![]() |
Holnap utolso fordulo a lengyelek ellen. Jo eredmeny, es szerencses eredmenyalakulasok a tobbi meccsen akar bronzeremhez is segithet minket, gyozelem eseten az 5. hely garantalt.
|
Quote:
Bar ugyanannyi csapatpontunk lett mint Izraelnek, de nekik tobb volt meccspontjuk. (Persze ha az utolso forduloban Ukrajna, aki elso lett, nem jatszik szalonremiket veluk, mienk lett volna a bronz.) De hat mit is var az ember egy olyan Izraeli csapattol, ahol honositott oroszok vannak? :) Pl Boris Gelfand az elso tablan... :) Hivatalos szoveg: Ukraine made a draw with Israel and secured the gold; Russians remained a point behind and took the silver. Israel and Hungary shared the 3rd place, however, a better tie-break score gave the bronze to the Israeli sportsmen. |
Csak most találtam meg ezt a topicot sajnos, remélem nem késő.:)
Mondjuk a fics-en 6millió éve nem játszom(már a nickemet sem tudom) de szivesen sakkozom bárkivel. Ha igazolt játékosok is játszhatnak a Remy által szervezett versenyen még ott is.:) Ha valaki játszani szeretne keressetek itt(Hóditón), a Playchess-en, vagy a sakkponthun.(Ez utóbbin ritkán játszom, úgyhogy előbb beszéljük meg.) Általában "Pancserka" néven játszom.:) |
|
Csak hogy itt is legyen vmi, ezt ma jatszottam, elemezni nem er, mivel 3 perces volt az osszido, ellenben rovid es vicces. :)
[Event "FICS rated blitz game"] [Site "FICS, San Jose, California USA"] [Date "2010.10.28"] [Time "11:54:06"] [Round "-"] [White "kapaz"] [Black "InstantPoison"] [WhiteElo "1474"] [BlackElo "1627"] [TimeControl "180+0"] [Mode "ICS"] [Result "0-1"] 1. e4 e5 2. f4 exf4 3. Nf3 g5 4. Bc4 g4 5. Ne5 Qh4+ 6. Kf1 Nh6 7. d4 d6 8. Nxf7 Nxf7 9. Bxf7+ Kxf7 10. Bxf4 Bh6 11. Bxh6 Qxh6 12. Nc3 Rf8 13. Kg1 Qe3+ 14. Kf1 Kg8+ {White resigns} 0-1 (Ami az erdekesseg, es szamomra vicces, hogy a vegen a kiralyommal adom be a "vegzetes" sakkot. :) (nem annyira hozzaertok kedveert: nem effektive a kiralyommal, hiszen az nem lenne szabalyos, hanem ez egy ugynevezett felfedett sakk, a kiralyommal ellepek a sakkot ado bastyam "hataskore" elol) |
A győzelemhez gratulálok!
Ne tudjátok meg, hogy mennyire utálok schnellezni. :) Szerintem semmire sem jó. Az idő rövidsége miatt konzekvensen értékelhetetlen, tehát semmiféle következtetést nem lehet(szabad) egy adott partiból levonni sem játékerőre, sem játékstílusra sem semmire. :) Akkor pedig felesleges.. Na persze ez csak az én véleményem. :) Számomra régóta kérdés, ezért örülnék ha valaki felvilágosítana: miért viszik az éppen csak a sakkal ismerkedő gyerekeket (schenll)versenyre?... |
Quote:
A gyerekeknek is kell a szorakozas, nem lehet szaraz elmeletet magolni naphosszat. Sot, nekik kell csak igazan! Szerintem pl tok jo tandemezni, esetleg schennelezni a haverokkal par sor tarsasagaban. :) |
Valóban, ez is szempont lehet. Ne haragudj nem akartalak megsérteni.
Ami a gyerek-schnellverseny-szórakozás vonalat illeti: nem biztos, hogy szórakozásként fogja fel. Láttam már elvesztett 1.forduló után versenyt végig síró gyereket. Adott esetben a gyerekek túl komolyan veszik. De a legnagyobb baj szerintem ott van, ha a schnell-tempót szokja meg, és adott egy hosszabb parti(pl.CSB.) és lesnellezi... A sör melletti szórakozáshoz én az "alkesz sakk"-ot javaslom. :) Ott vannak csak igazán érdekes dolgok. :D (3-5centes poharakból álló készlet, a leütött poharat az ütő játékos kiissza. Persze lehet korsó sörben is játszani. Aki üt, iszik. :D ) |
Quote:
A tehetseg szerintem ugyis hamar meglatszik, es akkor lehet iranyt szabni a tanulasnak. Bar Polgar papa velemenye ettol eltero persze, de az meg mar a lo tuloldala szerintem) :) Jah, es pl. en vettem mar hasznat idozavarban is a "schnelltudasomnak". (manapsag, hogy van novekmeny, ez persze mar nem olyan eles) :) |
Úgy látom két szemben álló álláspontot képviselünk. Egy biztos: én a magam részéről gyűlölöm ezt a játékformát, és sosem fogom szeretni.: ) A bónusz időt elvileg pont ezért vezették be szerintem, hogy a "snellhiénák" ne játszhassanak direkt a "snelltudásukra".
Szerintem egy snellparti eredménye 99,9% gyorsaság, 0,1% mázli.:) A "sakktudásnak" semmi köze hozzá. A tudásnak nincs ideje kijönni. :) Az meg, hogy esetleg hasznát veszed a "snelltudásodnak" egy hosszabb partiban nem sokat jelent. Jelentheti azt is, hogy az ellenfélnek sok idejébe került a nyerés megtalálása, csak épp nem maradt ideje megcsinálni. Én is vesztettem már így, hogy az "50lépéses szabály" 48.lépésében "leestem". Pokoli sz*r érzés. :( Fél pontot vesztett a csapat is, én is... |
All times are GMT +1. The time now is 08:27. |