![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mert nem érted amit olvasol, vagy el sem olvasod. 60.oldal 596-os bejegyzés... Ez volt az én javaslatom a megoldásra. És a tied? Az 537-es? Én legalább lereagáltam. |
Quote:
|
több ori tartása csupán lehetőség. engedmény. ez eléggé sokáig szabályellenes volt. ez a játéknak nem az alapvető szolgáltatása. tessék végre ezt már elfogadni!!!
|
Quote:
Nekem is ez a problémám! Az, hogy több országot regisztrál valaki az egy lehetőség. Ha ideje és energiája engedi, megteszi. Ezt vállalja fel. Viszont az, hogy ezzel konkrét elönyhöz is jut azt nem tartom igazságosnak. |
Quote:
Az is csak egy lehetőség, hogy a fajvállasztásnál óriást válassz, és ne hullát. Viszont az, hogy ezzel konkrét előnykhöz jutsz nem tartom igazságosnak :)))))) |
Nagyon elmentünk abba az irányba, hogy "ne lehessen a B-ből fordulni". Mivel ez nem téma, érdemi hozzászólás nemigen érkezett a legutóbbi összefoglalóra:
Quote:
|
Idézett javaslatoddal egyetértek, jónak tartom.
|
En is jonak tartom!
Lehet kicsit off, de azert megkerdezem, mert ez nem tiszta nekem: felmerult a szemelyiseglemondasrol szolo tema. Tuvaluval peldaloznek, tehat neki pl. eleg lesz 5 szemelyiseg ha most lefordul 5. szintre. Akkor kivalasztja az 5. szinten az 5 szemelyiseget es akkor lesz neki egy valasztasi lehetoseg is, hogy "Nem kerek tobb szemelyiseget erre a szintre!"? Ekkor automatikusan az 5 szemelyisegu ori felteteleit kell teljesiteni az 5. szinten a 4. szintre lepeshez, ugye? Viszont ha fellep 4-be, akkor ott valaszhat 6 szemelyiseget mert ugy erzi szuksege van ra?S akkor ott a 6 szemelyisegu orik felteleit kell teljesiteni a szintlepeshez. Tehat osszefoglalva azt kerdezem, hogy ha Tuvalu most lefordul akkor minden szinten valaszhat max. 10 szemelyiseget, de ha ugy dont (es ezt egy kattintassal be is bizonyitja) hogy neki eleg az adott szintre akar 2 szemelyiseg akkor annyi szemelyiseg szerinti feltetel vonatkozik ra. Vagy ugy mukodik, ha o pl. 500 hektaron 5. szinten ugy erzi egy haboruban az 5 szemelyiseges orijanak hogy szuksege van még +1 szemelyisegre, es azt megvalasztja (ebbe az esetbe ertelemszeruen nem kattintott a "nem kerek tobb szemelyiseget erre a szintre" feliratra, akkor 500 hekin ha benne volt az 5 szemelyisegnek megfelelo top %-ban, viszont a 6 szemelyiseggel nincs benne, akkor esni fog a top köre? Lehet kicsit ossze-vissza fogalmaztam, bocsi erte, remelem ertheto azert :) |
Quote:
Ha lemond valaki egy személyiségről, akkor azt lemondta. Nem arra a szintre, örökre. Ha 5 személyiséggel nem tudod teljesíteni az 5/V-ben a fellépés feltételeit, akkor lemondasz 1-ről, és megpróbálod 4 személyiséggel. Ha sikerül, és szintet lépsz, marad a 4 személyiséged a 4. szinten is. Innentől 4 személyiségű az ország. Ha lefordulsz A-ból, vagy B-ből újra az 5. szintre, akkor kapsz +1 személyiséget, és lesz újra 5. |
Quote:
Sztem teljesen jó és hasznos javaslat. |
Quote:
|
Quote:
leszögezném hogy nem bár nem téma, de én sem értek egyet azzal hogy ne lehessen B-ből fordulni. on nekem egyik verzió sem tetszik, de ha ezek közül kell választani, akkor szerintem a B-ben a kettő közül nagyobb kiszámmal rendelkező ország feltételeit teljesítse. nekem ugyanis továbbra is az a véleményem, hogy könnyebb az A-ban megszerezni és megtartani a következő szinthez szükséges pozíciót, mint a B-ből lépve. amiért mégsem tetszik, hogy egy kis kettesért/hármasért küzdeni a B-ben mondjuk egy 7-es, 8-as A ori esetén már megint nem igazságos... lehet estleg kikötni, hogy ha a két ori "kékszámainak" különbsége több mint három, akkor csak a 3-mal nehezebb feltételt kell teljesíteni. hogy kinek mekkora különbségtől igazságtalan ez nyilván egyéntől függ, van akiek már az 1 is sok mint olvashattuk; nekem ez a javaslatom. de ne feledjük, ha az A-s orinak nagyobb száma van, akkor feltehetően egyszer már teljesítette annak feltételeit... |
Quote:
Tény, hogy nem egy kezdő játékosról van itt szó, ga többszemélyiségű országa van A-ban, ezért elvárható, hogy felfogja, hogy ez hogy jött ki és mi ez, de mégis számomra ez nagyon következetlen. |
Quote:
szóval következetlenség van másutt is a játékban, és ez önmagában nem feltétlenül baj, ha más szempontból viszont van értelme. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
de hogy melyik a nehezebb feladat... |
Az utolsó felvetés ez volt:
Quote:
Quote:
|
Következő téma: anarchista csoportban is be legyen-e vezetve a szigorított fordulási feltétel a többszemélyiségű országoknak.
Az anarchista csoportra azt a nehezítést, hogy a fellépési hektár fölött szabin levő országok területe csökkenjen, megbeszéltük, hogy ne legyen. Egyfelől a 90 napos korlát miatt, másfelől pedig amiatt, hogy oda eleve "kerülhetnek" nagyobb országok. Egy külön téma nyílt, hogy az anarchosok megbeszéljék, hogy mit is akarnak: http://forum.queosia.com/showthread.php?t=850 Itt kb egymásnak esett mindenki, majd kiderült, hogy az anarch a béke szigete, és ezért senki nem használja a háború menüpontot, csak a felfedezést. Nehogymár ez változzon, és háború menüponthoz kelljen nyúlni, ezért ne legyen bevezetve a nehezítés. Így is sokáig tart felfedezéssel fordulni, hát még mennyivel tovább kellene ezután felfedezni. Az a javaslatom, hogy esetleg háborúzni kéne egy háborús stratégiai játékban, erősen le lett hurrogva, mondván, hogy havert nem ütünk, saját másik országot meg, igaz anarch, és lehetne sok, ööö, szintén valamiért nem. Úgyhogy most várom az anarchosok véleményét, próbáljatok meggyőzni, hogy miért legyen az anarchban könnyebb a fordulás, mint a normál csoportban. Egyelőre ezzel, hogy nehogy háborúzni kelljen, nem sikerült meggyőzni. |
Olvasgattam a topicot és Ati javaslatával egyetértek. Két kérdésem lenne.
Mi van ha én pl elfel játszom 5 személyiséggel és felfedezős vagyok? Igen, persze annyi játéktapasztalattal már bármilyen fajjal lehetnék de mégsem tartom szerencsésnek, hogy 5 személyiséggel kvázi ki van zárva ez a faj ha ebben a játékstílusban játszok. A top % szigorítás csak a B-re és az A-ra vonatkozna, vagy minden csopira? |
Quote:
|
Quote:
|
Egyrészt nem az anarch a béke szigete,hanem a D :)
Kérlek Ati,hogogy olvasd végig azt a topicot,és akkor ez ki fog tűnni :) Másrészt pedig a háborúskodásnak semmi köze ehhez az újításhoz,és nem ezen fog múlni,hogy marad e a dögunalom,vagy sem. Mindezektől függetlenül,engem majdnem sikerült meggyőznöd,hogy oda is kell ilyen változás... De talán még észreveszik az ellenzők is ezt a topicot,és akkor talán méltóztatnak hozzászólni a témához,ha már annyira nem teccik nekik :) |
Ati talán neked nem kerül sok rúnádba hogy nézz teljest a csopikban;)
A legtöbb helyen ez nem változtatna sok mindent, csak pont a leglényegesebb csopiban, s azért az az előny amit TI készítők, üzemeltetők adtok az ott lévőknek, hogy nem kell vipelni, nemigen jött be... |
Quote:
|
Szerintem az anarh könyörög vmi A szerű csoportért, vmi klánszerű megoldásért, és cserébe simán lenyelné azt, hogy ha vki vesz vagy fáradságos munkával fordít orikat akkor kap kis nehezítést.
|
Quote:
|
hmm amikor ugyanezt Hulla írta akkor azt mondtad jó ötlet, dolgozzatok rajta:rolleyes:
najó, nem boncolgatom ezt toivább, hátha majd olyan emberek is beirnak ide akiknek közük van hozzá:) Addig max szabizom minden orim és csak Aban játszom:) |
Hmmm azért egy legális multival berendezett A-s szerű csoport igenis más élményt nyújt,mint az A :) És nekem felcsillan a szemem,ha erre gondolok :D
De igazából most nem ez a téma,és nagyon off :) |
Szerintem meg nagyon nem off mert egy nehezítés lenyelhető lenne egy ilyen újítás bevezetése mellett:)
|
Quote:
Remek dolog szétoffolni az aktuális témát, de ezért max kiváglak a francba a fórumról, és soha többet nem szólhatsz hozzá semmihez, más haszna nemigen van... |
jó rendben, abbahagyom mielőtt "kivágsz a francba"
mindjárt megkeresem azt a témát, 1 pill |
Emlékeztetőül: holnap azonosítás. Az azonosítással egyidőben mindenkinek kiküldésre kerül egy értesítő a várható változásokról, mivel a topos, de szabadságon levő országokat igen erősen érinteni fogja a változás.
Ennek a levélnek a kiküldéséig el fog dőlni, hogy az anarchista csoportba is bekerül-e a nehezített lépés, vagy sem. Egyelőre nem sikerült meggyőzni, hogy ez nem kell oda, a jelenlegi állás szerint anarchba is be fog kerülni. |
Témazáró
Azt hiszem, hogy ezzel a témával kapcsolatban mindent megbeszéltünk, és lassan az azonosító levelet is ki kell küldeni, úgyhogy ezennel zárom ezt a topicot.
Amiben maradtunk, nagyon röviden (hosszabb verzió olvasható az előző közel 70 oldalon): - Pontlistában levő, lépési hektár fölött álló szabis országok területe körönként 1 hektárt csökken. Először az üres területek, majd ha már nincs üres terület, akkor véletlenszerűen 1-1 hektár, egész addig, amíg az illető szabadságról vissza nem jön, a fellépési határt el nem éri, vagy a pontlistából ki nem esik. (A hektárcsökkenés az anarchista csoportban nem lesz bevezetve.) - A többszemélyiségű országoknak nem top30%-ot kell teljesíteni, hanem ennél szigorúbb feltételt a szintlépéshez. (Anarchista csoportban is.) - A többszemélyiségű ország bármikor dönthet úgy, hogy ez neki túl nehéz, és inkább lead egy személyiséget. Ezzel a személyiséget elveszti, és az új személyiségének megfelelő feltételeket kell onnantól teljesítenie a továbblépéshez. (Anarchista csoportban is.) - A B csoportból való fordulásnál az A csoportban levő országnak a B csoportos ország személyiségszámának megfelelő feltételeket kell teljesíteni. (Anarchista csoportban ilyen nincs.) A változás bevezetésének időpontja egyelőre nem ismert, valószínű, hogy több nagyobb változással egyidőben fog bekerülni. Ezt a témát zárom, az aktuális témát átrakom mondjuk ide: http://forum.queosia.com/showthread.php?t=852 Ez viszonylag hamar megbeszélhetőnek tűnik. További témák, amik még ide kapcsolódóan megbeszélésre várnak: http://forum.queosia.com/showthread.php?t=498 http://forum.queosia.com/showthread.php?t=656 http://forum.queosia.com/showthread.php?t=625 |
All times are GMT +1. The time now is 22:46. |