Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kérdezz! Felelünk? :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=209)

Ati 06-18-2006 19:59

Quote:

Originally Posted by Tomas-bpm
és ezt valahol kiírja a queosia? vagy akkor mire állítsam be az időzónát, hogy a pontos időt mutassa a játék szempontjából?

Beállíthatsz UTC időzónát, akkor azt mutatja, de neten utánaolvasva kiszámolhatod, hogy magyar időhöz képest mikor mennyi. Ilyenkor -2 óra, télen -1, asszem valami ilyesmi, de ezt ne vedd 100%-nak. :)

GOD 06-18-2006 21:46

kveszcsön

Hogy a búsba tudok új szavazást inditani a topicomban és mexűntetni a régit?
Aki tudja priviben pls!!!

Cyrano 06-18-2006 23:53

Újraindulás

Sziasztok,
Arra lennék kíváncsi, hogy az újraindulásnál az ország mindenben visszakapja azt amivel indított a szinten (tekik, egységek, épületek arany stb.)?
Igazából nem én szeretnék újrázni, csak egy két ori, aki konfliktusba keveredett velünk ezt választotta, és kíváncsi vagyok mire számíthatok tőlük.
:cool:

director 06-19-2006 00:13

Quote:

Originally Posted by Cyrano
Sziasztok,
Arra lennék kíváncsi, hogy az újraindulásnál az ország mindenben visszakapja azt amivel indított a szinten (tekik, egységek, épületek arany stb.)?
Igazából nem én szeretnék újrázni, csak egy két ori, aki konfliktusba keveredett velünk ezt választotta, és kíváncsi vagyok mire számíthatok tőlük.
:cool:

teljesen ugyanazt az orit kapja vissza, mint amivel fellépett a szintre.

Mona 06-21-2006 20:42

Sziasztok :)
Kis segítség kellene.
Valamiért nem engedi az eddig aktív fotóalbumom, hogy további képeket feltegyek és hogy feliratozzam a meglévőt. Amikor kiirja hogy betöltés, mégsem történik semmi :(
Mindent kipróbáltam, de nem tok vele semmit se nem csinálni :(
A segítséget előre is köszönöm :)

Steve 06-21-2006 20:56

Lécci válaszoljatok vagy oldjátok meg gyorsba mert napok óta Móni képaláírásait várjuk:)

Xeper 06-21-2006 21:05

meg Süti képeit is :) -neki sem sikerült feltöltenie 2 napja...

DearCody 06-23-2006 11:31

99%-kal csak másodjára

Hello!
Egy elég meglepő dolgot tapasztaltam.
Védelem varit (36 körre) 99%-kal akartam felrakni és csak másodjára sikerült. :D Ilyet még nem tapasztaltam.
Járt már így vki?

Colony 06-23-2006 12:24

Quote:

Originally Posted by DearCody
Hello!
Védelem varit (36 körre) 99%-kal akartam felrakni és csak másodjára sikerült. :D Ilyet még nem tapasztaltam.
Járt már így vki?

Igen!
Nálam gyakoribb a térkapu és a távolbalátás bebukása...pedig a védővarázslatok is 36 körösen mentek! Idegesítő mikor ugy kezded a napot varisként, hogy 70%-on vagy mert bebuktál két térkaput és egy 99%-os védőt:D

Xeper 06-23-2006 12:36

Quote:

Originally Posted by DearCody
Hello!
Járt már így vki?

100 alkalomból 1 kimarad ;)
Eléggé gyakran megesik :D

Colony 06-23-2006 12:51

Quote:

Originally Posted by Xeper

Viszont a masik végletnél is jó az arány.
Ork országom HT-je 3 körökre nehezen rakta fel a védő varázslatokat.
Aztán manuálisan próbálgattam 24-18 körökre (16-12% eséllyel) 4-5. alkalomra mindig bejött. Aztán már tudtam is 15 körig goldenapplézni:D

DearCody 06-23-2006 18:40

Köszi a válaszokat!!!

Quote:

Tulajdonképpen azért kérdeztem, mert vágom, h h működik a vari kiszámítása (mármint, h h írják meg az ilyesmit) csak a varis orimnál soha nem volt ilyen. Elég sokat varizok magamra a főorimmal is, de még azzal sem volt ilyen.
Köszi a válaszokat!!!

Longi 06-25-2006 12:25

hali!

Én egyszer tolival jártam így:D Mikor volt az orinak 2000 tolija nekem meg 4000 bebuktam majd másodjára sikerült:) Bár szeretném megkérdezni hogy ez mitöl van?:confused:

Xeper 06-25-2006 13:14

tolikkal??
buktál tolikkal, és azonnal utána meg befértél? -az nem lehet szerintem...
nem lehetséges, hogy 2 külön időpont volt a 2 támadásod?

Ati 06-25-2006 13:41

Quote:

tolikkal??
buktál tolikkal, és azonnal utána meg befértél? -az nem lehet szerintem...
nem lehetséges, hogy 2 külön időpont volt a 2 támadásod?

"azonnal utána" = "2 külön időpont"

Honnan tudod, hogy a kettő akció között a másik fél nem vitte 100%-ról 45%-ra a készültségét? Honnan tudod, hogy a másik fél készültségét nem vitte valaki 100%-ról 0%-ra?

Xeper 06-25-2006 14:23

Quote:

Originally Posted by Ati
"azonnal utána" = "2 külön időpont"

Honnan tudod, hogy a kettő akció között a másik fél nem vitte 100%-ról 45%-ra a készültségét? Honnan tudod, hogy a másik fél készültségét nem vitte valaki 100%-ról 0%-ra?

Ha ezt nekem címezted: ha én azt mondom hogy 2* loptam, egyik sikerült, másik nem, akkor a kettő között max 2 mp telik el, ami alatt gyakorlatilag lehetetlen hogy egy tőlem független társaság teljesen lelopja tekikből, vagy teljesen levigye a készültségét...
Tehát 2 küön időpont, de gyakorlatilag azonnal bekövetkezik...
A kérdésemben a 2 külön időpont az egy akkora időt jelentett ami alatt nyugodtan megtörténhetett valami ami befolyásolta a védő tolik erejét.

Ati 06-25-2006 14:30

Quote:

Ha ezt nekem címezted: ha én azt mondom hogy 2* loptam, egyik sikerült, másik nem, akkor a kettő között max 2 mp telik el, ami alatt gyakorlatilag lehetetlen hogy egy tőlem független társaság teljesen lelopja tekikből, vagy teljesen levigye a készültségét...
Tehát 2 küön időpont, de gyakorlatilag azonnal bekövetkezik...
A kérdésemben a 2 külön időpont az egy akkora időt jelentett ami alatt nyugodtan megtörténhetett valami ami befolyásolta a védő tolik erejét.

2mp alatt minden gond nélkül le lehet vinni 100%-ról 0%-ra valakinek a készültségét.

Ha egy másik társaság lelopja tekercsből, azt is 2mp alatt kell csinálni, ha lassabb vagy, észreveszi, és kimenekíti a tekercseket.

Ez mind olyan akció, amit nagyon rövid idő alatt kell lerendezni, hogy érteléme legyen.

Tomas-bpm 06-25-2006 21:11

privát üzenet!

az lenne a kérdésem, hogy kaptam egy figyelmeztetést, hogy privát üzenetben fogjam vissza magam...ilyenkor lehet e tudni, hogy melyik üzi volt sértő, csak mert lövésem sincs, úgy nem garancia h nem követem el ugyanazt a hibát...

Steve 06-25-2006 21:58

Quote:

az lenne a kérdésem, hogy kaptam egy figyelmeztetést, hogy privát üzenetben fogjam vissza magam...ilyenkor lehet e tudni, hogy melyik üzi volt sértő, csak mert lövésem sincs, úgy nem garancia h nem követem el ugyanazt a hibát...

hehe hát irjál ugy hogy biztos ne lehessen büntetni;)
Ne káromkodj, és ne áruld el itt hogy sűrűn irsz ilyeneket;)

Tomas-bpm 06-25-2006 22:13

Quote:

Originally Posted by Steve
hehe hát irjál ugy hogy biztos ne lehessen büntetni;)
Ne káromkodj, és ne áruld el itt hogy sűrűn irsz ilyeneket;)

ez a poén, hogy nem volt benne káromkodás, eddig egy üzimben sem...

Cyby_ 06-25-2006 22:15

Quote:

ez a poén, hogy nem volt benne káromkodás, eddig egy üzimben sem...

azért a belső fórumon 5percenként ment a bünti vagy 10embernek....:D

Tomas-bpm 06-25-2006 23:18

Quote:

Originally Posted by Cyby_
azért a belső fórumon 5percenként ment a bünti vagy 10embernek....:D

akkor ez ilyen automatikus? rákattintanak,hogy jelentem a supportnak, és már jön is a figyelmeztetés?

director 06-25-2006 23:26

Quote:

akkor ez ilyen automatikus? rákattintanak,hogy jelentem a supportnak, és már jön is a figyelmeztetés?

ha gépnél vannak a modik, akkor gyorsan megy:)

Tomas-bpm 06-26-2006 02:29

Quote:

Originally Posted by director
ha gépnél vannak a modik, akkor gyorsan megy:)

aha, csak az utolsó kimenő üzim 25.-én van, a figyelmeztetés meg 28-án jött...amúgy hány figyelmeztetésnél van gáz, vagy hogy megy a hierarchia? valamikor elévül?

Cyby_ 06-26-2006 07:15

Quote:

aha, csak az utolsó kimenő üzim 25.-én van, a figyelmeztetés meg 28-án jött...amúgy hány figyelmeztetésnél van gáz, vagy hogy megy a hierarchia? valamikor elévül?

sztem nincs ideje elévülni..mert a modik 3-4naponta másnem csak végig büngészik és lásd most is vágták kifele pihenőre az embereket(5körtöl...anarchba áthelyezésig terjedő fegyház letöltésére:D:D)szal itt nincs elévülés sztem!

Ati 06-26-2006 09:45

Quote:

Elévülés nincsen, csak ha nem jelentette az üzenet címzettje. Először figyelmeztetés van, aztán 5 kör kitiltás, aztán 12, 24, 72, és végül 168, ez utóbbi már az írási lehetőség megvonását is jelenti, bár ezt a köztes állapotokban bármikor máskor is kaphatod. Figyelmeztetés csak enyhe esetben megy, h avalaki például üzenetben anyázik, akkor még ha nem volt sose kitéve, akkor sem csak figyelmeztstés lesz a sorsa, hanem akár egyből a játékból való törlést is kaphatja, amennyiben a szabályokkal az írása nem öszeegyeztethető.

Tomas-bpm 06-26-2006 09:53

Quote:

Originally Posted by Ati
Elévülés nincsen, csak ha nem jelentette az üzenet címzettje. Először figyelmeztetés van, aztán 5 kör kitiltás, aztán 12, 24, 72, és végül 168, ez utóbbi már az írási lehetőség megvonását is jelenti, bár ezt a köztes állapotokban bármikor máskor is kaphatod. Figyelmeztetés csak enyhe esetben megy, h avalaki például üzenetben anyázik, akkor még ha nem volt sose kitéve, akkor sem csak figyelmeztstés lesz a sorsa, hanem akár egyből a játékból való törlést is kaphatja, amennyiben a szabályokkal az írása nem öszeegyeztethető.

anyázás nem volt, és semmi ilyen...szerintem célt tévesztett...

Ati 06-26-2006 10:12

Quote:

anyázás nem volt, és semmi ilyen...szerintem célt tévesztett...

Ahogy írtad, nem is kaptál figyelmeztetésnél többet, úgyhogy nem is lehetett. :) Ha lett volna, akkor nem figyelmeztetést kapsz.

Mland 06-26-2006 19:50

Van egy hülye kérdésem.

Még nem volt rá példa, hogy a barakkok nem működnek emberhiány miatt, de mi lenne ha ez bekövetkezik. Szívem szerint lebontanám az összes házat, de félek, hogy a katonáim lelépnek.
Se tanyám, se bányám se semmim nincs.

Valaki?

És ha lehet akkor ne a kérdés milyenségét firtassátok, csak adjatok 1 választ.

Előre is kösz!

Milán™ 06-26-2006 20:12

Quote:

Originally Posted by Mland

...lebontanám az összes házat...

Te a HÓDÍTÓ nevű játékkal játszasz?:)
Szted ha lebontanád az össszes házat akkor mi lenne?Nem lenne népességed.És szteed mi üzemelteti az épületeket?Hát a népesség.És mi lenne ha nem lenne népesség?Nem üzemelne semmilyen épület.És ha nem üzemel semmilyen épület akkor abból az következik le hogy még a barakok se üzemelnek.És ha nem üzemelnek akkor mi van?Elmennek a katonák.
ennyi:)

annyi még hogy az üres hekin is lakik 8ember de ha pl. 300hekin vagy az is 2400ember annyival meg nem sokat érsz

Xeper 06-26-2006 20:45

üres területen 8 ember+tekikből adódóan +30-40-50% :)

-Fegya- 06-26-2006 20:56

Quote:

Originally Posted by Milán™
Szted ha lebontanád az össszes házat akkor mi lenne?Nem lenne népességed.És szteed mi üzemelteti az épületeket?Hát a népesség.És mi lenne ha nem lenne népesség?Nem üzemelne semmilyen épület.És ha nem üzemel semmilyen épület akkor abból az következik le hogy még a barakok se üzemelnek.És ha nem üzemelnek akkor mi van?Elmennek a katonák.

Hát én láttam már olyan országot az 1A-ban, amelyiknek csak barakkja volt. Igaz, szabin volt, de klántársai nagyon jól tudták használni klántámadáshoz a seregeit. Aztán megváltozott a szabály és azóta ez ott sem működik. :D

Xeper 06-26-2006 21:31

Quote:

Originally Posted by -Fegya-
Hát én láttam már olyan országot az 1A-ban, amelyiknek csak barakkja volt. Igaz, szabin volt, de klántársai nagyon jól tudták használni klántámadáshoz a seregeit. Aztán megváltozott a szabály és azóta ez ott sem működik. :D

Most is működik, csak drága :D

Mland 06-26-2006 21:57

Quote:

Originally Posted by Milán™

annyi még hogy az üres hekin is lakik 8ember de ha pl. 300hekin vagy az is 2400ember annyival meg nem sokat érsz

Nézd komám.

Volt egy ilyen sor is:
"És ha lehet akkor ne a kérdés milyenségét firtassátok, csak adjatok 1 választ."

Na ezt pont azért írtam oda, hogy egy okostojás se legyen túlontúl lekezelő.

Erre jössz te és kioktatsz.

Igen a Hódító nevű játékot játszom.
És természetesen tisztában vagyok a játék alapvatő szabályaival.
Viszont a "Se tanyám, se bányám se semmim nincs." sor mutatja, hogy csak a barakok működésére kérdeztem rá.
((("És mi lenne, és mi lenne és mi lenne":mad::mad::mad::mad:)))

DE!

Mivel 3 hete játszok, (és tuti, hogy te még csak tíz helyet sem léptél ennyi idő alatt előre) de már letelt a top30-as időm és már csak a kötelező ezer körből kell 388. Lassan szintet kellene lépnem.

Ismét DE!

A szövetségeseim eléggé le vannak maradva, és én meg akarom őket várni.

Mivel elcsesztem a fajválasztást és most hulla vagyok, ezért kihasználom a faji sajátosságokból adódó lehetőséget.

Kizárólag a barakkokat akartam megtartani, meg, HA SZÜKSÉGES, akkor a házakat.

Azért tettem fel a kérdést, mert még nem volt emberhiányom ami gátolta volna a működést.

Csak, gondoltam lehet, hogy a barakkokat nem az emberek működtetik hanem a bakák.
Így lenne valószerű. (voltál katona? mindegy, nem is fontos)

Sejtettem, hogy a válasz nem, de titkon reméltem az ellenkezőjét.

Ha ez téged zavar akkor miért nem boldogítasz mást?:mad:

director 06-26-2006 22:50

szerintem gyakorold az értő olvasást a súgóban. (igen, ez egy lekezelő hozzászólás volt)

Milán™ 06-26-2006 23:54

Quote:

Originally Posted by Mland
Nézd komám.

...és tuti, hogy te még csak tíz helyet sem léptél ennyi idő alatt előre

nem a hely számít hanem hogy milyen az orid.pl.300hekin is van olyan ori amit egy 200hekis 3x-or átvinne sereggel.
Amúgy dejó hogy jobban tudod hogy hogy haladok.
Az üzi télleg lekezelő dehár így sikerült.Boccs:)De mivel látszott hogy kezdő gondoltam elmagyarázom.

ReMcElek 06-27-2006 11:14

Segítség!
Hova lettek a varázslóim?
1100-ról 550 re csökkent egyik pillanatról a másikra és még nyoma sincs?
Levarázsolta valaki?:(

Senki 06-27-2006 11:19

működik a templomod? van elég embered? van elég templomod? esetleg megölték őket tolvajokkal. nézzed meg, nyoma KELL hogy legyen.

aúú 06-27-2006 11:25

Quote:

Originally Posted by ReMcElek
Segítség!
Hova lettek a varázslóim?
1100-ról 550 re csökkent egyik pillanatról a másikra és még nyoma sincs?
Levarázsolta valaki?:(

Az eseményeid között nézd meg, hogy van e olyan, hogy valami miatt 550 vari elhagyta az országodat...

ReMcElek 06-27-2006 12:20

Quote:

Originally Posted by Senki
működik a templomod? van elég embered? van elég templomod? esetleg megölték őket tolvajokkal. nézzed meg, nyoma KELL hogy legyen.

Nincs semmi nyoma! Ráadásul még bent is voltam a játékba! Mikor beléptem még megvolt mind és aztán meg semmi nyomuk! A piacon vásároltam még vagy harminc varázslót és nem hogy több lett volna hanem a felére csökkent! mire visszamentem a piacra nem lehetett venni semilyen katonát mert nem árultak semmit. Előtte pedig ott is volt bőven választék!:(

All times are GMT +1. The time now is 09:01.