Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak finomítása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1788)

Xeper 05-12-2007 12:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95751)
Most ki tudod számolni, hogy ha elmész aludni, akkor reggelig van 8 körváltás, mennyi kárt tud okozni az elf, ha véletlen nekedesik. Ha nem lehet tudni, hogy az elf mennyi kárt okoz egy támadással, akkor ez akár többszöröse is lehet annak, mint amit számoltál, és amit elfogadhatónak tartottál.

Ez most egy másik javaslat volt már: itt 100% eredményességet írtam, semmi változó paraméter. Tehát ha befér, akkor fixen számolható... és azzal mindig kell számolni hogy befér valaki.

Penya 05-12-2007 12:44

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 95582)
Ismétlem magam egyik másik topicból.
50% malus és az ártók közül kivett térkapunyitás meg felfedés szerintem továbbra is tökéletes lenne.

A többi vagy bonyolult, vagy egyéb problémák vannak vele.

Ismétlem Synkelt. Ezt támogatom :)

Ati 05-12-2007 12:50

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 95752)
Ez most egy másik javaslat volt már: itt 100% eredményességet írtam, semmi változó paraméter. Tehát ha befér, akkor fixen számolható... és azzal mindig kell számolni hogy befér valaki.

100% eredményességű házgyújtás, mert neki erre feltétlen szüksége van az előrehaladáshoz?

merlin 05-12-2007 12:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95751)
Most ki tudod számolni, hogy ha elmész aludni, akkor reggelig van 8 körváltás, mennyi kárt tud okozni az elf, ha véletlen nekedesik. Ha nem lehet tudni, hogy az elf mennyi kárt okoz egy támadással, akkor ez akár többszöröse is lehet annak, mint amit számoltál, és amit elfogadhatónak tartottál.

Azért ez nagyon szélsőség.
Egyébként a 10 bővítettet támogatom, a többi nekem nagyon kaotikusnak tünik.

Ati 05-12-2007 12:54

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 95755)
Azért ez nagyon szélsőség.

Ha 20% helyett 40% sikerességű, mert nincs annyi tornya, akkor az máris duplája annak, amire számítottál.

merlin 05-12-2007 13:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95756)
Ha 20% helyett 40% sikerességű, mert nincs annyi tornya, akkor az máris duplája annak, amire számítottál.

én arra gondoltam, hogy ha a környékeden van egy elf, akkor az biztos lerenget reggelre

Xeper 05-12-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95756)

Mindig a legrosszabbra kell számítani :)
Most is leht úgy számolni a morálja alapján hogy nincs elég kocsmája belopni hozzám, erre lelop, mert csak beverték, és ematt lett alacsonyabb neki.

Mindneki másnak 100% hatásfokú a gyújtás (aki tud).... nekik kell az előrehaladásért? Ha 2* annyi kocsma kellene a sikerhez mint másnak, akkor hiába bónuszos minden védelme, valamiből kevesebbet tarthat csak. Mindez csak akkor, ha támadni akar.

Gyula 05-12-2007 14:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95754)
100% eredményességű házgyújtás, mert neki erre feltétlen szüksége van az előrehaladáshoz?

Az előrehaladáshoz nem feltétlenül szükséges, de a helyben maradáshoz nagyon hasznos lehet. Az elf lefekvés előtt, észre veszi, hogy egy 75-80% barakkra kigyúrt ork tábi, aki napok óta ütöget, a katmorálja a csillagos eget veri, oda került az elf 2-3körös vonzáskörzetébe, gömbön látja az elf hogy az ork még be van lovazva, itt egy full készültséges gyujtás, esetleg ha bele fér egy vihar 9-10körre, elég lehet ahoz hogy az elf nyugodtan aladjon éjszaka, mert iylen körülmények között számithat arra hogy az ork nem támad ki hanem nyalogatja a sebeit. Ezzel persze elérheti az elf azt is, hogy az ork őt szurja ki célpontnak.

1/A-ban szerintem teljesen természetes hogy egy hadit főleg egy hadi orkot izombol végig gyujt mindenki aki éppen defenziven termelgeti a pénzt ahoz hogy ő is támadjon. Egy iylen támadó orkot jó esélyel begyujt a gnóm is a törpe is, de klánomban olyan is előfordult hogy az ork vett részt aktivan a gyujtogatásban, támadó időszakban pedig a mi hadijainkat is gyujtogatták rendesen. Szerintem ez igy van jól.

Artúr 05-12-2007 15:54

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 95743)
Ez a másik amin gondolkozok egy ideje -mi lenne ha nem kapna semmi maluszt a sikerességre, de a mágikus/alvilági támadóerő 20%, a hadi pedig 30%-kal lenne kevesebb? Kicsit erős, de talán érdemes gondolkozni rajta.

Xepi nagyjából egyetértek az érveléseddel a torony ügyben, még a toli, vari erő fix -20% át is elfogadhatónak tartom (100% hatékonyság mellett).
De a katonai támadó maluszt nem támogatom, mert a felfedezési határ miatt csak az ütés marad, arra azért már legyen esély ha aktívan akar játszani valaki. Meg ha szembe kell menni és egyébként full íj, tornyos felépítése van az elfnek akkor alapból kisseb a kiküldhető sereg.

Everlasting 05-12-2007 22:08

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 95743)
Ez a másik amin gondolkozok egy ideje -mi lenne ha nem kapna semmi maluszt a sikerességre, de a mágikus/alvilági támadóerő 20%, a hadi pedig 30%-kal lenne kevesebb? Kicsit erős, de talán érdemes gondolkozni rajta.

én is ezt írtam fél oldallal hamarabb:)
szerintem is ez lenne a legjobb

All times are GMT +1. The time now is 00:49.