Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Ork (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=720)

-Fegya- 01-12-2007 20:26

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 65361)
Tehát alapvetően ilyen sorrendben venném fel a személyiségeket:

1.: Tábornok
2.: Tudós
3.: Vándor
4.: Harcos
5.: Gazdálkodó (nyilván attól függ van-e tanyám :)
6.: Túlélő
7.: Varázsló
8.: Tolvaj
9.: Kereskedő

Én a harcost a vándor elé venném. Nagyon sokat ér minden ütésváltásnál és máskor is a nagyobb zsákmány.

A kereskedőt is feljebb vinném, mondjuk a 6. helyre. Úgyis kell néhány bankot tartani a pénz védelmére, akkor legalább kamatozzon.

Egyébként egyetértek. Így a listám:

3.: Harcos
4.: Vándor
5.: Gazdálkodó
6.: Kereskedő
7.: Túlélő
8.: Varázsló
9.: Tolvaj

Szecsa 01-12-2007 22:29

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 65361)
1/A-ban közel azonos előnye van a tábornoknak, mint a tudósnak. (ha csak 1 személyiséged van).

Nem csak a védelmet kell nézni, hanem azt is, hogy klántámadáskor nem számítanak a tábornokok, tehát tökmind1, mennyid van, viszont ott a tudós személyiség sokat számíthat...

Ha A-ban fenn vagy mondjuk a top10%-ban, akkor már egyéni ütések nem nagyon vannak, csak klánütések, és ott igenis többet számít a tudós személyiség.

Lejjebb én tábornok lennék, de az A-ban ha csak 1 személyiségem lenne, szerintem tudós lennék.

Tehát alapvetően ilyen sorrendben venném fel a személyiségeket:

Érdekes a logikád, hallode :)

Grabi 01-13-2007 01:25

kisbér ne csak a 1,2/1,1-et nézd. hanem ahogy én. az ork egy halom szorzót kap, ezért több az a 1,2 és így 14,5%.

de akkor félreértettetek. én azért vagyok a tudós mellett, mert A-n kívül nem mindig megy ki az ember egy sereggel. ha mindig egy sereges max tábis sereg menne akkor sima ügy a tábi. de ha két sereg máris a tudósé az előny.
és szerintem ez a gyakoribb.

Everlasting 01-13-2007 21:22

kisbér: ha eleve egy klántámadásokra készülő, harcos szövibe lép fel az illető akkor lehet hogy igazad van. viszont ma is 55 sima ütés volt és 3 kláncsata. (persze egy kláncsata akár tucatnyi sima ütéssel felérhet, de...)
A személyiségek sorrendjét én is így gondolom-azzal hogy a kereskedő jobb személyiség 5.nek.

hüpike szerintem hacsak nem egy nagy helyzetkihasználásról,vagy egy agonizáló kivégzéséről van szó az orknak is ritkán érdmes több sereggel kitámadni.-ha mégis koppan nagy morál vesztés.Akkor már általában jobb a többi szövi támadásával is kombinálni.
Ha pedig tényleg a végső csapásról van szó, akkor meg 8 sereg ment ki és nem 7.

Cece 01-14-2007 01:33

Debizguba felhúzzátok a cukromat és a jelenleg 5. szintes orimmal összekapom amgam anyagilag brutálisan, csinálok a 4. szintre a 2 személyiséges tanyafree mf ork tábi/vándor orkot és szétcsapok köztetek amig a készlet tart :D
Méghogy tudós... egy kis ésszel a vándor olyat ud, hogy sejhaj ;)
Az a + tábi nem a több seregről szól, hanem a + 20%ról inkább.... szerintem.

Grabi 01-14-2007 12:38

erről beszélünk két oldalon át. ha csak egy seregesekkel mész 8 tábival akkor jobb a tábi, de ha több sereggel mész akkor a tudós.

Burning 01-15-2007 13:22

ja. ha mondjuk csak pacid van akkor tábi, mert mindenhova beférsz kétszer. ha inkánn olyan ímmel-ámmal támadsz tudós. ez lett mondva;)

Cece 01-15-2007 14:37

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 65967)
ja. ha mondjuk csak pacid van akkor tábi, mert mindenhova beférsz kétszer. ha inkánn olyan ímmel-ámmal támadsz tudós. ez lett mondva;)

Én meg azt mondom, hogy nem tudós! Annyira csúf a kézírásom, hogy nem lehet elolvasni? :D

1.tábi
2.vándor
3.túlélő
esetleg csak ezek után a tudós... de még itt is elgondolkodnák a dolgon,mert hogy itt már a harcos is beleszólhat.
De mindez attól függ mi a terv az orival. Minden esetre, ha nem 1Aról van szó, akkor a tudós hanyagolva lenne.

Szecsa 01-15-2007 14:57

1. tudos
2. tábornok
3. vándor
4. harcos
5. gazdálkodó
6. túlélő
7. kereskedő
8. varázsló
9. tolvaj

:)
szerintem ez a nyerő

Grabi 01-15-2007 14:59

detto! :) hurrá hurrá az egység

All times are GMT +1. The time now is 06:30.