Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   J.k.sz. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1389)

Yberia 06-20-2007 19:35

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 104288)
Nem értek egyet a 168 körös büntetéssel!! Ha JKSZ volt anarchba velük!
(különben is miért csak Tuvalu legyen büntetve kedves Spanyol??)

Soha nem volt épkézláb orija? Erről van szó!! És most hirtelen aki eddig sereget nem küldött ki csak úgy vakon 5-öt is? Na neeeee!!

7 éves gyakorlat: eddig az volt hogy mindenki megúszott mindent és több k hekis orik termelnek az alsó csopikban!! Ébresztő emberek!!!

Azért csak Tuvalu legyen, mert őt mindenki utálja itt. Ezért is fog anarchba menni nem a JKSZ miatt. :) Kedves Arwyl. :P

Szerintem ha lenne bizonyíték a JKSZ-re Ati nem a fórumra írt volna, mivel ez nem bevett szokás, hanem mennek a gödörbe búsulni. Ha meg nincs rá bizonyíték akkor.....

így van menjen akkor is. Tuvalunak mennie kell, és kész, hibázott mert 8 személyiség fölött csak felfedezni szabad.

Deni 06-20-2007 19:35

ez az egész most olyan, mint a média által felkapott hírek.. ilyen történik a hódítóban naponta 100.. van lebeszélt, nem lebeszélt, direkt nem védett, véletlenül nem védett, elbénázott.. csak egyszer el kell kezdeni példát statuálni.. és úgy látom ennek most jött el az ideje.. ennyi..

Arrakis 06-20-2007 19:35

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 104288)
Nem értek egyet a 168 körös büntetéssel!! Ha JKSZ volt anarchba velük!
(különben is miért csak Tuvalu legyen büntetve kedves Spanyol??)

Soha nem volt épkézláb orija? Erről van szó!! És most hirtelen aki eddig sereget nem küldött ki most csak úgy vakon 5-öt is? Na neeeee!!

7 éves gyakorlat: eddig az volt hogy mindenki megúszott mindent és több k hekis orik termelnek az alsó csopikban!! Ébresztő emberek!!!

Arwyl, ne haragudj, de már egy korábbi téma kapcsán is megkérdeztem Tőled, hogy miért tudsz jobban vmit, ami egy olyan csopiban történt, ahol jelen sem vagy, mint az érintettek?

Ati 06-20-2007 19:37

Quote:

Originally Posted by Yberia (Post 104291)
Szerintem ha lenne bizonyíték a JKSZ-re Ati nem a fórumra írt volna, mivel ez nem bevett szokás, hanem mennek a gödörbe búsulni.

1, nézd vissza, hogy ki kezdte.
2, ahogy Deni is mondta, ez egy kicsit fel van most kapva a résztvevők Hódítós előélete miatt.

Arwyl szelleme 06-20-2007 19:38

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 104293)
Arwyl, ne haragudj, de már egy korábbi téma kapcsán is megkérdeztem Tőled, hogy miért tudsz jobban vmit, ami egy olyan csopiban történt, ahol jelen sem vagy, mint az érintettek?

Én csak annyit tudok amit ide írtál/írtatok. És úgy fogalmaztam HA JKSZ volt!
(+ ismerlek ott csalsz ahol tudsz, és igazad is van, mivel sose történik semmi ellene! ;) )

Deni 06-20-2007 19:39

bár én továbbra is kiállok amellett, hogy ha nem érte meg védeni, akkor én sem védtem volna.. valamint nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a jksz megelőzésére.. nem utólag agyalni, hogy akkor ez most jksz volt vagy nem volt az.. majd később büntetni, ami akár kétes is lehet..

Remedy 06-20-2007 19:40

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 104292)
ez az egész most olyan, mint a média által felkapott hírek.. ilyen történik a hódítóban naponta 100.. van lebeszélt, nem lebeszélt, direkt nem védett, véletlenül nem védett, elbénázott.. csak egyszer el kell kezdeni példát statuálni.. és úgy látom ennek most jött el az ideje.. ennyi..

Ebben szerintem maximalisan igazad van, de ha ez buntetve lesz, akkor a tobbit is buntetni kellene, legalabb az "ennyire egyertelmueket" (fogalmam sincs ez mitol volt egyertelmu, csak a beirasok miatt mondom ezt)

Deni 06-20-2007 19:40

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 104295)
Én csak annyit tudok amit ide írtál/írtatok. És úgy fogalmaztam HA JKSZ volt!
(+ ismerlek ott csalsz ahol tudsz, és igazad is van, mivel sose történik semmi ellene! ;) )

Arwyl, kérlek ne kezdjük a személyeskedést.. :rolleyes:
különben jól elgyepállak :D

Yberia 06-20-2007 19:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104290)
Azért a "csatákban" résztvevő seregek nagyságát ne hagyjuk figyelmen kívül.

Megtámadlak 100 lóval, mert azt gondolom, hogy úgyis visszajössz rám 4 sereggel, totál üresen hagyva az országot, és a 100 ló be fog érni?

Minden eset egyedi ilyen szempontból, nem lehet általánosítani.

A résztvevő országok miatt nem hozok elhamarkodott döntést, most még nem történt semmi, bár egyelőre nem sikerült meggyőzni arról, hogy ez az ütés szükségszerű és teljesen szabályos volt.

Valószínüleg a résztvevők sajnálatos "veszte", hogy ismertebbek, mint más játékosok, és nagyobb figyelem irányul rájuk.

Ne ezen múljon Ati, aludjunk rá egyet szerintem. Ha nincs a kezemben egyértelmű bizonyíték én mindig súlyos de nem helyrehozhatatlan büntetést szabok ki. Amit itt sokan akarnak az egy példastatuálás, egy kivégzés és ha a nép vért kíván nem számít bűnös-e az illető elég ha elhiszik, hogy az.

további szép estét mindenkinek én megek szétütöm magam Aban :)

Spanyol

Arrakis 06-20-2007 19:45

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 104298)
Arwyl, kérlek ne kezdjük a személyeskedést.. :rolleyes:
különben jól elgyepállak :D

off
Átengedem! :)
Csak előzékenynek kell lenni a hölgyekkel :)
off

Arwyl szelleme 06-20-2007 19:45

Visszatérek kicsit a földvesztéses verziómra, ami amellett hogy kicsit korlátozza az orik magas hekin való termelését esélyt ad az ilyen Tuvalu féléknek szintet lépni! Mert azért valljuk be, egy olyan orit aki 6000 kör óta gazdagszik nem fog leszedni senki 9 személyiséggel se!

Arrakis 06-20-2007 20:08

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 104301)
Visszatérek kicsit a földvesztéses verziómra, ami amellett hogy kicsit korlátozza az orik magas hekin való termelését esélyt ad az ilyen Tuvalu féléknek szintet lépni! Mert azért valljuk be, egy olyan orit aki 6000 kör óta gazdagszik nem fog leszedni senki 9 személyiséggel se!

Továbbra is támogatom, nem is Tuvalu miatt, hanem bárki miatt, aki szeretne normálisan játszani.

Egy olyan csoportban, ahol a top 1 - 3 ori az égben van nem lehet, mert bármikor kedve szerint alakítja a piacokat, stb. Ez szabályosan történik, akkor szabályosan lehetne cserélődés is, vagy legyenek ugyanazok, de küzdjenek meg érte, s ne úgy legyenek ott, hogy így, vagy úgy felütötték magukat, és elérhetetlenek.

Hmmm... Sati 06-20-2007 20:13

Figyu énis rüheltem a Tuvalut de ha 1 csoportba lennénk szerintem énis segittenék neki mert az az 1 ső 10 személyes ori és szerintem engedni kelle hogy feljebb jusson nem hátráltatni...
Mikor az 5/T be volt ugy emléxek kék7-8 assal akkor mi is nekiáltunk zuzni de abba hagytuk hisz Ő az egyetlen...
szvsz.

Ati 06-20-2007 20:15

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 104303)
Figyu énis rüheltem a Tuvalut de ha 1 csoportba lennénk szerintem énis segittenék neki mert az az 1 ső 10 személyes ori és szerintem engedni kelle hogy feljebb jusson nem hátráltatni...
Mikor az 5/T be volt ugy emléxek kék7-8 assal akkor mi is nekiáltunk zuzni de abba hagytuk hisz Ő az egyetlen...
szvsz.

A 16345-es sorszámú országból is csak egy van, ő az egyetlen.

Hmmm... Sati 06-20-2007 20:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104305)
A 16345-es sorszámú országból is csak egy van, ő az egyetlen.

nincs is olyan ori teee :D

Gyula 06-20-2007 20:19

Sajnálnám ha tuvalu akármilyen ütés miatt is anarhba kerülne (komoly pénzeket ajánlanának ott a gyüjtők a kis kék szam és a sorszám miatt :)

Ha votl is megbeszélt ütés akkor is inkáb az új szabályt hibáztatnám tuvalú helyett 1. helyről fordulni, kapcsolatok nélkül :S ugye értitek, nagyon nem egyszerü.

Hmmm... Sati 06-20-2007 20:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104247)
És?

Naponta sokezer autós lépi át a sebességkorlátot, mégis csak töredékük van büntetve. Akkor ez jogellenes, és szemét dolog, hogy büntetik ezeket az embereket? Ugyan már.

Ez Tetszik indok ként de igaz ugyan ez van a Hoditóban is.
Nem lehet minden JKSZ est megfogni.

Tetszik a Példa. :))

Bocsi hogy égi idézetet hoztam vissza. :D

Yberia 06-20-2007 20:46

Kicsit gondolkoztam a témán ezt még beírom, hátha segíti Ati döntését.

JKSZ, azaz Játékon Kívüli Szövetség. Ez miről is szól? Országok nem megengedett szövetsége,,- összefogása egy harmadik féllel szemben, akinek így jelentős károkat okozhatnak. ezért a legsúlyosabb büntetés jár: anarch.

Itt most Tuvalu és Grabi fogott össze, hogy grabinak kárt okozzanak? :) A fenti konklúzióban kijelenthetjük, hogy nem, nem okoztak harmadik országnak semmiféle kárt.

Az egyetlen kárt Grabi okozta magának aki azt hitte bejüön az A-s hozzáállás, hogy a rám kijövő sereggel (egy darabbal) beüttetem magam, így fölém kerül az ellenfél, akit szépen beverek én is. Mivel tudhatta, hogy Tuvalunka jó országa tuti nincs, joggal volt feltételezhető hogy a kinlévő sereggel együtt a kiküldött mennyiség átüti az otthoni semmi védelmét.

Ezért felteszem a kérdést, ha ugyanez a csata így zajlik de a végén grabi beüti Tuvalut akkor is anarchba kerülnek? Szerintem annak, hogy egyik ori beüti a másikat vagy nem ilyen formában semmi köze a JKSZ-hez, ez egy sikertelen visszatámadás volt napota 500 ilyet látok.

Grabi megtette amit ő gondolt, szíve joga, hogy véd, vagy kitámad ez nem supportos hatáskör szerintem, mivel a Hódító nevű játék alaptétele, hogy a játékos hozza meg az országával kapcsolatos döntéseket. Jó lenne ha a játékosok, azaz mi meg hagynánk a fentiek ismeretében a supportot-készítőt is önállóan dönteni.

Remedy 06-20-2007 20:49

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 104303)
szvsz.

Na ez az a hozzallas, ami alapvetoen rossz. Csak mert az elso helyrol tud fordulni, marhara nem kell mindenkinek beengedni az o sereget. Ez vmi irtozatosan rossz szemlelet!

Akkor hogy mukodik ez? pl 6 szemelyisegig kuzdjon az ember utana meg:
"Jajj szegeny, engedjuk mar be a sereget, kulonben hogy fordul?"

Ennek nem igy kell(ene) mukodnie....

Vésd 06-20-2007 20:50

Quote:

Originally Posted by Yberia (Post 104311)

JKSZ, azaz Játékon Kívüli Szövetség. Ez miről is szól? Országok nem megengedett szövetsége,,- összefogása egy harmadik féllel szemben, akinek így jelentős károkat okozhatnak. ezért a legsúlyosabb büntetés jár: anarch.

Itt most Tuvalu és Grabi fogott össze, hogy grabinak kárt okozzanak? :) A fenti konklúzióban kijelenthetjük, hogy nem, nem okoztak harmadik országnak semmiféle kárt.

Az egyetlen kárt Grabi okozta magának aki azt hitte bejüön az A-s hozzáállás, hogy a rám kijövő sereggel (egy darabbal) beüttetem magam, így fölém kerül az ellenfél, akit szépen beverek én is. Mivel tudhatta, hogy Tuvalunka jó országa tuti nincs, joggal volt feltételezhető hogy a kinlévő sereggel együtt a kiküldött mennyiség átüti az otthoni semmi védelmét.

Ezért felteszem a kérdést, ha ugyanez a csata így zajlik de a végén grabi beüti Tuvalut akkor is anarchba kerülnek? Szerintem annak, hogy egyik ori beüti a másikat vagy nem ilyen formában semmi köze a JKSZ-hez, ez egy sikertelen visszatámadás volt napota 500 ilyet látok.

Grabi megtette amit ő gondolt, szíve joga, hogy véd, vagy kitámad ez nem supportos hatáskör szerintem, mivel a Hódító nevű játék alaptétele, hogy a játékos hozza meg az országával kapcsolatos döntéseket. Jó lenne ha a játékosok, azaz mi meg hagynánk a fentiek ismeretében a supportot-készítőt is önállóan dönteni.

neked ezért fizetnek?:D

Yberia 06-20-2007 20:53

Quote:

Originally Posted by Vésd (Post 104313)
neked ezért fizetnek?:D

azon vagyok :)))))))))) ne irigykedj a tehetség ajándék nem érdem, de kötelez :)

Ati 06-20-2007 20:53

Quote:

Köszönöm a hozzászólást, és hogy próbálsz segíteni a döntésben. A háttérben azonban nem ez a szituáció volt, amit felvázoltál.

Picit félinformációim vannak, és csak azt az oldalt hallottam, aki beengedte az ütést, a másik oldalt, hogy miért feltételezte, hogy sikeres lesz a támadása minimális seregekkel, nem. Minden ütést meg lehet magyarázni, de azt hiszem, hogy valahol meg kell húzni a határt.

Azt gondolom, vagy inkább remélem, hogy a támadás indításakor és beengedésekor mindkét fél sejtette, hogy ez nagyon határeset lesz. Nem szeretem a határokat tapogató akciókat.

A Hódítóban naponta többszáz csata zajlik le, nem lehet mindegyiknél mindkét résztvevő felet megkérdezni, ezért minden döntést úgy kell meghozni, hogy az minden esetben megállja a helyét, jelen esetben ez azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy utólag ki milyen módon magyarázza az ütést. Ezért a döntésnél nem tudom figyelembevenni az utólagos egyéni magyarázatokat, bár azok sajnos az eredeti elképzelésemet támasztották eleve alá.

Kutyuleee 06-20-2007 20:55

Quote:

J.K.SZ. Tudod a játékon kivüli szövetség nem csak azt jelenti hogy összefogunk egy 3. ellen. Hanem játékon belül , szövetséget nem kötve, segitjük egymást. Ez lehet az hogy közösen spécizünk ki embereket, lehet az hogy a másikkal információt osztunk meg, lehet az hogy utalunk neki pénzt, vagy lehet az hogy adunk neki egy földet...stb lehetne még fokozni.
Abban nem foglalok állást hogy ez mi volt, mert nem vagyok a csoportban és igazán nem tudom mi történt, de abban biztos vagyok, hogyha Ati átpakolja őket, akkor nagy valószinüséggel igaza van, és elég bizonyitéka van.
Ritkán folyamodik ilyen eszközökhöz, mint le is irta nem akar ártatlanokat átrakni (ezt grabinak válaszolta asszem pont).

Yberia 06-20-2007 21:03

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 104316)
J.K.SZ. Tudod a játékon kivüli szövetség nem csak azt jelenti hogy összefogunk egy 3. ellen. Hanem játékon belül , szövetséget nem kötve, segitjük egymást. Ez lehet az hogy közösen spécizünk ki embereket, lehet az hogy a másikkal információt osztunk meg, lehet az hogy utalunk neki pénzt, vagy lehet az hogy adunk neki egy földet...stb lehetne még fokozni.
Abban nem foglalok állást hogy ez mi volt, mert nem vagyok a csoportban és igazán nem tudom mi történt, de abban biztos vagyok, hogyha Ati átpakolja őket, akkor nagy valószinüséggel igaza van, és elég bizonyitéka van.
Ritkán folyamodik ilyen eszközökhöz, mint le is irta nem akar ártatlanokat átrakni (ezt grabinak válaszolta asszem pont).

Ha mondjuk Tuvalu felett van két ori ő a 3. helyezett és az első kettő kb egyszerr szintet lép akkor is JKSZ, mert hagyták 1.nek lenni őt? Én arra akartam rámutatni, hogy akárokozás ténye nem valósult meg.

Mellesleg már ketten vagyunk, aki szerint majd Ati eldönti a maga 10 éves tapasztalatával ezt a dolgot én azért bátorkodtam írni, mert közel 5 éve vezetem a saját játékomat és volt ott pár ilyen nehézt döntés és egy biztos hogy a közösséget kell védeni az egyéntől. És itt ebben a helyzetben a közösség érdeke azt szolgálja hogy továbbra sem koholt vádak, hanem konkrét egyértelműen bizonyítható más játékosnak kárt okozó csalások alapján kerüljenek az emberek az anarchista csoportba.

Ez eddig 3.000 HUF lesz, asszem ennyiben maradtunk Arwyllal szóval továbbiakban nem írok semmit :D

Ati 06-20-2007 21:05

Népszerű döntést ebben az ügyben nem lehet hozni, de nem is feladatom népszerűnek lenni a szabályok betarttatását illetően. Nem örülök neki, hogy két jó játékos országát kell átrakni, de az ilyen ütésekből ne csináljunk rendszert. Sajnálom. :(

Synkel 06-20-2007 21:08

3490 ANARCH 5 Tuvalu (10) 137.653

Bár a döntést megértem, nagyon sajnálom...

Yberia 06-20-2007 21:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104321)
Népszerű döntést ebben az ügyben nem lehet hozni, de nem is feladatom népszerűnek lenni a szabályok betarttatását illetően. Nem örülök neki, hogy két jó játékos országát kell átrakni, de az ilyen ütésekből ne csináljunk rendszert. Sajnálom. :(

Népszerű is lesz a döntés, ha igazságos. Igazságos meg akkor lesz ha az következetes.

Jó8 all

Deni 06-20-2007 21:16

nekem ezzel egyedül annyi problémám van, h ez példa statuálás és semmi más.. nagyon sajnálom, hogy pont rajtuk csattant az ostor.. és főleg azt, hogy így..

Dragi 06-20-2007 21:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104321)

To be cruel to be kind.

és Sajnálom mind Grabit mind Tuvalut még ha Tuvalut nem is ismerem vagy nem tudom ilyenkor mit lehetne mondani :o

Yberia 06-20-2007 21:18

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 104324)
nekem ezzel egyedül annyi problémám van, h ez példa statuálás és semmi más.. nagyon sajnálom, hogy pont rajtuk csattant az ostor.. és főleg azt, hogy így..

Deni: elkészült a fürdővíz, jössz végre? :p

Deni 06-20-2007 21:19

Quote:

Originally Posted by Yberia (Post 104326)
Deni: elkészült a fürdővíz, jössz végre? :p

azt mondod, h egy ekkora csalódáson segít egy pancsolás? :rolleyes:

Dragi 06-20-2007 21:20

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 104327)
azt mondod, h egy ekkora csalódáson segít egy pancsolás? :rolleyes:

attól függ sör bor vagy pezsgő vagy más szesz van a fürdőkádba :))))

Arwyl szelleme 06-20-2007 21:20

Bevallom, én is sajnálom Tuvalu oriját. :(

Dragi 06-20-2007 21:21

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 104329)
Bevallom, én is sajnálom Tuvalu oriját. :(

legalábbis azt a (10)-est mi ?:)

Arwyl szelleme 06-20-2007 21:22

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 104330)
legalábbis azt a (10)-est mi ?:)

Persze, mi mást? :D

Deni 06-20-2007 21:23

én Grabiét is.. véleményem szerint mindketten nagyszerű játékosok.. csak mint tudjuk, "sztárokat" hamarabb ítéli el a bíróság, mint a hétköznapi embereket.. nehogy csorba essen az igazságszolgálatás néha amúgy is kétes hírnevén.. engem ez zavar.. de ez nagyon..
az hogy nem tartom a döntést igazságosnak, az az én magánvéleményem.. de nem az én posztom sajnos a döntéshozatal.. ha az lenne, akkor nem csak ők ketten repültek volna ilyenért mostanában..

Ati 06-20-2007 21:25

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 104332)
az hogy nem tartom a döntést igazságosnak, az az én magánvéleményem.. de nem az én posztom sajnos a döntéshozatal.. ha az lenne, akkor nem csak ők ketten repültek volna ilyenért mostanában..

Nem tartod a döntést igazságosnak, de ha a Te döntésed lenne, akkor rajtuk kívül mások is repültek volna? :eek:

Xeper 06-20-2007 21:27

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 104332)
én Grabiét is.. véleményem szerint mindketten nagyszerű játékosok.. csak mint tudjuk, "sztárokat" hamarabb ítéli el a bíróság, mint a hétköznapi embereket.. nehogy csorba essen az igazságszolgálatás néha amúgy is kétes hírnevén.. engem ez zavar.. de ez nagyon..

Lehet hogy innentől erősebb lesz a felügyelet ezen a kissé elhanyagolt területen... reméljük.
Egy fecske nem csinál nyarat, de mi nyarat szeretnénk :)

Deni 06-20-2007 21:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104333)
Nem tartod a döntést igazságosnak, de ha a Te döntésed lenne, akkor rajtuk kívül mások is repültek volna? :eek:

így van :)

Deni 06-20-2007 21:28

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 104334)
Lehet hogy innentől erősebb lesz a felügyelet ezen a kissé elhanyagolt területen... reméljük.
Egy fecske nem csinál nyarat, de mi nyarat szeretnénk :)

úgy legyen.. remélem, hogy ezután most már minden olyan, ami külső szemmel is egyértelműen jksz-nek tűnik, büntetve lesz..

All times are GMT +1. The time now is 05:58.