Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   eRepublik (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3465)

Pali papa 01-21-2010 21:13

Quote:

Originally Posted by Von (Post 237856)
Lol, kiléptem a Szolidaritás Pártból és csatlakoztam az Aljaelit Párthoz :D:D:D

http://i48.tinypic.com/2il2b6p.jpg

:D

Úgy gondolom, Pali papa át tudja adni ennek a pártnak a filozófiáját jobban, mint én, ha valakit érdekel :)

Az alja elit párt tagjai azok lehetnek akik sokat dolgoztak a kormány/kormányokban és sokat tettek az ehazáért, de jutalmuk a lehazaárulózás és az örökös gennyeskedés volt az ellenzék részéről...
Természetesen az akkori és a mai vezető hatalmak is igénylik az egy másfél év alatt megszerzett tapasztalatainkat. Olyan emberek gonoszkodásait akarjuk ezzel a szervezettel kifigurázni, nevetségessé tenni akik soha az életben egy hajszálat nem tettek arrébb az országért, de azokat ócsárolják akik igen sokat tettek...
http://aljaelit.blogspot.com/

Pali papa 01-21-2010 21:16

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 237928)
FM lettem :D :rolleyes:

Gratula itt is...

Von 01-30-2010 11:56

Fights 1067

Total damage: 75046 / 500000

Field Marshal http://wiki.erepublik.com/images/4/4...ld_Marshal.jpg

FM lettem én is végre! :)

Andrew 01-30-2010 12:25

Quote:

Originally Posted by Von (Post 239093)
Fights 1067

Grat :)
És mi van akkor, ha eléred az 500k-t? :D

Von 01-30-2010 12:50

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 239095)
Grat :)
És mi van akkor, ha eléred az 500k-t? :D

"Congratulations! You have succesfully completed the game, now you can select harder difficulty or ban yourself [500K damage] \o/"

szamóka 01-30-2010 14:00

Quote:

Originally Posted by Von (Post 239093)
Fights 1067

Épp itt volt már az ideje...:p

Von 01-30-2010 19:38

Hehe, az utóbbi napok egyik legjobb sztorija szerintem, hogy Zoli indulni akar az amerikai elnökválasztáson eRepen :)
Mint az a nevéből is kiderül, nem éppen amerikai Zoli, sokkal inkább magyar, de eUSA-ban is rettentően sokan ismerik (egyébként ugye ellenséges viszonyban vagyunk a játékban az amcsikkal).
Ma nyilvánosságra is hozta tervezett kabinetjét, amiben olyan nevek szerepelnek, mint Gaius Julius (eUSA volt - és eddigi talán legjobb - elnöke, való életben is amerikai), vagy Lucius Varenus (szintén IRL amerikai, eRepen híres amerikai hadvezér) illetve Leroy Combs (szintén ismert amcsi katonai vezető). Egyszóval rajta kívül a kabinetben mindenki ténylegesen amerikai is lenne :D

Talán valaki tudja (én nem), hogy hogy jutott eszébe emagyar kongresszusi képviselőként, illetve a legismertebb emagyar propagandistaként POTUS-nak indulnia, de eRepen még a románoknak is tetszik az ötlet :D

Mindehhez egyébként először kellene amerikai állampolgárságot szereznie, valamit valamelyik amerikai top5 pártnak bevállalni, hogy őt indítja az elnökségért :)

Von 01-30-2010 23:24

Meghalt Viktor Petrescu

Egy újabb érdekesség eRepről:

Meghalt Viktor Petrescu, a TO szülőatyja

(a kis összeállítást Rlazol cikke alapján csináltam)

Victor Petrescu az Újvilág 164. napján, a Román Birodalom fővárosában, Munteniaban született. Rövid ismerkedés, újoncélet után hamarosan Írországba költözött egy kisebb csoport élén. A helyieknek fel se tűntek a vendégmunkások, akiknek az állampolgárság megszerzése végett (a Beta szabályai szerint) 10 napot kellett odakinn tölteni. Akinek mégis feltűnt, nem zavartatta magát - a TO fogalma ekkor még ismeretlen volt - míg Petrescu emberei egy jól időzített szavazással megszerezték a hatalmat Írországban.

Új fogalom született, a PTO (Political Take-Over=Politikai hatalomátvétel) és Viktor Petrescu neve egy csapásra hírhedt és rettegett lett eRep-szerte. Ahova költözött, összeszorultak a gyomrok, kiszáradtak az ajkak és a média megtelt TO-riadó-s cikkekkel.
A hírnevét és vagyonát megalapozta, találmánya, a TO pedig az EREP legrettegettebb fegyverévé vált. 2008 végén inaktívvá vált, utána nem sokkal Románia, mint TO nagyhatalom megingott, és vereségek sorozatait szenvedte el - amit tavasszal katonai vereségek is követtek.

WSR-PODÓLIA után (Románia két kritikus katonai veresége, ráadásul egy időpontban) a román vezetők egy csoportja a való életben kereste meg és vette rá a visszatérésre.
Elkezdődött a MATZA-háború, Petrescu cikkeitől volt hangos a média, a románok pedig száz és ezerszámra követték Indonéziába, hogy végrehajtsák a lehetetlent: Indonézia TO-ját.
Mindmáig példátlan, zárt, valódi telefonmegerősítést igénylő fórumrendszert hozott létre a matzáinak, így az ellenséges titkosszolgálatok csak tippelni tudták, mik a valódi szándékai. Emberei hittek benne, benne látták a Román Birodalom utolsó reményét,
A 2009. év május 25-ei választásain a matzák 20-20as eredménye azonban lelombozta a lelkesedést és a kezdeti pár sikeres utalás után (azaz kilopták a nemzeti vagyont) több kongresszmen (többek között Han Solo) bannolása miatt elkeseredés lett úrrá a matzákon. Az elnökválasztásokon így csúfos vereséget szenvedtek.
Petrescu-t nem keseredett el a sikertelenségtől, pénzzel és szervezőképességével segítette hazáját többek között a sorsdöntő Dniprói csatában is. A harmadik világháborúban már csak ímmel-ámmal vett részt, majd végül októberben csendesen felállt a billentyűzettől.
Virtuális maradványai szülőhelyén Munteniaban nyugszanak, a Hősök Temetőjében.

Hosszú e-életében folt sose esett a becsületén. Megváltoztatta a választások általános koreográfiáját, hiszen a TO él, ha már árva is, de élni fog.

VICTOR PETRESCU, NYUGODJ BÉKÉBEN!

:)

ui: Az eredeti cikk szerzője, Rlazol, a Hungarian Take-over Unit, azaz a magyar TO egység vezetője volt, így Viktor Petrescu legnagyobb ellenfele

csabi 02-02-2010 15:43

hello! :) szerintetek mennyire éri meg Mo-n céget csinálni és miet éri meg, ha megéri? nem meggazdagodni akarok, csak a napi betevőmet szeretném megkeresni vele, mert 1huffal több a kaja, mint a keresetem.. :(

vityu 02-02-2010 22:50

Mit gondoltok? szerintetek megéri megvenni ezt a céget? http://www.erepublik.com/en/company/...n-comp--189179 ez 88 arany
vagy ezt ez 80 arany http://www.erepublik.com/en/company/...systems-185198
Mindkettő q3-mas fegyvercég.

van beforgatható vagyon is, ha esetleg csak tartalékra érné meg termelni...

vityu 02-03-2010 00:36

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 239573)
Mit gondoltok? szerintetek megéri megvenni ezt a céget? http://www.erepublik.com/en/company/...n-comp--189179 ez 88 arany
vagy ezt ez 80 arany http://www.erepublik.com/en/company/...systems-185198
Mindkettő q3-mas fegyvercég.

van beforgatható vagyon is, ha esetleg csak tartalékra érné meg termelni...

És megéri csinálni alá egy q2-es vascéget? Van valakinek tapasztalata ilyen téren? Mennyivel hoz többet, ha saját?

Von 02-03-2010 01:23

Há' de srácok ilyenekre marha nehéz épeszű tanácsot adni. Utána kell számolnotok ezeknek magatoknak, mert üzleti kockázatot nem tud senki vállalni helyettetek :S
És a számolásból tisztábban kiderül minden, mintha akármit mond az ember.

Annyit tudok biztosra állítani, hogy q2 vasbánya semmilyen szín alatt nem éri meg, ugyanígy Csabinak, hogy q1 landcég felejtős. Q1 manus cég akár, de ahhoz is inkább érdemes egy másik országot keresni, mert eMagyarországon szinte biztosan nem éri meg. Olyan ország kell, ahol mindig van háború, ami a wellnesst magasan tartja, de ilyenből sok van, SOL Training War-jában borzasztó sokan vesznek részt pl.
Ezen felül pedig erepmarket.co.cc ott pedig company productivity és szépen beírni a megfelelő béreket és árakat, illetve nyersanyagárakat, abból már lehet következtetni :)

vityu 02-03-2010 17:12

Quote:

Originally Posted by Von (Post 239587)
Ezen felül pedig erepmarket.co.cc ott pedig company productivity és szépen beírni a megfelelő béreket és árakat, illetve nyersanyagárakat, abból már lehet következtetni :)

De kiírja, hogy nincs munkás, és nem lehet számolgatni...
Akkor úgy gondolod, hogy még 1 q3mas fegyvercég sem biztosabb, mint egy q1-es?

Von 02-05-2010 20:21

Na srácok, ez az amivel asszem nem fogjuk bírni felvenni a versenyt:

Quote:

Originally Posted by Max McFarland 2
In the past quarter (90 days) I spent $7,925.25 on eRepublik. Mind you, this figure is in real money.

Guess what? This is within my quarterly budget for leisure activities. I enjoy my time here, or I wouldn't be here. I spend my money freely on the things in life that I enjoy. So, it's fine.

Az idézet ebből a cikkből való

Xeper 02-06-2010 00:17

Quote:

Originally Posted by Von (Post 239904)
Na srácok, ez az amivel asszem nem fogjuk bírni felvenni a versenyt:

Az idézet ebből a cikkből való

Na ilyenkor megy el a kedvem az ilyen jellegű játékoktól. Már akkor csodálkoztam honnan van ennyi aranyuk, mikor az utolsó területeiket rohamoztuk. Több pénzük volt akkor is, mint nekünk. Pénzért lehet nyerni? Nonszensz.
Ilyenkor szeretem különösen a hódító rendszerét. :)

Von 02-06-2010 00:24

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 239923)
Na ilyenkor megy el a kedvem az ilyen jellegű játékoktól. Már akkor csodálkoztam honnan van ennyi aranyuk, mikor az utolsó területeiket rohamoztuk. Több pénzük volt akkor is, mint nekünk. Pénzért lehet nyerni? Nonszensz.
Ilyenkor szeretem különösen a hódító rendszerét. :)

Sajnos viszont azt kell mondjam, hogy az eRepubliknál is vannak ebből a szempontból sokkal rosszabb játékok.
Egyszer kipróbáltam egy szintén hadakozós játékot, nagyon jó is volt, érdekes elgondolás, jó megvalósítás stb stb, egészen addig tetszett, míg ki nem derült, hogy pénzért lehet egységeket venni :D Egy háborús játékban, pénzért egységeket :D Hát lol, aki többet fizet az nyer :) Elég nagy csalódás volt így...
Azért az eRepublik nem ennyire fekete-fehér szerencsére, a szervezettség nagyon sokat számít, főleg, mivel elég nagy (több ezres, több tízezres) tömegeket kell végső soron megszervezni.
Bár tény, hogy az eddig tapasztaltak közül a Hódítónak van a legkorrektebb fizetős rendszere, nem is véletlen, hogy ezzel játszok főleg, és az se, hogy csak ide fizetek :)

ui: az eRepen is a legismertebb fizetős arcok, mint Max McFarland, vagy anno Parter, a befizetett forintmillióikat a közösség javára fordították, saját magadra értelmetlen nagy pénzeket befizetni, ha meg már egy-egy nagyobb csoport játékminőségét javítod vele, az szerintem egy emberileg teljesen korrekt és becsülendő cselekedet

Xeper 02-06-2010 01:47

Quote:

Originally Posted by Von (Post 239924)
Azért az eRepublik nem ennyire fekete-fehér szerencsére, a szervezettség nagyon sokat számít, főleg, mivel elég nagy (több ezres, több tízezres) tömegeket kell végső soron megszervezni.

Ebben szerencsére jók vagyunk :)

Quote:

Bár tény, hogy az eddig tapasztaltak közül a Hódítónak van a legkorrektebb fizetős rendszere, nem is véletlen, hogy ezzel játszok főleg, és az se, hogy csak ide fizetek :)

Szintén így vagyok vele.

Quote:

ui: az eRepen is a legismertebb fizetős arcok, mint Max McFarland, vagy anno Parter, a befizetett forintmillióikat a közösség javára fordították, saját magadra értelmetlen nagy pénzeket befizetni, ha meg már egy-egy nagyobb csoport játékminőségét javítod vele, az szerintem egy emberileg teljesen korrekt és becsülendő cselekedet

Az ő szempontjukból teljesen érthető dolog, ha megteheti, és tényleg a közösségre fordítja, akkor nagyon korrekt dolog.
Viszont a többi játékos számára az esélyegyenlőség illúzióját meg sem próbálja fenntartani :mad:

vityu 03-05-2010 01:39

Valaki ért valamit a landos cégekhez? Találtam egyet jó áron, gondolkodok rajta. Q3mas a cég. 80 arany áron. Számolgattam rá. Különböző skillű embereket pakoltam bele több 90wellnessest, mint 100-ast. És így 9HUF (jó durva:D) nyereség lenne benne naponta. Nem sok, de csak plusz :)
Csak ugye a piac... próbálom majd figyelni, hogy hogyan változik, mennyire van kereslet gabonára.
Nem hiszem, hogy várok az új modulig, mert akkor ellanázom az összest, aminek semmi értelme... Már csak 188aranyam maradt, mert ó, mennyi van, lanázok már... :S

Kaja elvileg kell mindig. A piacon a q3-mas ára versenyképes, és csak 1 oldalnyi van kinn összesen, bár elég nagy mennyiségek. Igaz ha valaki felpakolja a kajacégét szerintem alap, hogy sokat vesz bele. Jájj, nem akarom elcseszni a pénzem hülyeségre...

vityu 03-21-2010 00:54

q1-es giftcéget alapítottam a minap. Várok játékostársakat oda dolgozni. 7-es manu skill felett 15Huf-ot adok, szerintem elég korrekt egy q1-es gyárban :)
Lehetőleg a nagyon utazós katonák kíméljenek, inkább a nyugodtabb, csak fontos csatánál utazók érdekelnek! :)

vityu 03-21-2010 00:58

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 243726)
Valaki ért valamit a landos cégekhez? Találtam egyet jó áron, gondolkodok rajta. Q3mas a cég. 80 arany áron....

Ja, egyébként bejött. Nem nagy haszonnal, de haszonnal működik. Eddig 4,5 arany a tiszta haszon rajta. Mellette most nyitottam a gift céget...
Pedig nem akartam... :D

vityu 03-21-2010 21:57

Total citizens 373737

szép szám :)

vityu 03-25-2010 15:13

Hali!

Van valakinek haldokló fake karaktere? Jó, ha landos. (PM-be jöhet :))

szamóka 03-25-2010 16:43

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 246349)
Hali!

Van valakinek haldokló fake karaktere?

Ilyenről én még nem is hallottam ;)

vityu 03-25-2010 16:59

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 246365)
Ilyenről én még nem is hallottam ;)

Nekem még nem volt, de rebesgették a madarak, hogy van ilyen :)

szamóka 04-07-2010 19:07

Valaki tud ennek az ePolgárnak egy szerető gazdit? Ne kelljen már meghónia...

csabi 04-08-2010 18:49

egész délután elérhetetlen nálam az oldal. nálatok működik?

vityu 04-08-2010 19:03

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 247556)
egész délután elérhetetlen nálam az oldal. nálatok működik?

itt se, kaka az egész oldal.

szamóka 04-28-2010 19:30

http://i39.tinypic.com/1z6gria.jpg

Hmmm... A név kötelez. ;)

vityu 04-29-2010 01:24

Félelmetes harcok vannak, gyertek, ha tudtok! Jelenleg elég csehül állunk, de lesz ez még így se :)

szamóka 04-29-2010 09:22

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 249886)
Félelmetes harcok vannak, gyertek, ha tudtok! Jelenleg elég csehül állunk, de lesz ez még így se :)

Kitty elveszett, mától eggyel kevesebb szuperhatalma van az eVilágnak, R.I.P. eMagyarország...:(

vityu 04-29-2010 12:27

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 249897)
Kitty elveszett, mától eggyel kevesebb szuperhatalma van az eVilágnak, R.I.P. eMagyarország...:(

Egy új szuperhatalom születőben, ha felállunk ebből :) És akkor már nem lesz ellenfél :)

Redback 04-29-2010 12:33

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 249924)
Egy új szuperhatalom születőben, ha felállunk ebből :) És akkor már nem lesz ellenfél :)

Ezt kifejtenéd kicsit bővebben? Miért is nem lesz ellenfél?:)

vityu 04-29-2010 12:37

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 249925)
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben? Miért is nem lesz ellenfél?:)

Ha ebből felállunk, istenek vagyunk...

Redback 04-29-2010 14:13

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 249928)
Ha ebből felállunk, istenek vagyunk...

Jaaa értem :) Akkor sok szerencsét!

szamóka 04-29-2010 14:15

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 249936)
Jaaa értem :) Akkor sok szerencsét!

Gyere te is.:p

vityu 04-29-2010 14:21

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 249937)
Gyere te is.:p

ha engem kérdezel, nem fog :p

Redback 04-29-2010 15:34

Megpróbáltam, nem jött be :/:o:o

szamóka 04-29-2010 15:50

Lehet hogy hamarosan az én profiloldalamon is lesz piros csík, trollkodásért reportoltam az insidert...;)

Remedy 04-29-2010 15:55

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 249940)
trollkodásért reportoltam az insidert...;)

Ehhez a gyonyoru magyaros kifejezeshez meg csak gratulalni tudok...

Akarom mondani nájsz szentenszt wrájtoltal :)

szamóka 04-29-2010 16:05

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 249941)
Ehhez a gyonyoru magyaros kifejezeshez meg csak gratulalni tudok...

Köszönöm az értékes hozzászólást, a jövőben figyelni fogok rá, hogy ne használjam egy adott közösség helyi szlengjét...

All times are GMT +1. The time now is 20:05.