![]() |
Quote:
miért csak a bankon tudjon átlopni jobban, mint más faj? |
Quote:
El lett vetve, hogy átlopjon a könyvtárkulcson, az szerencsére fel sem merült, hogy a piacon lévő egységeket ellopja, mi mást lehet még ellopni? Az országokban lévő aranyat. Quote:
|
Quote:
Ez jó irányvonal. Valami olyan lenne ideális, hogy azért extrém sok bank jelentsen ellene védelmet, de az már az ország egyébirányú gyengülését eredményezze. |
A bankon átlopást jól át kell gondolni, mert az sokakat érint, viszont ahogy eddig olvastam a katonagyilok megerősítésével eddig mindenki egyetértett.
Erről mi a véleményed Ati, ez megoldható lenne? Valakinek van ellenvetése ezzel kapcsolatban? Esetleg ötlet, hogy mennyivel kellene erősíteni %-osan? |
Quote:
(100%-ig biztos vagyok benne, hogy a katonagyilkolás mégtöbb embert érint. ;) ) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Mi lenne ha a félelf a felé támadó sereget tudná gyilkolni?
Bizonyos feltételekkel. |
Quote:
|
igy sosem haladunk előrébb a félelffel! :)
|
Quote:
Pl akkor beszélhetünk tolvajerősítésről. És akkor semmi másba ne erősítsük, ha már úgy is tolvaj. Lehetne férőhelynövelés a kocsmákban pl 100% - fele annyi kocsmát kell tartson, erősítheti a védelmét. (Így használható tolvaj-varázsló is lenne..., lenne értelmes alternatívája a hadi-varázsló óriásnak...) Az árnyak faji varázslat a férőhelymódosítás miatt olyan faji varázslat lehetne, ami különféle extra tolvajakciókat enged: - bankátlopás (bizonyos korlátok között) - támadó sereg gyilok (pontos értékkel a súgóban) - bővebb támadósereg felmérés (tábornokokra, morálra, akció típusára) Esetleg lehetne az is, hogy a tolvajai 50% alá mehetnek készültségben, akár 0-ra is. Ez a tolvajok elleni védelem miatt igencsak rizikós, viszont az ember kétszer is meggondolja, hogy nekiálljon-e egy félelfnek, hogy ha az 2 országnyit tud gyújtani cserébe egyszerre, még akkor is, ha így is úgy is ugyanannyit tudna egy nap. (Bár félek, hogy mf-ek ellen kihasználnák ezt a lehetőséget a feleses szövetségek, így nehezülne a dolguk...) |
Quote:
Most egy felest AZONNAL meg lehet bénítani. Míg egy varist nem... Amíg ez így van, soha nem lesz játszható a félelf. katonailag gyenge, tolijai használhatatlanok.... valamit adjunk már neki is... ha már választani kéne, inkább lennék ember tolis, mint félelf tolis... és az ember sem egy népszerű faj... |
Quote:
Ugyanezt a logikát követve egy rosszul felépített varist is azonnal meg lehet bénítani, és egy rosszul felépített orkot is le lehet egy körben 28-szor földelni. |
Quote:
azt sem hiszem el, hogy van olyan akinek nem szúrja ki a szemét, hogy mi itt a probléma. A felest azonnal meg lehet bénítani. Ha meg mégsem, akkor meg gyakorlatilag olyan nevetséges károkat tud okozni, hogy csak röhög rajta az ellen. A tolvajait védhetőbbé kell tenni, az akciói hatásfokát növelni. És cserébe az alap védelme ugyanúgy kuka, mint most, de ha szöviben van, az már a hadisok dolga, hogy ne érje meg rámenni. |
Quote:
nem gondolom, hogy az állandó védelem csökkentése lenne a jó megoldás. Most ha pl fosztani jön valaki van időd lereagálni, de ha nem teszed akármennyi bankod van, elviszik a felét alulról.. Egy 2 körös lopást el tudnék képzelni ugyanígy a felesnél. Pl eseményekben megjelenik: "A bankjaidba ellenséges tolvajok betörtek. A következő körben az ott található teljes pénzmennyiségből ellophatnak, amit csak találnak" és akkor az , aki online, az tud ellene védekezni, aki nem online az meg pont ugyanúgy járt, mint akire sereg megy és nem lép be. Ez lenne igazán korrekt. persze ezt is felderíthetővé kell tenni teljes szöviszinten. pl TK felderítésnél plusz ez az infó is mindenkinél megjelenne a szövi események között. Ezzel meg van oldva a pénzlopás, és az ellene való védekezés lehetősége is. Szerintem teljesen jó ötlet. Ezzel hadisok, tolisok egyenlő eséllyel, és egyenlő hatásfokkal mehetnek pénzt zsákmányolni... És akkor még a katigyilkolást is érdemes megreformálni. Mi értelme katit ölni, ha az ellen piacról pótolja az elhullott seregeket? Csak lefárasztom a tolvajt, az még sereget is kapok a nyakamba... Olyan katigyilkolás kell, amit nem lehet azonnal hatástalanítani, mint ahogy a tolik felfedése sem hatástalíntható azonnal.. Erre tettem javaslatot korábban. A lázadás szítása. A Tolik bemennek az ellen táborába és X százaléknyi sereget lázadásra bírnak, akik 3-5-8 körig (ez megbeszélés kérdése) nem mennek ki támadni ( gyakorlatilag a tolvajok felfedésével egyenértékű dolog). Vagy valami hasonló. Tehát vagy sereggyilkolás, vagy sereg bénítás.. és akkor lenne értelmes ütőkártya a felesnek a hadissal szemben... |
Quote:
|
Quote:
Avagy, azt feltételezi, hogy én, ha óriás varis vagyok például nem tudok egy felest ártózni? Akkor egyszerre 2 országnak kell, hogy rosszul legyen felépítve, hogy ne tudjon egy direkt varis egy tolist ártózni. |
Nézzünk egy kis összegzést, hogy eddig hol tartunk:
Ezek merültek fel olyan javaslatként, amit simán el tudok képzelni:
Ésszerüsítésként felmerült ezek eltörlése:
Egyéb javaslatok, amiken talán érdemes gondolkozni, de túl sok reakció nem érkezett rájuk:
Plusz volt még egy olyan, hogy a védelmének az erősítése, amit a fentiek mellett igazából nem tartok feltétlenül szükségesnek. No, folytassuk. |
Quote:
|
Quote:
jó, hogy a fajt le nem nézi |
Quote:
Kevesebb kocsma kell neki --> mégtöbb hely jut védelemre. |
Quote:
azért valami gyengéje maradjon neki is.. |
Quote:
Az első feltétlenül kell, ki is tárgyaltunk, javaslom. A másodikról szerintem lemaradtam, de ha azt jelenti, hogy az árnyak az eddiginél is több bónuszt adjon, akkor támogatom A harmadik úgy lenne igazán hasznos, ha a szövijeire is vonatkozna. Negyedik szintén nagyon kellene, most elég vicces a katigyilkolás pl a mészárláshoz képest. Az ésszerűsítések is tökéletesek, és szerintem ennyi elég is. Az 50% alatt is használhassa a tolijait, hát a kevésbé fáradás miatt így is elég rendes sorozatot tud a feles ellőni, ha annak a hatásfoka erősödik, a mennyiségét már nem kéne növelni. A szöviknek meg karavánozza át a javakat. Szóval ha az első hat megvalósul, szerintem már játszahatóbb lesz sokkal a feles. |
Nekem nagyon tetszik a Pool által írt ötlet, miszerint seregfelméréssel azt is megnézhessük, hogy milyen féle-fajta támadásra van kint. És én ide raknám be azt is, hogy hány tábornok megy a sereggel. És ezt nem csak a feleshez lehetne, hanem a tolvajakció általános bővítése.
A 0%-ig lopható készültség is elég szuper ötlet, ha elég jó tolvajokban, akkor 100% készültségből már elég sok kárt lehet okozni. Ezt el tudnám képzelni a feles spec. képességének. És hozzátenném, fontosnak tartanám, hogy a tolvajok tudják fárasztani a varázslókat, ha egyszer fordítva is működik (nem készültséglopás, sima fárasztás, hasonló erősségben, mint fordítva). És ez ellen a szieszta ne védjen. Ez a 0%-ig lopással elég jó kombó. És ezen felül valamilyen bankátlopás. Szerintem ez így már talán elég lenne. Igen, a szövinek meg kell védenie. Én ezért nem is nagyon erősíteném simán sem tolvajilag, sem hadilag, mert az nem színesíti a játékot. Ha viszont több kárt tud valamivel okozni, illetve sokkal több információt szolgáltat, mint eddig, az elég sok előny egy szövetég részére. Illetve az is elég erős, ha átlopja a bankokat. Pl. ha esetleg a feles ellen nem 90%-os szorzót adna a bank, hanem egyszerűen teljesen védeni a bank által kezelt pénzt (750K/bank), és azon felül nem számítana. Bár ez lehet, hogy kicsit túlzás. De ezzel azért csúnyán meg lehet kopasztani bárkit, amiből legalább visszaüt, visszafedez, visszavásárol a feles, ha bántják. Amúgy azt is megfontolandónak gondolom, hogy a bank ne védje a pénzt, ha nincs elég ember. Amelyik bank nem működik, ne védjen pénzt. Persze meg lehet magyarázni, hogy az épület áll ember nélkül, és el van zárva a pénz, de ez szerintem erőltetett. És akkor külön bankátlopás sem szükséges, megoldható máshogy. Na. Rég írtam a fórumra, de a fél-elfet szeretem. :) |
Az eleg buta lenne ha nullaig tudna lopni es meg keszultseget is tudna levenni varazsloknal. A kettot egyutt tul eros lenne
|
Quote:
|
Quote:
Mf-ként nemcsak lever egy szövi de esetleg még tartalékot is leszedi, amiből visszaépülhetek, pl egy mf gnómnak egy szövi ellen a károk enyhítéséhez is rengeteg készültség kellene az alap faji malusz miatt: kijönnek rám, szembe megyek távol, vérszomj, védelem, ezt ha egyszer kétszer eljátszod, meg ha esélyed van, hogy a mágikus v toliakciókat valamilyen szinten enyhítsd mágikus pajzzsal meg a tisztánlátással 2 oda-vissza csörte után így is a béka seggén a készid, ha meg még le is szedik akkor mit csinál az mf? Szabira megy? De ha visszajön se lesz készültsége?!?!?!?! Jól hangzik meg minden, de míg a tolik felfedése a védelem, mpajzs, távol stb felrakását nem gátolja addig a vari készültség sokkal jobban ellehetetlenít... A 50%alá lopás jelenthet 25%-ot azért nem feltétlen kell 0-ig csökkenteni, mert már azt is soknak érezném... Az első hat ponttal én is szimpatizálok, persze az arányokat kellene belőni ott is |
Quote:
Tok jo lenne ha nehany olyan jatekos is hozzaszolna mar vegre aki nem mult heten regisztralt.. Akkor talan lenne nemi ertelem is ebben a temaban nem csak a hulyesegek... Pl pool otlete kivallo |
Quote:
Plusz így oda lenne az öröm, amikor pusztítani megy az ember és az ellen alábont:D Félelfnél még belefér, így legalább ez is valami pozitívum, amiért szövibe kerülhet.. Az, hogy hány tábornokkal megy, szerintem nem kellene |
Quote:
Igazából az is kérdéses mennyire van pénz az alsó 3 szinten, mert ha átlag 10 milla van az orikban, akkor a bankátlopás nem sokat ér:) |
Quote:
200 hektáron nem tartasz 200 bankot, ami meggátolja az érdemi pénzlopást, 1000+ hektáron viszont már simán tarthatsz ennyit. |
Quote:
1Aban nem lesz életképes egy feles, ezen javaslatok egyikével sem..:) 2B-ben is max jó szövivel, esetleg a varis-tolis szerepre beleférne.. |
Quote:
|
Quote:
értelme semmi, még 1/Aban sincs, ahol azért gyakori a max kp:) max kpból jó 100-150 millát tud hozni így a félelf.. és ezért utána szétütik plusz ehhez hozzá jön, hogy full kpból sem lehet 1/Aban nagyobb hekin tölteni, ha valami túlzó változás belép, még kevésbé lesznek ütések, amik már így is elég ritkák:) semmiképp nem Aban kéne félelffel gondolkozni, mert ahhoz a fajt alapjaiban kéne megváltoztatni, hogy 1/Aban érdemben játszhatóvá válljon, így max csak a többi játszani vágyó orinak(tehát a nem betonelfeknek:)), fog gondot okozni, de max 4k-s fordulásra lesz jó, és arra sem igazán.. |
Quote:
|
Quote:
15 bankkal a pénz kb 3,5%-a látszik.. akárhogy is nézzük az kb semmi.. ha lent nem lehet játszani a felest, még csak az sem lesz, hogy valaki megszokja és ragaszkodik hozzá bben.. egyszerűen nincs miből finanszírozni az orit.. egy feles nem fog ütni(ugye a .10% is ott van alapból), ha leüti max vissza tud fedezni, amihez meg pénz kell.. |
Quote:
3,5% nem kevés. 1 milliárd aranyból ebben az esetben 17 lopással, ami egy teljes készültséglemerítés, összesen 60 millát lehet elhozni. És ez a fosztással ellentétben azonnal ott van az oriban. Ha olyan szövijei vannak a félelfnek, akik meg tudják védeni hadilag, akkor egész szép bevételt tud összeszedni a félelf. Akár 100 milla felett is összelopkodhat naponta. Persze ezzel szerez egy csomó ellenséget :) Nekem még kicsit túl tápnak is tűnik ez a megoldás. 1/A-ban magasabb hektáron meg úgysem lesz játszható sehogy, de ott sok más faj sem játszható. De 2000 hektár környékén akár még be is lehet vállalni, hogy van egy sebezhető orim, cserébe viszont egész szép vagyont összelopkodok. |
All times are GMT +1. The time now is 22:23. |