Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2443)

Hóhér 02-13-2008 22:03

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 158304)
Ühüm. És a 3000 hekim mellé, 50%-os felfedezési arányon állva mennyit szerezhetek még? Mert hogy ütni, amíg nem változik meg a netelérési lehetőségem, nem fogok, mert nem tudok. És az nem fog változni záros határidőn belül, hacsak nem nyerem meg a lottó 5-öst. :(

vagyis azért nem jó a javaslat, mert te net nélkül szeretnél játszani, egy online stratégia játék legfelső szintjén.

sokszor kabaré helyett olvasgatom ezeket a topicokat, hihetetlen milyen jól elszórakozom .

nah ez okoz függőséget, nem a játék !
:cool:

Serg 02-13-2008 22:30

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 158304)
Ühüm. És a 3000 hekim mellé, 50%-os felfedezési arányon állva mennyit szerezhetek még? Mert hogy ütni, amíg nem változik meg a netelérési lehetőségem, nem fogok, mert nem tudok. És az nem fog változni záros határidőn belül, hacsak nem nyerem meg a lottó 5-öst. :(

Ne haragudj de ez egy online játék és net nélkül nem tudom hogy szeretnéd játszani,de nehogy ehhez igazítsunk már egy fontos szabályt.Van olyan lehetőséged hogy szabadság és szkra is lehet menni,ha nincs idő ,net ,stb...

Serg 02-13-2008 23:04

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 158435)
Nem igen látom értelmét a fedezés könnyítésének 25% arány alatt. Aki üt az üssön és ne legyen neki kedvezményes fedezés. Nem látom értelmét hogy miért kéne neki csökkenteni. Lehet hogy kockázatot vállal azzal hogy kimegy ütni, de spórol egy halom katonát azzal hogy üt és nem fedez.

A felfedezhető max terület bevezetését nem tartom bölcs dolognak, mert mindig vannak olyanok akik inkább fedeznek és nem ütnek. Nem értem miért kéne amúgyis büntetni valakit aki fedezgetve halad. Nem mindenkinek van sok ideje az A-ra...
Szerintem nem kéne hogy minden csak akörül forogjon hogy ki mennyit üt...

Egyelőre mindig azok szívnak a legtöbbet akiket ütnek. Ha olyat ütnek aki szintén ütésekkel halad akkor neki nem nagy vérveszteség az hogy beütötték. Viszont ha olyat ütnek aki zömében fedezéssel halad annak nagy vérveszteség minden heki, ezért véleményem szerint inkább azokat kéne számításba venni akik fedezve haladnak. Ergó kilyukadtam a fedezés könnyítéséhez :D

Röviden és tömören nem látom értelmét annak hogy megszabjunk egy max. fedezhető területet és könnyített fedezést...

Egyetértek a fedezés könnyítésével, de nem úgy hogy azt segítsük aki ütésekkel halad...

Ez tényleg a vicc topik???:confused:Hát persze hogy csak annak legyen könnyebb a felfedezés aki sosem üt :eek:
Ati légyszives bevezetni a játék megnyerése gombot...

Robin 02-14-2008 10:00

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 158484)
Ez tényleg a vicc topik???:confused:Hát persze hogy csak annak legyen könnyebb a felfedezés aki sosem üt :eek:
Ati légyszives bevezetni a játék megnyerése gombot...

Nem azt mondtam hogy csak annak legyen könnyebb a fedezés aki sosem üt, hanem azt hogy annak baromság olcsóbbá tenni aki üt. A kettő nem ugyanaz. De a fedezhető föld maximalizálása már tényleg a vicc topikba való...

Ati 02-14-2008 10:03

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 158542)
Nem azt mondtam hogy csak annak legyen könnyebb a fedezés aki sosem üt, hanem azt hogy annak baromság olcsóbbá tenni aki üt. A kettő nem ugyanaz. De a fedezhető föld maximalizálása már tényleg a vicc topikba való...

A legelső felvetést pedig leginkább ez közelíti meg. Nem abból indult a téma, hogy az 5. szinten milyen drága a felfedezés, és könnyítsünk, hanem abból, hogy azok az orzságok, akik egyébként ÜTNÉNEK, bizonyos magasságokban elakadnak, mert nincs üthető ország. Ekkor muszáj felfedezniük.

Nem biztos, hogy ezt a játékstílust egy kalap alá kell venni azzal, aki soha nem üt, csak a biztonságos játék mellett szép lassan felfedezget.

Robin 02-14-2008 10:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 158543)
A legelső felvetést pedig leginkább ez közelíti meg. Nem abból indult a téma, hogy az 5. szinten milyen drága a felfedezés, és könnyítsünk, hanem abból, hogy azok az orzságok, akik egyébként ÜTNÉNEK, bizonyos magasságokban elakadnak, mert nincs üthető ország. Ekkor muszáj felfedezniük.

Nem biztos, hogy ezt a játékstílust egy kalap alá kell venni azzal, aki soha nem üt, csak a biztonságos játék mellett szép lassan felfedezget.

Belátom ez teljesen igaz, de akkor inkább már vegyük bele mondjuk az elkadás mértékét, ami mondjuk az áthidalandó földterület. És valamilyen módon azt is vegyük bele a számításba és úgy jöjjön ki azoknak az országoknak egy könnyített fedezés akik valóban el vannak akadva a távolság miatt...

Nekem jól jönne Serg javaslata csak igazságtalannak tartom.

Ati 02-14-2008 10:09

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 158544)
Belátom ez teljesen igaz, de akkor inkább már vegyük bele mondjuk az elkadás mértékét, ami mondjuk az áthidalandó földterület. És valamilyen módon azt is vegyük bele a számításba és úgy jöjjön ki azoknak az országoknak egy könnyített fedezés akik valóban el vannak akadva a távolság miatt...

Az elakadás mértékét nem lehet számszerüsíteni. Lehet, hogy 2 körön belül van 5 ország is, csak épp mindegyik betonelf, akiket nem fog tudni átütni.

Robin 02-14-2008 10:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 158545)
Az elakadás mértékét nem lehet számszerüsíteni. Lehet, hogy 2 körön belül van 5 ország is, csak épp mindegyik betonelf, akiket nem fog tudni átütni.

Kétségtelen hogy egy betonelfet nehéz beütni de nem lehetetlen. Lehet hogy több időt és pénzt emészt fel a dolog, de akkoris el lehet érni hogy beüsse. De ennek megítélését mindenkinek magának kell tudni. Mindazonáltal értem mire gondolsz Ati, csak 10K heki és 25% fedezési arány alatt tényleg engedni kéne olyan olcsó fedezést?? Nekem 7600 hekin 24% arány mellett 1300 kati kell jelenleg ha jól emléxem. Ehhez mérten nagyon olcsó az 500kati/heki.

Nem maga a javaslat ellen óckodom, csupán ennek a bevezésével ismét lehetne egy halom olyan könnyített fedezés amire nem is lenne szükség azoknak akik az üthető mezőnyben vannak...

Ati 02-14-2008 10:27

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 158547)
Kétségtelen hogy egy betonelfet nehéz beütni de nem lehetetlen. Lehet hogy több időt és pénzt emészt fel a dolog, de akkoris el lehet érni hogy beüsse. De ennek megítélését mindenkinek magának kell tudni. Mindazonáltal értem mire gondolsz Ati, csak 10K heki és 25% fedezési arány alatt tényleg engedni kéne olyan olcsó fedezést?? Nekem 7600 hekin 24% arány mellett 1300 kati kell jelenleg ha jól emléxem. Ehhez mérten nagyon olcsó az 500kati/heki.

Nem maga a javaslat ellen óckodom, csupán ennek a bevezésével ismét lehetne egy halom olyan könnyített fedezés amire nem is lenne szükség azoknak akik az üthető mezőnyben vannak...

Egyelőre még nem konkrét számokról beszélünk, csak elvekről. Felvetődött eddig 4 féle javaslat, meglátjuk ezek közül melyik a legszimpatikusabb, és utána lehet számszerüsíteni ésszerű határok között.

Robin 02-14-2008 11:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 158548)
Egyelőre még nem konkrét számokról beszélünk, csak elvekről. Felvetődött eddig 4 féle javaslat, meglátjuk ezek közül melyik a legszimpatikusabb, és utána lehet számszerüsíteni ésszerű határok között.

Ha már az 1/A-ról beszélünk és arról hogy a nagy szakadékok áthidalása érdekében kell cselekedni, akkor akár Serg javaslata is jónak tűnhet. De én nem tennék különbséget azért mert egy ori 10K heki alatt vagy felett helyezkedik el.
25% alatt az oriterület/10 lenne a szükséges katonamennyiség. Ez 10K hekis ország esetében 1000 katonát jelentene hekinként...
Ami a jelenlegi rendszerhez képest véleményem szerint éppen elég nagy könnyítés...

All times are GMT +1. The time now is 04:08.