![]() |
Quote:
plusz ehhez hozzájön, hogy ez max bben használható ki, mert lent nem sok ember tart bent 1 mrd kp-t, ha meg még lopható is lesz még annyi sem fog..:) azért 2k hekin 60 milla az nem szép vagyon, hanem nevetséges összeg, pláne ha a nyersi ára 2-3k körüli:) egyszerűen nem éri meg tolival lenni, mert bármi mással egyszerűbb pénzt összeszedni..:) pedig én régen szerettem néha-néha felessel játszani.. de most már nem éri meg, bár szerintem leginkább a kevés játékos, és a játék full hadis beállítottsága miatt:) |
Viszonyítás kérdése. 60 milla egy nap alatt nem sok. Egyetlen perc alatt azért nem rossz :)
Hogy a készültségét hagyja-e levinni, az rajta múlik. Ha a félelf tart elég varit, akkor csak a nagyon varis beállítottságú óriás fogja felfedni. Az a varis pedig onnantól ugyanúgy használhatatlan lesz a varizásra, mint a félelf lopásra, szóval 1-1. Nyilván nem lesz innentől legyőzhetetlen faj a félelf, és lesznek gyengéi. De épp ez a cél, hogy ilyen legyen. |
Quote:
Ezért nem szeretem ezt a fórumot. Már meg is bántam, hogy írtam ide. Megint a személyeskedés meg a fröcsögés. Két hozzászólásváltás nem bírtál ki. És az, hogy te nem tudsz egy tolvajt lerendezni 5 körröl, az nem engem minősít. Btw nem vagyok benne biztos, hogy régebb óta játszol, mint én. De ha mégis, nem sokkal. Menjen csak az egymás tépése. A téma 50%-ban erről szól. Ezért nem haladtok semerre. Mert ha egy ötlet kicsit is nem tetszik, akkor a másik rögtön hülye, kezdő, szerencsétlen, akármi. Néha sajnálom Atit. Nagyon. Boccs az offért. A virtuális faszméregetés nem viszi előre a témát. Inkább le is zárom. Kipróbálom a letiltás funkciót a fórumon. Quote:
Persze igen, tolvajkészültség nem kell a védővarik felrakásához. Ezért esetleg akkor hathatna rá a szieszta 50%-a, és akkor ott legalább át sem kell írni a súgót. :) Quote:
És szerintem a fosztást nem nehezítené. Ezután is 10-ből 9-szer tennék el a pénzt, mert látják, hogy jön a sereg, ez az automatikus reakció. Aki nem teszi ki, az azért nem teszi ki, mert nem tudja, hogy jön a sereg. Ezen meg nem fog változtatni ez az akciómódosítás. :) Ezután legalább rááldoznának némi tolvajkészültséget. Inkább abban gondolkoznék, hogyha földet ütnek, azt tudja az ember, és esetleg lehet keresztbe menni földért. Ami sokszor elég nagy előny, főleg ott, ahol már kísérni nem lehet egy föld ütés után, mert 4K-nál messzebb kerül az ellen (jó, persze lehet fokozni pl., de lehet találni olyan értékhatárt, amit már nem érsz be fokozással vagy irreális összegekbe kerül). |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Egy szöviharcban simán előfordulhat, hogy első 3-4 sereg nem fosztás.. aztán látod, hogy már nem teszi el a pénzt, akkor befosztod..:) plusz ezzel a gnóm, esetleg törpe lenne erősebb, a feles meg ugyanolyan haszontalan maradna, viszont, ha csak neki van, akkor ez plusz ok a bevételére.. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
100%-os morál és 0% készültség mellett a védőereje a tolvajainak a maximum védőerejének gyakorlatilag a fele, 25%-kal kevesebb, mint ha 50 a készültsége. Ez szerintem elég jelentős. Jól meg kell válogatni, hogy kit lopjon, kinek ártson így az ember. |
Nekem nem tetszik az 50%-os készültségi határ csökkentése.
Egy félelf így is 17 tolvajakciót tud csinálni egyetlen perc alatt. Elég sok. 25%-nál ez 25, 0%-nál 33-34 tolvajakciót jelentene. Ha két félelf van a szöviben, akkor egy orira rá tud küldeni pont körváltás előtt mondjuk 66 gyújtogatást. De egy óriás elleni variölés esetén is komoly károkat tud okozni, a szieszta ellenére. És hiába gyengébbek a tolvajai alacsony készültségnél, egy varishoz, vagy hadihoz még fele tolvajerővel is simán be fog férni, főleg, ha erősítve lesz a tolvajereje valamennyivel. |
Quote:
Quote:
A 0%-ig lopás a varikészültség csökkentésével (előzőek csak fél-elfnek), és azzal, hogy a bankok emberhiányban ne védjék a pénzt (ez általános, nem feles spec.) szerintem pont elég lenne ahhoz, hogy lehessen ügyeskedni. Több kárt tud okozni, de oda kell figyelni, főleg azért, amit Vityu is írt (így ha ellopod a teljes készültségedet, a másik tolvaj lazán befér hozzád, ami pont elég kockázat), és a bankok nem működésekor a pénz nem-védelme azért az intéző átgondolását is jelentheti, de nem egyértelműen és könnyedén vihető így sem a pénz. Ha valakinél sok pénz van bent és figyel, akkor még mindig védhető. Viszont ha ül a pénzén csak, akkor nem nyújt teljes védelmet a bank, meg lehetne borítani. |
Quote:
|
Quote:
|
Bankok átlopása. Erre eddig a 15 bankos határ merült fel javaslatként.
Én még azt is el tudom képzelni, hogy nem a bankokat lopja át, hanem a bankokat rabolja ki. Egy adott mennyiség fölött minél több a bank, annál többet hoz. (Ide belekeverném a területarányt is, hogy ez csak az eddig lophatatlan bankos országoknak adjon egy új ellenfélt.) |
Quote:
Kivéve, ha már 20 bank ellen is olyan mennyiséget lopna a fél-elf, ami számottevő. Csak ez hogyan működne? Mi lenne, ah a félelf oly módon lopná át a bankokat, hogy ellenük a bank nem a pénz 80%-t védi, hanem: (védőország tolvajereje / támadó ország tolvajereje) x 80%. Azaz a két ország tolvajerejének különbségének arányában csökkenne a bank pénzvédő hatékonysága. |
Srácok, egyáltalán van olyan pont akkor az Ati által felsoroltak közül, amelyikkel mindenki egyetért?
Csak mert jelenleg egyhelyben toporgunk meglátásom szerint... :( |
Quote:
Neked például mi a meglátásod (és miért) az eddigiekről? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A bankok átlopásával is egyetértek, bár erre nehéz lesz mindenki számára elfogadható megoldást találni. Viszont már maga a tanya málusz eltörlése is nagy segítség lenne a feleseknek.... Szerintem a legcélszerűbb az lenne, ha az általad említettek közül kiválasztanánk azt a 2-3-t, amelyikkel a többség egyetért és valóban életképesebbé teszi a fajt. |
Egyáltalán nem értek egyet a félelf extrém megerősítésével. A profi félelfek lentről, ütőtávon kívül tartózkodva lopnak. A lopható országok jellemzően hadis beállítottságúak, csak sereggel tudnak bosszút állni az elszenvedett anyagi veszteségért úgy, hogy javaikat nem kapják vissza, (bolond lenne a feles bent hagyni a lopott szajrét, főleg ha sereg megy felé) csak plusz kiadásuk lesz, kárpótlásként max. a bosszú édes íze marad.
Az a javaslat, hogy még lássa is a feles, hogy milyen céllal megy felé a sereg, tovább könnyíti a dolgát, hogy mit tegyen el a nulla közeli veszteség érdekében. Mindehhez jön még a könnyített szabadság: mire a hadis megközelíti 2 körre a felest, (itt feltételezve, hogy azonnal észleli is a lopást) maximum egyszer tudja pl. mészárolni, addig amíg a feles elsunnyog 3 óra akciómenteséget követően szabira és röhög a markába. Szerintem egy ügyes felesnek már így sem lehet olyan anyagi veszteséget okozni, mint amit Ő okoz… Ezen kívül nem értem miért kéne azt a játékstílust erősíteni, ami igazi kockázatot nem vállaló, mások megszerzett pénzének lopdosását jelenti. |
Quote:
azért kéne erősíteni, mert csak hadi és beton orik vannak.. (a vari már hadi-vari lett, a toli hadi-toli, a törpe is hadi-termelő..) plusz egy feles most mit lop el? 5k tekit? vagy 5k nyersit? mitől fog röhögni a markában? mert kb nem tud annyit lopni mint amit egy mészárral elbukik:) persze fel lehet törni a tekiírókat, vagy véletlen egy leesett könyvtárkulcsú gnómot belopni, de ezek csak inaktív ori esetén lehetségesek.. (egyébként ezekhez még csak feles sem kell:)) |
Quote:
Nem tudom mennyit lesz szabin a feles, de ugye a hadis sem ülhet 4 körrel lejjebb a végtelenségig, arra várva, hogy a kis sunyi lopóst, mikor tudja szemen vágni mondjuk max. egyszer, mert utána megint elbújik röhögcsélni. |
Quote:
többi, ha lopják rendszeresen, tart bent 1-2 fajta tekit és kész.. nyersi meg max törpében van, és akkor sem biztos, hogy eladható:) |
Quote:
Kb. soha nem tudom a káromat megtéríttetni, és még egy alapos verést sem tudok eszközölni a testén. Ha erősítjük az elfet akkor viszont vissza kéne állítani a hadisarcolást, mert nem tetszik, hogy semmilyen módon nem tudok a félelfből pénzt kicsikarni hadisként. Ha a feles még a bankot is (jesszus!) átlopja, akkor fizethessen azért ha mégsem verem agyon. Arról nem beszélve, hogy korrekt lezárása lenne a mostani patt helyzetnek. Ő nem mer játszani, Én meg nem mozdulok a bosszúm nélkül... :) |
Quote:
egy tolinak, pláne felsőbb szinteken (mert ugye Ati azt írta ott cél az erősítés) kevés az esélye egy hadi ellen.. egy mészár több pénzbe kerül mint amit ellophat tőled nyersiben, egy földelés meg pláne..:) kivéve, ha piacról jön épp haza a nyersi, de arra meg neked kell figyelni.. |
Ati esetleg olyat lehetne kérni, hogy szintenként hány % félelf van? Csak hogy tényleg fent kell, csak erősíteni, vagy esetleg lent is kevés van belőle..:)
|
Quote:
Azért nincsenek felesek mert most éppen nem divatosak, illetve általában arra gyúrnak az országok és a szövetségek, hogy a nagy védelmet is át tudják ütni, ezen a feles erősítése nem segít. A hullát is megerősítették, de ettől függetlenül nem látom, hogy marha sok lenne belőlük. |
Quote:
azért nincsenek felesek, mert sok munka és még így is nehézkes vele a haladás.. plusz csoportlétszám csökkenés miatt kevesebb célpont stb stb.. egy felessel te nem fogsz ütni, ha kijönnek rád földre még a szembemenés is elég bizonytalan.. egyébként játszottál valaha félelffel? |
Quote:
4. szint: 8,6% 3. szint: 3,5% 2. szint: 1,7% 1. szint: 0,1% Anarchot ebbe nem vettem bele. |
Quote:
Lopott már le téged hadisként feles? |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Szabira menekül, jó. Addig sem játszik. Ha folyton szabin kell lennie, törölheti is az országát, mert az úgy nem játék. Ha visszajön, már ütik is, hogy később ne lophasson. És ehhez vedd hozzá, hogy alig tud valamit lopni. 30 bank akárhány hektáron megvédi a pénzt. Tekercsből hadisok nem tartanak benn sokat, nyers legfeljebb figyelmetlen törpétől. Rúna?? Vagy mit lopjon? Ha egy hadis foszt, arra azt modjuk, hogy természetes, ezért hadis, valamiből meg kell élni. Ha a toli lop, akkor szemét sunyi görény. Pedig ő is csak meg akar élni, azokkal az eszközökkel, amik rendelkezésére állnak. Ami egyébkjént jelenleg szinte semmi. Ezért kéne megreformálni kissé. |
Quote:
Ha erősítjük a felest akkor legyen megint hadisarc, hogy a patt helyzeteket megoldjuk és a hadis nehezebb pénzszerzését kiegyensúlyozzuk. Itt azt kell megérteni, hogy ha lelopnak nem tudod visszakapni az elvesztett pénzt, akkor sem ha véletlenül sikerül pépesre verned a felest. Ha becserkészem a felest és szabira kényszerülne, inkább lehessen megállapodni vele, hogy kiteszi az ellopecolt pénzt, elmegyek érte és béke van... Mindenki jobban járna és járt régen. Lehetne a hadüzenet mintájára hadisarc gomb pl. :) |
Quote:
|
Lehet, hogy a feles nem életképes felsőbb csoportokban, de ez abból adódik amit már mondtam, hogy az évek alatt a szövik egyre nagyobb ütőerőt állítanak ki. Régen orkot nem láttál ennyit, ma már minden szöviben van szinte.
Ha a felest akarjátok felsőbb csoportokban látni, akkor a hadi erejét kell erősíteni szerintem... de ezen azért el kéne gondolkozni, hogy tényleg akarjátok-e... |
Quote:
|
Én nem szeretnék kigyúrt, enyveskezű, kan félelfeket látni Hódító szerte...
mint az életben... de itt inkább orkoknak nevezném őket... :D Ati: azt lehet tudni, hogy mi lesz a félelfekből a fentebbi csoportokban? Netán ork? |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 14:58. |