Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Háborús tippek (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=347)

Batu 04-17-2007 05:02

Köszönöm:)

gecco214 06-03-2007 08:06

hali mindenki

Kérdésem lenne.
A súgóban nem találtam valaszt.

Védekezésnél szövi segitséget kérek több körre.
A szövi katonáinak kell biztositani helyet az én barakkjaimban?:confused:

tdomo 06-03-2007 08:08

Quote:

Originally Posted by gecco214 (Post 100466)
hali mindenki

Kérdésem lenne.
A súgóban nem találtam valaszt.

Védekezésnél szövi segitséget kérek több körre.
A szövi katonáinak kell biztositani helyet az én barakkjaimban?:confused:

Nem a segítségül hívott katonáknak a szövetségesednél kell, hogy legyen hely.

gecco214 06-03-2007 08:10

Köszi gyors válaszod:)
örök hála :D:D:D

Tsobi 06-04-2007 01:23

Quote:

Originally Posted by gecco214 (Post 100468)
Köszi gyors válaszod:)
örök hála :D:D:D

tdomo .. üldözőbe vett valami :)

Ilcs 06-04-2007 06:07

kérdés

Lehet rossz helyre írok, de hol tudom megnézni a megtámadható országok listáját? Köszi

Remedy 06-04-2007 06:10

Quote:

Originally Posted by Ilcs (Post 100627)
Lehet rossz helyre írok, de hol tudom megnézni a megtámadható országok listáját? Köszi

Van egy olyan menupont, hogy "pontok". :)

Tsobi 06-05-2007 07:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 100631)
Van egy olyan menupont, hogy "pontok". :)

Van?:confused::p:D

KPeti999 03-22-2008 23:42

Volna egy kérdésem
a sugóban ez áll:
"FONTOS! Mind a támadó, mind a védekező egységek segítségülhívásakor és segítségül küldésekor van egy nagyon fontos szabály. Minden egységből maximum annyit küldhetsz, mint a másik ország adott egységeinek a fele. Például ha van 1000 íjászod, szövetségesednek 300 íjásza, akkor hiába állítod a segítségnyújtást 50%-ra, csak az ő egységeinek a felét, vagyis 150 íjászt tudsz egyszerre elküldeni. Ha szövetségesednek az adott egységből egy sem áll rendelkezésére, akkor olyan egységet nem küldhetsz neki segíteni se támadáshoz, se védekezéshez."
Rendelkezés alatt mit ért?
Ha teszem fel van 1000 elitem meg a szövitársamnak is 1000, akkor ugye kérhetek 500 elitet max védekezni, de mi van akkor ha elküldöm az elitjeimet csatázni? Akkor rendelkezem velük? És kérhetek 500 elitet ha 0 elit van az orimban?
Kösz

Tsobi 03-23-2008 10:25

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 166498)
Volna egy kérdésem
a sugóban ez áll:
"FONTOS! Mind a támadó, mind a védekező egységek segítségülhívásakor és segítségül küldésekor van egy nagyon fontos szabály. Minden egységből maximum annyit küldhetsz, mint a másik ország adott egységeinek a fele. Például ha van 1000 íjászod, szövetségesednek 300 íjásza, akkor hiába állítod a segítségnyújtást 50%-ra, csak az ő egységeinek a felét, vagyis 150 íjászt tudsz egyszerre elküldeni. Ha szövetségesednek az adott egységből egy sem áll rendelkezésére, akkor olyan egységet nem küldhetsz neki segíteni se támadáshoz, se védekezéshez."
Rendelkezés alatt mit ért?
Ha teszem fel van 1000 elitem meg a szövitársamnak is 1000, akkor ugye kérhetek 500 elitet max védekezni, de mi van akkor ha elküldöm az elitjeimet csatázni? Akkor rendelkezem velük? És kérhetek 500 elitet ha 0 elit van az orimban?
Kösz

Ha az elitek épp támadnak,tehát otthon 0 elited van,akkor nem rendelkezel velük,így hiába szeretnél küldeni vagy behívni szövisegítséget,nem fog jönni semmi.

Khazad-Dum 03-23-2008 10:31

Valaki elmondá, hogy mit kell krónikázó alatt érteni.

Ati 03-23-2008 10:39

Quote:

Originally Posted by Khazad-Dum (Post 166538)
Valaki elmondá, hogy mit kell krónikázó alatt érteni.

Ezt a kifejezést még nem hallottam, de gyanítom azt jelenti, hogy a teljes krónikát figyeled, és megnézed, hogy a környezetedből ki az, aki éppen megtámadott egy másik országot. Nekik valószínüleg most épp jóval kisebb seregük van otthon, mint normál esetben, ezért nagyobb eséllyel tudod őket sikeresen megtámadni.

Persze aki előre gondolkozik, az ilyenkor is megfelelő védelmet tart az orzságában. :)

Robin 03-23-2008 17:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 166542)
Ezt a kifejezést még nem hallottam, de gyanítom azt jelenti, hogy a teljes krónikát figyeled, és megnézed, hogy a környezetedből ki az, aki éppen megtámadott egy másik országot. Nekik valószínüleg most épp jóval kisebb seregük van otthon, mint normál esetben, ezért nagyobb eséllyel tudod őket sikeresen megtámadni.

Persze aki előre gondolkozik, az ilyenkor is megfelelő védelmet tart az orzságában. :)

Vagy vaktámadásra megy ki és az igazi nagy seregével hazakíséri majd a potyázó krónikázót :rolleyes:

Valezius 03-23-2008 18:22

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 166619)
Vagy vaktámadásra megy ki és az igazi nagy seregével hazakíséri majd a potyázó krónikázót :rolleyes:

A távollévő seregek felmérése alap.

Na azért ez a megfelelelő védelmet tart dolog se mindig olyan egyszerű :)
Főleg hullával :o

Robin 03-23-2008 18:37

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 166621)
A távollévő seregek felmérése alap.

Na azért ez a megfelelelő védelmet tart dolog se mindig olyan egyszerű :)
Főleg hullával :o

Hulla külön lapra tartozik :)

Amúgy meg próbálj meg egy 10 kocsmás óriással felmérni valakit :)

Valezius 03-23-2008 18:44

Quote:

Originally Posted by Robin (Post 166622)
Hulla külön lapra tartozik :)

Amúgy meg próbálj meg egy 10 kocsmás óriással felmérni valakit :)

Ezért van a szövitárs, nem?
Ha meg mf vagy, jól meg kell gondolni kit üt be az ember :)

KPeti999 03-23-2008 20:25

Lenne pár kérdésem távolságokkal kapcsolatban

van 2 ori: Pqrs és én, egymástol 2 kör távolságra vagyunk.

1. ha támadok, és a másik ori, miután kiküldtem a katikat, feljebb kerül 3 körrel, magyarul 5 kör távolságra kerül, akkor mi történik?
lesz csata? és hány kört kell várni mig odaér 2-t vagy 5-öt?

2. mi van ha támadok valakire, és a másik orit a sereg kiküldése után törlik áthelyezik stb?

(a többi kérdésem a válaszoktol függ)
Kösz:)

Ati 03-23-2008 21:15

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 166651)
Lenne pár kérdésem távolságokkal kapcsolatban

van 2 ori: Pqrs és én, egymástol 2 kör távolságra vagyunk.

1. ha támadok, és a másik ori, miután kiküldtem a katikat, feljebb kerül 3 körrel, magyarul 5 kör távolságra kerül, akkor mi történik?
lesz csata? és hány kört kell várni mig odaér 2-t vagy 5-öt?

2. mi van ha támadok valakire, és a másik orit a sereg kiküldése után törlik áthelyezik stb?

(a többi kérdésem a válaszoktol függ)
Kösz:)

Ha már elment a sereg, akkor az annyi kör alatt ér oda, útközben nem változik. (Hacsak vissza nem fordul útközbeni csata miatt.)

Ha nincs meg az orzság, akkor a sereged csata nélkül hazaindul.

(A jövőben kérlek, hogy a "Segítség" témaba írd az ilyen jellegű kérdéseket, hiszen ez nem stratégiai kérdés.)

KPeti999 03-25-2008 00:57

Általába 0 haditekit tartok, mikor érdemes támadáskor venni 5k-t, úgy hogy még a 20 percen belül el is tudjam öket adni? Közvetlenül a sereg kiküldése elött, vagy közvetlenül a célországba megérkezése elött?

Fefe013 03-25-2008 08:07

Quote:

Originally Posted by KPeti999 (Post 166819)
Általába 0 haditekit tartok, mikor érdemes támadáskor venni 5k-t, úgy hogy még a 20 percen belül el is tudjam öket adni? Közvetlenül a sereg kiküldése elött, vagy közvetlenül a célországba megérkezése elött?

Ha a sereg kiküldése előtt veszed és köv körben eladod, mikor odaérsz akkor nincs haditekid......
Tehát mielőtt odaérsz, belépsz a piacra 10 perccel kv előtt, beütsz és utána visszapakolod a tekit a piacra....

thonoris 06-08-2008 17:55

hát igen ,van amikor a diplomácia helyesebb döntés:)

[HTPA]GeeForce 06-09-2008 09:41

A helyes döntés, ha aláregelsz 20 orit, 10 orkot, 5 óriást és 5 gnómot, és addig vered, amíg el nem sírja magát... :D:D:D

Burning 06-09-2008 16:32

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 179529)
A helyes döntés, ha aláregelsz 20 orit, 10 orkot, 5 óriást és 5 gnómot, és addig vered, amíg el nem sírja magát... :D:D:D

ez a Gee féle megoldás:D

(sok az anarch???:D:p:p:p)

Stan 08-20-2008 07:50

Sziasztok!
szoval lenne egy olyan problemam hogy osszekerultunk egy 3 hadi es 1 hadivaris szovivel es hat elegge elgyepaltak minket :( ( 2 ork tabornok az egyiknek volt pluszba egy tudos szeme is / 1 gnom tudos / es egy orias tudos)Az egesz abbol indult hogy szovi tarsam kifoszotta a hadivarijukat. Nem sejtve hogy lesz valami komolyabb abbol a fosztasbol elmentunk aludni de reggel mikor felkeltunk a szovi egyik orija csunyan ossze lett verve aztan a nap folyaman sikerult nekik megegy orit tonkretenni... probaltunk vissza tamadgatni dehat nem sok siker volt ugyhogy elszabiztunk
Szeretnek tanacsokat tippeket kerni hogy hogyan tudnank nekik visszavagni majd
A szovink a kovetkezo: 2 hadis (1 ork es egy ember) 1 tolvaj(ember) es 1 varis(orias)
Elore is kocsonom a segitseget

Grabi 08-21-2008 13:56

Quote:

Originally Posted by Stan (Post 187519)
Sziasztok!
szoval lenne egy olyan problemam hogy osszekerultunk egy 3 hadi es 1 hadivaris szovivel es hat elegge elgyepaltak minket :( ( 2 ork tabornok az egyiknek volt pluszba egy tudos szeme is / 1 gnom tudos / es egy orias tudos)Az egesz abbol indult hogy szovi tarsam kifoszotta a hadivarijukat. Nem sejtve hogy lesz valami komolyabb abbol a fosztasbol elmentunk aludni de reggel mikor felkeltunk a szovi egyik orija csunyan ossze lett verve aztan a nap folyaman sikerult nekik megegy orit tonkretenni... probaltunk vissza tamadgatni dehat nem sok siker volt ugyhogy elszabiztunk
A szovink a kovetkezo: 2 hadis (1 ork es egy ember) 1 tolvaj(ember) es 1 varis(orias)

nehéz ügy, mert így látatlanban nem sokat tudok írni. ha magas hekin vagytok akkor az egyik hadis üsse le pusztira a gnómot/orkot, ember toli felgyújt, orias renget, hadik pusztít...
az egyetlen előnyötök az h ti vagytok alul, ez hatalmas előny, nagyon ki lehet használni. sőt kell is, mert ahogy leírtad lényegesebben erősebbek és jobban összerakott szövetség, mint a tiétek.

Andrew 08-21-2008 15:16

Szerintem ne nagyon próbálkozzatok velük, mielőtt a visszavágásból még nagyobb gyepálás lesz. Akik ilyen felállásban mennek általában tudják a dolgukat, és nem érdemes velük kekeckedni. Attól tartok, ez egy olyan dolog, amibe bele kell törődni :o

Dus 08-21-2008 15:21

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 187696)
Szerintem ne nagyon próbálkozzatok velük, mielőtt a visszavágásból még nagyobb gyepálás lesz. Akik ilyen felállásban mennek általában tudják a dolgukat, és nem érdemes velük kekeckedni. Attól tartok, ez egy olyan dolog, amibe bele kell törődni :o

Evvel ;rtek egzet :)

Ha mindenképpen harcolni szeretnétek, akkor a varisotok meg alakuljon át egy kicsit hadisabbá...
Talán úgy több az esély, de igazábol nem sokat látok...

Andrew 08-21-2008 15:26

Esetleg némi átépüléssel lehet valamit kezdeni: óriás átépül hadisba, a hadis ember tolisba, (hadis ember???? mindegy:p), a tolisok éplistáznak, sereget mérnek és gyújtanak ezerrel (vagy kilopják az óriás alól az embereket :rolleyes: mondjuk ezt semmi esetre se! :D), a hadisok pedig egyesével elkezdik lepusztítani az elleneket. :)

Zoli 08-21-2008 15:31

Quote:

Originally Posted by Stan (Post 187519)
Sziasztok!

ha mindenképpen vissza szeretnétek vágni, és nem haladtatok el nagyon a fellépési hekitől (ha nem 5-ben vagytok) az ember hadis előszöris újrázza le magát vagy gnómra, vagy óriásra,a vari hadivarivá, a tolis ember meg gnóm hadivá, ő gyújt, a többi pusztít, vagy mészárol, hogy fogyjon az ellen pénze...mivel alttuk vagytok, nem tanácsolom a földszerzést, mert akkor elképzelhető, hogy ők kerülnek alátok...jah, és egyszerre csak egyet piszkáljatok és lehetetlenítsetek el, mert több ellen esélytelen...

más szóval ezt a felállást csak egy ugyanolyan felállás képes leverni (szinttől és fajtól függően ez eltérhet, de az általános tapasztalat ez)

komisz86 08-21-2008 16:17

Egyetértek az előttem szólókkal. Ha újra nekik mennétek, újra elvernének titeket. Viszont ha csak ki akartok szúrni velük, szerintem lehetséges. (Az már más kérdés hogy megéri-e.)
1. Megvárjátok még jó messze kerülnek tőletek (legalább 20%-ot kelljen bontaniuk hogy 2 körre legyenek). Mire visszajöttök szabiról+ újraérültök már valószínűleg meg is lesz.
2. Az ember hadi:) átépül úgy, hogy tudja gyújtogani a hadijaikat. A varitok átépül hadivarivá, úgy hogy tudja gömbölni a hadivarijukat.
3. Az orkotok marad szabin.
4. A két ember elkezd gyújtogatni az egyik orknál, +a hadivaritokvari pakolja az összes hadijukra a vihart, ha tartanak tanyát akkor a szárazságot is. Lehetőleg amikor úgy gondoljátok, nincsenek gépközelbe.
5. Ha kellőképpen leamortízáltátok az egyik orkot, jöhet a következő.
6. Ha bontanak, és bevállalják üres hekikkel, felülről a háborút visszajön az orkotok és kezdődhet a csihi-puhi:p. Én a mészárlást javaslom (elég sz*arul tud esni egy már amúgy is komoly népességhiánnyal küzdő orknak). Ha előre menekülnek, vagy szabiznak, akkor szerintem hadjátok őket, visszavágtatok.

Nem a leggerincesebb taktika, de így (talán) lehet esélyetek (már ha elég magas hekin vagytok). Ha meg 200-300 heki környékön vagytok vonjátok le a tanuságot: Nem ütünk be erősebb szövibe, vagy ha mégis, akkor nem fekszünk le utána aludni:)

Zoli 08-21-2008 16:21

a 4-es ponttal azért nem értek egyet, mert 4 emberre raksz minimum egyfajta varit, az neked 4-szeres készi, ők meg egyszeressel leveszuik, hamarabb elfáradsz, ezért nem jó...egy vcélpontot kell a porba döngölni, a többit nem piszkálni, és amikor az már moszdulni sem tud, akkor elővenni a következőt, ellenkező esetben lesz egy hadivari, aki gömbölni nem tud, mert nincs készije,és az ellen nem kapott semmit

Grabi 08-21-2008 16:47

én viszont az előttem szólokkal ellentétben nem gondolom, hogy nem kéne visszavágni. miből tanulsz ha nem abból, hogy jobb csapat ellen harcolsz? tök fura, de jó ellenfél ellen előbb veszed észre a hibáikból a te szövid hibáit, mint ha gyengébb szövi ellen harcolsz.
sőt gyengébb szövi ellen nincs is élvezet a játékban, szerintem próbáljátok meg, maximum kikaptok. és akkor? nem kell szomorkodni, szervezz jobb csapatot, fejlődj, játsz sokat és szórakozz.

sok szerencsét :)

csabi 08-21-2008 17:09

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 187716)
én viszont az előttem szólokkal ellentétben nem gondolom, hogy nem kéne visszavágni. miből tanulsz ha nem abból, hogy jobb csapat ellen harcolsz? tök fura, de jó ellenfél ellen előbb veszed észre a hibáikból a te szövid hibáit, mint ha gyengébb szövi ellen harcolsz.
sőt gyengébb szövi ellen nincs is élvezet a játékban, szerintem próbáljátok meg, maximum kikaptok. és akkor? nem kell szomorkodni, szervezz jobb csapatot, fejlődj, játsz sokat és szórakozz.
sok szerencsét :)

a kiemelt rész akár még szlogen is lehetne.. :)

komisz86 08-21-2008 17:49

Quote:

Originally Posted by Zoli8 (Post 187711)
a 4-es ponttal azért nem értek egyet, mert 4 emberre raksz minimum egyfajta varit, az neked 4-szeres készi, ők meg egyszeressel leveszuik, hamarabb elfáradsz, ezért nem jó...egy vcélpontot kell a porba döngölni, a többit nem piszkálni, és amikor az már moszdulni sem tud, akkor elővenni a következőt, ellenkező esetben lesz egy hadivari, aki gömbölni nem tud, mert nincs készije,és az ellen nem kapott semmit

Azért ez erősen hekifüggő... Nem kell olyan magasan lenni, ahhoz hogy egy ork hadival szinte képtelenség legyen leszedni egy hosszabb ártót (és a gnóm is zabálja a készülit). Bár így még egyszer átgondolva a szárazság tényleg rossz ötlet. Ha van tanyájuk, úgy is azokat bontanák el először.

Stan 08-22-2008 13:51

koszi az eddigi tancsokat :)
egyebkent 350 heki kornyeken tortent ez
ott ha jol tudom meg nincs gyujtogatas bar lehet hogy most hulyeseget mondtam :confused:

vityu 08-22-2008 14:16

Quote:

Originally Posted by Stan (Post 187865)
ott ha jol tudom meg nincs gyujtogatas bar lehet hogy most hulyeseget mondtam :confused:

hát lehet... gyújtogatás a játék minden részén van! :) Sőt, mint minden tolvajakció, ilyen kis hektáron, ez is elég szép eredményeket tud okozni, mert pontban közel vagytok egymáshoz.
Én is csak azt tudom mondani, amit a többike, óvatosan. De én azt mondom, hogy harcra fel, és a végén ne csüggedjetek, könnyebben meg lesz a tapasztalat. Ha nagyon nem sikerül, mit veszíthettek? Ez csak egy játék.
Viszont ajánlom, hogy olvassátok el a stratégiai kézikönyv háborúval, tolvajlással és varázslással foglalkozó részét! Biztosan találtok benne használható részt, mert külön tippek is vannak a használatokra! Hogy milyen hadi akció mellé milyen varázslatokat érdemes az ellen fejére olvasni, stb.
Jó olvasást, és sikeres harcokat!

Steve 08-22-2008 14:36

Ez a hüpike ez olyan meghatóakat tud írni ;;;;;((((((

;)

All times are GMT +1. The time now is 12:21.