Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Személyiségek kiegyenlítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=645)

vityu 01-16-2010 02:18

Nekem elég viccesnek tűnik, hogy mondjuk fellépek L-be egy országgal, amibe csináltam pénzt, úgy, hogy az épületeim 80%-át újjáépítem, és fellépéskor leadom.
Mondjuk átlibbenek L-be 50hektárral, amiből 20hektár bank, egy pár ház, meg templom, és felpakolok 3mrd aranyat, majd 2körönként elköltöm a piacon.
1 hét alatt szerintem teljesen kiüríthető a piac ezzel az országgal egyedül, és akkor felmegyek vele, fellépek, majd beújrázhatok mindent 2x. ÉS akkor csak egy egyszemélyiséges, frissen indult országról beszélek...

Rotcsa 01-16-2010 04:44

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 237022)
Nekem elég viccesnek tűnik, hogy mondjuk fellépek L-be egy országgal, amibe csináltam pénzt, úgy, hogy az épületeim 80%-át újjáépítem, és fellépéskor leadom.
Mondjuk átlibbenek L-be 50hektárral, amiből 20hektár bank, egy pár ház, meg templom, és felpakolok 3mrd aranyat, majd 2körönként elköltöm a piacon.
1 hét alatt szerintem teljesen kiüríthető a piac ezzel az országgal egyedül, és akkor felmegyek vele, fellépek, majd beújrázhatok mindent 2x. ÉS akkor csak egy egyszemélyiséges, frissen indult országról beszélek...

Úgy látom nem olvastátok el végig amit írtam.
Egy felső határ megállapítását midnenképp bevezetnék a kamatra, hogy ilyen ne fordulhasson elő!! Mondtam, hogy nem az acélom, hogy egy olyan végtelenségig gazdagodó országot csináljon a személyiség, amivel foglalkozni sem kell, csak "bontani és vásárolni és építkezni körönként 500 milliárdos hozammal" (Amúgy sem tudom hogy jött ez ki, mert még a meglévő pénzkészletet sem tudom, csak azt, h 100 bank van.Kell még hozzá az arány-szorzó.)

Én egy olyan személyiséget szeretnék ebből kihozni, ami tényleg jól tud támaszkodni a banki hozamokra, vagyis egy bankár, vagy bróker, vagy valami hasonló személyiséget, amit erdetileg is sugall a súgó. (Ilyen szempontból igaza van Atinak, tényleg szerencsésebb a tervezendő kereskedő (2)-re az, hogy kereskedő, mint a meglévőre.).

Dynosaur 01-16-2010 10:20

Vityu most a fejembe látott... :) pont ez jutott az eszembe, 72 óra védelem, mindent kiárultam előtte, és építettem 50 bankot (és akkor nem mondtam sokat... Ekkora haszonnal akár a területem 70-80%-át átépíteném bankká 3 napra.... ;))

Amúgy nekem van egy szemes kereskedő orim... :) nem igazán volt szükségem semmi másra, úgyhogy akkor már ezt állítottam be. Meg a kereskedőnek van még egy tetszetős bónusza: "Minden pénzlopás csak feleannyi pénzt visz, mint másoktól." Szerintem azért ez sem kis dolog... :)

Xeper 01-16-2010 10:31

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 237053)
Vityu most a fejembe látott... :) pont ez jutott az eszembe, 72 óra védelem, mindent kiárultam előtte, és építettem 50 bankot (és akkor nem mondtam sokat... Ekkora haszonnal akár a területem 70-80%-át átépíteném bankká 3 napra.... ;))

Amúgy nekem van egy szemes kereskedő orim... :) nem igazán volt szükségem semmi másra, úgyhogy akkor már ezt állítottam be. Meg a kereskedőnek van még egy tetszetős bónusza: "Minden pénzlopás csak feleannyi pénzt visz, mint másoktól." Szerintem azért ez sem kis dolog... :)

Az bizony kicsi, szinte kereken 3 hektárt spórolsz meg vele (3 bank 0,512 részét hagyja szabadon a pénzednek)
Az alap felvetést viszont tényleg fölösleges erőltetni, egy másik topic éppen a bankos orik jövedelmének csökkentéséről szólt.
A felvetés pedig hasonlít a kereskedő első verziójához, ami nem véletlenül került megváltoztatásra.
Nem erősíteni, max gyengíteni kellene a kereskedőt.

Tsobi 01-16-2010 13:19

Bár nem támogatnom, nekem tetszene :D

Dus 01-16-2010 13:58

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 237012)
Nézzük a számokat:
1, Hozam körönként 10 bank és 150.000 arany rendelkezésre állási aktuális tőkével:

Mostani:
10(bank)x7.500(kamat)=75.000 arany/kör
Módosult:
10x7.500x1=75.000 arany/kör.

Itt még ugye nincs módosulás, mert 150.000/150.000=1.

Ez csak 7500 arany, nem 75K...De persze, amúgy sem nagyon tetszik az egész, egy nagy vicc, hogy növelni szeretnéd a pénztermelést.

És nem lehet annyit fosztani, hogy azt a nagy termelést lehúzd. Ráadásul ekkora pénztermelés mellett, egy hónap sem kell, és már nem fog semmit sem érni a 100 milla, és nem lesz rá érdemes kimenni fosztani...Vicc...

Rotcsa 01-16-2010 18:37

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 237104)
Ez csak 7500 arany, nem 75K...De persze, amúgy sem nagyon tetszik az egész, egy nagy vicc, hogy növelni szeretnéd a pénztermelést.

És nem lehet annyit fosztani, hogy azt a nagy termelést lehúzd. Ráadásul ekkora pénztermelés mellett, egy hónap sem kell, és már nem fog semmit sem érni a 100 milla, és nem lesz rá érdemes kimenni fosztani...Vicc...

Nem tudom mit számoltál, de az én szorzótáblám alapján 7.500x10 az 75.000!:)

És megfelelő korlátozásokkal sztem működő dolog lenne.

Rynok 01-16-2010 18:45

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 237175)

Annyi lenne, ha mindegyik bank rendelkezésére állna az a 150.000... :p

Xeper 01-16-2010 18:49

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 237175)

És megfelelő korlátozásokkal sztem működő dolog lenne.

Most van megfelelően korlátozva. Ne akarj 10 hekin naponta milliárdokat termelni!

Gabro 01-16-2010 21:48

erről kár beszélni is, mindenhol a nagy vagyonokat akarják nyírni, itt meg előjött a nagy ötlet hogy csináljunk milliárdokat pár nap alatt.....baromság..

nekem van 1.5 mrd épp benn 15 bankkal az mennyit is hozna?

nem gondoltad át kicsit se...

All times are GMT +1. The time now is 15:14.