Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Mégis a Piac hogy működik? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=950)

Steve 06-13-2007 09:57

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 102886)
Azért azt ellehet mondani, hogy normál csopikban általában vmivel olcsobb a 4es csopi tekiára mint az alatta levő csopiké, persze ez se törvényszerü:D

NEmhogy nem törvényszerű, de csak ad hoc jelleggel igaz. A tekíárakról általában el lehet mondani hogy kétféleképpen nyomódik lefele az ár: a tekíírós orik pumplják ki a piacra eladási áron, valamint a tartalékokat így tartó orik szabadítanak fel vmennyit. Ami felnyomja az általában az, ha egy nagy termelő a termését tekibe tolja, illetve ha egy gazdag szövi lépés előtt úgy ítéli meg hogy érdemes kp helyett tekit vinnie. Szerény véleményem szerint tehát a szinten írt/kopott tekiarány nem befolyásolja szignifikánsan az árakat. Azt hiszem többet is írtam mint kellene :) És bele is lehet kötni :)

Jah és ami majd' mindig igaz: Aban a legolcsóbb :)

Kubbi 06-13-2007 12:05

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 102927)
NEmhogy nem törvényszerű, de csak ad hoc jelleggel igaz. A tekíárakról általában el lehet mondani hogy kétféleképpen nyomódik lefele az ár: a tekíírós orik pumplják ki a piacra eladási áron, valamint a tartalékokat így tartó orik szabadítanak fel vmennyit. Ami felnyomja az általában az, ha egy nagy termelő a termését tekibe tolja, illetve ha egy gazdag szövi lépés előtt úgy ítéli meg hogy érdemes kp helyett tekit vinnie. Szerény véleményem szerint tehát a szinten írt/kopott tekiarány nem befolyásolja szignifikánsan az árakat. Azt hiszem többet is írtam mint kellene :) És bele is lehet kötni :)

Jah és ami majd' mindig igaz: Aban a legolcsóbb :)

Az miért van, ha viszonylag sok ori ujrázik 1x-re, akkor a nyersi árak láthatóan leesnek? De ugyanígy a kati árak? Jó a katonákat értem. De a nyersit... :confused:

Kutyuleee 06-13-2007 12:27

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 102946)
Az miért van, ha viszonylag sok ori ujrázik 1x-re, akkor a nyersi árak láthatóan leesnek? De ugyanígy a kati árak? Jó a katonákat értem. De a nyersit... :confused:

Sztem ha a toposok közül többen újráznak akkor kiraknak mindent olyan áron,hogy el is vigyék. ha meg egymás alá pakolnak +a kicsik alájuk rakják, mert ők is elakarják adni akkor bizony le fog esni. katiknál úgyigy a kiárulás miatt.

Kubbi 06-13-2007 12:36

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 102950)
Sztem ha a toposok közül többen újráznak akkor kiraknak mindent olyan áron,hogy el is vigyék. ha meg egymás alá pakolnak +a kicsik alájuk rakják, mert ők is elakarják adni akkor bizony le fog esni. katiknál úgyigy a kiárulás miatt.

Tényleg így már logikus. :)
Csak nem gondoltam bele, hogy valaki nyersiben tartaná a tartalékát. :)

Steve 06-13-2007 13:13

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 102946)

Újrázás előtt eladsz minden katonai egységet. Ilyenkor üres az orid támadható. Ha szeretnéd sürgetni rakd ki olcsóbban ;)
Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 102952)
Tényleg így már logikus. :)
Csak nem gondoltam bele, hogy valaki nyersiben tartaná a tartalékát. :)

Nyersi akkor eshet le ha nagyobb törp újrázik. Láttál te már a csopidban milliárdos tételben nyersit? Szted az fél nap termése? :)

Kutyuleee 06-13-2007 13:23

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 102963)
Újrázás előtt eladsz minden katonai egységet. Ilyenkor üres az orid támadható. Ha szeretnéd sürgetni rakd ki olcsóbban ;)

Nyersi akkor eshet le ha nagyobb törp újrázik. Láttál te már a csopidban milliárdos tételben nyersit? Szted az fél nap termése? :)

Az 1. részét normálisabbak úgy csinálják hogy kipakolnak a piacra és szabiznak, hogy támadható se legyen;)

Steve 06-13-2007 13:27

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 102965)
Az 1. részét normálisabbak úgy csinálják hogy kipakolnak a piacra és szabiznak, hogy támadható se legyen;)

felesleges ;)
ráadásul ha nem viszik el buktad az egészet a túróba.

Kutyuleee 06-13-2007 13:30

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 102966)
felesleges ;)
ráadásul ha nem viszik el buktad az egészet a túróba.

sztem meg nem felesleges:D mondjuk hely függő mert ha a topból újrázok, és nincs a közelben senki akkor tényleg az, de ha a mezönyből, akkor érdemesebb szabira tenni magad. Sztem azért ha vmennyire figyeled is a piacot, akkor tudod mi az az ár amin elfog menni:D

Colony 06-13-2007 14:05

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 102965)

Normálisabbak?
A normálisabbak több mint 4,2 mrd fölött restartolnak. Szóval az elméleted szintlépésnél és kis tartaléknál müködik. Akik restartolgatnak nem ekkora összegért teszik. És azért megy le a piaci ár mert át kell játszaniuk a pénzt a szövitagoknak...
Szóval ezt az egészet mondjuk 10 millió db tekinél képzeld el.
Kirakod 420 arany/db áron és szabizol?
Azon kivül Steve milliárdos nyersanyagtartalékról beszélt ami mellett azért kockázatos szabizni.

Bocsánat az offért csak elbeszéltetek egymás mellett.

Equinox 06-21-2007 13:36

A súgó szerint: "Minden árut maximum 50.000 arany egységáron kínálhatsz a piacon." Mi az oka ennek a szabálynak? Vannak olyan piacok, ahol emiatt lényegében fix árak vannak...

All times are GMT +1. The time now is 12:00.