Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

djibron 07-22-2010 09:02

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 258646)
Például én.

Valahogy értelmesebbnek érzem, ha kb ugyanannyi idő alatt -úgy, hogy közben játszom- végigmegyek kétszer a szinteken, mintha A-ban tamagocsizom.

sokadjára is értetlenül állok az előtt aki játszani szeretne miért ezt választaná???

Kubbi 07-22-2010 09:08

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 258648)
sokadjára is értetlenül állok az előtt aki játszani szeretne miért ezt választaná???

Azért mert vagy nincs elég pénze az eredményes játékoz a-ban, vagy nincs ismerős erős klánban, nincs kedve a-ban játszani mert nem szereti, de a lentebbi játékot szereti, számtalan oka lehet valakinek nem szeretni az A-t.
Lehet hogy nem tud minden percben gép elé kerülni, de ez a lentebbi szinteken nem probléma. Lehet hogy este nem hajlandó valaki ébren lenni egy játék miatt stb...

nem folytatom, millió más ok lehet még rá

Takanohana 07-22-2010 09:12

Sokadjára írnám le, ezért csak távirati stílusban: napi 4-5 belépés, semmi éjszaka és időnként egész napos kirándulás, családi program az alsóbb szinteken még sima játékot tesz lehetővé, A-ban kevés. Marad a tamagocsi elf. És szerintem nem csak én vagyok így.

djibron 07-22-2010 09:12

Ennyi erővel kár az egészen változtatni.
Minek?
Nem aktív játékkal a lenti szinten sem lesz pénzed, és a leni szinten is beüthetnek. Ha ez ott nem probléma az A-ban miért lenne az?

Kubbi 07-22-2010 09:14

De belegondolva, egy idő után valószínű szakadék alakulhat ki a könnyített feljutást használók és a régi rendszert alkalmazó játékosok között.

Lehet hogy egy idő után nem lenne alternatíva a top30 és az új rendszer, mert kialakul egy fedezgető rész akik folyamatosan növelik az országot, és egy lenti forgó rész. A kettő között pedig légüres térként ott lesz vagy 8k heki űr. És minden új játékosnak könnyebb 2x körbemenni mint megpróbálni beérni a régi top30 szerint forgó játékosokat...

Kubbi 07-22-2010 09:17

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 258651)
Ennyi erővel kár az egészen változtatni.
Minek?
Nem aktív játékkal a lenti szinten sem lesz pénzed, és a leni szinten is beüthetnek. Ha ez ott nem probléma az A-ban miért lenne az?

megpróbáltam elmagyarázni, úgy látszik nem ment

djibron 07-22-2010 09:23

Feltételezés: van egy orim amivel naponta 10 hekiket fedezgetek, hogy a top-ban maradjak, és lenne egy lehetőség, hogy fix hekivel forduljak és megvan a személyiség akkor én símán ezt választanám, mert nekem csak a személyiség a cél.
Mert akik most ezt csinálják nekik csak ez a cél. Akinek a játék az nem elfel fog játszani.

Ati 07-22-2010 09:25

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 258626)
Éspedig azért nem, mert túl nagy áldozatnak érzem a könnyített forduláshoz képest az elvesztegetett + 1 kört (5->2). Hisz az A-t nem lehetetlen megcsinálni, csak kis rákészülést igényel, a játéktudás pedig elvileg ugye adott.

Aki az A-t "megcsinálja", annak semmi se változik. Aki viszont nem akar 7-8ezer kört ott ücsörögni, az gyorsan körbefordul mégegyszer 5ezer kör alatt, és máris nyert 2-3ezer környi időt.

Egyelőre nem látom nagy áldozatnak azt, hogy a 7-8ezer kör semmittevés helyett 4ezer kört szórakozik, játszik, jólérzi magát, és csak 2ezer kört (2x az A teljesítése) kell olyan közegben töltenie, amit nem szeret annyira.

Ez 20%-nyi idő, szemben a mostani kb 60-70, rossz esetben 80%-kal.

Tsobi 07-22-2010 09:26

Ha az 1/A-ban a klánvezéri hozzáférés módosító javaslata élesítve lesz, akkor kevés szabadidővel is lehet majd eredményesen játszani az A-ban.

Ha naponta csak 3-4 órát szánsz a csoportra és a tudásod természetesen (hisz 1/A) megvan, akkor máris tarthatsz egy olyan tempót, amivel életképes időn belül a topba tudsz kerülni.

Ati 07-22-2010 09:27

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 258630)
...ha egyszer lefordulok A-ból, akkor kapjam meg a személyiségemet, ha teljesítettem a feltételeket.

például, ha Pool egyszer a változtatás után úgy dönt, hogy ő lefordul, akkor nem kap plusz személyiséget, mert ugye A-ból fordult.

vagy úgy lenne, hogy ha top 30%ból fordulok, akkor megkapom mindenféleképpen? nem túl bonyolult ez?

legyen fix hektár, ami a személyiségek számával nő, de maximum a top30%. könnyítésről lenne szó elvileg.

Ha a mostani, top30% szerint fordulsz, akkor mindenképp megkapod.

Ha úgy érzed, hogy ezt nem akarod teljesíteni, akkor lefordulsz előbb egy fix hektár teljesítése után, ekkor kell újra felmenned A-ba, és újra teljesíteni a fix hektárt, hogy lefordulva megkaphasd a plusz személyiséget.

Vagyis aki teljesíti a MOSTANI követelményeket, annak semmi változás.

Takanohana 07-22-2010 09:28

Most csak kötözködsz?

minden szinten van országom, és persze, hogy beütnek alsóbb szinteken is, mégis előbbre tudok jutni, ki van próbálva. Mint ahogy az is, hogy sajnos ennyi aktivitással A-ban meg nem tudok boldogulni. Ennyi.

De tudod mit, igazad van. Nem kell változtatás, aki nem elég aktív, az ne akarjon játszani, főleg ne akarjon plusz szemet, nem igaz?

djibron 07-22-2010 09:30

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 258653)
megpróbáltam elmagyarázni, úgy látszik nem ment

Most szerinted elfogadható az ha egy lenti szinten azért mert csak 4-5* tudsz belépni és végig ver a csoport arra te azt mondod elfogadható. Az a-ban meg nem?
Saját magadnak mondasz ellent.
Ne haragudj ezt nem nagyon tudom megérteni.

Ati 07-22-2010 09:31

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 258641)
És csak 1* kell a top 30-al elérni míg a másik esetben mindig 2* fordulni.
:D

Többen is írták, hogy nem egyszerű bennmaradni a top30-ban elfként sem, ráadásul folyamatosan kell fedezni, és az sem kevés idő.

Ha a plusz egy 5-4-3-2-1 körbejárás kevesebb idő, mint A-ban a top30-ba jutás, illetve ott maradás (arról nem beszélve, hogy közben JÁTSZOL, és nem csak napi 1x megnyomod a felfedezés gombot), akkor szerintem A-ban többségében azok maradnak hosszasan, akik hosszútávon szeretnének ott játszani, és nem a körbeforgás, hanem a minél erősebb ország kiépítése a céljuk.

Takanohana 07-22-2010 09:31

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 258659)
Most szerinted elfogadható az ha egy lenti szinten azért mert csak 4-5* tudsz belépni és végig ver a csoport arra te azt mondod elfogadható. Az a-ban meg nem?
Saját magadnak mondasz ellent.
Ne haragudj ezt nem nagyon tudom megérteni.

Bocs, de jobban nem tudom elmagyarázni, úgyhogy én ezt a meddő vitát befejeztem.

Ati 07-22-2010 09:32

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 258644)
Most ugye viccelsz ezzel?
Szerinted ki választaná azt, hogy 10000 kör után kapjon 1 személyiséget?
Hát ennyi idő alatt még egy nem aktív oti is eljut az A-ban a top-ba.

Szerintem bárki, akinek most ennél több idő kell ahhoz, hogy eljusson az A-ban a topba. Kiegészítve azokkal, akik JÁTSZANI szeretnének, nem csak napi 1x megnyomni a felfedezés gombot.

Ati 07-22-2010 09:34

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 258652)
Lehet hogy egy idő után nem lenne alternatíva a top30 és az új rendszer, mert kialakul egy fedezgető rész akik folyamatosan növelik az országot, és egy lenti forgó rész. A kettő között pedig légüres térként ott lesz vagy 8k heki űr. És minden új játékosnak könnyebb 2x körbemenni mint megpróbálni beérni a régi top30 szerint forgó játékosokat...

Bármi előfordulhat. Ezt előre nem lehet megjósolni.

Ati 07-22-2010 09:35

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 258656)
Ha az 1/A-ban a klánvezéri hozzáférés módosító javaslata élesítve lesz, akkor kevés szabadidővel is lehet majd eredményesen játszani az A-ban.

Ha naponta csak 3-4 órát szánsz a csoportra és a tudásod természetesen (hisz 1/A) megvan, akkor máris tarthatsz egy olyan tempót, amivel életképes időn belül a topba tudsz kerülni.

Feltéve, hogy engeded, hogy más piszkálja az országodat, és az a más tudja is, hogy mit csinál.

djibron 07-22-2010 09:40

Az A-ban kialakult helyzet pont azért alakult ki így mert a többség csak a személyiségre hajt.
Egy 2* körbe forgással vajon lesz egyáltalán olyan ország a mostani elf közzöségben aki feladná?
Én biztos nem.
Én inkább megnyomom a felfedez, és marad a többi ori játékra.
Talán egy frissen A-ba érkező választ ilyet. Talán.

Tsobi 07-22-2010 09:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 258665)
Feltéve, hogy engeded, hogy más piszkálja az országodat, és az a más tudja is, hogy mit csinál.

Ez már egy másik topic, de egyrészt nem hiszem, hogy a klánvezéri jogosítvánnyal hozzáférést kellene engedni a nagyon végleges beállításokhoz(értsd: törlés, szabadság..), másrészt még hiszek abban, hogy csak olyan játékos kaphatja meg a beavatkozás jogát, aki tudja is, hogy mit csinál.

Ati 07-22-2010 09:46

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 258667)
Talán egy frissen A-ba érkező választ ilyet. Talán.

Sok számolgatás nem kell hozzá, hogy azt lehessen mondani, hogy ők vannak erős többségben.

djibron 07-22-2010 09:50

Ha ezt akarják legyen.:D

Pool 07-22-2010 10:21

Egyébként nem értem, ha ez a könnyített fordulás megvalósulna, miért zavarná azokat, akik a mostani feltételek mellett fordulnának akkor is?
Jó néhány embernek csak kín az 1/A, nekik az igazi élmény az alsóbb szinteken van. Játszani meg általában azért jó, hogy az ember szórakozzon/kikapcsoljon stb....
Engem pl. egyáltalán nem zavarna az, hogy emiatt sokan lekoccolnak könnyítve, ha nekik úgy jó, hát tegyék...

none 07-22-2010 10:39

mekkora lenne ez a fix heki, amivel kétszer körbe lehet menni egy szem-ért?
a másik javaslathoz felvetett 7k heki erős túlzás lenne ehhez, arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy spórolsz 2k kört ezzel, ha kétszer mész körbe, de azt ne felejtsük el, ha valaki több orival játszik, akkor neki többször kell teljesítenie ezt a fix hekit, amivel a második kör után időt veszít, ahhoz képest, ha betonozna egy elfet a topba és b-ből forogna.. :)

Tsobi 07-22-2010 10:39

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 258678)
Egyébként nem értem, ha ez a könnyített fordulás megvalósulna, miért zavarná azokat, akik a mostani feltételek mellett fordulnának akkor is?
Jó néhány embernek csak kín az 1/A, nekik az igazi élmény az alsóbb szinteken van. Játszani meg általában azért jó, hogy az ember szórakozzon/kikapcsoljon stb....
Engem pl. egyáltalán nem zavarna az, hogy emiatt sokan lekoccolnak könnyítve, ha nekik úgy jó, hát tegyék...

Soha nem tudhatja az ember, hogy Ő mikor szorul rá a segédkézre.. egy ilyen esetben én, ha magamból indulok ki, nem szeretnék elvesztegetni +1 kört (ideális esetben 7 hónap) azért, mert igénybe vettem egy minimális segítséget. Hisz minimális segítségről beszélünk.. 9k heki most a top30%, ez - gondolom én - max 6-7k hekire lesz lecsökkentve. Azért a 2k heki spórolásért pedig ennyit nem éri meg időzni alul..

Ati 07-22-2010 10:53

Quote:

Originally Posted by none (Post 258679)
a másik javaslathoz felvetett 7k heki erős túlzás lenne ehhez, arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy spórolsz 2k kört ezzel, ha kétszer mész körbe, de azt ne felejtsük el, ha valaki több orival játszik, akkor neki többször kell teljesítenie ezt a fix hekit, amivel a második kör után időt veszít, ahhoz képest, ha betonozna egy elfet a topba és b-ből forogna.. :)

Ez mind igaz, de ne felejtsük el, hogy kiknek szól a javaslat.

Nem azoknak az embereknek, akik napi 24 órában itt tudnak lenni, és tudnak egyszerre 5-6 országgal is játszani akár.

Hanem azoknak, akik napi keveset tudnak itt lenni, és például csak egy országgal játszanak.

A fórum egy kicsit csalóka, hiszen itt nyilván többségben vannak jelen azok, akik több időt szánnak a játékra.

Pool 07-22-2010 10:57

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 258680)
Soha nem tudhatja az ember, hogy Ő mikor szorul rá a segédkézre.. egy ilyen esetben én, ha magamból indulok ki, nem szeretnék elvesztegetni +1 kört (ideális esetben 7 hónap) azért, mert igénybe vettem egy minimális segítséget. Hisz minimális segítségről beszélünk.. 9k heki most a top30%, ez - gondolom én - max 6-7k hekire lesz lecsökkentve. Azért a 2k heki spórolásért pedig ennyit nem éri meg időzni alul..

Akkor természetesen Te a mostani feltételek mellett fordulsz le...
Aki meg beáldozza a 7 hónapot, az meg könnyítve...
Csak azért, mert Te, én, XYZ nem választaná, attól még nyugodtan bekerülhet a játékba...
Kb. ennyi...

none 07-22-2010 11:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 258682)
Ez mind igaz, de ne felejtsük el, hogy kiknek szól a javaslat.

Nem azoknak az embereknek, akik napi 24 órában itt tudnak lenni, és tudnak egyszerre 5-6 országgal is játszani akár.

Hanem azoknak, akik napi keveset tudnak itt lenni, és például csak egy országgal játszanak.

A fórum egy kicsit csalóka, hiszen itt nyilván többségben vannak jelen azok, akik több időt szánnak a játékra.

épp azt írta itt Takanohana, hogy használná a lehetőséget és jelen van több csoportban is..
de lényeg a lényeg viszonylag alacsony hekin tartom életszerűnek a megoldást (5-6k körül), ha annál magasabb szerintem nem fog nagy változást jelenteni..
de nekem a 7k-ról személyiségenként növekvő határral való tényleges fordulás is megfelelne, bár az igazat megvallva az is, ha minden maradna úgy, ahogy van..:)

djibron 07-22-2010 15:15

Én már a 6000 hekit is erős túlzásnak tartanám a forgáshoz ha 2* kell körbe menni.
Szerintem max 4800 lenne az elfogadható. A B max területét duplázza meg.
Ennél töbnél én is azt próbáltam mondani jobban megéri a mostani top-ot megcélozni.
Az sem lesz hosszabb, és a forgáshoz azt csak 1* kell megcsinálni.

Takanohana 07-22-2010 15:49

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 258691)
Én már a 6000 hekit is erős túlzásnak tartanám a forgáshoz ha 2* kell körbe menni.
Szerintem max 4800 lenne az elfogadható. A B max területét duplázza meg.
Ennél töbnél én is azt próbáltam mondani jobban megéri a mostani top-ot megcélozni.
Az sem lesz hosszabb, és a forgáshoz azt csak 1* kell megcsinálni.

Ezzel maximálisan egyetértek.

Tsobi 07-22-2010 17:51

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 258683)
Akkor természetesen Te a mostani feltételek mellett fordulsz le...
Aki meg beáldozza a 7 hónapot, az meg könnyítve...
Csak azért, mert Te, én, XYZ nem választaná, attól még nyugodtan bekerülhet a játékba...
Kb. ennyi...

Így van, én a normál feltételek teljesítésével szeretnék lefordulni most, de mint a játékosok többsége, én is több országgal játszom. Mi van, ha a következő országom is szeretne a top30%-ból fordulni, de az alsócsopis szövitervek ezt nem teszik lehetővé? Akkor lehet igénybevenném a kedvezményes fordulást, ha nem ilyen lehetetlen feltételekhez lenne kötve. Ilyen esetben mi a teendő? Hagyjam cserben azokat, akikkel évek óta együtt játszom alul? Mert kétszer tuti nem fogok körbemenni egy személyiségért..

Ati 07-22-2010 18:06

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 258696)
Így van, én a normál feltételek teljesítésével szeretnék lefordulni most, de mint a játékosok többsége, én is több országgal játszom. Mi van, ha a következő országom is szeretne a top30%-ból fordulni, de az alsócsopis szövitervek ezt nem teszik lehetővé? Akkor lehet igénybevenném a kedvezményes fordulást, ha nem ilyen lehetetlen feltételekhez lenne kötve. Ilyen esetben mi a teendő? Hagyjam cserben azokat, akikkel évek óta együtt játszom alul? Mert kétszer tuti nem fogok körbemenni egy személyiségért..

Akkor marad minden ahogy most van, nincs semmi kedvezmény, fordulsz ugyanúgy, mint most. Semmi nem változik.

Tsobi 07-22-2010 18:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 258697)
Akkor marad minden ahogy most van, nincs semmi kedvezmény, fordulsz ugyanúgy, mint most. Semmi nem változik.

És ha én még nem vagyok a top30-ban, de pont elcsíptem a kedvezményes fordulás határát? El szeretném kerülni a társaim orijainak komoly torlódását, viszont nem szeretnék kétszer egy személyiségért körbemenni.. akkor mi a teendő?

Ati 07-22-2010 18:25

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 258698)
És ha én még nem vagyok a top30-ban, de pont elcsíptem a kedvezményes fordulás határát? El szeretném kerülni a társaim orijainak komoly torlódását, viszont nem szeretnék kétszer egy személyiségért körbemenni.. akkor mi a teendő?

Ez most kb olyan kérdés, hogy mi a teendő, ha nincs pénzed, nem tudsz sereget venni, de ott van előtted egy üres ország, és be akarod ütni.

Így jártál.

Ennek semmi köze a javaslathoz.

Tsobi 07-22-2010 19:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 258699)
Ez most kb olyan kérdés, hogy mi a teendő, ha nincs pénzed, nem tudsz sereget venni, de ott van előtted egy üres ország, és be akarod ütni.

Így jártál.

Ennek semmi köze a javaslathoz.

Próbálom levezetni, hogy egy jobb képességű játékos mikor igen és mikor nem venné igénybe a kedvezményes lehetőséget. És azt hiszem a kétszer körbefordulósdi nem csak nekem nem szimpatikus.. igaz, hogy én csak fokozottan szélsőséges esetben venném igánybe ezt.

Az oké, hogy van egy tag, aki boldogan élne ezzel a lehetőséggel, de érdemes lenne mások szavára is adni.

Ati 07-22-2010 19:11

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 258701)
Próbálom levezetni, hogy egy jobb képességű játékos mikor igen és mikor nem venné igénybe a kedvezményes lehetőséget.

A jobb képességű alatt gondolom azt érted, hogy valaki sokat fent van, ismeri a játék legtöbb praktikáját, és ha kell, akkor felkel hajnal 3-kor ütni.

Ez a javaslat nem őket célozza meg.

Takanohana 07-22-2010 19:50

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 258701)
Próbálom levezetni, hogy egy jobb képességű játékos mikor igen és mikor nem venné igénybe a kedvezményes lehetőséget. És azt hiszem a kétszer körbefordulósdi nem csak nekem nem szimpatikus.. igaz, hogy én csak fokozottan szélsőséges esetben venném igánybe ezt.

Az oké, hogy van egy tag, aki boldogan élne ezzel a lehetőséggel, de érdemes lenne mások szavára is adni.

Gondolom, rám gondoltál.

Mivel jobb képességű játékos vagy, az A a jelenlegi formában nem okoz neked gondot. A könnyítésre sincs igazából szükséged. De ha már könnyítünk, akkor az legyen olyan, hogy a jobb képességű játékosok minél jobban kihasználhassák. Jól látom?

Egyébként én olyan tag vagyok, hogy azt is nyomban igénybe venném, ha csak egyetlen kört kellene eltölteni 2500 hekin és már fordulhatnék is le a plusz szemért, csak belátom, hogy ez nem lehetséges.

Amúgy neked mi a javaslatod?

Pool 07-22-2010 20:45

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 258698)

Akkor szépen lemész, és nem kapsz + szemet...
Vmit vmiért...
A mostani helyzetben pedig a szövik, akiknek esetleg van orija A-ban, azok várnak a másikra...

konkrét példa, hogy két társam és én le tudtunk B-ből lépni U-ba, de mivel Bubbának nem volt A-s orija, így vártunk rá több, mint 1 hónapot 200 hekin, mire A-ban le tudott fordulni
persze úgy, hogy B-ben velünk volt 1k kört és Ő ment a-ba
nekünk meglett a 2k, leléptünk és onnan még +1 hónap...

Ha már akkor van ilyen lehetőség, akkor lehet, Bubba most nem 7-es, de már N-ben lennénk...:)

nah, pl. ilyenkor nagyon is jól jönne ez a dolog...

Tsobi 07-22-2010 21:16

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 258704)
Amúgy neked mi a javaslatod?

Már nem egyszer leírtam ugyan, de ím:

Ha mindenképp könnyíteni szeretnénk, akkor a javaslatom az, hogy ha valaki A-ból szeretne fordulni, akkor egy személyiségenkénti nehezítéssel kijelölt fix hektárról megtehesse, B-ből pedig a mostani követelményeket teljesítve. Ha mindenképp ragaszkodnak a döntéshozók a kétszeri körbementelhez, akkor az 1/A kihagyása, mint opció kerüljön be.

Én ugyan nem vagyok rászorulva a könnyítésre, de még lehetek. Ezért is próbálom képviselni az álláspontom, hogy ne egy butaság miatt kelljen másoknak várakozni.

Pool 07-22-2010 21:46

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 258706)
Már nem egyszer leírtam ugyan, de ím:

Ha mindenképp könnyíteni szeretnénk, akkor a javaslatom az, hogy ha valaki A-ból szeretne fordulni, akkor egy személyiségenkénti nehezítéssel kijelölt fix hektárról megtehesse

Konkrét számokkal hogy nézne ki?

Tsobi 07-22-2010 22:26

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 258708)
Konkrét számokkal hogy nézne ki?

Volt már pár konkrét javaslatom, felvetésem ezzel kapcsolatban.. mindre csak hümmögés és fejrázás, avagy halovány, a nyilvánosságot kerülő bólintás volt a reakció, így maradnék annál a verziónál, hogy ez nem az én tisztem, mégis érdemesebb lenne megvizsgálni az alsó csoportok max heki / max heki arányait és ahhoz képest kikalkulálni egy értéket, amihez lehet viszonyítani.

All times are GMT +1. The time now is 08:56.