Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Tizedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3515)

Ati 06-19-2009 16:47

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216118)
A küldiben a második feljövő szövegnél el van valami gépelve. Oda hagyon helyett nem nagyon kéne?

Köszi, javítva, majd egyszer megy fel.

Phoenix 06-20-2009 09:14

Ati: meg tudnád nézni, hogy él-e még a vakbácsika, vagy már valaki átküldte a túlvilágra? :)

Kieg: a kisgyereket sem találom. Sztem érdemes lenne az ilyen karaktereknek láthatóak lennének a térképen, mert több időbe telik őket megtalálni, mint a küldetés maga.

Plusz: sztem azt is tesztelni kellene, hogyha egy csapatban vagyunk, akkor is lássuk egymást. Igaz ezt már régebben felvetettem, de sokkal könnyebb lenne egymást megtalálni. és lehet kibírná a rendszer is.

Kieg2: Megvan a vak bácsika. Nem gondoltam, hogy így elmászkál :) De Totonak hála sikerült megtalálni :)

Phoenix 06-20-2009 13:24

Arra gondoltam, hogy a kereskedelmi posztokra el lehessen adni a tárgyakat, amiket találunk. Ez nem nagy dolog, mivel most is el lehet adni, de úgy is lehetne pénzt szerezni, hogy a talált tárgyakat automata felvenné a rendszer. Minél ritkább valami azon a környéken, annál többet adna érte, de így sem a teljes árat, hanem csak az ár felét/harmadát. Aztán ha felveszi, akkor teljes áron kirakja és ha valakinek épp szüksége van rá, akkor megveheti, de teljes áron.

Vélemény?

Toto 06-20-2009 13:37

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 216160)
Arra gondoltam, hogy a kereskedelmi posztokra el lehessen adni a tárgyakat, amiket találunk. Ez nem nagy dolog, mivel most is el lehet adni, de úgy is lehetne pénzt szerezni, hogy a talált tárgyakat automata felvenné a rendszer. Minél ritkább valami azon a környéken, annál többet adna érte, de így sem a teljes árat, hanem csak az ár felét/harmadát. Aztán ha felveszi, akkor teljes áron kirakja és ha valakinek épp szüksége van rá, akkor megveheti, de teljes áron.

Vélemény?

Tetszik az ötlet. A nyereség meg a fejlesztőé lehet :D

Ati 06-20-2009 15:35

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 216146)
Ati: meg tudnád nézni, hogy él-e még a vakbácsika, vagy már valaki átküldte a túlvilágra? :)

Kieg: a kisgyereket sem találom. Sztem érdemes lenne az ilyen karaktereknek láthatóak lennének a térképen, mert több időbe telik őket megtalálni, mint a küldetés maga.

Plusz: sztem azt is tesztelni kellene, hogyha egy csapatban vagyunk, akkor is lássuk egymást. Igaz ezt már régebben felvetettem, de sokkal könnyebb lenne egymást megtalálni. és lehet kibírná a rendszer is.

Kieg2: Megvan a vak bácsika. Nem gondoltam, hogy így elmászkál :) De Totonak hála sikerült megtalálni :)

Mindig megvannak ezek. Ha meg is öli őket valaki, újjászületnek.

Remedy 06-20-2009 15:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216192)
Mindig megvannak ezek. Ha meg is öli őket valaki, újjászületnek.

Azert vhogy limitalhatnad, hogy ne maszkaljanak nagyon szana szet, mert buszken megcsinalod a kuldetest, azan marhara nincs kedved feloraig keresgelni hogy vajon hova maszott el a kuldetes-ado.... Nekem pl marhara nincs kedvem keresgetni a kiskolykot... Miert nincs ott, ahol elvesztette az autot es megkert, hogy hozzam fel neki? :)

Ati 06-20-2009 15:42

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 216194)
Azert vhogy limitalhatnad, hogy ne maszkaljanak nagyon szana szet, mert buszken megcsinalod a kuldetest, azan marhara nincs kedved feloraig keresgelni hogy vajon hova maszott el a kuldetes-ado.... Nekem pl marhara nincs kedvem keresgetni a kiskolykot... Miert nincs ott, ahol elvesztette az autot es megkert, hogy hozzam fel neki? :)

Limitálva vannak, városon kívülre nem mennek.

Remedy 06-20-2009 15:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216195)
Limitálva vannak, városon kívülre nem mennek.

Nem igy gondoltam. Hanem mondjuk egy 10x10es negyzetre :)

Ildee 06-20-2009 19:38

----

visszavonva :D

Swiss 06-21-2009 10:02

Már átnéztem a várost vagy kétszer, nálam a tűzoltókocsi de a kisfiú sehol.

Az alsó búzatáblában találtam rá először. Elment a kocsiért és törötten vittem vissza neki ugyan oda. Akkor levágott egy hisztit, hogy mivel fog ő most játszani. Visszamentem a létráért összeraktam a kocsit azóta nincs meg a kölök.

Kb. 4000 mp és többszöri város átnézés után.

Swiss 06-21-2009 10:28

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 216315)
Már átnéztem a várost vagy kétszer, nálam a tűzoltókocsi de a kisfiú sehol.

Az alsó búzatáblában találtam rá először. Elment a kocsiért és törötten vittem vissza neki ugyan oda. Akkor levágott egy hisztit, hogy mivel fog ő most játszani. Visszamentem a létráért összeraktam a kocsit azóta nincs meg a kölök.

Kb. 4000 mp és többszöri város átnézés után.

Megtaláltam, köszi Ildi!

Ati 06-21-2009 13:09

v0.2

Aki mostanság lép be egy oldalfrissítés után, az már egy 0.2-es verziószámot lát, az eddigi 0.1-es helyén.

Jelentősége kb nulla, mert ezzel semmi nem változott, csak én döntöttem úgy, hogy a függőben lévő ismert problémákon kívül minden indulási funkciót késznek nyilvánítok. A terület is van most akkora, hogy el lehessen indulni vele. Amíg még a klánháborút teszteljük, addig úgyis bővül még egy kicsit, úgyhogy indulásra mégnagyobb lesz.

Ati 06-21-2009 17:56

A klánháború teljes egészében át lesz írva, hogy a "nem akarlak megtámadni" helyzeteket elkerüljük. Egészen más jellegű háború lesz, mint eddig volt, sokkal jobban megéri majd háborúzni egymással.

Ati 06-21-2009 18:09

Nem egy óriási változás, de a békesség érdekében szükségszerű: a fővárosi bank területe biztonságos hely lett, ott nem támadhatsz meg mást, és nem lophatsz mástól.

Swiss 06-21-2009 19:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216350)
v0.2

Aki mostanság lép be egy oldalfrissítés után, az már egy 0.2-es verziószámot lát, az eddigi 0.1-es helyén.

Jelentősége kb nulla, mert ezzel semmi nem változott, csak én döntöttem úgy, hogy a függőben lévő ismert problémákon kívül minden indulási funkciót késznek nyilvánítok. A terület is van most akkora, hogy el lehessen indulni vele. Amíg még a klánháborút teszteljük, addig úgyis bővül még egy kicsit, úgyhogy indulásra mégnagyobb lesz.

A bejelentkező oldal jobb sarkában fehérrel nálam még mindig v.01 van.

Dus 06-21-2009 19:45

Gondoltam benézek és harcolok párat...
Probléma:
A csataszínezés nem jó. Kép:
http://kepfeltoltes.hu/view/090621/h...toltes.hu_.jpg

A furcsa az egészben még az, hogy a legutolsó 1-2 csatakör színezése rossz csak. Ezek a sorok, amik itt rosszak, pl. a következő csatakörben már jók voltak, pont mint az előző pár csatakörben lévő színezés, ami jó a képen, de alapból nem volt az...

U.I.: Ha minden mob nagy betűvel van, a törpe is lehetne azzal :)

U.I.2: Ez a professzorra is vonatkozik... :)

U.I.3: A bennszülöttre is...

Toto 06-21-2009 19:55

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216419)
Probléma:

A furcsa az egészben még az, hogy a legutolsó 1-2 csatakör színezése rossz csak. Ezek a sorok, amik itt rosszak, pl. a következő csatakörben már jók voltak, pont mint az előző pár csatakörben lévő színezés, ami jó a képen, de alapból nem volt az...

Nem lehet, hogy véletlen kijelölted azt a részt? Mert nálam nem csinálja...

Dus 06-21-2009 19:59

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 216424)
Nem lehet, hogy véletlen kijelölted azt a részt? Mert nálam nem csinálja...

De lehet :D

Majd megfigyelem újra :)

Ati 06-21-2009 20:13

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 216415)
A bejelentkező oldal jobb sarkában fehérrel nálam még mindig v.01 van.

Töltsd újra az oldalt. Emiatt nem írattam ki ilyen direkt újratöltős szöveget.

Ati 06-21-2009 20:14

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216419)
Probléma:

U.I.2: Ez a professzorra is vonatkozik... :)

U.I.3: A bennszülöttre is...

Nem jön be a kép, úgyhog ynem tudom megnézni, de valószínüleg ki van jelölve, és amiatt fehér minden.

Ati 06-22-2009 08:11

Klánok...

... Ma egy kicsit elrontom majd a klánok működését, hogy könnyebben tudjatok alapítani, és klánvárost is csinálni. Majd mondom, hogy ez mikor történt meg, addig annyi a feladat, hogy kb 6 fős klánokba szét kéne oszlani, egyelőre elméleti síkon.

Lehet kisebb létszámú is, azért mondok 6 főt, mert akkor egy klánban 2 ember van, és jobban tudtok figyelni háborúknál. 6 főnél több egyelőre ne legyen, elvégre most csak tesztelünk. :)

Köszi.

Ati 06-22-2009 11:09

Tesztfeladat...

... amíg én klánháborúkat csinálok (újra :D), addig tesztfeladat, hogy mindenki lépjen legalább egy szintet minden karakterével. Lehet csapatban, lehet egyedül, lehet mobok legyőzésével, lehet küldetésekkel, bárhogy. A lényeg, hogy kell nekem jópár óra aktív játék.

Amikor ez megvan, akkor kellene egy kicsit kereskedni is, hogy legyen pénzetek a háborúhoz,. Le fogom vinni a pénzszükségleteket, de ettől függetlenül kelleni fog a pénz.

És mindeközben nagyon fontos tesztelés is zajlik a háttérben.

Köszi.

Ildee 06-22-2009 11:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216465)
Tesztfeladat...

... amíg én klánháborúkat csinálok (újra :D), addig tesztfeladat, hogy mindenki lépjen legalább egy szintet minden karakterével. Lehet csapatban, lehet egyedül, lehet mobok legyőzésével, lehet küldetésekkel, bárhogy. A lényeg, hogy kell nekem jópár óra aktív játék.

Amikor ez megvan, akkor kellene egy kicsit kereskedni is, hogy legyen pénzetek a háborúhoz,. Le fogom vinni a pénzszükségleteket, de ettől függetlenül kelleni fog a pénz.

És mindeközben nagyon fontos tesztelés is zajlik a háttérben.

Köszi.

Bocsi, de 100k tp elég nehéz pár óra alatt :(

Ati 06-22-2009 11:16

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 216466)
Bocsi, de 100k tp elég nehéz pár óra alatt :(

Neked van időengedményed. ;) (Igazából nem is a szintlépés a lényeg, hanem a pár óra tényleges aktivitás, amikor fejlődtök a karakterekkel. A szintlépést azért írtam, hogy legyen mihez kötni.)

Ati 06-22-2009 11:46

És hogy az aktivitás tényleg aktivitás legyen:

bekerült egy új tanulható képesség, amit minden (a teszthez leendő) klánból legalább egy karakter tanuljon meg. A képesség 10. szinttől elérhető, ezért aki nincs 10. szinten, az a mostani teszt keretén belül gyorsan jusson el odáig. :)

Köszi.

Dus 06-22-2009 12:04

A bennszülöttek szigetén nem enged be a tárnába...rámegyek a hegyre, oda, ahol a tárna bejárata van, és semmi sem történik. :o

Ati 06-22-2009 12:07

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216470)
A bennszülöttek szigetén nem enged be a tárnába...rámegyek a hegyre, oda, ahol a tárna bejárata van, és semmi sem történik. :o

Ott nincs (egyelőre?) tárna.

Ildee 06-22-2009 12:08

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216470)

Mert a bánya nem került be a játékba, kicsit fényesebb lett a kelleténél :)

Ati 06-22-2009 15:39

A délelőtti javaslatot, miszerint 2 ember legyen egy klánban, visszavonom, mert így sose lesz semmi harc. Mindenki a saját 3 karakterével legyen majd saját klánban. Ahány ember, annyi klán.

Talán így elkerülhető, hogy mindenki egy klánban legyen.

Bár komolyan megint azt érzem, hogy semmi értelme a háborúnak, megint ott tartunk, hogy senki nem akar senkit támadni...

Dus 06-22-2009 18:26

Egy észrevétel:
Még tegnap délután volt az, ha jól emlékszem, hogy volt nálam a papír meg a ceruza, amiből a professzor csinált nekem térképet, de olyan szöveggel, hogy nem találok vissza a törött csatornához. Ez jó is lenne, de mi van akkor, ha valaki már megcsinálta azt a küldetést?? :) (mint pl. az én esetemben)...Akkor már nem jó ez a szöveg a professzortól... :)

Ati 06-22-2009 18:36

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216494)
Egy észrevétel:
Még tegnap délután volt az, ha jól emlékszem, hogy volt nálam a papír meg a ceruza, amiből a professzor csinált nekem térképet, de olyan szöveggel, hogy nem találok vissza a törött csatornához. Ez jó is lenne, de mi van akkor, ha valaki már megcsinálta azt a küldetést?? :) (mint pl. az én esetemben)...Akkor már nem jó ez a szöveg a professzortól... :)

Ezt csak egyszer csinálja meg, és e nélkül nem tudod teljesíteni a küldetést. Úgyhogy ha már teljesítetted, akkor nem írja ki.

Dus 06-22-2009 18:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216495)
Ezt csak egyszer csinálja meg, és e nélkül nem tudod teljesíteni a küldetést. Úgyhogy ha már teljesítetted, akkor nem írja ki.

Hmm??

A térkép nem a csőtöréses küldihez kell, hanem az eltévedt emberkéhez...
Viszont a szöveg arra utal, hogy nekem kell a térkép a csőtöréseshez, miközben a csőtöréses már rég megvolt, de akkor is valami ilyesmit írt: "Nem találsz vissza az eltört csőhöz?? Rajzolok neked egy térképet."
Kb a fentit írta ki, pedig a csőtöréses küldi már megvolt...
A térkép pedig az eltévedt emberes küldihez kellett...

Ati 06-22-2009 18:46

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 216497)
Hmm??

A térkép nem a csőtöréses küldihez kell, hanem az eltévedt emberkéhez...
Viszont a szöveg arra utal, hogy nekem kell a térkép a csőtöréseshez, miközben a csőtöréses már rég megvolt, de akkor is valami ilyesmit írt: "Nem találsz vissza az eltört csőhöz?? Rajzolok neked egy térképet."
Kb a fentit írta ki, pedig a csőtöréses küldi már megvolt...
A térkép pedig az eltévedt emberes küldihez kellett...

Igen. Ez direkt van így.

Ati 06-22-2009 19:26

Elméletileg még ma bekerül az új klánháború, de még várni kell rá.

Toto 06-22-2009 20:05

A két karimmal kereskedtem. Toto2 tud hajózni.
Toto1 követi Toto2-t.
Toto1-nél van 1 db kézikocsi, Toto2-nél egy kis szekér.
A part előtt állok 1 kockával a tengeren, mert hiába köt ki Toto2, Toto1 nem követi, hanem ácsorog a vízben...

(Ildinél volt ilyen probléma, és állítólag javítva lett)

Ati 06-22-2009 20:06

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 216502)
A két karimmal kereskedtem. Toto2 tud hajózni.
Toto1 követi Toto2-t.
Toto1-nél van 1 db kézikocsi, Toto2-nél egy kis szekér.
A part előtt állok 1 kockával a tengeren, mert hiába köt ki Toto2, Toto1 nem követi, hanem ácsorog a vízben...

(Ildinél volt ilyen probléma, és állítólag javítva lett)

Mólóra kötsz ki?

Toto 06-22-2009 20:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 216503)
Mólóra kötsz ki?

partra......

Toto 06-22-2009 20:18

Ha a helyzet tisztázásához kell, lépj be a kariaimhoz :)
Jelezd a chat-en ha kilépjek.

Ati 06-22-2009 20:22

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 216505)
partra......

Oda szekérrel nem fog tudni menni.

Ati 06-22-2009 20:23

Megvagyok... Már csak le kell vinni az árakat, feljegyezni, hogy mit vittem le, és utána teszem is fel... :)

All times are GMT +1. The time now is 09:08.