Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Linux (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=194)

kistigris 06-20-2011 07:28

Csatlakozom Atihoz!A problémát én sem értem:)

Redback 06-20-2011 09:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 289142)
A crontab file elejére írd be a környezeti változókat, amiket használni akarsz, köztük a kódolást is.

Bár ez most csak általános tipp, mert a problémát nem teljesen értem. Egy "cp x y"-hoz nem számít a kódolás.

De szöveget szeretnék kiíratni, és ott számít. Próbáltam keresni, de nem leltem meg melyik környezeti változó tartja számon a kódolást. Google-ben találtam egy LC_ nemtudom pontosan milyen változót, azt beállítottam, de nem haszált.

Redback 06-20-2011 21:50

Közben rátaláltam LANG és GDM_LANG-re, mindkettőre beállítom hu_HU.UTF-8, de nem működik :/

Szerk.: /etc/enviroment -be két sort kellett beírni, LC_ALL=hu_HU.UTF-8 és LANG=hu_HU.UTF-8 . szépen működik :)

Redback 06-21-2011 00:49

Inkább törlöm, nagy baromság volt.

Merengő 06-21-2011 04:09

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 289209)
Inkább törlöm, nagy baromság volt.

hát az volt :)

Redback 06-21-2011 10:32

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 289211)
hát az volt :)

De ezekből tanul az ember :D eddig még életemben nem léptem be recovery modban, mostmár legalább tudom miket lehet ott csinálni :)

Redback 07-11-2011 18:23

Linux Mint 11, Katya

Megmondom őszintén nagyon nem tetszett ahogy felraktam, a rengeteg angol-magyar keveredésről nem is beszélve. Aztán régi emesene-t sem tudtam rá varázsolni. De amikor mp3 lejátszáshoz nem volt megfelelő plugin, akkor azt mondtam hogy jövök vissza 9-re. I (L) Isadora.

Andrew 07-11-2011 18:47

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 290106)
Linux Mint 11, Katya

Megmondom őszintén nagyon nem tetszett ahogy felraktam, a rengeteg angol-magyar keveredésről nem is beszélve. Aztán régi emesene-t sem tudtam rá varázsolni. De amikor mp3 lejátszáshoz nem volt megfelelő plugin, akkor azt mondtam hogy jövök vissza 9-re. I (L) Isadora.

Szerintem mondjuk nem is érdemes bármilyen oprendszert magyarul használni. Most vettem laptopot, ami indításnál felajánlotta, hogy magyar vagy angol legyen... Na én az angolt választottam.
Nincsenek fordítási hibák (:D), és sokkal könnyebb segítséget találni, ha valami nem megy.

Ati 07-11-2011 18:57

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 290107)
Szerintem mondjuk nem is érdemes bármilyen oprendszert magyarul használni. Most vettem laptopot, ami indításnál felajánlotta, hogy magyar vagy angol legyen... Na én az angolt választottam.
Nincsenek fordítási hibák (:D), és sokkal könnyebb segítséget találni, ha valami nem megy.

Már azt hittem én vagyok az egyetlen, aki nem szereti a félrefordítások miatti teljesen érthetetlen helyzeteket. :D

Redback 07-11-2011 19:39

Ha tehetném, én is angolul használnám, de félek attól, hogy sokmindent nem értenék meg még sajnos.

All times are GMT +1. The time now is 03:11.