![]() |
1. Nem állítottam, hogy konkrétan miattad, de a hasonló viselkedés nem egy embernél eredményezte azt, hogy befejezte és törölt, pedig játékkal semmi baja nem volt, cask nem tetszett neki hogy nem igazán akarják emberszámba venni...
2. Senki mással nincs bajom, csak azokkal, akik mindjárt nekiesnek, ha valaki nem tetsző dolgot mond, és szemlátomást ezt azért teszik mert újonc az illető (Ati elolvasod a másik fórumot látni fogod miről van szó). Ott pl. Hex játszotta el ugyanezt, ütéssel fenyeget ("megadhatod az orid nevét nyugodtan, legközelebb mikor feléd járok, majd benézek."), vityu sem fogta vissza magát, az első néhány hozzászólásnak köze sem volt a felvetésemhez, csak a "jó ez így, régóta így megy stb." hozászólás jött (ami talán még elfogadható), és emellé egyetlen konkrét ellenérv (A-s elfek). Szerintem újításnál egyetlen ellenérvet felhozni pont olyan, mintha egyetlen érv miatt akarnál változtatást, ilyenkor érdekes módon mindig a "tapasztaltak" felé billen a mérleg. 3. A játékbeli viselkedésedről nincs tapasztalatom, a fórumbelit óhajtottam kritizálni :) De ha jól nézem, nemsokára úgyis összeakadunk majd... ;) 4. Köszi a kedvezményes fordulást, de ha mégis eljutok A-ba egyszer, akkor biztos végig akarom majd csinálni 9k-ra, legyen már meg a plusz 1 szem jutalom első fordulásnál is :) 5. Az, hogy itt "mindenkinek" beszólok, semmit nem befolyásol azon, hogy ki hogy üt be játékban, ami egyébként nem zavar, a mai adag még tetszett is, nem lesz gondom top30 miatt, már túl sok ideje ott vagyok, csak szövi miatt nem tudok lépni még. 6. Az, hogy te magad akarod eldönteni, ki mikor mit érdemel, szintén példája az öntömjénezésnek, amiről írtam, és ami más helyen pl. abszolút nem megengedett (nálunk fórumtagok nem szoktak idáig eljutni, talán szigorú a mi rendszerünk, de egyértelműen látszik a hatása) |
Quote:
szóval még vicces gyerek is vagy, de legalább úgy írnád le a dolgokat, ahogy voltak. |
Quote:
2. Ami hülyeség, az hülyeség tőled is és egy 10 éve játszótól is, annak is megmondom, ha úgy látom. 3. Annyira azért ne várd... 4. A 9k is kedvezményes :) 5. Mintha most Te fényeződnél, nem? 6. Hol akarom eldönteni, ki mit kapjon? Látod, pont ez a baj, hogy összekevered más játékkal/fórummal. Hol van az a "nálunk"? Egyébként, meg kit érdekel más hely, ez itt a Hódító. A travianban sem kezdek el pofázni a MH-nek, hogy hagy támadjon már velem a mellettem lévő társam is, mert így nagyobb lesz a sereg és hódítóban így van. De erre a válaszom annyi lehet, akkor játsz más helyen :) |
Témához visszatérve, a grafikai újításoktól lehet remélni némi érdeklődés javulást, szerintem lassan már unikumnak számít ez a játék a maga szöveges kezelőfelületével :) De változnak az igények, szerintem ha egyszer elkészülnek, főleg úgy, hogy (pl. épület elrendezős ötlet révén) kicsit változtat a játékmeneten is, az már kellő löket lesz.
Most indítottam új orikat, és eléggé fura volt a kezdő időszak, piac és egyebek nélkül, a védelem is hol áldás hol átok (egy kezdő nyilván örül neki), talán kicsit át kellene szabni az induló körülményeket, biztos akad olyan felállás, amikor az első 48 óra (ami a kimutatások szerint kritikus) is izgalmasabbá válik. (persze jogos kontra hogy aki nem bírja ki, az többet se akarjon, de most nem ez a célunk) |
4. sorry, elírtam
5. nem fényeződök, szarrá vertek és kész, csak nem hatott meg, ez van, próbálom menteni a menthetőt :) 6. életben nem játszottam se Travval, se mással, kizárólag itt, nem játék fórumra gondoltam... :) (csak hogy titeket is fényezzelek ;) ) |
Nos szerintem a mai világban amikor a telefonokon olyan grafikai játékok mennek hogy csuda és a srácok Xboxokon meg wiiken meg a pillanat tudja miken ezerszer különb játékokon "nyomulnak" akkor szerintetek kiket fog megfogni egy ilyen játék ahol ha belépsz az országodba és látsz egy rakat számot és az "ütés" azt jelenti hogy normál esetben vársz 1 Órát csak azért hogy láss ujabb rakat számot ???? Jobb esetben egy szép zöldet rossz esetben meg pirosat ..Ha pirosat és az A ban vagy nagy valószínűséggel pár óra múlva majd látsz ujabb pirosakat 5-öt 6ot..
Tudomásul kéne venni azt is hogy a Hódítóban mindig is a "ne pofázz mert hülye vagy hozzá, mert csak most kezdted " mentalitás volt a jellemző / tisztelet a kivételnek ami viszont ritka mint a fehér holló /....Mindig elfelejtik a játékosok hogy valamikor Ők is voltak kezdők..ja és ezt már sikerül akár az első kék szám után is elfelejteni... De szerintem csak egyetlen egy ok van amiért ez a játék nem fog számottevően Új játékosokat megtartani az pedig az hogy ez mindig is egy "kockafejüeknek kitalált" játék marad....gyakorlatilag egy stratégiainak mondott menedzserjáték ami jobb esetben az álmatlanságban szenvedő ZH-ra készülő egyetemistákat kőti le vagy a bankban ülő ügyfél nélküli alkalmazottak...esetleg a saját PC boltot üzemeltető tulajt..... Ugye a neten úgy találos meg mint stratégiai játékot de a mai fiatalok tuti nem egy számtanleckére gondolnak a stratégiai játék nevet hallják ugye ????? Itt meg az a legizgalmasabb rész amikor a kezdő megtalálja a kilépés gombot...Erős túlzással élve.... |
Balu-Pool vitához kapcsolódva elmondom a saját történetemet.
2008-ban kezdtem a játékot, fiam ajánlotta. Átfutottam a súgót, regiztem egy elf országot, felépítettem, ahogy jónak láttam. Így, visszatekintve nagyon szar országot hoztam létre, de akkor tetszett. Loptam egy óriástól pár tekercset és hogy örültem neki, hogy sikerült. Szinte rögtön összedőlt pár épületem, vihar támadt az országom felett, és a tolijaim elhullottak. És jött egy üzenet az óriástól, hogy így nem leszek túl sikeres, ezt nem így kell csinálni. Tanácsokat adott, és mnt-t küldött. Gyakorlatilag ezen múlt, hogy most is játszom. Ha egy nagyarcú írás jött volna, hogy "próbálkozz csak tovább és szétszedlek, lúzer", nagy valószínűséggel elmegy a kedvem, és abbahagyom. Tudom, mi a reakció sokakban, aki ennyitől abbahagyja, az nem való ide, stb. Csakhogy arról lenne itt szó, hogy hogy lehetne több kezdő játékost megtartani. Hát például így. |
Quote:
Ma se nyomom a PC-s cuccokat, hanem azon gondolkozom, hogyan lehetne beütni az orit, akiről pattantam... Aki ezeket nem éli át, annak hiába is magyarázom... |
Quote:
elkezd gyilkolaszni ok nelkull, ellob egy sorozatot, mondom jo belefer,, kap egy kis figyelmeztetest.. utanna reggel megint kezdi:) rakerdek miert csinalja... hat a valasz: mert unatkozik felso siznteken es benezett kicsit gyilkolaszni... tehat unalombol raall egy jatekosra es elekzdi tonkre vagni az orszagat.. a cel nem a haszonszerzes.. igazabol jo eg tudja mi a celja...:) amig ezek megtortennek ne varjunk uj jatekosokat... ha ez nem velem tortenik hanem egy kezdovel valoszinuleg abbahagyja.. mert hat mi is tortenik.. elkezdi az illeto a jatekot... kulonosebb ok nelkul szetgyilkoljak rengetik az orszagat azt se tudja miert van vagy eppen mi tortenik... es a tamado orszag valasza arra a kerdesre miert teszi: '''mert unatkozom'' engem ez a jatekstilus felhaborit.. paran azon vagyunk hogy uj jatekosokat csaljunk ide, masok meg evel a viselkedessel tonkre vagnak mindent... nem azt irom ezzel hogy mindneki fedezzen es ne legyen tamadas hiszen ez a hodito.. de hogy a Zorka felek unalom uzesbol reggelnek egy orszagot es raszallnak egy egy uj-ra mert azt hiszik kezdok es tonkre vagja az orszagukat ezt sose fogom megerteni! |
Quote:
A gyors csoport NEM való új játékosoknak. Ott ezekkel már meg kell tudnod bírkózni. Máshol ez az indok, hogy unatkozásból csinálja, nem állná meg a helyét, de a gyors csoportban felkészültnek kell lenned annyira, hogy ezzel fel tudd venni a harcot. |
Quote:
|
Quote:
Mindig hangsúlyozom, hogy új játékosok NE menjenek a gyors csoportba. Ez ki is van írva, hogy már a regisztráció előtt egyértelmű legyen. Sőt, valójában teljesen új játékos csak akkor tud a gyors csoportba kerülni, ha csal, azt pedig eleve nem szeretjük nagyon. |
Quote:
Hogy lehet csalással odajutni ? :confused: |
Quote:
Ha egy új játékosnál ez nem áll fenn, akkor hiába választja a gyors csoportot, a saját érdekében NEM oda fog kerülni. |
Quote:
|
Szerintem semmit nem kell velük csinálni, érdeklődök mindig vannak! Kell minden ujjnak azok a pofonok amiket a régiek is megkaptak. Nem hiszem h. más hibájából egy kezdő tul sokat tudna tanulni az elején.
|
Üdv!
Kicsit beleolvastam a témába, most megpróbálok én, mint kezdő is nyilatkozni. Itt megjegyezném, hogy minden bizonnyal a játék rengeteg összefüggését nem látom még át, csupán próbálok egy képet adni, ami számomra a játékból jön. Traviant játszom és ahhoz képest a leginkább visszatántorító erő tényleg a játék indulása. Borzalmasan lassú míg kiépítem a 200 hekis országomat és ezen szinte semmivel nem tudok gyorsítani. Rövid olvasgatás után teleépítem magam házzal vállalva a morál drasztikus csökkenését, hogy sok katonát gyárthassak és örülök, hogy néhány héten belül talán érdemben is elkezdhetek majd játszani. Alapvetően úgy érzem, hogy a piac működése ami ellehetetleníti a dolgot. Hiába rabol össze magának az ember annyi pénzt, amivel tekercsírás/képzés stb. évszázadokig finanszírozható lenne, a piacon annyi katonát sem tud belőle venni, amit egy nap alatt tudna gyártani. Ezáltal azt az érzést kapom, hogy szinte felesleges is ténykednem, sokkal úgy sem leszek gyorsabb. Persze gondolom nagyon drasztikus lenne a piacot megreformálni, de tényleg furcsa egy dolog, hogy végtelen tartalékokat lehet tárolni ott, egy-két erős játékos bármikor felviheti egy-egy termék árát. Más játékokban ugye mind távolságbeli akadályai, mind kapacitásbeli határai vannak a piacnak. Másik ezzel egyébként összefüggésben levő dolog, hogy míg a Hódítóban kész országok közé csöppenek be, a legtöbb egyéb játékban tudok szerverinduláskor kezdeni, ezáltal sokkal nagyobb versenyben részt venni. Feltételezem egy induló csoportban teljesen más viszonyok uralkodnak. Persze nem gondolom, hogy ezen sokat lehetne változtatni, de ez is egyértelműen egy hátránya a játéknak. (A hétvégi játéknak még utána kellene olvasnom, az nagyon szimpatikusnak hangzik) Úgy érzem a játék ugyanúgy megköveteli (ha erős szeretnék lenni), hogy szinte bármikor rá tudjak nézni az országomra, viszont hiába tudok egész nap rá figyelni, nincs mit csinálni, ha az ember kiadta az építkezést, a katonákat, már csak pár kattintás lemennek a készültségek is és csak várakozni lehet. Olvastam, hogy nem lehet könnyen ismerőssel egy csoportba kerülni, nem tudom ez még most is fennálló-e, de ha igen, ez bizonyosan nagyon sok embert eltántorít. Szeretünk ismerősökkel, batárokkal együtt játszani. Ja igen, egy ötlet. Mi lenne, ha nem 200 hanem mondjuk jóval kevesebb hektárról indulnánk? Nem lenne olyan hosszú idő, míg feltöltöm az országomat és a környékemen élőkkel több hadviselést tudnék folytatni. Vagy ez nagyon elvetemült gondolat? Az is jó lenne, amit valaki említett, ha kikapcsolható lenne a kezdővédelem. Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Személy szerint én kifejezetten nem szeretem a grafikus felületet, de szinte biztos, hogy azzal azért sokak szemében lehet javítani a játékon. Tiszteletem annak, aki végigolvasta: Laci |
Quote:
|
Ha valaki Travianozik is, sokkal szerencsésebb ha először Hódítóval kezdi, mert így sokkal egyszerűbb. Visszafelé már lehet nem tűnik olyan pörgősnek, de szerintem még akkor is magasan veri :) ( Bár ez csak a személyes véleményem )
|
Én hóddal kezdtem, télen szoktam travizni. Na, oda kell elég kockaság...
Ami a travi játéka ellen szól a hóddal szemben sztem: Ha ott nem aranyozol, egy idő után senki leszel (ergo ott pénzzel haladsz előre) A hódban van, hogy hetekig VIP nélkül játszok, mégis jó... A Travin lerombolják a falvaidat 0-ra és vége több hónap ráfordításának, nincs lehetőség semmit tenned (hódban van újraindulás lépés után) A Travin ha el kell menned pár napra, nem tudsz mit tenni, a játék megy tovább (a hódban van lehetőség hosszabb pihire is) A Travin akár 60 játékos is támadhat téged eccerre egy klánból, ellehetetlenítve a játékod, pár óra alatt teljesen szétszedve (a hódban erre sztem nincs esély a normál csoportokban, az ilyen szabálytalan) A Travin pont a távolságok miatt rengeteg játékos lehet hozzád közel, a hódban ez is szabályozott A Travin eccer csak vége a játékban, a server befejeződik, és mindenki újra kezdi valamikor. A hódban akkor nincs értelme a szintlépéseknek, ha úgyis újrakezdjük... Egyelőre ennyi jutott eszembe... A 100 hekis indulás meg sztem nem jó, bármikor odabont egy 200-as melléd és semmit nem értél el. Ezt a játékot el kell ilyennek fogadni, nem kell belőle másikat csinálni... |
A legnagyobb probléma , hogy egy új játékos teljesen elveszti sikerélményét.
Az összes szint élvonala szinte csak tapasztalt játékosokkal van tele. Az nem erősíti az új játékost , hogy vannak csopik ahol szinte teljesítmény nélkül tudnak lépni akár 200 hekin is. Utána meg jön a fekete leves.Nem beszélve a 2/B csopiról. Ahol szinte az első 300 mind kék számos.És nem 2-es 3-as. Akik elsősorban őket ütik. Aztán egymást nem:) Főleg a nagy számos kék orik. Inkább kivárják sorukat. Mint a politikában:) Mindez fejlesztési probléma. Semmilyen olyan újítás nem történt ami az új játékosok megtartását eredményezte volna. Régen minden csopinak saját fóruma volt. Hosszú időbe telt míg visszaolvastam. Most minden választható fórum kong az ürességtől. Néha egy téma vagy egy ittas, ( :) ) régi játékos feldobja valamelyik életét.Azt annyi. Túlságosan erős a régi ( Atival jó kapcsolatot tartó ) játékosok lobbija. Nem kívánok fejlesztési ötleteket írogatni. Nem az én feladatom. Amúgy sem érdekelni Atit. Általában csak az általa kedvelt játékosok véleménye számít. De ez a játék, a HÓDÍTÓ , az egyik legjobban kitalált játék. Nem kéne érdektelenné tenni a leendő játékosok elött. Bocsi ha zavartalak titeket. tisztelettel : Joshi |
Quote:
|
Szerintem meg az uj jatekos nem nagyon fog osszekerulni ezekkel az emberekkel, mert nem kerul az "elvonalba".
|
Quote:
pl Kata barátomat is ott ismertem meg, első oris volt és egy igen szép kis felessel, mf-ként hevert 600 hekin. |
Quote:
Azért azt vedd figyelembe, hogy ez valójában egy véget nem érő játék, így a nagyon sokszemesek már vagy megvívták a csatájukat, vagy már jó barátokká, ismerősökké lettek. Na meg megnézném hogyan maradnának a top-ban a 8, 9 vagy több szemesek ha egymással harcolnának :) Ezt el kell fogadni szerintem. Az igaz, hogy nehezebb egy kezdőnek, de ez így van rendjén, egy iskolában is nehezebb elsősnek lenni mint egy nyolcadikosnak, de behozható a tudása sok sok kitartással, ami kitartást, tanulást, már beleölt a nyolcadikos is. |
Quote:
Bar a kulso megjelenesevel mar ez nem ennyire egyertelmu... |
Quote:
Ha tehát az a kérdés, hogy a régi játékosoknak volt könnyebb elkezdeni a játékot, vagy a mostani játékosoknak könnyebb, akkor én személy szerint azt gondolom, hogy mindenképp az a válasz, hogy ma ez sokkal-sokkal könnyebb. Sokkal hamarabb lehet sikerélményekhez (például sikeres katonai támadások, egyéb támadások, sőt, akár még szintlépés is) jutni, mint a Hódítót régebben elkezdő játékosoknak. |
Quote:
aztán, ha mégsem és kapnak pár pofont akkor máris "hűű, de szar ez a játék, miért nem én vagyok a király" felkiáltással jönnek a fórumra (már ha megtalálják)... pár régi hülye meg adja alájuk a lovat (lsd Sárki tegnapi/mai írásait belsőn), hogy itt csak a belső kör boldogul, csak ők számítanak, ők irányítanak, a többi senki |
Quote:
A B-ből fordulás nagy találmány volt akkor, amikor azt bevezette Ati, de most már jól látható, hogy ez igazából zsákutca volt: arra ösztönzi a népet, hogy a seggüket növesszék ott, ahol éppen vannak. Ha A-ban, akkor ott, ha B-ben, akkor dettó. |
Quote:
Aztan feljutnak az Aba es olyan uziket kapsz az 1Aban, hogy te csalo fel oraja meg 5 korrol loptalak most meg 1 korre a sereged... meg egy 2 szemelyes szovibol beutnek egy 10 szemelyesbe azert a par hekiert es utana jon az uzi, hogy jol van mar latom nekunk nem erdemes egymassal foglalkoznunk... a kovetkezo meg csak par honapja tortent, hogy 2 napig minden 2-3 oraban gombozve voltam es kapun is nezegetett egyfolytaban egy alattam levo orszag, a harmadik nap mar ugy latszott nem birta tovabb es kaptam egy uzit, hogy miert nem epitesz mar nehany nyamvadt korhazat. Mosolyogva valaszoltam hogy nekem jo igy is. Azt vissza irt hogy ha neked jo nekem is csak igy lassabban mulik el a betegseg, ja es nem tudlak kisergetni mert az en orszagom nem birna ki ezt a hatalmas nephianyt:) Akkor kerdezem en mit vartok el az ujjaktol? Tapasztalatot csak gyakorlatbol lehet szerezni. Meg ugye a sugot is gyakrabban kellene olvasni:) |
Én most az "új játékos" fogalmát az 5., de maximum a 4. szintben határoznám meg. Aki feljut az A-ba, az nem az a kategória, akin azzal kell segíteni, hogy "figyelj, így építs házat, és az azért jó neked, mert több lakosod lehet tőle".
|
Quote:
|
Quote:
Az meg kifejezetten sértő sztem, hogy belső kört, meg egyenlőbb játékosokat emlegetsz olyan helyen, amit egy 1 napja játszó is elér, így valótlan infókkal akár te is elijeszted őket, mert azt hiszik, hogy valóban vannak olyanok, akiknek a játék jobban kedvez és előnyben vannak... |
Üdv!
Eleve úgy írok ide, hogy nincs fentebbi csoportokban játéktapasztalatom (4.ig), de emiatt szerintem talán kissé más szemszögből közelíthetem meg a dolgokat. Nem rég reggeltem újra, jó pár év kihagyás után, és elég szörnyű a mostani látvány. A fő probléma véleményem szerint a 200 hekin elszaporodott, feltörhetetlen gnóm orik. Emiatt a játék hihetetlenül statikussá vált a lenti csoportban, és talán a legtöbb kezdő/fiatal ezért nem marad meg sokáig. Ez hihetetlenül leszűkíti a játéklehetőségeket, ugyanis vagy gnóm leszel és ontod a tekiket, hogy felfele legyen tartalékod, vagy unatkozol a sok gnóm közt, esetleg ütöd őket lényegesebb haszon nélkül. Jelenleg 2 ötletnek nevezhető gondolat fordult meg a fejemben, aztán kíváncsi vagyok a tapasztaltabbak véleményére. 1. A gnóm faji varázslat feltevésének nehezítése. Pl. rúna, varimennyiség, stb. Ennek a hátulütője ugyebár, hogy csak egy fajt érintene. vagy 2. Egy maximális körszám bevezetése, pl. 2000 kör. Aminek az elérésekor az illető vagy fellép, vagy újrázik, esetleg töröl. Ez szerintem dinamikusabbá tenné a játékot, nem is változtatná meg olyan eget rengetően, csak visszafogná ezt az elfajult tartalékolást és valószínűleg vonzóbb lenne az újak számára is. |
A földfoglalás miért nem számít lényegesebb haszonnak?
Ha 200 hekin sok a gnóm ori, felmész 300 hektárra, ott jóval kevesebb van ;) Nem kötelező 200 hekin ácsorogni. |
Quote:
A másik, hogyha fennebb megy, feljut, stb. Egy idő után ezekhez a tekiíró országokhoz képest tartalék nélkül marad és teljesen ellehetetlenedik a továbbhaladása. Én tudom, hogy itt a régi motorosoknak ez nem okoz akkora problémát, mert több csoportban foglalkoznak az országaikkal, de egy kezdőnek, aki élete első oriját csinálja, és csak arra kell energiát fordítson, hihetetlenül statikussá válik a játék és nem csoda, hogy megunja. Olvastam a látányjavitási terveket a 8as hódra, ami már egy jó kezdeményezés, de talán még ennél is fontosabb lenne dinamikusabbá tenni az alsó csoportokat. |
Szerintem meg direkt jo egy kezdonek, hogy van sok konnyen beutheto orszag, es konnyebben van sikerelmenye. Az a par milla, meg ami egy tekiiroban van, egy kezdonek igenis nagy penz, es orul neki. :) A tekiirok meg amugysem arrol hiresek, hogy koronkent tavoloznak...
|
Quote:
Tolikkal meg ugyanúgy lehetetnel bármit is tenni. Hiába számolod ki, hogy 20 körre ment fel a faji, ha az illető 16 körönként újrarakja... Kész nincs amit csinálj, és mindenki csak tengődik. A támadó országnak csekély a haszon és egy tekiiróval pedig könnyen pótolhatók a károk. |
Quote:
Egy tekiíró minden, csak nem nehezen beüthető ország. Szerintem nagyon hamar lehet akár egyszerre 5 sereggel is beüthető országokat találni 5. szinten. Nem célszerű persze rögtön ezt tenni, de ha beüthető célpontok kellenek, azokkal tele az 5. szint. |
Quote:
Jelenleg ez van, ha kezdő orit reggelsz. Vagy írod hónapokig a tekiket vagy méssz felfele és tartalék híján megfingatnak. Arról van szó, hogy a tekercsírás annyira pofátlanul előnyös más tartalékgyűjtési formákhoz képest, hogy kibillenti a játékot az egyensúlyából. És a könyvtárkulccsal mindezzel szépen vissza is lehet élni... |
All times are GMT +1. The time now is 05:09. |