármint úgy értem, h franchise, mint tudjuk mi a franchise lényege.
Egy jól bevált dolgot levédve, ugyanúgy viszünk országról országra.
mint a meki. ugyanolyan mindenhol az M betű, a sajtburger... (bár külföldön nem kell fizetni a plusz szószokért, meg stb.)
Akkor miért nem csinálták ugyanavval a forgatókönyv-írási technikával, mint a régit. Mert az Atlantis elviekben azért bukott, mert kezdtek a részek különállóvá válni. Amit személy szerint nem nagyon vettem észre, mert 2-3 rész múlva mindig vissza kanyarintottak egy fél sztorira. Ott van például az 5. évad vége. A Las Vegas rész, mennyire különálló, eltér az egész sorozattól szinte. Mégis amiatt jönnek "felénk" a lidércek... na mindegy
És el nem tudom képzelni, hogy két iylen tapasztalt forgatókönyvíró, mégis mit látott előre egy dráma-sorozatból. Ha tragédiát akarok nézni, bekapcsolom a híreket. De inkább nem.
Azt mennyivel jobb nézni, könnyebb szeretni, h megint megmentették a világot. De még hogyan! jó... lehet kicsit elcsépelt, h állandóan nyer az emberiség. De ha veszít vége a sorozatnak! azt pedig nem szerettük volna ugyebár :):cool:

Ati 04-01-2011 16:44

Szerintem nincs azzal baj, hogy eltértek az eddigi stílustól. A sorozat eleje nekem nem tetszett, ennek azért itt hangot is adtam :D, de a végére egész hozzászoktam és megszerettem.

Valezius 04-01-2011 16:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 284947)
Szerintem nincs azzal baj, hogy eltértek az eddigi stílustól. A sorozat eleje nekem nem tetszett, ennek azért itt hangot is adtam :D, de a végére egész hozzászoktam és megszerettem.

Egyetlen esetben bocsátható meg, ha eltérnek, ha azzal jobb lesz. :D
Én nem jutottam el odáig, hogy megszeressem.
Nyilván ugyanazt eladni harmadszor nem túl értelmes dolog. Túl sok sikeres spin offot nem ismerek, de a Star Trek esetében sikerült a régi és új dolgokat ötvözni.

Kutyuleee 04-20-2011 00:03

Rég irtam már ide.
A 2. évad a Universeben nagy ugrás volt az első évadhoz képest, néztem, tetszett is, főleg hogy nem volt más SG-s alternativa,tényleg élvezhető volt.
de ami itt az évad 2.felében folyik az már valami hatalmas. 2x10 és az azóta lement 7rész, hát tényleg megsíratatja velem a sorozatot, a sorozatot is és nem csak az SG univerzumot. az Atlantisból egyáltalán nem emléxem már ilyen etapra ahol 8rész zsinórban tetszett. és az SG-1-ben sem volt jellemző. mindig becsuszott egy csomo értelmetlen élvezhetetlen töltelék rész...

És ami teljesen a szívembe lopta a Universe-t az az a mondat amire vártam 214 SG-1 van rész és 2 DVD alatt, ami nem hangzott el az Atlantis 100 részében ami most összesen a 351 SG sorozat rész után végre elhangzott:
Matthew Scott :"ti beszéltek angolul?!"

Kutyuleee 04-20-2011 00:09

Direkt külön postban írom, mert ez eltér a universe-től egy picit
tegnap Brad Wright hivatalosan is bejelentette,hogy a tervezett Stargate : Revolution és Stargate : Extinction filmek sem fognak elkészülni, ahogy a három sorozat szereplőgárjának összevonásával készülő filmötletét sem fogadták el.

Az egyetlen pislákoló halovány már már reménysugárnak sem nevezhető fogodzkodó az az,hogy az MGM kezében van a franchise joga, így később még feltámaszthatják valamilyen formában, ha a fejesek meggondolják magukat.

3 rész múlva lezárul egy korszak
:(:(:(:(

szamóka 04-20-2011 08:37

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 285899)
Az egyetlen pislákoló halovány már már reménysugárnak sem nevezhető fogodzkodó az az,hogy az MGM kezében van a franchise joga, így később még feltámaszthatják valamilyen formában, ha a fejesek meggondolják magukat.

Nem akarlak még jobban elkeseríteni, de pont az MGM akadályozta meg, hogy egy kanadai csatorna -kellő mennyiségű zöldhasú leszámolása után- lepacsizzon a Syfy-al. Ugyanaz megy, mint pár éve a Firefly esetében. Vetítenék, néznék, de a tulajdonos nem akarja. :mad:

Tsobi 04-23-2011 14:29

A második évadnak 17 része van összesen?

Ati 04-23-2011 14:34

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 286059)
A második évadnak 17 része van összesen?

Melyik sorozatnak? Ha a CSK-1, akkor annak 22.

Forrás: http://www.imdb.com/title/tt0118480/episodes#season-2

Nem fejből tudom azért ennyire. :D

Tsobi 04-23-2011 15:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 286061)
Melyik sorozatnak?

Az SGU-ra gondoltam. :)

Ati 04-23-2011 15:17

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 286063)
Az SGU-ra gondoltam. :)

Az 20 részes, abból 17 ment le eddig.

(http://www.imdb.com/title/tt1286039/episodes#season-2)

Tsobi 04-25-2011 20:10

Behoztam a lemaradásom. Azt hiszem én is megsiratom ezt a sorozatot. :(

Tsobi 05-04-2011 12:27

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 286197)
Behoztam a lemaradásom. Azt hiszem én is megsiratom ezt a sorozatot. :(

Csak megerősíteni tudom a korábbiakat.. nekem az első évad is tetszett, de ez a második káprázatos. :)

Ati 05-11-2011 20:10

Hmm, na most akkor utolsó rész, vagy nem utolsó rész? A SyFy azt írja, hogy SEASON Finale, nem azt, hogy SERIES Finale...

???

Kutyuleee 05-15-2011 15:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287143)
Hmm, na most akkor utolsó rész, vagy nem utolsó rész? A SyFy azt írja, hogy SEASON Finale, nem azt, hogy SERIES Finale...

???

csak apró baki, vagy már a teljes rátevés jele, de biztos hogy vége...

A Syfy mai napig helyesnek érzi a cancelt.

-Fegya- 05-16-2011 07:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287143)

???

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 287289)
csak apró baki, vagy már a teljes rátevés jele, de biztos hogy vége...

A Syfy mai napig helyesnek érzi a cancelt.

:(
(rövid)

szamóka 06-01-2011 18:59

Ledaráltam az SGU második évadát, és egyáltalán nem értem a fanyalgókat. Az egyik legjobb SG évad volt az eddigi (a remény hal meg utoljára...) 17 közül. Tökéletes történetvezetés, gyakorlatilag filler epizód nélkül, tele friss ötletekkel. Nem is értem, hogy a SyFy miért véreztette ki. Ha nem kell nekik, adják el...

Szerk.: Redemption-t a népnek!

Tsobi 06-01-2011 19:06

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 288012)
Szerk.: Redemption-t a népnek!

Ez mijez? :)

szamóka 06-01-2011 20:09

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 288013)
Ez mijez? :)

Magyar rajongói CGI SG film. Bár nem tudom, hogy foglalkoznak-e még vele. Tessék szépen átböngészni az oldalt.

Blacky 06-03-2011 18:08

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 288012)
Ledaráltam az SGU második évadát, és egyáltalán nem értem a fanyalgókat. Az egyik legjobb SG évad volt az eddigi (a remény hal meg utoljára...) 17 közül. Tökéletes történetvezetés, gyakorlatilag filler epizód nélkül, tele friss ötletekkel. Nem is értem, hogy a SyFy miért véreztette ki. Ha nem kell nekik, adják el...

esetleg azért fanyalogtak a hazai és külföldi SG fanok, mert kb 24 rész kelett ahhoz hogy valami értelmeset kihozzanak az egyébként kiváló alapötletböl ???? A mai világban amikor olyan sorozatokat kaszáltak el mint a Firefly ami valljuk be őszintén kb 3-szor jobb volt mint az SG-U és KB 60% kal kevesebb pénzböl készült mégis 13 rész után kivéreztették..Itt meg az elsö évad elején induló majdnem 2 millás nézöszám a második évad elejére jó ha elérte az 1,1 milliót természetes hogy úgy kivágták mint a taknyot....Nem beszélve arról, hogy a SYFY próbálta neki megtalálni azt az idősávot ahol a legtöbben nézik, de csak nem jött össze....lehet szeretni az SG-U-t és lehet utálni de nem sokan vannak/ kivéve az itteni fanokat / akik örömkönnyeket hullatnának ha újra indulna ez a SG szerencsétlenség....
Sajnos ennek az egész baklövésnek az lett a folyománya hogy a SYFY megvonta a támogatást a többi SG projektöl is így törölték a tervezett ATLANTIS filmeket is sajnos..Ami szerintem sokkal rosszabb hír mint az hogy ez a szerencsétlenséget elkaszálták...

szamóka 06-03-2011 18:39

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 288152)
esetleg azért fanyalogtak a hazai és külföldi SG fanok, mert kb 24 rész kelett ahhoz hogy valami értelmeset kihozzanak az egyébként kiváló alapötletböl ???? A mai világban amikor olyan sorozatokat kaszáltak el mint a Firefly ami valljuk be őszintén kb 3-szor jobb volt mint az SG-U és KB 60% kal kevesebb pénzböl készült mégis 13 rész után kivéreztették..Itt meg az elsö évad elején induló majdnem 2 millás nézöszám a második évad elejére jó ha elérte az 1,1 milliót természetes hogy úgy kivágták mint a taknyot....Nem beszélve arról, hogy a SYFY próbálta neki megtalálni azt az idősávot ahol a legtöbben nézik, de csak nem jött össze....lehet szeretni az SG-U-t és lehet utálni de nem sokan vannak/ kivéve az itteni fanokat / akik örömkönnyeket hullatnának ha újra indulna ez a SG szerencsétlenség....
Sajnos ennek az egész baklövésnek az lett a folyománya hogy a SYFY megvonta a támogatást a többi SG projektöl is így törölték a tervezett ATLANTIS filmeket is sajnos..Ami szerintem sokkal rosszabb hír mint az hogy ez a szerencsétlenséget elkaszálták...

Néhány gondolat:
-A Firefly-t sem a nézettség miatt kaszálták. Azt a FOX fejesei annyira utálták valamiért.
-A SyFy nem azért pakolta át az SGU-t hétfő estére, hogy legyen nézettsége, hanem azért hogy ne legyen. Kint ilyenkor mennek a legnézettebb sorik. Így könnyebb magyarázni a kaszát...
-Több oldalon láttam szavazást arról, hogy ha folytatódna valamelyik SG, akkor melyik legyen az. Általában SGU-SG1-SGA sorrend született.
-A tervezett SG1 és Atlantis filmeket az MGM csődközeli helyzete és a DVD piac jelentős szűkülése miatt törölték.
-És ami a lényeg: a TV sorozatokban egyre többen látnak fantáziát, óriási a konkurenciaharc. (Pl. Spielberg eddig laza 20 millió dollárt ölt bele a Terra Nova pilotjába, de még mindig nincs vele megelégedve...). Lassan már nem a nézettségért kell küzdeni, hanem az adásba kerülésért.

Ati 06-03-2011 18:52

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 288157)
Lassan már nem a nézettségért kell küzdeni, hanem az adásba kerülésért.

... amin tök jól segítene az az elképzelés, hogy (csak) neten lehessen nézni a sorozatok egyes részeit, nyilván fizetős formában. Úgytudom, hogy a Firefly esetében gondolkoznak egy ilyen próbán erősen.

Ha azt a 200 forintot mindenki kifizetné epizódonként, akkor szerintem ennek olyan jövője lehetne, ami a mostani tv-t teljesen átalakítaná.

Valezius 06-04-2011 20:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288158)
... amin tök jól segítene az az elképzelés, hogy (csak) neten lehessen nézni a sorozatok egyes részeit, nyilván fizetős formában. Úgytudom, hogy a Firefly esetében gondolkoznak egy ilyen próbán erősen.

Ha azt a 200 forintot mindenki kifizetné epizódonként, akkor szerintem ennek olyan jövője lehetne, ami a mostani tv-t teljesen átalakítaná.

Érdekes elképzelés.
Egy sci-fi esetében ez olyan 1millió fizetős nézőt jelenthet, hogy megérje.
Ami szerintem olyan magas szám, hogy szerintem ennyi nem jönne össze. Úgyhogy nem csodálom, hogy nem mernek belevágni.

Persze, ha van a rész közben reklám, akkor nem kell ennyi, csak a reklámokért nem nagyon szeretnek fizetni az emberek :)

Von 06-04-2011 20:56

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 288216)
Érdekes elképzelés.
Ami szerintem olyan magas szám, hogy szerintem ennyi nem jönne össze. Úgyhogy nem csodálom, hogy nem mernek belevágni.

Persze, ha van a rész közben reklám, akkor nem kell ennyi, csak a reklámokért nem nagyon szeretnek fizetni az emberek :)

1 millió fizetős néző az nem sok, ha belegondolsz, hogy sok százmillió fős a potenciális fizetőképes kereslet. Egy profi stúdió profi szervezéssel simán el kell, hogy érje.

Kutyuleee 06-05-2011 00:27

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 288216)
Érdekes elképzelés.

indulj ki abból, hogy a potenciális "előfizetők" száma többszörösére nő, ugye innentől már nem csak az usa-ban lenne elérhető, mert nem kábel-tv hanem online mehetne:)

Valezius 06-05-2011 08:57

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 288231)
indulj ki abból, hogy a potenciális "előfizetők" száma többszörösére nő, ugye innentől már nem csak az usa-ban lenne elérhető, mert nem kábel-tv hanem online mehetne:)

Országos TV-n vetített sci-finél max 10 milliós lehet a nézettség.
Ők, akik ingyen hajlandóak a TVben megnézni az epizódot.

ha a külföldi nézőket hozzávesszük akkor is 0,5 millió előfizetőt össze kell szedniük otthonról. Az minden 20. potenciális néző.

Belegondolva, hogy nyilván nincs meg mindenkinek a technikai vagy anyagi feltétele azok közül közül, akik szeretnék megvenni szerintem ennyi néző nem jönne össze.

Másrészt 20dollárt fizetsz azért, hogy egyszer megnézd az adott részt.
Nagyságrendileg ennyi pénzért már DVD-n is meg lehet venni az évadot.

Mindent számba véve nem hiszem, hogy anyagilag megérné ez a vállalkozás :)

Mondjuk egy dolgot nem tudok, ha van egy weboldal, ami évi 10millió, azaz heti 200K látogatót vonz, akkor az oldalon elhelyezett reklámokból mennyi pénzt lehet keresni.

Ati 06-05-2011 09:14

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 288239)
Másrészt 20dollárt fizetsz azért, hogy egyszer megnézd az adott részt.

Hmm?

0,99 dollár az átlagos epizód-ár.

Ennyibe (200 forint) egy Barátok-közt epizód kerül itthon! (Lehet, hogy mindkét esti rész bennevan ebben az árban, nem tudom, sose néztem.)

Az amazonon a prémium sorozatok epizódjai 2 dollárba is kerülnek, de vedd bele, hogy ebből ugye lejön az amazon részesedése, úgyhogy ha közvetlenül árulják, akkor lehet olcsóbban is adni. Konkrétan Csillagkapu SGU 1,99 per epizód, de ha egyben veszed a komplett sorozatot, akkor csak 1,60 dollár. SG1 egyben epizódonként csak 0,68 dollár. (HD-ben drágábbak, de erről csak leszoknak majd.)

És most hirtelen nem találok rá egyértelmű választ, de itt úgy látom, hogy nem kölcsönzésről, hanem megvételről van szó. Nem egyszer nézheted tehát meg a részt, hanem akármikor akárhányszor.

Egy átlagos tv-előfizetés, amivel felvehetsz műsorokat, hogy akármikor megnézd, olyan 5000 forint körül van havonta, és akkor az még nem HD minőség! Ennyiből havi 12 epizód jön ki a sorozatokból. Az heti 3. A TV-ben heti 3 sorozatnál többet nézel meg azért az 5000 forintért?

Von 06-05-2011 11:44

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 288239)
Mondjuk egy dolgot nem tudok, ha van egy weboldal, ami évi 10millió, azaz heti 200K látogatót vonz, akkor az oldalon elhelyezett reklámokból mennyi pénzt lehet keresni.

Általános hüvelykujjszabály szerint azt szokták írni, hogy havi 1 unique visitor = évi 1 $ bevétel. Azaz egy ilyen oldal több mint 800k USD-t tudna generálni évente, reklámból.

Tsobi 02-01-2012 02:01

"Destiny is hanging in space, with nothing but blackness behind her. She is between galaxies, and it’s a lonely place. We pan around behind her to see what’s ahead, and are treated to a view of a river of stars in front of her. She’s approaching a new gal-axy, and it is dead ahead. She jumps to FTL.
INT. DESTINY - STASIS PODS
We track through the corridors of suspension pods, seeing the faces of our cast frozen in the positions they were left in at the end of season 2. We come to rest on CHLOE’s pod. Still and lifeless she stares into infinity.
We hear a BEEP and a whoosh as the routines for waking her kick in. We PULL BACK to see a KINO floating in the air in front of her pod.
INT. DESTINY - CHLOE’S POD
We see her awaken, confused, but just momentarily. Once she glimpses the keno, it floats off down the corridor. Bewildered, she follows it. We HOLD for a moment to see that she’s the only one who has awoken.
INT. DESTINY - CORRIDOR
As the Kino deliberately floats down it, Chloe following. It’s VERY DARK as most of the power is still off.
INT. ‘STONES’ ROOM
As the Kino enters and floats above the ancient stones device. One stone is sitting invitingly on the console. The Kino turns it’s lens back towards Chloe as she enters. It’s clearly inviting her to use the stone.
She looks at the Kino, and it hovers in front of her unblinking-ly.
CHLOE
Eli? Eli? Are you around here?"

szamóka 07-11-2012 14:41

Roland Emmerich folytatná a mozifilmet. Szólni kellene neki, hogy kb 15 évvel elkésett...;)

szamóka 11-13-2013 23:07

http://p.coldline.hu/2013/09/15/1187...915-BUU7TW.png

Tsobi 01-14-2014 22:31

Tudtok valamit arról esetleg, hogy az SGU-t folytatni fogják avagy sem?
Ma fejeztem be újra a második évadot és hiányérzet lett úrrá rajtam.

Ati 01-14-2014 22:36

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 306801)
Tudtok valamit arról esetleg, hogy az SGU-t folytatni fogják avagy sem?
Ma fejeztem be újra a második évadot és hiányérzet lett úrrá rajtam.

Ez a legfrissebb hír róla, amit tudok:

http://tvbythenumbers.zap2it.com/201...anceled/75799/

Tsobi 01-14-2014 23:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 306802)
Ez a legfrissebb hír róla, amit tudok:

http://tvbythenumbers.zap2it.com/201...anceled/75799/

Ejnye-bejnye. :(

All times are GMT +1. The time now is 11:35.