Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   egy apro tuning hullahoz (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=776)

lukika 01-07-2008 16:32

főleg 1. szinten

lukika 01-07-2008 16:36

de még mindig ott a gyújtás:(( az ellen a betegség a legjobb védelem de nem kell annyira durva képlet:)

mert ha utána számolsz az én képletem 200 hekin 2800 lakossal 4000 tolissal 68 egység betegség bár így újból átnézve a szorzót átjavítanám 5 re azaz: 170 lenne a betegség

willyvereb 01-07-2008 16:37

Quote:

Originally Posted by lukika (Post 149478)
az lenne a legjobb, ha a hulla alapból kapna30% hadi és 40% férőhelybónuszt akkor még az orkkal is felvenné a versenyt haderőbe

áá az túl durva lenne...
Bár sztem 10-20% bónusz a házaknál jól jönne na meg a felemás "duplaférőhelyes megoldásom" és akkor nem lenne annyira gond...így az élőholtaknak nem esne nehezükre a sereggyártás(még ennyire sem) és amint elegendő barakkod van aktívként is részt vesz az a seregrész...
az alapbóli vérszomj az megfelelő...
emellett, ha támadással is betegítenének és az őt tolizók is megbetegednének, akkor nem lenne rossz...
Ha a szorzó 5 akkor jó a betegségképleted...

Andrew 01-07-2008 16:37

ezzel az egésszel az a gond, hogy túrót nem ér :)
továbbra is fos marad hadügyileg és magasabb szinten átjáróház lesz a hadisoknak
nem olyan bónuszokat kell neki adni, hogy "kinek mi tetszik, meg ez is jóóó, meg amaz is jajj de jó lenne a hullának" - egyszerűen normális hadügyi és férőhelybónuszt kellene adni + általános szintenként növekedő toli és varirezisztet, ahogy azt már szépen letisztázták korábban

ja és willy... 103 :D

Dragi 01-07-2008 16:42

Quote:

Originally Posted by lukika (Post 149478)
az lenne a legjobb, ha a hulla alapból kapna30% hadi és 40% férőhelybónuszt akkor még az orkkal is felvenné a versenyt haderőbe

ehhhhhh......maradj a földön nem KELL és nem is FOGJA Ati a hullát orkkal egyszintre hozni, azért ez mégis csak brutális lenne

willyvereb 01-07-2008 16:49

nem rossz...csak én közvetett módszert akartam...nem akarom azt, hogy az élőholtak mégegy sablonfaj legyen a sok közül, hanem, hogy egyéni legyen...

Kül az sem rossz ötlet a toli és vari védelem terén, ha az élőholtak hekijük arányában lennének védve így:
5. 50%
4. 60%
3. 70%
2. 80%
1. 90%
Még így sem tul durva védelem, de máris jobb...

Lehet, hogy finomítani kéne, de kb ilyennek kéne lennie...

Na akkor, ha közvetlenül akarjuk megoldani a dolgot:
- az alább leírt toli-vari védelmi recept
- +30% lakáshelyzet alapból
-betegségterjesztés támadáskor
-állandóan 90-100%-os hadi és sima morál(attól függ mennyire durva lesz ez)
-nem fizetnek adót(hogy nehogy kihasználják ezt és állandóan maxon tartsák az adót...)
kb ennyi...
De szerintem ezzel már a ló túloldalára kerülnének

lukika 01-07-2008 16:50

Quote:

ehhhhhh......maradj a földön nem KELL és nem is FOGJA Ati a hullát orkkal egyszintre hozni, azért ez mégis csak brutális lenne
mér? A hulla olyan faj, hogy csak ütésre jó akkor már legyenbenne elég jó

(ep ez orkot az általam javasolt értékekkel sem pipálná le (na jó 1. szinten igen:D)

willyvereb 01-07-2008 16:52

NEM jó! Ezért nem vagyok a közvetlen erősítés híve!
Nem azt akarom, hogy az élőholtakat már át kelljen nevezni élőholt orkokra!
Legyenek igenis eredetiek! Eleve már a legextrémebb kivitelezésű faj, akkor miért ne lehetnének méginkább azok?

lukika 01-07-2008 16:53

Quote:

Originally Posted by willyvereb (Post 149488)
nem rossz...csak én közvetett módszert akartam...nem akarom azt, hogy az élőholtak mégegy sablonfaj legyen a sok közül, hanem, hogy egyéni legyen...

Kül az sem rossz ötlet a toli és vari védelem terén, ha az élőholtak hekijük arányában lennének védve így:
5. 50%
4. 60%
3. 70%
2. 80%
1. 90%
Még így sem tul durva védelem, de máris jobb...

Lehet, hogy finomítani kéne, de kb ilyennek kéne lennie...

Na akkor, ha közvetlenül akarjuk megoldani a dolgot:
- az alább leírt toli-vari védelmi recept
- +30% lakáshelyzet alapból
-betegségterjesztés támadáskor
kb ennyi...
De szerintem ezzel már a ló túloldalára kerülnének

30% laki bónusz nem segít rajta :( mert akkor is gyenge lesz még mindig:(

Andrew 01-07-2008 16:53

Olvassatok vissza, ahol találtok egy viszonylag értelmes módosítási vázlatot - elég sok időt feccöltek bele akik megcsinálták és vitatkoztak rajta, megérdemlik ezt az apróságot :)

még egy 103... ejj, és talán egyet sem kapok meg :(

lukika 01-07-2008 16:54

Quote:

Originally Posted by willyvereb (Post 149491)
NEM jó! Ezért nem vagyok a közvetlen erősítés híve!
Nem azt akarom, hogy az élőholtakat már át kelljen nevezni élőholt orkokra!
Legyenek igenis eredetiek! Eleve már a legextrémebb kivitelezésű faj, akkor miért ne lehetnének méginkább azok?

végülis igen de a játszhatóság tudod:) bár a hadi bónusz elég lenne20% az nem olyan durva

willyvereb 01-07-2008 16:57

Majd döntsön Ati, hogy meik a jobb ötlet...Úgyis már csak ő hiányzik, hogy dűlőre jusson a téma...:D:cool:

Dragi 01-07-2008 16:57

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 149493)
Olvassatok vissza, ahol találtok egy viszonylag értelmes módosítási vázlatot - elég sok időt feccöltek bele akik megcsinálták és vitatkoztak rajta, megérdemlik ezt az apróságot :)

még egy 103... ejj, és talán egyet sem kapok meg :(

ha már ennyit szenvedsz megkapod tőlem :p csak gyere fel :D:D:D

Dragi 01-07-2008 16:58

Quote:

Originally Posted by willyvereb (Post 149495)
Majd döntsön Ati, hogy meik a jobb ötlet...Úgyis már csak ő hiányzik, hogy dűlőre jusson a téma...:D:cool:

helyedbe nem nagyon reménykednék :p:p

willyvereb 01-07-2008 16:59

jó, de amíg ő nem szól ehhez a részhez hozzá addig értelmetlenül vitatkozunk...már meg vannak formálva az ötletek már csak ki kell választani, hogy meikre(vagy meikre ne) adják áldásukat...

Andrew 01-07-2008 17:12

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 149496)
ha már ennyit szenvedsz megkapod tőlem :p csak gyere fel :D:D:D

valamikor tuti felmegyek, mostanában már annyit ett Bp-n a fene, és még egyetlen hódossal sem találkoztam (mármint az elmúlt pár héten)

Dragi 01-07-2008 17:12

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 149502)
valamikor tuti felmegyek, mostanában már annyit ett Bp-n a fene, és még egyetlen hódossal sem találkoztam (mármint az elmúlt pár héten)

rossz helyen keresgélted:p

belas 01-07-2008 18:29

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 149503)
rossz helyen keresgélted:p

Én is-én is!!:)

Xeper 01-07-2008 22:47

Quote:

Originally Posted by lukika (Post 149480)
de még mindig ott a gyújtás:(( az ellen a betegség a legjobb védelem de nem kell annyira durva képlet:)

mert ha utána számolsz az én képletem 200 hekin 2800 lakossal 4000 tolissal 68 egység betegség bár így újból átnézve a szorzót átjavítanám 5 re azaz: 170 lenne a betegség

(Tolvajok száma x10\lakosság száma) ez ha eléri az 1-et, akkor eléri a katonai szintű betegésget
pici egyenletrendezés eredménye, hogy lakosság/10 toli esetén eléred a maxot --> 2800 lakosú 200 hekis oriban 280 tolinál maxolsz, azaz legjobb esetben is 2,33% kocsmával -csak óriás nem éri el ezt a szintet.
És a toliknak az a lényege, hogy nem érintkeznek az ellen országában élőkkel (különben lebuknak :) )
Egy pici bacit mondjuk vihetnek haza, de akkor már inkább megfordítanám a képlet hányadosát: minél több tolival megy valaki, annál kevesebb betegséget kap (kevesebb idő alatt ellopják az adott mennyiségű cuccot...), így talán a "poénból gyújtom" jelenség kiküszöbölhető lenne, de mégsem számottevő harci helyzetben.

Remedy 01-07-2008 22:52

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 149590)
(Tolvajok száma x10\lakosság száma) ez ha eléri az 1-et, akkor eléri a katonai szintű betegésget
pici egyenletrendezés eredménye, hogy lakosság/10 toli esetén eléred a maxot --> 2800 lakosú 200 hekis oriban 280 tolinál maxolsz, azaz legjobb esetben is 2,33% kocsmával -csak óriás nem éri el ezt a szintet.
És a toliknak az a lényege, hogy nem érintkeznek az ellen országában élőkkel (különben lebuknak :) )
Egy pici bacit mondjuk vihetnek haza, de akkor már inkább megfordítanám a képlet hányadosát: minél több tolival megy valaki, annál kevesebb betegséget kap (kevesebb idő alatt ellopják az adott mennyiségű cuccot...), így talán a "poénból gyújtom" jelenség kiküszöbölhető lenne, de mégsem számottevő harci helyzetben.

En mar irtam ide, szerintem nem kell flancolni. Tolikkal elkapjak a betegseget a hullatol. Mintha hadilag tortenne, tok ugyanaz. Ez tuti segit a poenbol gyujtason.... :)

willyvereb 01-07-2008 22:52

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 149590)

Elnézést de nem érted: Az egész élőholt föld fertőzött még a levegője is!
Ergó bármilyen ügyes a tolvaj megbetegszik...a x10-est meg rég elvetettük...
Lukika képletét kéne inkább használni azt leszámítva, hogy 2 helyett 6-8-as szorzóval...

Remedy: Ez épen a cél:D. Ja meg az, hogy ne lopjanak az élőholtakon át...

belas 01-07-2008 23:24

Quote:

Originally Posted by willyvereb (Post 149592)
Elnézést de nem érted: Az egész élőholt föld fertőzött még a levegője is!
Ergó bármilyen ügyes a tolvaj megbetegszik...a x10-est meg rég elvetettük...
Lukika képletét kéne inkább használni azt leszámítva, hogy 2 helyett 6-8-as szorzóval...

Remedy: Ez épen a cél:D. Ja meg az, hogy ne lopjanak az élőholtakon át...

Ezt a viccek topickba kéne:)

Smooth Scroller 01-08-2008 01:53

sracok 1re vadabb 5letek jonnek. hadd fujjam le a port 1 regi javaslatomrol, hatha uj erore kap, es esetleg lenne is belole vmi. osszeszedve ez lenne a lenyeg:

5. szinten: +15% lakosság bevándorlás

4. szinten: +15% lakosság bevándorlás, +2 férőhely, +10% rezisztancia tolvajlással és varázslatokkal szemben

3. szinten: +15% lakosság bevándorlás, +4 férőhely, +20% rezisztancia tolvajlással és varázslatokkal szemben

2. szinten: +15% lakosság bevándorlás, +6 férőhely, +30% rezisztancia tolvajlással és varázslatokkal szemben

1. szinten: +15% lakosság bevándorlás, +8 férőhely, +40% rezisztancia tolvajlással és varázslatokkal szemben

ha ez bevezetesre kerulne, az sztem segitene a hullan, de nem durvan. a sok kezdo az elejen regisztralva (5. szint) nem kapna mindjart eros hullat, hiszen a bonuszok csak a szinteken feljebb lepdelve erosodnenek.
ezekkel a valtoztatasokkal kicsit eletkepesebb lenne a hulla feljebb is. mert jelenleg az a gyakorlat, hogy az 5. es 4. szint utan szinte feher hollo 1-1 elohalott.

a rezisztanciarol annyit, hogy ennyivel kisebb hatasfoku lenne mindenfele tolis es varis akcio a hulla ellen.

a lakibonuszrol meg annyit, hogy a +ferohely mindenre vonatkozna, az ures hektarokra is.

tamogassatok legyszi, hatha ati megfontolas targyava tenne a dolgot.

puma 01-08-2008 02:10

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 149695)
sracok 1re vadabb 5letek jonnek. hadd fujjam le a port 1 regi javaslatomrol, hatha uj erore kap, es esetleg lenne is belole vmi. osszeszedve ez lenne a lenyeg:

5. szinten: +15% lakosság bevándorlás

4. szinten: +15% lakosság bevándorlás, +2 férőhely, +10% rezisztancia tolvajlással és varázslatokkal szemben

3. szinten: +15% lakosság bevándorlás, +4 férőhely, +20% rezisztancia tolvajlással és varázslatokkal szemben

2. szinten: +15% lakosság bevándorlás, +6 férőhely, +30% rezisztancia tolvajlással és varázslatokkal szemben

1. szinten: +15% lakosság bevándorlás, +8 férőhely, +40% rezisztancia tolvajlással és varázslatokkal szemben

ha ez bevezetesre kerulne, az sztem segitene a hullan, de nem durvan. a sok kezdo az elejen regisztralva (5. szint) nem kapna mindjart eros hullat, hiszen a bonuszok csak a szinteken feljebb lepdelve erosodnenek.
ezekkel a valtoztatasokkal kicsit eletkepesebb lenne a hulla feljebb is. mert jelenleg az a gyakorlat, hogy az 5. es 4. szint utan szinte feher hollo 1-1 elohalott.

a rezisztanciarol annyit, hogy ennyivel kisebb hatasfoku lenne mindenfele tolis es varis akcio a hulla ellen.

a lakibonuszrol meg annyit, hogy a +ferohely mindenre vonatkozna, az ures hektarokra is.

tamogassatok legyszi, hatha ati megfontolas targyava tenne a dolgot.

ez mind ok is,de!
mihez képest számolod a rezisztenciát?mi lenne az alap?
ha ez tisztázódik,nekem teljesen (megasztárosan) átjön a dolog:)

Smooth Scroller 01-08-2008 03:11

Quote:

Originally Posted by puma (Post 149696)
ez mind ok is,de!
mihez képest számolod a rezisztenciát?mi lenne az alap?
ha ez tisztázódik,nekem teljesen (megasztárosan) átjön a dolog:)

semmi kulonleges. mondjuk 3. szinten jarna 20%. ez azt jelenti, hogyha 5 haz gyujtodna, akkor csak 4 fog. ha 15 heki rombolodna foldrenges altal, akkor csak 12 fog. ha 230 ember lopodna, akkor csak 184 fog. stb.

tehat kiszamolja a hod mint eddig, aztan szorozna 1et. ha 20% a vedelem, akkor 0,8-cal szorz. sztem ez 1szeru. ;)

J.Ati 01-08-2008 04:32

Én támogatom:)
Részemről ez a tápolás belefér!

puma 01-08-2008 04:35

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 149697)
semmi kulonleges. mondjuk 3. szinten jarna 20%. ez azt jelenti, hogyha 5 haz gyujtodna, akkor csak 4 fog. ha 15 heki rombolodna foldrenges altal, akkor csak 12 fog. ha 230 ember lopodna, akkor csak 184 fog. stb.

tehat kiszamolja a hod mint eddig, aztan szorozna 1et. ha 20% a vedelem, akkor 0,8-cal szorz. sztem ez 1szeru. ;)

korrekt.
támogatva vagyon

lukika 01-08-2008 05:45

támogatom

de még így is legyújtják a hullát:(

Xeper 01-08-2008 09:50

Quote:

Originally Posted by lukika (Post 149710)
támogatom

de még így is legyújtják a hullát:(

Az óriást is :D

És én is támogatom (a kezdetek óta...)

Willyvereb: az általad kreált idealizációhoz hadd ne ragaszkodjak -ugyanakkora a létjogosultsga, mint amit utána én írtam (nincsen definiálva hogy a betegség cseppfertőző, avagy levegőben terjed; mi van ha olyan gyorsan hat, hogy az a kevés toli ki is pusztul mire vége az akcióiknak? stb), tehát ezzel kérlek ne érvelj.

vityu 01-08-2008 10:01

Én is támogatom, jó ötletnek tűnik,bár így sem leszek élőhalottal :)

Tsobi 01-08-2008 10:34

Quote:

Originally Posted by willyvereb (Post 149473)
érdekes:láttál topban hullát 1-es szinten? vagy akár 3-ason????
Majd indíts egyet és juss fel 1-es szintre vele és utána mond ezt...

Föld: 85.725 hektár Katona: 47.750
Népesség: 1.120.051 Védő: 0
Foglalkoztatottság: 84% Támadó: 0
Pénz: 2.492.966.166 Íjász: 135.770
Étel: 305.000 bála Lovas: 0
Rúna: 618.456.000 rúna Elit: 245.240
Morál: 75 % Varázsló: 0
Katonai morál: 95 % Tolvaj: 0
Szövetség: szövetség vezére Faj: Élőhalott
Személyiség: Kereskedő

Nesze,egy igencsak topos hulla :p
Micsoda badar felleg szállt rátok .. uhh

--Smooth ötlete nekem tetszik,támogatom :)

willyvereb 01-08-2008 11:37

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 149725)
Az óriást is :D

És én is támogatom (a kezdetek óta...)

Willyvereb: az általad kreált idealizációhoz hadd ne ragaszkodjak -ugyanakkora a létjogosultsga, mint amit utána én írtam (nincsen definiálva hogy a betegség cseppfertőző, avagy levegőben terjed; mi van ha olyan gyorsan hat, hogy az a kevés toli ki is pusztul mire vége az akcióiknak? stb), tehát ezzel kérlek ne érvelj.

Én is gondoltam erre...de az túl durva lenne, ha minden élőholtakra küldött tolvaj meghalna:D vagy kb 75-90%-a....a betegség ennél enyhébb és védhetőbb...

kül támogatom ezt a legutóbbi ötletet...nem rossz...csak szerintem a férőhely %-ban jobb lenne....meg egyébb apró változtatások...

Smooth Scroller 01-08-2008 12:21

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 149731)
Föld: 85.725 hektár
Szövetség: szövetség vezére Faj: Élőhalott
Személyiség: Kereskedő

wow... ez igazan nem semmi. ;)

orulok, hogy tetszik altalaban az 5let, csak atinal is be kene jonnie. azert en meg mindig azt mondom, hogy feher hollo a b-ben es az a-ban a hulla. talan picit segitsene a javaslatom ezen es szinesebb lenne ezzel az elet a fenti csoportokban is.

proff9 01-08-2008 13:25

Szerintetek lenne értelme annak, ha szintenként csökkenne a házakhoz szükséges építőanyag mennyisége? pl. 5.szinten 10%, 4. 20%, 3. 30%, 2. 40%, 1. 50%
Esetleg kevesebb idő alatt épűljönek fel a házak a felgyújtot házak helyett? pl. 4kör

Valezius 01-08-2008 13:25

Nekem már nem tetszik az Smooth ötlete.

A reális cél az lenne, hogy egy átlagos orival felvegye a versenyt a hulla. Ha egy csoportban marha drága a gabona, akkor érje meg hullának lenni, mert tudja már beütni azokat az orikat, akik tele vannak tanyával.
Eközben persze maradjon meg a szintenkénti erősödése (esetleg nőjön is), mert odafönn egyre kevesebb az ilyen értelmeben vett átlagori.

tehát ameddig Arénában nem állja meg a helyét a hulla, ahol mindenkinek meg kell termelni a kajáját, és még az óriások se szaladgálhatnak 1kocsmával, addig valami baj lesz ezzel a fajjal.

Andrew 01-08-2008 14:23

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 149781)
A reális cél az lenne, hogy egy átlagos orival felvegye a versenyt a hulla. Ha egy csoportban marha drága a gabona, akkor érje meg hullának lenni, mert tudja már beütni azokat az orikat, akik tele vannak tanyával.
Eközben persze maradjon meg a szintenkénti erősödése (esetleg nőjön is), mert odafönn egyre kevesebb az ilyen értelmeben vett átlagori.

tehát ameddig Arénában nem állja meg a helyét a hulla, ahol mindenkinek meg kell termelni a kajáját, és még az óriások se szaladgálhatnak 1kocsmával, addig valami baj lesz ezzel a fajjal.

Valeval ebben egyetértek :)

Smooth Scroller 01-08-2008 14:31

valezius: de igy is csak akkor lenne eselye ha kimegy full sereggel. az meg ugye eleg veszelyes dolog. es a vedelme igy is a leggyengebb lenne, foleg szoviben. az meg, hogy az oriasnak csak 1 kocsmaja van, az miert rontja a hulla helyzetet? a leggyengebb ori, amit mindenki szetver is kepes szanaszet gyujtani es szetrengetni a hullat. es meg is teszik. nekem ez a meglatasom.

lukika 01-08-2008 16:17

ráadásul utána hadi ereje se marad:(

(csak kevés)

willyvereb 01-09-2008 10:10

van 1 ötletem erre is! Ha már a közvetlen javítás a cél, akkor:
5. szint: +15% lakosság bevándorlás, 60%-a a területének=tolvajvédelemmel(mintha területének 60%-a mennyiségű tolija lenne), +10% lakáshelyi bónusz
4. szint: +15% lakosság bevándorlás, terület 100%-a tolivédelem, +15% lakáshelyzeti bónusz, +10% hadi bónusz, 20%-al kevesebb kár toli\vari támadáskor
3. szint: +15% lakosság bevándorlás, terület 120%-a tolivédelem, +20% lakhelyi bónusz, +20% hadi bónusz, 30%-al kevesebb kár toli\vari támadáskor
2. szint: +20% lakosság bevándorlás, terület 150%-a tolivédelem,+25% lakhelyi bónusz, +30% hadi bónusz, 40%-al kevesebb kár toli\vari támadáskor
1. szint: +20% bevándorlás, terület 225%-a tolivédelem,+40% lakhelyi bónusz +40% hadi bónusz, 50%-al kevesebb kár toli\vari támadáskor

Ok az egészet összefoglalóként írtam, hogy benne legyen az összes bónusz amit a hullák szintenként kapnak...Szóval beleértve az eddigi bónuszt és Smoth Scroller ötletét összevetve az enyémmel(lakibónusz% számbeli bónusz helyett,+ a tolivédelem meg egyebek...)
Lehet, hogy túl durva de le lehet faragni belőle...az utolsó szintnél azért adtam meg aránylag oyan nagy %-os tolivédelmet, mert további bónuszokat nem fog kapni, ellenben a többiek fejlődnek tovább...szóval eleinte a 2-esről fellépve kissé durva(de még mindig egy normálisabban a tolikra gyúró nemzetnek elenyésző nehézségű) bónuszal kezdenek...

Valezius 01-09-2008 10:29

Nem tudom, jól értem-e amit írsz.

225% toli védelem:
Az 1000hektáron: 2250tolvajnak felel meg?

Ha igen, akkor talán nem ártana, ha elgondolkodnál, hogy ez mire is elég. 1kocsma helyett 40-nel tudják csak lopni (1000hektáron!).
Annyira minimális segítség, hogy nem áll arányban a bonyolítás mértékével.

All times are GMT +1. The time now is 01:45.