Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hazban el nem fero lakosok szabin (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3990)

Remedy 07-26-2011 18:27

Quote:

Originally Posted by none (Post 290753)
végre van újra netem..:)
csak annyi a kifogás, hogy Ákos nem elfokozott.. főleg nem miattad, hanem történt egy-két dolog, ami miatt szabira kellett mennie és nem volt megoldható a katik eladása..
túl sokat hiszel/hisztek magadról/magatokról.. ;)

Ez igazabol a mondanivalo lenyegtelen resze, fogalmam sincs szemelyeskedest miert kell belevinni a dolgokba. A lenyeg az, hogy rosszindulatbol ne lehessen szivatni azokat, akiknek sok a szemelyiseguk. (Akar Teged is, ha lesz 9 szemelyiseged)

Vagy akar egy 9 szemelyiseges csinal egy elfokozott orszagot B-ben, amivel szivatja es hatraltatja a tobbieket, amig O oda nem lep, es addigra lefagyasztja. Nem szep dolog, de ilyet is el tudok kepzelni.

Remedy 04-04-2013 11:00

Újra fel kell hoznom ezt a problémát, mert L-ben előbukkant megint egy fazon szabin, aki kvázi lehetetlenné teszi a szintlépést 9 vagy afölött. Pedig 2 embernek is telt már a topköre a szöviben. Ráadásul durván el van fokozva a tag, és évek óta nem játszik. Lehet eddig fagyasztva volt, nemtudom. Ráadásul vele már volt ilyen gond pár éve, akkor tudtam beszélni vele egy másik országával, hogy legalább két kv között lépjen be 1-2 secre, hogy elmenjenek az emberei, ezt meg is ígérte, persze nem tette meg.

Szóval ez most igen valós probléma, ütni már nem nagyon lehet, és ha 0 barakkom lenne, akkor is kevés lenne a házmennyiség az első helyhez.

Ati mintha régebben azt mondta volna, hogy vhogy megoldja ezt a problémát, azért hoztam fel, hátha.

(Jelen esetben egy "gyorssegélynek" is örülnék, ha az az ország eltűnne a pontlistából..)

Pal64 04-04-2013 12:45

Lakosok száma

Érdekes gond, nyilván valóságos probléma.
Az 1. hely megszerzése is gondot okozhat, pláne ha még ilyen inaktív orik is keresztbe tesznek.
Javaslatom:
Szabis orik ne számítsanak bele a top körök eldöntésekor!!!
Legyenek külön elbírálás alatt!
Egyik ismerősöm pl. azért szüntette meg az oriját, mert a minimális föld sem tette lehetővé a szintlépést.
Ez hekik miatt volt, amiket nem lehetett eldobás szintjén megoldani.:(
Ha a 2 problémát együtt tudná kezelni Ati, még jobb lenne.
Ez a 2 gond nem használ a játék menetének.
Erről mernék vitatémát is nyitni, mind amellett, hogy egyetértek veled.

Ati 04-04-2013 15:14

Quote:

Originally Posted by Pal64 (Post 303074)
Érdekes gond, nyilván valóságos probléma.

Én továbbra is azon az állásponton vagyok ezzel kapcsolatban, hogy nem hiszem, hogy külön szabályozást igényel egy olyan jelenség, ami átlag 2 évente néhány napra jelentkezik.

Ati 04-04-2013 15:17

Quote:

Originally Posted by Pal64 (Post 303074)
Egyik ismerősöm pl. azért szüntette meg az oriját, mert a minimális föld sem tette lehetővé a szintlépést.

Ezt viszont ne keverjük ide, ennek semmi köze másokhoz. A minimum hektár az ő saját országához van viszonyítva, nem másokhoz, akár első, akár utolsó helyezett országról, akár szabis, akár nemszabis országról van szó. Az egyetlen tényező a minimum föld meghatározásában, hogy az adott ország eddig milyen magasan volt legmagasabban. Nem kapcsolódik ahhoz, hogy más ország szabin van-e, vagy ki hányadik helyezett.

Remedy 04-04-2013 16:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 303075)
Én továbbra is azon az állásponton vagyok ezzel kapcsolatban, hogy nem hiszem, hogy külön szabályozást igényel egy olyan jelenség, ami átlag 2 évente néhány napra jelentkezik.

Ezt ki tudnád fejteni bővebben is? Mert nem értem.

Ati 04-04-2013 16:39

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 303078)
Ezt ki tudnád fejteni bővebben is? Mert nem értem.

A 2 évet a témában utolsó hozzászólás dátumához képest írtam. Nem tartom ennyire számon, de túl sűrűn nem fordul elő a jelenség.

Vannak, léteznek, az átlagos csoportelsőnél nagyobb országok, akik csak időlegesen lépnek be, például egy azonosítás erejéig, mint a jelen esetben. Belépnek, ott vannak pár napot, ismét eltűnnek.

Remedy 04-04-2013 17:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 303080)
A 2 évet a témában utolsó hozzászólás dátumához képest írtam. Nem tartom ennyire számon, de túl sűrűn nem fordul elő a jelenség.

Vannak, léteznek, az átlagos csoportelsőnél nagyobb országok, akik csak időlegesen lépnek be, például egy azonosítás erejéig, mint a jelen esetben. Belépnek, ott vannak pár napot, ismét eltűnnek.

Az első szerintem csak szerencse, hogy ilyenek a játékosok (Nem rosszindulatúak, esetleg irigyek a sok személyiségre).

Értsem úgy, hogy ha ez gyakran előfordulna esetleg, vagy az ország nem tűnne el, elgondolkodnál valami megoldáson?

Jelen esetben az a pár nap mennyi lehet, 2 hét?

Ati 04-04-2013 18:20

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 303081)
Értsem úgy, hogy ha ez gyakran előfordulna esetleg, vagy az ország nem tűnne el, elgondolkodnál valami megoldáson?

Megoldás most is van, eddig még egy ország se maradt huzamosabb ideig ilyen helyen. Ennek a túlszabályozását nem érzem indokoltnak.

Pool 04-05-2013 23:57

3/I-ben is majd lécci nézz már rá az első országra (aki SZ), ha lesz időd, mert nem hiszem, hogy az az 1% foglalkoztatottság és a 300.000 népesség nem kibaszásból lett létrehozva...
Előre is köszönöm!

Ati 04-06-2013 00:40

Emlékeztetek mindenkit, hogy a megbeszélések témában vagyunk. A témák szétoffolásának, teljesen más témákról való beszélgetésnek, személyeskedéseknek, egymás torkának esésnek itt nincs helye.

Köszönöm.

(Az érintett üzenetek törölve.)

Pool 04-06-2013 14:06

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 303090)
3/I-ben is majd lécci nézz már rá az első országra (aki SZ), ha lesz időd, mert nem hiszem, hogy az az 1% foglalkoztatottság és a 300.000 népesség nem kibaszásból lett létrehozva...
Előre is köszönöm!

Köszönöm a gyors "ügyintézést"....

Dave 05-16-2013 19:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 303075)

Szerintem , hogy ha már egyszer előfordul, akkor már az több a kelleténél.
Annak az életét nagyon meg tudja keseríteni, akit épp aktuálisan feltartanak ilyen oirk.

Szerintem ez sokkal sértőbb, ártóbb és alattomosabb magatartás, mint ha valakit elküldök melegdni zöldben...

Remedy 06-01-2013 14:36

Most léptem B-be, és szomorúan látom, hogy ez a probléma újra és újra jelentkezik, egyre durvább formában.

Most már 3 ország is el van fokozva, és amelyik az első helyet foglalja, az nagyon durván.

Szerintem lassan el lehetne kezdeni ezzel a gonddal globálisan foglalkozni, mert egyenként macerás lesz, és mivel az első elfokozott ország jelenleg benne van a legnagyobb ütésekben szenvedő alanyként, most még csak nem is tűnik szándékosnak a dolog. Kérdés, meddig vannak egyáltalán szabadságon.

Jelenleg a 3 közül csak az első tűnik gondnak(de az nagyon), de csak azért, mert a jelenlegi aktív top bőven 2400 felett van. Ha ők szintet lépnének, mind a 3 gondot okozna azoknak, akiknek az első hely kell.

Pool 06-01-2013 15:59

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 303615)
Most léptem B-be, és szomorúan látom, hogy ez a probléma újra és újra jelentkezik, egyre durvább formában.

Most már 3 ország is el van fokozva, és amelyik az első helyet foglalja, az nagyon durván.

Szerintem lassan el lehetne kezdeni ezzel a gonddal globálisan foglalkozni, mert egyenként macerás lesz, és mivel az első elfokozott ország jelenleg benne van a legnagyobb ütésekben szenvedő alanyként, most még csak nem is tűnik szándékosnak a dolog. Kérdés, meddig vannak egyáltalán szabadságon.

Jelenleg a 3 közül csak az első tűnik gondnak(de az nagyon), de csak azért, mert a jelenlegi aktív top bőven 2400 felett van. Ha ők szintet lépnének, mind a 3 gondot okozna azoknak, akiknek az első hely kell.

Ha nem titok, mekkora értékeken vannak és kik?
Ha a kik nem lehet, akkor elég az érték...

Remedy 06-01-2013 16:41

133.113
119.500
118.933

Nem tudom, a név mennyire titok, de nem írom ki ide, de kb. bárkitől megtudhatod szerintem.

Pool 06-01-2013 18:24

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 303618)
133.113
119.500
118.933

Nem tudom, a név mennyire titok, de nem írom ki ide, de kb. bárkitől megtudhatod szerintem.

az a 133 elég durva, a másik kettő nem gond
nekünk I-ben 91.000 felé kellett mennünk egy kedves ismerős miatt...

Remedy 06-01-2013 18:55

Nos, én nem a párhuzamokat, hanem a megoldást szeretném megtalálni, ezért főleg Atinak íródott az, amit írtam.

A ti "megoldásotok" is állítólag szabira küldte az egész I csoportot, ez nem lehet cél.

Pool 06-01-2013 19:06

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 303622)
Nos, én nem a párhuzamokat, hanem a megoldást szeretném megtalálni, ezért főleg Atinak íródott az, amit írtam.

A ti "megoldásotok" is állítólag szabira küldte az egész I csoportot, ez nem lehet cél.

se többen, se kevesebben nincsenek, mint érkezésünkkor

Dave 06-03-2013 05:39

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 303622)

Én személy szeirnt nem is értem, hogy ezt miért lehet vita tárgya.
Ez egy olyan dolog a játékon belül, ami a saját országnak hasznot nem hoz, viszont másokat egyértelműen hátrányosan érint.

Én már csak azon gondolkoznék , hogy hogyan büntessem az ilyen orikat, nem pedig azon, hogy vissza kell-e állítani az értéket a rálisra... de lehet, hogy én vagyok túl alattomos?

Ati 06-03-2013 10:21

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 303669)
Ez egy olyan dolog a játékon belül, ami a saját országnak hasznot nem hoz

Vannak olyan játékosok, akiknek nem mindegy, hogy mennyi pénzt kapnak, mennyit tudnak képezni, hány épületük működik stb.

Dave 06-03-2013 19:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 303671)
Vannak olyan játékosok, akiknek nem mindegy, hogy mennyi pénzt kapnak, mennyit tudnak képezni, hány épületük működik stb.

1. elfokozok 1 yard értékű katonát, hogy aztán adóból beszedjek 1 millióval többet?
2. elfokozok 100k katonát, hogy abból vissza tudjak képezni 10k-t?
3. Ha 30% a foglalkoztatottság csak, akkor nem működik több épülete, mint ami van... 99%-nál is pont annyi működik.

és mindezt szabadság alatt ,amikor nem mennek a körök???

a lényeg az, hogy szabadság alatt van elfokozva... nem a fokozásról önmagában van szó, hanem a két dolog együttes hatásáról

Merengő 06-03-2013 19:47

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 303678)
1. elfokozok 1 yard értékű katonát, hogy aztán adóból beszedjek 1 millióval többet?
2. elfokozok 100k katonát, hogy abból vissza tudjak képezni 10k-t?
3. Ha 30% a foglalkoztatottság csak, akkor nem működik több épülete, mint ami van... 99%-nál is pont annyi működik.

és mindezt szabadság alatt ,amikor nem mennek a körök???

a lényeg az, hogy szabadság alatt van elfokozva... nem a fokozásról önmagában van szó, hanem a két dolog együttes hatásáról

ha el kell menned szabira bármi miatt ami önhibádon kívül történik, de van 1millió egységed a piacon, ami ugyebár elmegy... mostani rendszer szerint 10%-át vissza tudod képezni azaz 100k katonád lesz amikor visszajöttél.

ha jó kis házhiánnyal játszol mondjuk A-ban 1 milla ponton és szabi alatt befokozod a népet, hogy ne menjen el egységed szabadság alatt de mégis full egységgel tudj szabizni akkor megint nem mind1 a foglalkozottság szabadság alatt.

én kicsit sem támogatnám a változtatást, szerintem nem meggyőző indok a top1 hely könnyebb megszerzése a több személyiségűek számára így is elég sok van belőlük és így sem ütik egymás egyik csoportban sem.

Dave 06-03-2013 20:12

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 303679)
ha jó kis házhiánnyal játszol mondjuk A-ban 1 milla ponton és szabi alatt befokozod a népet, hogy ne menjen el egységed szabadság alatt de mégis full egységgel tudj szabizni akkor megint nem mind1 a foglalkozottság szabadság alatt.

.

én hamarabb tolnám át a katonát a szövikhez, míg szabizok... persze amit írsz az is elképzelhető, de évente hány ilyen eset van?
Mindig azzal érvel a többség, hogy egy-egy kirívó eset miatt nem kell foglalkozni a problémával. Szerintem többször jön elő egységnyi idő alatt a top1 hely megszerzésének szükségessége, mint 1 milla értéken kényzserszabi miatt rengeteg katonát elfokozni.

persze lehet, hogy rosszul gondolom. se 9 személyiségem nincs, se nem vagyok 1 milla értéken.

De megkockáztatom, hogy 3/I csoport első helyén egyik általad leírt esetről sincs szó...

Bukta 06-03-2013 20:17

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 303679)
ha el kell menned szabira bármi miatt ami önhibádon kívül történik, de van 1millió egységed a piacon, ami ugyebár elmegy... mostani rendszer szerint 10%-át vissza tudod képezni azaz 100k katonád lesz amikor visszajöttél.

Te is tudod, hogy az esetek 90-95%-ában nem erről van szó.

Quote:

ha jó kis házhiánnyal játszol mondjuk A-ban ...
ez a topic minden egyéb csoportról szól, csak az A-ról nem.

Quote:

szerintem nem meggyőző indok a top1 hely könnyebb megszerzése a több személyiségűek számára így is elég sok van belőlük és így sem ütik egymás egyik csoportban sem
ezzel egyetértek ugyan, de a szándékos hátráltatással, és károkozással nem tudok egyet érteni.

Merengő 06-03-2013 20:46

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 303681)
én hamarabb tolnám át a katonát a szövikhez, míg szabizok... persze amit írsz az is elképzelhető, de évente hány ilyen eset van?
Mindig azzal érvel a többség, hogy egy-egy kirívó eset miatt nem kell foglalkozni a problémával. Szerintem többször jön elő egységnyi idő alatt a top1 hely megszerzésének szükségessége, mint 1 milla értéken kényzserszabi miatt rengeteg katonát elfokozni.

persze lehet, hogy rosszul gondolom. se 9 személyiségem nincs, se nem vagyok 1 milla értéken.

De megkockáztatom, hogy 3/I csoport első helyén egyik általad leírt esetről sincs szó...

ha te elszabizol 0 egységgel vagy 50% nyi barakkal A ban nagyobb hektáron kétlem, hogy sokáig szövitag leszel egy jobb klánban..

Merengő 06-03-2013 20:50

Quote:

Originally Posted by Bukta (Post 303682)
Te is tudod, hogy az esetek 90-95%-ában nem erről van szó.
.

nekem elég gyakran jól jött eddig..

Remedy 06-03-2013 20:51

Szerintem az emberi kicsinyességen túlléphetnénk, teljesen nyilvánvaló, hogy aki valamiért nem szereti a sokszemeseket, és neki köze nincs ahhoz, hogy sok legyen neki, az már csak kitolásból sem támogatja a javaslatot...

Pedig neki aztán semmi kára nem származna belőle.

Bukta 06-03-2013 20:53

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 303683)
ha te elszabizol 0 egységgel vagy 50% nyi barakkal A ban nagyobb hektáron kétlem, hogy sokáig szövitag leszel egy jobb klánban..

Úgy látom nem érted meg, hogy az itt felvetett probléma NEM AZ A CSOPORTról szól.

(???)

Merengő 06-03-2013 20:55

Quote:

Originally Posted by Bukta (Post 303686)
Úgy látom nem érted meg, hogy az itt felvetett probléma NEM AZ A CSOPORTról szól.

(???)

én ezt nem látom leírva sehol sem. attól hogy nem ott fordul elő ilyen (ott nem fordulhat) nem volt szó arról, hogy nem kollektív lenne a változtatás, ezért butaság lenne nem megnézni mi történik más szinteken ezzel a változtatással.

Bukta 06-03-2013 21:04

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 303687)
én ezt nem látom leírva sehol sem. attól hogy nem ott fordul elő ilyen (ott nem fordulhat) nem volt szó arról, hogy nem kollektív lenne a változtatás, ezért butaság lenne nem megnézni mi történik más szinteken ezzel a változtatással.

Ebben igazad van, de gondolom hallottál már olyan szabályokról, ami az A csoportra nem vonatkozik. Az itt felvetett probléma az A-n kívül mindenhova vonatkozhat. Szerintem az ezt "megoldó" szabályozásnak is ugyanígy kellene lennie.

Dave 06-10-2013 19:42

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 303683)

miért szabiznék 0-val?
ez honnan jön?

All times are GMT +1. The time now is 18:34.