Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Web szerkesztés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=149)

Von 06-29-2011 18:30

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 289582)
Egy bútorboltnak kellesz csinálni egy weboldalt, konkrétumokat még nem tudok. Óránkénti 4-5ezret nem fogok elkérni, nem vagyok annyira profi. Eddig két weboldalt készítettünk haverommal, mindkettővel megyei versenyt nyertünk, toronymagasan. Esetleg ha gondolod feltöltöm őket a netre, hogy meglesd milyen munkát végzünk :)

Ja, kíváncsi vagyok :)
Szerintem egyébként ott kezd a dolgot, hogy megkérdezed a megrendelőt, hogy milyen cselekvést vár azoktól a felhasználóktól, akik az oldalára vetődnek. Ez lehet egy dolog, de lehet több is (de csak néhány, különben szétesővé válhat a honlap). És ezen dolgok vagy dolog köré kell építeni a honlapot, nevezetesen, hogy a designtól kezdve a landing page-eken keresztül a tartalomig mindennek az adott cselekvés vagy cél létrejöttét KELL elősegítenie.
Minden más meg lényegtelen.
Persze ezt nehéz belőni (sokszor csak kísérletezéssel lehet = folyamatosan változtatod a honlapot és méred az eredményt), de a megrendelőd hasra fog esni tőle és beajánl mindenkinek akivel találkozik, egy kis tapasztalatszerzés után pedig nyugodtan kérhetsz 4-5k-t óránként (többet is), mert aszondod hogy te meg tudod oldani, hogy az oldalak felhasználói pontosan azt csinálják majd és úgy, ahogy a megrendelő elvárja. És ez piacképes tudás lesz.

Redback 06-29-2011 18:36

Akkor fellököm gyorsan a két oldalt :)

Szerk: a tárhelyemet törölték, így egy picit több idő lesz feltölteni.

Redback 06-29-2011 19:10

Na közben átgondoltam amit Te írtál. Ez a cég, osztálytársamat kereste meg, ő ajánlott engem, mert ő elutazott. Gondolom azért azzal tisztában vannak, hogy ennyire nem fogunk belemenni a marketing részébe, amennyire Te. Persze valamennyit szeretnénk belerakni, mert sokat sajnos nem tudunk. Meg egyáltalán azt sem tudjuk, hogy konkrétan mit akar. Ha webáruházat, akkor ahhoz keresünk a neten valami indulási alapot, kiegészítjük és ráhúzunk egy design-t, szerintem. Ha tényleg vérprofi munkát szeretnének, akkor nem diákot keresnek fel. Mi hozzuk a legtöbbet, amit tudunk. Remélem megfelel Nekik.

Redback 06-29-2011 19:23

Feltöltöttem őket, BADRRE Project 1 és BADDRE Project 2. Mindkettő versenyre készült, amelynél nem volt szempont a kis méret, valamint CSS3-at csempésztünk a másodikba, a betűtípussal, ami ezért kis sávszéllel picit több ideig töltődhet.

Von 06-29-2011 21:27

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 289588)
Na közben átgondoltam amit Te írtál. Ez a cég, osztálytársamat kereste meg, ő ajánlott engem, mert ő elutazott. Gondolom azért azzal tisztában vannak, hogy ennyire nem fogunk belemenni a marketing részébe, amennyire Te. Persze valamennyit szeretnénk belerakni, mert sokat sajnos nem tudunk. Meg egyáltalán azt sem tudjuk, hogy konkrétan mit akar. Ha webáruházat, akkor ahhoz keresünk a neten valami indulási alapot, kiegészítjük és ráhúzunk egy design-t, szerintem. Ha tényleg vérprofi munkát szeretnének, akkor nem diákot keresnek fel. Mi hozzuk a legtöbbet, amit tudunk. Remélem megfelel Nekik.

Ha most első projektnél nem is, de később érdemes lesz belemenned/belemennetek a marketing részébe is, mivel minden honlap célja a piacszerzés (még annak is ami nem konkrétan pénzre gyúr). Nem olyan nehéz alapszinten, mivel csak a felhasználók igényeire és visszajelzéseire kell figyelni (ugyebár ők a piac), és ezt kell hatékonyan irányítani (tesztelni és számolni).

Arról nem is beszélve, ha később valami jó üzleti modellt akarsz találni, amire alapozni fogod a saját céges ötleted, felbecsülhetetlen előnyt fog jelenteni, ha értesz a marketinghez is (A marketinget nem mint reklámot kell érteni, hanem mint egy piacképes áru vagy szolgáltatás létrehozása és menedzselése), mivel a legtöbb startup (állítólag) ezen bukik el.

Szóval ha már fejlesztesz egy honlapot, szerintem nem árt előre gondolni a későbbiekre is.

Redback 06-29-2011 21:42

Quote:

Originally Posted by Von (Post 289592)
Ha most első projektnél nem is, de később érdemes lesz belemenned/belemennetek a marketing részébe is, mivel minden honlap célja a piacszerzés (még annak is ami nem konkrétan pénzre gyúr). Nem olyan nehéz alapszinten, mivel csak a felhasználók igényeire és visszajelzéseire kell figyelni (ugyebár ők a piac), és ezt kell hatékonyan irányítani (tesztelni és számolni).

Arról nem is beszélve, ha később valami jó üzleti modellt akarsz találni, amire alapozni fogod a saját céges ötleted, felbecsülhetetlen előnyt fog jelenteni, ha értesz a marketinghez is (A marketinget nem mint reklámot kell érteni, hanem mint egy piacképes áru vagy szolgáltatás létrehozása és menedzselése), mivel a legtöbb startup (állítólag) ezen bukik el.

Szóval ha már fejlesztesz egy honlapot, szerintem nem árt előre gondolni a későbbiekre is.

Van benne igazság... Ennek az alapjait honnan tudnám megtanulni? Amúgy örülök, eszedbe jutott, hogy saját céget szeretnék majd csinálni :)

Von 06-29-2011 21:44

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 289589)
Feltöltöttem őket, BADRRE Project 1 és BADDRE Project 2. Mindkettő versenyre készült, amelynél nem volt szempont a kis méret, valamint CSS3-at csempésztünk a másodikba, a betűtípussal, ami ezért kis sávszéllel picit több ideig töltődhet.

Ha nagyon szemét lennék (az vagyok :p), akkor azzal fárasztanálak, hogy kiderítsem mi volt a célotok a két honlap elkészítésével. Anélkül ugyanis elég nehéz értékelni, hogy jók lettek-e avagy sem :p

Tudom, a cél a verseny megnyerése volt, így nyugodt szívvel kijelenthető, hogy tökéletes lett mindkettő. Arra akartam csak reflektálni megint, hogy pl. már a bútorbolt weblapja esetén is csak akkor lesz esélyed olyat csinálni, amivel elégedettek lesznek, ha pontosan meg tudják mondani előre, hogy mi a céljuk vele. Azzal meg már végképp nem akarlak elkeseríteni, hogy sokan ezt sem tudják megmondani...

Von 06-29-2011 22:00

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 289593)
Ennek az alapjait honnan tudnám megtanulni?

Egyszerű, a legjobbaktól :p
Konkrétan olyan anyagot nem tudok mondani, amiről azt gondolom, hogy alapnak tökéletes lenne, de szerintem sokat lehet tanulni ezekből pl:

Sean Ellis blogja. Ő konkrétan két startupot vezetett el az USA-ban tőzsdéig marketingesként (Uproar.com és LogMeIn - lehidalsz, de mindkettőt Magyarországon alapították...). Szerintem minden posztjából érezni, mennyire ért hozzá.

Eric Ries blogja, ez konkrétan induló (és/vagy kicsi, de növekedni akaró) online/technológiai cégek problémáival foglalkozik.

Komolyabb üzleti betekintést Fred Wilson blogja tud nyújtani, online (főleg hálózatos) területen működő kockázati tőke társaság vezetője ő.

Ebből a három blogból pedig rengetek linket és sok könyvajánlást lehet összeszedni, amivel gyakorlatilag végteleníteni lehet a tanulási fázist :)
De kiindulásképp érdemes ezek közül azokat a posztokat olvasni, amiknek a címe mondjuk megragadja a figyelmed, aztán onnan már megy magától, ha érdekel.

Redback 06-29-2011 22:16

Quote:

Originally Posted by Von (Post 289594)
Ha nagyon szemét lennék (az vagyok :p), akkor azzal fárasztanálak, hogy kiderítsem mi volt a célotok a két honlap elkészítésével. Anélkül ugyanis elég nehéz értékelni, hogy jók lettek-e avagy sem :p

Tudom, a cél a verseny megnyerése volt, így nyugodt szívvel kijelenthető, hogy tökéletes lett mindkettő. Arra akartam csak reflektálni megint, hogy pl. már a bútorbolt weblapja esetén is csak akkor lesz esélyed olyat csinálni, amivel elégedettek lesznek, ha pontosan meg tudják mondani előre, hogy mi a céljuk vele. Azzal meg már végképp nem akarlak elkeseríteni, hogy sokan ezt sem tudják megmondani...

Erkel Ferenc és Lázár Ervin életének, munkásságának bemutatása :)

Redback 08-05-2011 23:15

http://favoritbutor.hu/index.html

Íme az oldal, sajnos sok mindenben meg lett kötve a kezünk :(

All times are GMT +1. The time now is 21:53.