Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Adjuk vissza a felelfet a fenti csoportoknak! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4320)

none 10-08-2013 13:56

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 305571)
3,5% nem kevés. 1 milliárd aranyból ebben az esetben 17 lopással, ami egy teljes készültséglemerítés, összesen 60 millát lehet elhozni. És ez a fosztással ellentétben azonnal ott van az oriban. Ha olyan szövijei vannak a félelfnek, akik meg tudják védeni hadilag, akkor egész szép bevételt tud összeszedni a félelf.
Akár 100 milla felett is összelopkodhat naponta. Persze ezzel szerez egy csomó ellenséget :)

Nekem még kicsit túl tápnak is tűnik ez a megoldás.

1/A-ban magasabb hektáron meg úgysem lesz játszható sehogy, de ott sok más faj sem játszható. De 2000 hektár környékén akár még be is lehet vállalni, hogy van egy sebezhető orim, cserébe viszont egész szép vagyont összelopkodok.

egyszer lophat aztán lent lesz a készültsége folyamatosan..
plusz ehhez hozzájön, hogy ez max bben használható ki, mert lent nem sok ember tart bent 1 mrd kp-t, ha meg még lopható is lesz még annyi sem fog..:)
azért 2k hekin 60 milla az nem szép vagyon, hanem nevetséges összeg, pláne ha a nyersi ára 2-3k körüli:)
egyszerűen nem éri meg tolival lenni, mert bármi mással egyszerűbb pénzt összeszedni..:) pedig én régen szerettem néha-néha felessel játszani.. de most már nem éri meg, bár szerintem leginkább a kevés játékos, és a játék full hadis beállítottsága miatt:)

Padlócsempe 10-08-2013 14:10

Viszonyítás kérdése. 60 milla egy nap alatt nem sok. Egyetlen perc alatt azért nem rossz :)
Hogy a készültségét hagyja-e levinni, az rajta múlik.
Ha a félelf tart elég varit, akkor csak a nagyon varis beállítottságú óriás fogja felfedni. Az a varis pedig onnantól ugyanúgy használhatatlan lesz a varizásra, mint a félelf lopásra, szóval 1-1.

Nyilván nem lesz innentől legyőzhetetlen faj a félelf, és lesznek gyengéi. De épp ez a cél, hogy ilyen legyen.

Dus 10-08-2013 14:12

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 305559)
Jahh mert ha 5 korrol fog lopni es meg a keszultseget sem fogod tudni levenni biztosan sok sereget kuldesz majd ra.

Tok jo lenne ha nehany olyan jatekos is hozzaszolna mar vegre aki nem mult heten regisztralt.. Akkor talan lenne nemi ertelem is ebben a temaban nem csak a hulyesegek... Pl pool otlete kivallo

Tudtommal seregküldéshez nem kell készültség, de javíts ki, ha tévednék.

Ezért nem szeretem ezt a fórumot. Már meg is bántam, hogy írtam ide. Megint a személyeskedés meg a fröcsögés. Két hozzászólásváltás nem bírtál ki. És az, hogy te nem tudsz egy tolvajt lerendezni 5 körröl, az nem engem minősít. Btw nem vagyok benne biztos, hogy régebb óta játszol, mint én. De ha mégis, nem sokkal.

Menjen csak az egymás tépése. A téma 50%-ban erről szól. Ezért nem haladtok semerre. Mert ha egy ötlet kicsit is nem tetszik, akkor a másik rögtön hülye, kezdő, szerencsétlen, akármi. Néha sajnálom Atit. Nagyon. Boccs az offért. A virtuális faszméregetés nem viszi előre a témát. Inkább le is zárom. Kipróbálom a letiltás funkciót a fórumon.

Quote:

Originally Posted by Fefe013 (Post 305557)
Ezt elfogadhatatlannak tartanám, de már korábban több helyen is fel volt dobva és el volt vetve, nyilvánvaló okok miatt...
Mf-ként nemcsak lever egy szövi de esetleg még tartalékot is leszedi, amiből visszaépülhetek, pl egy mf gnómnak egy szövi ellen a károk enyhítéséhez is rengeteg készültség kellene az alap faji malusz miatt: kijönnek rám, szembe megyek távol, vérszomj, védelem, ezt ha egyszer kétszer eljátszod, meg ha esélyed van, hogy a mágikus v toliakciókat valamilyen szinten enyhítsd mágikus pajzzsal meg a tisztánlátással 2 oda-vissza csörte után így is a béka seggén a készid, ha meg még le is szedik akkor mit csinál az mf? Szabira megy? De ha visszajön se lesz készültsége?!?!?!?!

Jól hangzik meg minden, de míg a tolik felfedése a védelem, mpajzs, távol stb felrakását nem gátolja addig a vari készültség sokkal jobban ellehetetlenít...

A 50%alá lopás jelenthet 25%-ot azért nem feltétlen kell 0-ig csökkenteni, mert már azt is soknak érezném...

Az első hat ponttal én is szimpatizálok, persze az arányokat kellene belőni ott is

Jó, hát érted. Mf-ként eddig is agyon vert egy szövi. És még csak feles sem kellett hozzá. De a meglátást egyébként jogosnak érzem. A 25%-ig lopás is kifejezetten tetszik. Viszont továbbra is úgy gondolom, hogy jelenleg ez a helyzet áll fent, amit írtál, csak nem a varik ellen, hanem a tolvajok ellen. Mármint hogy egy tolvaj egyszer lop csak egy szövihez, és onnantól többet biztos nem. Szóval azért azt nem érzem teljesen jogosnak, hogy ezzel egy Mf-et még jobban le tud ütni egy szövetség, mert aki Mf-el van, az szerintem alapvetően bevállalja azt, hogy egy szövetség meg tudja borítani nagyon gyorsan és könnyedén, akármilyen országfelépítése is legyen.

Persze igen, tolvajkészültség nem kell a védővarik felrakásához. Ezért esetleg akkor hathatna rá a szieszta 50%-a, és akkor ott legalább át sem kell írni a súgót. :)

Quote:

Originally Posted by none (Post 305563)
Ez semmiképp ne legyen általános toli akció.. Így is nehéz egy fosztást jól összehozni lent, mert 10-ből 9-szer elteszik a pénzt, ha nem éjjel megy az ember:)
Plusz így oda lenne az öröm, amikor pusztítani megy az ember és az ellen alábont:D
Félelfnél még belefér, így legalább ez is valami pozitívum, amiért szövibe kerülhet.. Az, hogy hány tábornokkal megy, szerintem nem kellene

Sajnos nem érzem a motivációt a tolvajok erősítésére. Ugye nyilvánvaló (főleg fentebbi csoportokban), hogy egy hadi messze erősebb egy tolvajnál. Főleg azért, mert ugye a föld az érték. És oké, hogy a téma a fél-elf erősítéséről szól, de szerintem azért ebben bőven az is benne van, hogy általánosságban véve egy tolvaj ország kisebb mozgástérrel és eredményességgel rendelkezik mint egy hadi. Ezért gondoltam általánosnak. Pl. egy embernél is nagyon jól jöhet. Vagy egy tolisabb törpinél, gnómnál egy szöviben.

És szerintem a fosztást nem nehezítené. Ezután is 10-ből 9-szer tennék el a pénzt, mert látják, hogy jön a sereg, ez az automatikus reakció. Aki nem teszi ki, az azért nem teszi ki, mert nem tudja, hogy jön a sereg. Ezen meg nem fog változtatni ez az akciómódosítás. :) Ezután legalább rááldoznának némi tolvajkészültséget. Inkább abban gondolkoznék, hogyha földet ütnek, azt tudja az ember, és esetleg lehet keresztbe menni földért. Ami sokszor elég nagy előny, főleg ott, ahol már kísérni nem lehet egy föld ütés után, mert 4K-nál messzebb kerül az ellen (jó, persze lehet fokozni pl., de lehet találni olyan értékhatárt, amit már nem érsz be fokozással vagy irreális összegekbe kerül).

none 10-08-2013 14:45

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 305573)
Viszonyítás kérdése. 60 milla egy nap alatt nem sok. Egyetlen perc alatt azért nem rossz :)
Hogy a készültségét hagyja-e levinni, az rajta múlik.
Ha a félelf tart elég varit, akkor csak a nagyon varis beállítottságú óriás fogja felfedni. Az a varis pedig onnantól ugyanúgy használhatatlan lesz a varizásra, mint a félelf lopásra, szóval 1-1.

Nyilván nem lesz innentől legyőzhetetlen faj a félelf, és lesznek gyengéi. De épp ez a cél, hogy ilyen legyen.

kérdés: te így beválasztanád-e a felest? mert én nem.. szimplán túl sok erőfeszítést igényel az, amit mással hatékonyabban és sokkal egyszerűbben megvalósíhatok..:)

Padlócsempe 10-08-2013 15:11

Quote:

Originally Posted by none (Post 305575)
kérdés: te így beválasztanád-e a felest? mert én nem.. szimplán túl sok erőfeszítést igényel az, amit mással hatékonyabban és sokkal egyszerűbben megvalósíhatok..:)

Ha még kap 1-2 erősítést azok közül, amit Ati felsorolt, akkor igen. Már eléggé unom a törpét. Lehet, hogy nem válik belőle a legerősebb faj, de régen sem volt az, mégis sok volt belőlük. Mert élvezhető volt félelffel a játék. És ezzel a módosítással talán újra az lehetne.

none 10-08-2013 15:14

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 305574)
..

És szerintem a fosztást nem nehezítené. Ezután is 10-ből 9-szer tennék el a pénzt, mert látják, hogy jön a sereg, ez az automatikus reakció. Aki nem teszi ki, az azért nem teszi ki, mert nem tudja, hogy jön a sereg. Ezen meg nem fog változtatni ez az akciómódosítás. :) Ezután legalább rááldoznának némi tolvajkészültséget. Inkább abban gondolkoznék, hogyha földet ütnek, azt tudja az ember, és esetleg lehet keresztbe menni földért. Ami sokszor elég nagy előny, főleg ott, ahol már kísérni nem lehet egy föld ütés után, mert 4K-nál messzebb kerül az ellen (jó, persze lehet fokozni pl., de lehet találni olyan értékhatárt, amit már nem érsz be fokozással vagy irreális összegekbe kerül).

De változtat.. mert, ha egy harcban nem az első sereg megy fosztani, az ellenfél, ha látja ezt nem teszi ki a pénzt, viszont amikor fosztani mész kiteszi..
Egy szöviharcban simán előfordulhat, hogy első 3-4 sereg nem fosztás.. aztán látod, hogy már nem teszi el a pénzt, akkor befosztod..:) plusz ezzel a gnóm, esetleg törpe lenne erősebb, a feles meg ugyanolyan haszontalan maradna, viszont, ha csak neki van, akkor ez plusz ok a bevételére..

none 10-08-2013 15:15

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 305576)
Ha még kap 1-2 erősítést azok közül, amit Ati felsorolt, akkor igen. Már eléggé unom a törpét. Lehet, hogy nem válik belőle a legerősebb faj, de régen sem volt az, mégis sok volt belőlük. Mert élvezhető volt félelffel a játék. És ezzel a módosítással talán újra az lehetne.

régen volt kit lopni.. a sok ember, elf sok tekit adott..

Dus 10-08-2013 15:44

Quote:

Originally Posted by none (Post 305577)
De változtat.. mert, ha egy harcban nem az első sereg megy fosztani, az ellenfél, ha látja ezt nem teszi ki a pénzt, viszont amikor fosztani mész kiteszi..
Egy szöviharcban simán előfordulhat, hogy első 3-4 sereg nem fosztás.. aztán látod, hogy már nem teszi el a pénzt, akkor befosztod..:) plusz ezzel a gnóm, esetleg törpe lenne erősebb, a feles meg ugyanolyan haszontalan maradna, viszont, ha csak neki van, akkor ez plusz ok a bevételére..

Ámen. Igazad van. :)

vityu 10-08-2013 21:56

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 305553)
Az ésszerűsítések is tökéletesek, és szerintem ennyi elég is. Az 50% alatt is használhassa a tolijait, hát a kevésbé fáradás miatt így is elég rendes sorozatot tud a feles ellőni, ha annak a hatásfoka erősödik, a mennyiségét már nem kéne növelni. A szöviknek meg karavánozza át a javakat.

Quote:

Originally Posted by Fefe013 (Post 305557)
A 50%alá lopás jelenthet 25%-ot azért nem feltétlen kell 0-ig csökkenteni, mert már azt is soknak érezném...

Elfelejtitek, hogy a tolvajerő a készültség és a katonai morál függvénye.

100%-os morál és 0% készültség mellett a védőereje a tolvajainak a maximum védőerejének gyakorlatilag a fele, 25%-kal kevesebb, mint ha 50 a készültsége. Ez szerintem elég jelentős. Jól meg kell válogatni, hogy kit lopjon, kinek ártson így az ember.

Padlócsempe 10-08-2013 22:13

Nekem nem tetszik az 50%-os készültségi határ csökkentése.
Egy félelf így is 17 tolvajakciót tud csinálni egyetlen perc alatt. Elég sok.
25%-nál ez 25, 0%-nál 33-34 tolvajakciót jelentene.

Ha két félelf van a szöviben, akkor egy orira rá tud küldeni pont körváltás előtt mondjuk 66 gyújtogatást. De egy óriás elleni variölés esetén is komoly károkat tud okozni, a szieszta ellenére.

És hiába gyengébbek a tolvajai alacsony készültségnél, egy varishoz, vagy hadihoz még fele tolvajerővel is simán be fog férni, főleg, ha erősítve lesz a tolvajereje valamennyivel.

Dus 10-09-2013 08:10

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 305581)
Nekem nem tetszik az 50%-os készültségi határ csökkentése.
Egy félelf így is 17 tolvajakciót tud csinálni egyetlen perc alatt. Elég sok.
25%-nál ez 25, 0%-nál 33-34 tolvajakciót jelentene.

Ha két félelf van a szöviben, akkor egy orira rá tud küldeni pont körváltás előtt mondjuk 66 gyújtogatást. De egy óriás elleni variölés esetén is komoly károkat tud okozni, a szieszta ellenére.

Autovédelem miatt nem hinném, hogy olyan brutális lenne a 66 gyújtogatás, mint aminek elsőre hangzik (nem azt írom, hogy nem sok). Ha meg ilyen feltételezésekbe megyünk, most meg 4 feles lehet egy szöviben, az most is 68 gyújtogatás. Szóval ez most is kivitelezhető.

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 305581)
És hiába gyengébbek a tolvajai alacsony készültségnél, egy varishoz, vagy hadihoz még fele tolvajerővel is simán be fog férni, főleg, ha erősítve lesz a tolvajereje valamennyivel.

Én személy szerint ahhoz nem nyúlnék.

A 0%-ig lopás a varikészültség csökkentésével (előzőek csak fél-elfnek), és azzal, hogy a bankok emberhiányban ne védjék a pénzt (ez általános, nem feles spec.) szerintem pont elég lenne ahhoz, hogy lehessen ügyeskedni. Több kárt tud okozni, de oda kell figyelni, főleg azért, amit Vityu is írt (így ha ellopod a teljes készültségedet, a másik tolvaj lazán befér hozzád, ami pont elég kockázat), és a bankok nem működésekor a pénz nem-védelme azért az intéző átgondolását is jelentheti, de nem egyértelműen és könnyedén vihető így sem a pénz. Ha valakinél sok pénz van bent és figyel, akkor még mindig védhető. Viszont ha ül a pénzén csak, akkor nem nyújt teljes védelmet a bank, meg lehetne borítani.

Merengő 10-09-2013 10:19

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 305583)
a bankok emberhiányban ne védjék a pénzt (ez általános, nem feles spec.)

szerintem ez kevés, mert első lépés lenne, hogy a 30 bankomat ami levéd teljesen legfelülre teszem az intézőben.

Padlócsempe 10-09-2013 12:15

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 305585)
szerintem ez kevés, mert első lépés lenne, hogy a 30 bankomat ami levéd teljesen legfelülre teszem az intézőben.

Ráadásul ez el is lett vetve véglegesen már jó régen.

Ati 10-14-2013 21:08

Bankok átlopása. Erre eddig a 15 bankos határ merült fel javaslatként.

Én még azt is el tudom képzelni, hogy nem a bankokat lopja át, hanem a bankokat rabolja ki. Egy adott mennyiség fölött minél több a bank, annál többet hoz. (Ide belekeverném a területarányt is, hogy ez csak az eddig lophatatlan bankos országoknak adjon egy új ellenfélt.)

Padlócsempe 10-14-2013 22:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305638)

Én még azt is el tudom képzelni, hogy nem a bankokat lopja át, hanem a bankokat rabolja ki. Egy adott mennyiség fölött minél több a bank, annál többet hoz. (Ide belekeverném a területarányt is, hogy ez csak az eddig lophatatlan bankos országoknak adjon egy új ellenfélt.)

Általában az országokban 20 bank van. Ennél akkor van szükség többre, ha valaki kereskedő és pénzt akar ezzel termelni. Egy ilyen változtatás leginkább a kereskedőkkel szúrna ki, és a többi ország vagyona ugyanúgy lophatatlan maradna.

Kivéve, ha már 20 bank ellen is olyan mennyiséget lopna a fél-elf, ami számottevő. Csak ez hogyan működne?

Mi lenne, ah a félelf oly módon lopná át a bankokat, hogy ellenük a bank nem a pénz 80%-t védi, hanem: (védőország tolvajereje / támadó ország tolvajereje) x 80%.

Azaz a két ország tolvajerejének különbségének arányában csökkenne a bank pénzvédő hatékonysága.

Tomka 10-15-2013 16:56

Srácok, egyáltalán van olyan pont akkor az Ati által felsoroltak közül, amelyikkel mindenki egyetért?

Csak mert jelenleg egyhelyben toporgunk meglátásom szerint... :(

Ati 10-15-2013 17:18

Quote:

Originally Posted by Tomka (Post 305644)
Srácok, egyáltalán van olyan pont akkor az Ati által felsoroltak közül, amelyikkel mindenki egyetért?

Semmi szükség arra, hogy mindenki egyetértsen. Érveket és ellenérveket kell ütköztetni.

Neked például mi a meglátásod (és miért) az eddigiekről?

vityu 10-15-2013 18:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305638)

Ha ez megvalósul, tuti viszek fel A-ba egy felest és agyonlopok mindenkit, mert A-ban kötelező sok pénzt bent tartani. Ellenzem.

Merengő 10-16-2013 05:20

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 305648)
Ha ez megvalósul, tuti viszek fel A-ba egy felest és agyonlopok mindenkit, mert A-ban kötelező sok pénzt bent tartani. Ellenzem.

olyan sok bankos ori lenne A-ban? maximum feljebb, ha meg képes egy félelfel oda feljutni akkor lopjon csak nyugodtan

Ati 10-16-2013 06:40

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 305648)
Ha ez megvalósul, tuti viszek fel A-ba egy felest és agyonlopok mindenkit, mert A-ban kötelező sok pénzt bent tartani.

Pont ez a(z redeti) javaslat célja.

Tomka 10-16-2013 07:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305645)
Semmi szükség arra, hogy mindenki egyetértsen. Érveket és ellenérveket kell ütköztetni.

Neked például mi a meglátásod (és miért) az eddigiekről?

A katona gyilkolás erősítése szerintem nagyon jó ötlet és sokat segíthet a felesek szövibe kerülésén.

A bankok átlopásával is egyetértek, bár erre nehéz lesz mindenki számára elfogadható megoldást találni.
Viszont már maga a tanya málusz eltörlése is nagy segítség lenne a feleseknek....

Szerintem a legcélszerűbb az lenne, ha az általad említettek közül kiválasztanánk azt a 2-3-t, amelyikkel a többség egyetért és valóban életképesebbé teszi a fajt.

Pacsi 10-16-2013 13:17

Egyáltalán nem értek egyet a félelf extrém megerősítésével. A profi félelfek lentről, ütőtávon kívül tartózkodva lopnak. A lopható országok jellemzően hadis beállítottságúak, csak sereggel tudnak bosszút állni az elszenvedett anyagi veszteségért úgy, hogy javaikat nem kapják vissza, (bolond lenne a feles bent hagyni a lopott szajrét, főleg ha sereg megy felé) csak plusz kiadásuk lesz, kárpótlásként max. a bosszú édes íze marad.
Az a javaslat, hogy még lássa is a feles, hogy milyen céllal megy felé a sereg, tovább könnyíti a dolgát, hogy mit tegyen el a nulla közeli veszteség érdekében.
Mindehhez jön még a könnyített szabadság: mire a hadis megközelíti 2 körre a felest, (itt feltételezve, hogy azonnal észleli is a lopást) maximum egyszer tudja pl. mészárolni, addig amíg a feles elsunnyog 3 óra akciómenteséget követően szabira és röhög a markába. Szerintem egy ügyes felesnek már így sem lehet olyan anyagi veszteséget okozni, mint amit Ő okoz…

Ezen kívül nem értem miért kéne azt a játékstílust erősíteni, ami igazi kockázatot nem vállaló, mások megszerzett pénzének lopdosását jelenti.

none 10-16-2013 14:28

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 305657)
Egyáltalán nem értek egyet a félelf extrém megerősítésével. A profi félelfek lentről, ütőtávon kívül tartózkodva lopnak. A lopható országok jellemzően hadis beállítottságúak, csak sereggel tudnak bosszút állni az elszenvedett anyagi veszteségért úgy, hogy javaikat nem kapják vissza, (bolond lenne a feles bent hagyni a lopott szajrét, főleg ha sereg megy felé) csak plusz kiadásuk lesz, kárpótlásként max. a bosszú édes íze marad.
Az a javaslat, hogy még lássa is a feles, hogy milyen céllal megy felé a sereg, tovább könnyíti a dolgát, hogy mit tegyen el a nulla közeli veszteség érdekében.
Mindehhez jön még a könnyített szabadság: mire a hadis megközelíti 2 körre a felest, (itt feltételezve, hogy azonnal észleli is a lopást) maximum egyszer tudja pl. mészárolni, addig amíg a feles elsunnyog 3 óra akciómenteséget követően szabira és röhög a markába. Szerintem egy ügyes felesnek már így sem lehet olyan anyagi veszteséget okozni, mint amit Ő okoz…

Ezen kívül nem értem miért kéne azt a játékstílust erősíteni, ami igazi kockázatot nem vállaló, mások megszerzett pénzének lopdosását jelenti.

igen, és szabin van 24-ből 20 órát?
azért kéne erősíteni, mert csak hadi és beton orik vannak.. (a vari már hadi-vari lett, a toli hadi-toli, a törpe is hadi-termelő..)
plusz egy feles most mit lop el? 5k tekit? vagy 5k nyersit? mitől fog röhögni a markában? mert kb nem tud annyit lopni mint amit egy mészárral elbukik:)
persze fel lehet törni a tekiírókat, vagy véletlen egy leesett könyvtárkulcsú gnómot belopni, de ezek csak inaktív ori esetén lehetségesek.. (egyébként ezekhez még csak feles sem kell:))

Pacsi 10-16-2013 15:34

Quote:

Originally Posted by none (Post 305658)
igen, és szabin van 24-ből 20 órát?
azért kéne erősíteni, mert csak hadi és beton orik vannak.. (a vari már hadi-vari lett, a toli hadi-toli, a törpe is hadi-termelő..)
plusz egy feles most mit lop el? 5k tekit? vagy 5k nyersit? mitől fog röhögni a markában? mert kb nem tud annyit lopni mint amit egy mészárral elbukik:)
persze fel lehet törni a tekiírókat, vagy véletlen egy leesett könyvtárkulcsú gnómot belopni, de ezek csak inaktív ori esetén lehetségesek.. (egyébként ezekhez még csak feles sem kell:))

Nem hiszem, hogy akár a lenti, akár a feljebbi csoportokban mindenki annyira csóró, hogy csak 5k tekit v. 5k nyersit lehet tőle lopni... :eek:

Nem tudom mennyit lesz szabin a feles, de ugye a hadis sem ülhet 4 körrel lejjebb a végtelenségig, arra várva, hogy a kis sunyi lopóst, mikor tudja szemen vágni mondjuk max. egyszer, mert utána megint elbújik röhögcsélni.

none 10-16-2013 16:05

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 305659)
Nem hiszem, hogy akár a lenti, akár a feljebbi csoportokban mindenki annyira csóró, hogy csak 5k tekit v. 5k nyersit lehet tőle lopni... :eek:

Nem tudom mennyit lesz szabin a feles, de ugye a hadis sem ülhet 4 körrel lejjebb a végtelenségig, arra várva, hogy a kis sunyi lopóst, mikor tudja szemen vágni mondjuk max. egyszer, mert utána megint elbújik röhögcsélni.

hát mennyit lop szerinted? gnómtól, óriástól kb semmit..
többi, ha lopják rendszeresen, tart bent 1-2 fajta tekit és kész..
nyersi meg max törpében van, és akkor sem biztos, hogy eladható:)

Pacsi 10-16-2013 16:37

Quote:

Originally Posted by none (Post 305660)
hát mennyit lop szerinted? gnómtól, óriástól kb semmit..
többi, ha lopják rendszeresen, tart bent 1-2 fajta tekit és kész..
nyersi meg max törpében van, és akkor sem biztos, hogy eladható:)

Szóval a saját tapasztalatomat mondom: loptak tőlem nem 5k nyerset, hanem egy csinosabb összeget. Megütöttem egyszer, leszabizott, azóta egyszer kukucskált fel, meglátta, hogy még mindig ott vagyok, elszaladt vissza szabira.
Kb. soha nem tudom a káromat megtéríttetni, és még egy alapos verést sem tudok eszközölni a testén. Ha erősítjük az elfet akkor viszont vissza kéne állítani a hadisarcolást, mert nem tetszik, hogy semmilyen módon nem tudok a félelfből pénzt kicsikarni hadisként. Ha a feles még a bankot is (jesszus!) átlopja, akkor fizethessen azért ha mégsem verem agyon.
Arról nem beszélve, hogy korrekt lezárása lenne a mostani patt helyzetnek. Ő nem mer játszani, Én meg nem mozdulok a bosszúm nélkül... :)

none 10-16-2013 17:04

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 305661)
Szóval a saját tapasztalatomat mondom: loptak tőlem nem 5k nyerset, hanem egy csinosabb összeget. Megütöttem egyszer, leszabizott, azóta egyszer kukucskált fel, meglátta, hogy még mindig ott vagyok, elszaladt vissza szabira.
Kb. soha nem tudom a káromat megtéríttetni, és még egy alapos verést sem tudok eszközölni a testén. Ha erősítjük az elfet akkor viszont vissza kéne állítani a hadisarcolást, mert nem tetszik, hogy semmilyen módon nem tudok a félelfből pénzt kicsikarni hadisként. Ha a feles még a bankot is (jesszus!) átlopja, akkor fizethessen azért ha mégsem verem agyon.
Arról nem beszélve, hogy korrekt lezárása lenne a mostani patt helyzetnek. Ő nem mer játszani, Én meg nem mozdulok a bosszúm nélkül... :)

hadi oritól kapsz egy fosztást amikor épp nem vagy, elteszi a pénzt és sosem tudod megtéríteni a károd, esetleg még el is szabizhat és semmit nem tehetsz..
egy tolinak, pláne felsőbb szinteken (mert ugye Ati azt írta ott cél az erősítés) kevés az esélye egy hadi ellen.. egy mészár több pénzbe kerül mint amit ellophat tőled nyersiben, egy földelés meg pláne..:) kivéve, ha piacról jön épp haza a nyersi, de arra meg neked kell figyelni..

none 10-16-2013 17:13

Ati esetleg olyat lehetne kérni, hogy szintenként hány % félelf van? Csak hogy tényleg fent kell, csak erősíteni, vagy esetleg lent is kevés van belőle..:)

Pacsi 10-16-2013 17:29

Quote:

Originally Posted by none (Post 305662)
hadi oritól kapsz egy fosztást amikor épp nem vagy, elteszi a pénzt és sosem tudod megtéríteni a károd, esetleg még el is szabizhat és semmit nem tehetsz..
egy tolinak, pláne felsőbb szinteken (mert ugye Ati azt írta ott cél az erősítés) kevés az esélye egy hadi ellen.. egy mészár több pénzbe kerül mint amit ellophat tőled nyersiben, egy földelés meg pláne..:) kivéve, ha piacról jön épp haza a nyersi, de arra meg neked kell figyelni..

Csak épp azt felejted el, hogy egy hadis a fosztásnál kockázatot vállal: otthagyja kevesebb védelemmel az országát több körre, a kiszemelt célpont mire odaér elteszi a pénzét illetve a Te pénzedet, és akkor üres kézzel távozik. Egy tolvaj ország négy körről kiszúrja, hogy épp sok pénzed van, fél perc alatt lelopja és nulla a kockázata az előbb elmondottak szerint: 1x ütöd meg, majd elszabizik ha forró a talaj. Amelyiken valódi bosszút tudsz állni, az nem profi.
Azért nincsenek felesek mert most éppen nem divatosak, illetve általában arra gyúrnak az országok és a szövetségek, hogy a nagy védelmet is át tudják ütni, ezen a feles erősítése nem segít.

A hullát is megerősítették, de ettől függetlenül nem látom, hogy marha sok lenne belőlük.

none 10-16-2013 17:41

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 305664)
Csak épp azt felejted el, hogy egy hadis a fosztásnál kockázatot vállal: otthagyja kevesebb védelemmel az országát több körre, a kiszemelt célpont mire odaér elteszi a pénzét illetve a Te pénzedet, és akkor üres kézzel távozik. Egy tolvaj ország négy körről kiszúrja, hogy épp sok pénzed van, fél perc alatt lelopja és nulla a kockázata az előbb elmondottak szerint: 1x ütöd meg, majd elszabizik ha forró a talaj. Amelyiken valódi bosszút tudsz állni, az nem profi.
Azért nincsenek felesek mert most éppen nem divatosak, illetve általában arra gyúrnak az országok és a szövetségek, hogy a nagy védelmet is át tudják ütni, ezen a feles erősítése nem segít.

A hullát is megerősítették, de ettől függetlenül nem látom, hogy marha sok lenne belőlük.

a tolisnak meg kevesebb lesz a készültsége, így másik tolis lelophatja..
azért nincsenek felesek, mert sok munka és még így is nehézkes vele a haladás.. plusz csoportlétszám csökkenés miatt kevesebb célpont stb stb..
egy felessel te nem fogsz ütni, ha kijönnek rád földre még a szembemenés is elég bizonytalan..
egyébként játszottál valaha félelffel?

Ati 10-16-2013 17:43

Quote:

Originally Posted by none (Post 305663)
Ati esetleg olyat lehetne kérni, hogy szintenként hány % félelf van? Csak hogy tényleg fent kell, csak erősíteni, vagy esetleg lent is kevés van belőle..:)

5. szint: 9,1%
4. szint: 8,6%
3. szint: 3,5%
2. szint: 1,7%
1. szint: 0,1%

Anarchot ebbe nem vettem bele.

Pacsi 10-16-2013 17:59

Quote:

Originally Posted by none (Post 305665)
a tolisnak meg kevesebb lesz a készültsége, így másik tolis lelophatja..
azért nincsenek felesek, mert sok munka és még így is nehézkes vele a haladás.. plusz csoportlétszám csökkenés miatt kevesebb célpont stb stb..
egy felessel te nem fogsz ütni, ha kijönnek rád földre még a szembemenés is elég bizonytalan..
egyébként játszottál valaha félelffel?

Nem játszottam, nem is akarok! Utálom őket! :D Nem szimpatikus ez a sunyi lopecolás!
Lopott már le téged hadisként feles?

none 10-16-2013 18:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305666)
5. szint: 9,1%
4. szint: 8,6%
3. szint: 3,5%
2. szint: 1,7%
1. szint: 0,1%

Anarchot ebbe nem vettem bele.

akkor már 3.on is erősen lecsökken a száma..

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 305667)
Nem játszottam, nem is akarok! Utálom őket! :D Nem szimpatikus ez a sunyi lopecolás!

lopott, de régen még full félelf szövik is voltak.. csak azóta a hadi kapott full prioritást..

Takanohana 10-16-2013 20:10

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 305667)

Egyvalamit ne felejts el. Lehet, hogy te hadisként megszenveded, ha egy feles alattad 4-5 körről lop, és alig tehetsz ellene valamit. De azt a felest az éppen alatta lévő hadik törlésig ütik, hogy ők majd ne járjanak úgy, mint te. És ez ellen a feles alig tehet valamit.

Szabira menekül, jó. Addig sem játszik. Ha folyton szabin kell lennie, törölheti is az országát, mert az úgy nem játék. Ha visszajön, már ütik is, hogy később ne lophasson.

És ehhez vedd hozzá, hogy alig tud valamit lopni. 30 bank akárhány hektáron megvédi a pénzt. Tekercsből hadisok nem tartanak benn sokat, nyers legfeljebb figyelmetlen törpétől. Rúna?? Vagy mit lopjon?

Ha egy hadis foszt, arra azt modjuk, hogy természetes, ezért hadis, valamiből meg kell élni. Ha a toli lop, akkor szemét sunyi görény. Pedig ő is csak meg akar élni, azokkal az eszközökkel, amik rendelkezésére állnak. Ami egyébkjént jelenleg szinte semmi. Ezért kéne megreformálni kissé.

Pacsi 10-16-2013 20:30

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 305670)
Egyvalamit ne felejts el. Lehet, hogy te hadisként megszenveded, ha egy feles alattad 4-5 körről lop, és alig tehetsz ellene valamit. De azt a felest az éppen alatta lévő hadik törlésig ütik, hogy ők majd ne járjanak úgy, mint te. És ez ellen a feles alig tehet valamit.

Szabira menekül, jó. Addig sem játszik. Ha folyton szabin kell lennie, törölheti is az országát, mert az úgy nem játék. Ha visszajön, már ütik is, hogy később ne lophasson.

És ehhez vedd hozzá, hogy alig tud valamit lopni. 30 bank akárhány hektáron megvédi a pénzt. Tekercsből hadisok nem tartanak benn sokat, nyers legfeljebb figyelmetlen törpétől. Rúna?? Vagy mit lopjon?

Ha egy hadis foszt, arra azt modjuk, hogy természetes, ezért hadis, valamiből meg kell élni. Ha a toli lop, akkor szemét sunyi görény. Pedig ő is csak meg akar élni, azokkal az eszközökkel, amik rendelkezésére állnak. Ami egyébkjént jelenleg szinte semmi. Ezért kéne megreformálni kissé.

Ha lefoszt egy hadis az sem kellemes, de ha elég aktív vagyok akkor ez nem nagyon fordulhat elő. Látom, hogy jön, pénz eldug, kész. Egy feles viszont pillanatok alatt lelop.
Ha erősítjük a felest akkor legyen megint hadisarc, hogy a patt helyzeteket megoldjuk és a hadis nehezebb pénzszerzését kiegyensúlyozzuk. Itt azt kell megérteni, hogy ha lelopnak nem tudod visszakapni az elvesztett pénzt, akkor sem ha véletlenül sikerül pépesre verned a felest. Ha becserkészem a felest és szabira kényszerülne, inkább lehessen megállapodni vele, hogy kiteszi az ellopecolt pénzt, elmegyek érte és béke van... Mindenki jobban járna és járt régen.
Lehetne a hadüzenet mintájára hadisarc gomb pl. :)

Takanohana 10-16-2013 20:52

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 305671)
Ha lefoszt egy hadis az sem kellemes, de ha elég aktív vagyok akkor ez nem nagyon fordulhat elő. Látom, hogy jön, pénz eldug, kész. Egy feles viszont pillanatok alatt lelop.
Ha erősítjük a felest akkor legyen megint hadisarc, hogy a patt helyzeteket megoldjuk és a hadis nehezebb pénzszerzését kiegyensúlyozzuk. Itt azt kell megérteni, hogy ha lelopnak nem tudod visszakapni az elvesztett pénzt, akkor sem ha véletlenül sikerül pépesre verned a felest. Ha becserkészem a felest és szabira kényszerülne, inkább lehessen megállapodni vele, hogy kiteszi az ellopecolt pénzt, elmegyek érte és béke van... Mindenki jobban járna és járt régen.
Lehetne a hadüzenet mintájára hadisarc gomb pl. :)

Nincs patthelyzet! Próbáld ki a felest 3-ban, vagy 2-ben (1/A-t nem is mondom, hisz ott félelf meg nem él) aztán mikor nem tudtál lopni szinte semmit, viszont körönként földelnek, lehet, másként szólsz majd.

Pacsi 10-17-2013 04:26

Lehet, hogy a feles nem életképes felsőbb csoportokban, de ez abból adódik amit már mondtam, hogy az évek alatt a szövik egyre nagyobb ütőerőt állítanak ki. Régen orkot nem láttál ennyit, ma már minden szöviben van szinte.
Ha a felest akarjátok felsőbb csoportokban látni, akkor a hadi erejét kell erősíteni szerintem... de ezen azért el kéne gondolkozni, hogy tényleg akarjátok-e...

Ati 10-17-2013 06:14

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 305676)
Ha a felest akarjátok felsőbb csoportokban látni, akkor a hadi erejét kell erősíteni szerintem... de ezen azért el kéne gondolkozni, hogy tényleg akarjátok-e...

Nem a felest, hanem a tolvajakciókat.

Pacsi 10-17-2013 06:44

Én nem szeretnék kigyúrt, enyveskezű, kan félelfeket látni Hódító szerte...
mint az életben... de itt inkább orkoknak nevezném őket... :D

Ati: azt lehet tudni, hogy mi lesz a félelfekből a fentebbi csoportokban? Netán ork?

Ati 10-17-2013 06:49

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 305678)
Ati: azt lehet tudni, hogy mi lesz a félelfekből a fentebbi csoportokban?

Nincsenek ilyen statisztikák.

All times are GMT +1. The time now is 14:58.