Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Vérdij (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1634)

Ditke 08-23-2007 12:17

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119709)
Szerintem sem bonyolult...

Atinak viszont igaza van abban, hgoy aki eddig nem vérdíjazott, és most ezek után majd a súgóból kell elolvasnia ezeket, annak lehet, hogy nem lesz annyira világos, mint azoknak, akik aktívan részt vettek a megalkotásában...

És persze Atinak sem lehet könnyű ezt érthetően begyömöszölnie a súgóba anélkül, hogy 20 oldalas leírást készítene...

A cél meg az lenne, hogy egyre többen vérdíjazzanak, mert ez egy szórakoztató 'plusz aljáték' a hódító játékon belül. :):):)

De egyébként tényleg nem bonyolult. :p

Hát majd segítetek Atinak, hogy könnyebb dolga legyen (ha hagyja!:D). :)

Pax Hungaricum 08-23-2007 12:20

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 119710)
Hát majd segítetek Atinak, hogy könnyebb dolga legyen (ha hagyja!:D). :)

Ja... Próbáld meg elmagyarázni egy különálló kis játék harcrendszerét egy nagy játékon belül egy olyan embernek, aki a még a 4. szinten is élőhalott/tolvaj országgal nyomul... Lehet eltörne benne a bicsakod... :D:D:D:D

Nekem nem akarsz könnyíteni bizonyos dolgaimon? :D:D:D:D:D

Ati 08-23-2007 13:07

Én amondó vagyok, hogy ha valaki vérdíjas, akkor amíg vérdíjas, addig ne mehessen el szabadságra. Legyen egy kicsit megnehezítve már a dolguk, dolgozzanak meg azért a plusz számocskáért. :D

Ellenvélemények? :D

Viszont ha ez így lesz, akkor egy gyors közvéleménykutatást kéne tartani anarchosok, és CSAK anarchosok körében, hogy a jelenlegi vérdíjas országokkal mi legyen. Felsőbb szinten a vérdíj el fog veszni, az már eldöntött, de az alsó szintű országokat a szabadság hiánya erősen befolyásolhatja. Kezdjük-e nulláról a vérdíjak osztását az 5. szinten is, vagy a többség bevállalja, hogy meglevő vérdíjas országa nem mehet szabira? :)

Pax Hungaricum 08-23-2007 16:24

Boccs, hogy most reagálok, de most értem haza munkahelyemről... :(

Szerintem ne vesszen, ők megdolgoztak érte az új vérdíj rendszer szerinti szabályok értelmében is. Annyi kéne, hogy az ő vérdíjukat a mostani új értékekhez igazítani. (1 m -> 10m és így tovább, ahogy az új értéktáblázatban lenne.)

De én nem akarok senki nevében nyilatkozni, kiszólok anarch fórumra.

Pax Hungaricum 08-23-2007 16:29

Utólagos engedelmeddel bemásoltam a lényeget belső fórumokra itt:
5/Y
4/M
3/H
:)

(Remélem sokan jönnek. MSN-en még szólok akinek csak tudok!)

Ati 08-23-2007 16:30

No akkor a következő lett...

Vérdíj alap összege a mostani 10-szeresére emelve, viszont egyre több ütés kell a magasabb sávokba való jutáshoz. A vérdíj szintenként ugyanúgy emelkedik, ahogy eddig.

Vérdíjat csak az 5. szinten lehet összeszedni, vagyis "védett" országok csak az 5. szinten vannak.

Ha valaki vérdíjas országként fordul a 2. szintről, akkor egy [VÉRDÍJ (2)] feliratot kap, ahol a számocska folyamatosan növekedhet, ha ezt a vérdíjas állapotot továbbra is megtartja, és ismét így fordul.

Amint elveszti az ország a vérdíjat, ez a jelzés elveszik, azért újra meg kell harcolni.

Vérdíjas ország nem mehet szabadságra.

Azok az országok, akik vérdíjas országokat támadnak, kiérdemelhetik a fejvadász címet. 11 sikeres földre ütés vérdíjas országok ellen, és az ország Fejvadásszá válik. Ez bármelyik szinten megtörténhet.

Ahhoz azonban, hogy a vérdíjas számhoz hasonló [FEJVADÁSZ (2)] jelölést szerezhessen, az 5. szintről már fejvadászként kell fellépni, majd ezt végig megtartva fejvadászként kell fordulni a 2. szintről.

A fejvadászok a címet ugyanúgy elveszthetik, mint a vérdíjas országok, sikeres földre ütések csökkentik a fejvadász mivoltukat. Amint a címet elvesztik, az esetleges plusz szám is elveszik vele együtt.

Fejvadász ország elmehet szabadságra.

Mindkét esetben (vérdíjas és fejvadász ország esetén) a jelzés a pontlistában és a fórumon is látszik.

Ati 08-23-2007 16:35

A fentiekhez kapcsolódó változás:

a felső szinteken a vérdíjas országoktól a vérdíj el lesz véve, amikor ez a változás bekerül a játékba. Mindenképpen az 5. szinten kell majd a vérdíjat összeszedni, és azt szintlépéssel magasabb szintekre felvinni.

Ebből adódó kérdés:

a mostani 5. szinten levő vérdíjas országok megtartsák-e a vérdríjukat, vagy elveszítsék azt?

A kérdés főleg a szabadság gátlása miatt lényeges. Ha megmaradnak a vérdíjak, akkor a régi országok se fognak tudni szabadságra menni. (A jelenleg szabadságon levő országokat ez ugyan nem érinti, de amint visszajönnek, nem fognak tudni ismét szabadságra menni.)

Ennek az új jellemzőnek a fényében át akarja-e mindenki gondolni, hogy részt vesz-e a vérdíj játékban, vagy sem?

Nem kell ma eldönteni, hogy a mostani 5. szinten levő országok vérdíjai maradjanak, vagy vesszenek, és mindenki elölről kezdje a vérdíjas játékot, de azért pár héten belül el kell.

Ati 08-23-2007 16:36

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119998)
Utólagos engedelmeddel bemásoltam a lényeget belső fórumokra itt:
5/Y
4/M
3/H
:)

(Remélem sokan jönnek. MSN-en még szólok akinek csak tudok!)

Okké, köszi, akkor én most nem másolom be. :) Kiemeltem a kérdés lényegi részét, és hogy miért lényeges ez a kérdés, mennyiben érinti ez a mostani vérdíjasokat.

Valezius 08-23-2007 16:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 120000)
No akkor a következő lett...

Most akkor jól értem, hogyha lefordulok vérdíjjal és ott leverik rólam akkor elvesztettem a 2-est. Vagy ha ott megint szerzk valami vérdíjat akkor visszajön?

Az előző jópár oldalon nem találkoztam olyan gondolattal, hogy a piros és zöld kettest el lehessen veszíteni.

Ati 08-23-2007 16:39

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 120011)
Most akkor jól értem, hogyha lefordulok vérdíjjal és ott leverik rólam akkor elvesztettem a 2-est. Vagy ha ott megint szerzk valami vérdíjat akkor visszajön?

Az előző jópár oldalon nem találkoztam olyan gondolattal, hogy a piros és zöld kettest el lehessen veszíteni.

Bármikor leverik Rólad, elveszted. Ahhoz, hogy megtarthasd a számot, folyamatosan meg kell tartani a vérdíjat vagy a fejvadászságot.

All times are GMT +1. The time now is 02:46.