![]() |
Quote:
Még azon gondolkozok, hogy talán érdemes lenne szintenként nullázni a fedezett hektárak számát, így biztosítva a tolis/varis országok előrehaladását egy bizonyos szintig. A-ban akár 2400 hektár is foglalt földnek számíthatna, ha annyival lép valaki-így 20k hekire feljutni csak fedezéssel +176% katona kell, míg 4800 hekiig fedezve elegendő +100%katona. Valamint így elég lenne az összes fedezett és az összes ütött területet szintenként számolni. Így teljes mértékben fedezéssel haladó országnak is van esélye belétható időn belül megközelíteni a top30%-ot, és nem számítanak 100% fedezésű országoknak (költség 3*ozás nélkül is épp elég katona kellhet) :) |
Quote:
|
Quote:
|
Elkezdődött a felfedezett területek számolása. Részletek itt:
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1035 |
Quote:
Például a felfedezés oldalon ki lehetne írva, hogy eddig területed x százalékát fedezted fel. |
Quote:
|
[quote=Xeper;39986]
2948 heki felett: (terület/100)^1.6 katona*(1+fedezési arány*2) QUOTE] ez a rész nem tiszta:) egy 5000 hekis orinak 100 hektár felfedezéséhez hány katona kell? mert nekem egy hatalmas szám jött ki és sztem nemjó |
52000 legalább
|
Ati, ha ezt kézzel kellett beállítanod, és nem lehetett képlet segítségével összehozni, akkor vedd úgy, hogy nem szóltam! De az alap felfedezett mennyiség belövésére ez így nem jó... Kis mértékben ugyan, de kitoltál azokkal, akik épp fölé estek valamelyik lépcsőfoknak, ami az igazán nagy orikra már összeadódik. Készítettem egy diagrammot, induló értékek 2.000 (0%), 3.400 (0%), 5.600 (25%), 9.300 (50%), 13.000 (75%) és 18.600 (100%) induló hekire ütéssel (0 felfedezés), vegyeses (félig üt, félig felfedez) és felfedezéssel (kizárólag felfedez) földet szerző orinek 2.000-30.000 hekin mennyi a felfedezés emberigénye. A diagrammból csak akkor látszik valami, ha tényleg nagy méretű az ábra... :( Jobb lett volna így meghatározni az induló felfedezettség arányát: ([terület-3.400]/terület) az 1,6-ik hatványon. 3.400 alatt 0.
Na, nem akarom kitörölni, de végre leesett, hogy mi okozta a legnagyobb orik kiugrását a diagrammban: tulajdonképpen a 100%-os felfedezettségét elég nehéz elérni: jól meg lehet közelíteni, de az elérése kicsit problémás! Ezt talán nem kellene... Na, beszélek össze-vissza, pedig még sokáig fenn kell lennem... :mad: |
Quote:
Tessék sokat ütni a következő napokban, akkor nem ilyen arányszámmal indulnak a most beállított országok. |
Aha, sejtettem, hogy valami hasonlót fogsz válaszolni! :D Leszállok is szállok a témáról, csak még átküldöm a supportra a diagrammokat. Nekem a második jobban tetszik (valahogy egységesebb :roll: ), de gondolom, te az elsőtől repesni fogsz! ;)
|
"Az 1/A csoportban nem mindenki kezd nulla hektár felfedezett területtel."
ömm.. miértis? |
Quote:
|
Quote:
Noh meg így ezen picit gondolkodtam még. Vegyünk két orit: "A" 160.000ponton - nem fedezett -> 0% fedezési arány "B" 710.000ponton - nem fedezett -> 100% fedezési arány ez eddig tiszta sor, amíg "A" el nem kezdi magát felütni. Feljut ütéssel 710.000pontra. akkor már a következő a felállás: "A" 710.000ponton - nem fedezett -> 0%fedezési arány "B" 710.000ponton - nem fedezett -> 100% fedezési arány |
Quote:
Éppen azért lett kitalálva, hogy legyen bizonyos hekinként minimum katonaigény is, hogy ne kelljen 100%-ra felvinni országok felfedezési mutatóját, mert ez diszkrimináció. Bocs de ez a módszer diktatórikus és ráadásul értelmetlen. Azokat bünteted akik már "majdnem" odaérnének. |
Quote:
Quote:
Nem cél, hogy akik most fellépnek, azok már nehezítve juthassanak fel, míg akik most fent vannak, azok a nehezítés ellenére a most fellépőknél sokkal könnyebben haladhassanak. Ezzel továbbra is a top behozhatatlan maradna. Ami önmagában nem is lenne baj, de most ők többnyire felfedezéssel jutottak oda, ahol vannak, ezért értelemszerűen a további felfedezés nekik már nehezebben kell, hogy történjen, mint egy most fellépő, és esetleg odafedező országnak, akik már az első párezer hektárt is nehezebbe szerzik meg, mint a mostani toposok. |
És ez így fog kinézni, ahogy leírtam az előbb is ??
Vegyünk két orit: "A" 160.000ponton - nem fedezett -> 0% fedezési arány "B" 710.000ponton - nem fedezett -> 100% fedezési arány ez eddig tiszta sor, amíg "A" el nem kezdi magát felütni. Feljut ütéssel 710.000pontra. akkor már a következő a felállás: "A" 710.000ponton - nem fedezett -> 0%fedezési arány "B" 710.000ponton - nem fedezett -> 100% fedezési arány |
Quote:
|
Quote:
olyanért büntetsz tulajdonképpen amit nem követtem el.. és most ugyan magamat hoztam fel példának, de nem hinném, hogy a problémám egyedi lenne.. |
Quote:
A most fellépőknek pedig esélyük sincs ugyanolyan minimális katonamennyiséggel felfedezni, mint azoknak, akik most a topon vannak. Ez nem "büntetés" nekik, amiért nem léptek fel korábban, hanem a játék kiegyenlítése, és a fent levő országok további felfedezésének megnehezítése. Ha nem akarsz felfedezni a jövőben sem, akkor egyáltalán nem érint a katonaigény növelése, és ez az "50%", ez lassan igen minimális lesz Neked is. |
Quote:
A mostani top már nem tud felfedezni, nekik aztán mindegy, hogy 50K katona 1 heki vagy 225. Azoknak nem mindegy akik felmentek 800K-ra felfedezés nélkül de mostanra már csak az utolsó lépcső lenne és kész be van érve a top. A képlet ezen része : (terület/100)^1.6 katona így is automatikusan emeli a felfedezés költségeit és sztem nem is kevéssé. Még mindig nem látom be miért kéne bárkinek is nemnulláról indulnia... |
Quote:
Jönnek új országok, akik nemcsak a topot szeretnék beérni, de azokat is, akik esetleg a top alatt vannak, és az eddigi többezer hektár "olcsó" felfedezéssel vígan fedeznek fel most is sokkal olcsóbban, mint a most feljutók. Ha egy most fellépő ország felér mondjuk 15k hektárra, akkor a felfedezési aránya egy nullánál nagyobb szám lesz valószínüleg. A már most ott levő (javarészt felfedezett) országoknak miért legyen ez nulla? Miért a most feljutó országok helyzetét nehezítsük meg mégjobban? Az arányok kiegyenlítése az egyik cél most, ezt nem lehet úgy megtenni, hogy bár eddig iszonyatosan olcsó volt a felfedezés, vegyük már úgy, mintha eddig nem fedezett volna fel senki semmit. Fedeztek. Nem is keveset. Mint említettem, tisztelet a kivételnek. |
Quote:
A tisztelet a kivételnek meg.. köszönöm.. de ettől még ugyanúgy 50% az aminek nagyon nem kéne annyinak lennie.. Amúgy ilyen feltételek mellett akár már lassan ki is lehetne venni a felfedezés gombot a menüből bizonyos pontérték elérése után. |
Quote:
Erre csak azt tudom mondani azért, mert MOST vezettük be ezt a szabályt. Ennél már csak az lenne durvább ha visszamenőleg "elkérnénk" a 700K fölötti oriktól a felfedezési hányaduk alapján a katonai szükséglet különbözetét is. Ez nem fair játék. Nagyon nem tetszik. Így is nagyon meg lesz emelve a felfedezés költsége felesleges ezt tetézni olyasmivel amire nem tudott felkészülni az akit sújtasz vele! |
Sziasztok
Nem, Deni, a problémád egyáltalán nem egyedi. Én 20k heki fölött vagyok, ezzel szerencsésen megnyertem a 100% fedezési arányt, holott az igazság bőven ez alatt van. Nemhiszem, hogy büntetést érdemelnék azért, mert sikerült ekkora területre feljönni. És ez a 100% nem tűnik el, hanem csak nagyon-nagyon lassan lesz elfogadható, a valósághoz közelítő érték. Nekem sem áll szándékomban felfedezéssel továbbhaladni, de így a kisebb területek fedezése is lehetetlenné válik. Így is elég nagy a nehezítés. A most feljutóknak bőven van esélyük csatázni, lényegesen könnyebben jönnek fel harcolva, mint a középmezőny országai, ahol át kell hidalni távolságokat. És az újak ugye nulláról indulnak, míg a már ottlévő országok "büntetésben" vannak, amit igen nehezen fognak ledolgozni. Ez egyszerűen nem igazságos. Teljesen egyetértek azzal, hogy szükség volt a nehezítésre, de felesleges pluszbüntetésre nincs szükség szerintem. |
Ha valaki fellép az A-ba, eleve 0 lesz a mutatója ha jól vettem ki egy korábbi reakcióból --> a fellépő heki alapján legalább enyhíteni lehetne ezeken a %-okon (azaz ha valaki 2000 hekivel lépett fel, és most 20k hekin van, akkor a fedezési aránya 90 lehetne 'csupán')
|
Összeszedtem a hektárszámokat 10K-tól 500 hekinként és a szükséges katonák számát olyan orikra vonatkoztatva akiknek a felfedezésszámlálójuk 0%-os...
10000 1585 katona/heki 10500 1714 katona/heki 11500 1982 katona/heki 12000 2122 katona/heki 12500 2265 katona/heki 13000 2412 katona/heki 13500 2562 katona/heki 14000 2715 katona/heki 14500 2872 katona/heki 15000 3032 katona/heki 15500 3195 katona/heki 16000 3362 katona/heki 16500 3532 katona/heki 17000 3704 katona/heki 17500 3880 katona/heki 18000 4059 katona/heki 18500 4241 katona/heki 19000 4426 katona/heki 19500 4614 katona/heki 20000 4804 katona/heki 20500 4998 katona/heki 21000 5195 katona/heki 21500 5394 katona/heki 22000 5596 katona/heki Mi szükség van még ezeknek a növelésére olyan oriknál is akik erre nem készülhettek fel??? Még a 10%-al több is felesleges!!! |
Egyszerű: volt 4 javaslat, ez gyözött. Én se erre szavaztam, de attól még az érvényes.
Ahogy a szavazásnál irtam, jönnek a távoli csaták. |
Quote:
"Az 1/A csoportban nem mindenki kezd nulla hektár felfedezett területtel. Igyekeztem az eddig fedezett területek alapbeállításánál igazságosnak lenni, úgyhogy törekedtem arra, hogy a top30%-on kívül levők minenképp nulláról inuljanak, és egy nagyobb topos szakadék fölött levők mindenképp 100%-ról. Ennek fényében a 700.000 pontnál magasabb értékű országok 100% felfedezési arányról kezdenek. Ez a mai állapot, mire a módosítás bekerül, ez már csökkenhet az addig történt csaták függvényében. Az 525.000 pontnál magasabb értékű országok aktuális területük 75%-áról indulnak, mint eddig fedezett terület, a 350.000 pontnál magasabb értékű országok az aktuális területük 50%-áról, a 175.000 pontnál magasabb értékű országok pedig az aktuális területük 25%-áról. Az ennél kevesebb ponttal rendelkező országok számlálója nulláról indul. A top30% eléréséhez 160.000 pont szükséges." |
Quote:
Es a tobbiekkel is.... szerintem sem kell meg plusszban, visszamenoleg buntetni, hasrautesszeruen. Ati, senki nem gondolt semmi ilyesmire, a megbeszeleskor, ezekszerint csak Te, es vhogy ugy erzem, es senkinek sem tetszik. Meg mindig meggyozheto vagy? |
Quote:
Ha a 100% esetleg sok is, szerintem nagyon rossz megoldás nulláról indítani. Szerintem már így is bőven előnyben vannak az eddigi iszonyat olcsó felfedezéssel. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
a 100% szerintem is túl sok, viszont én támogatam, hogy a már felfedezettek kapjanak maluszt..
de szerintem bőven elég lenne az 500k felettieket "büntetni" de mivel szerintem ez alapvetően 30-40 orinál többet nem érint, és gyakorlatilag mindenki pontosan tudja az összes oriról, hogy felfedezve vagy ütve ment fel, nem hiszem, hogy gondot jelentene a top orik (SZK-k is) , felfedezési arányának igazságos belövése. esetleg mehetne első körben önbevallás alapján is.. max ha valaki nagyot füllent, akkor a többiek úgyis kiabálnak ;) |
Quote:
|
Én továbbra is amellett vagyok, hogy mindenki tiszta lappal induljon (0% fedezési arány).. nem ezen fog múlni szerintem, hogy utoléri valaki topot vagy sem..
|
Quote:
|
Quote:
|
Elsősorban nem a fedezésen fog múlni, ki tudja utolérni a topot és ki nem. A nagy háborúk eddig se azon múltak.
De azoknak, akik már úton vannak felfelé és sok időt töltöttek az A-ban, túl nagy nehezítés ez. A legjobb az lenne, ha mindenki tiszta lappal indulhatna. Ha nem lehet, akkor próbáljunk valami igazságosabb megoldást találni, mert a mostani túl szélsőséges. |
All times are GMT +1. The time now is 05:52. |