Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   újraindulás 5. szinten (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=659)

monro 09-05-2006 16:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30312)
Mellékhatásként lufiországokkal fel lehet menni a topba, majd szabizni. Nem kell megvédeni (hiszen szabin van), a topkörei viszont gyűlnek. Ez a normál játékmenetre lenne nagyon negatív hatással.

Ati milyen lufiori az amelyik nagyobb mint a fellépési határ? :)

Ati 09-05-2006 16:54

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30314)
Ati milyen lufiori az amelyik nagyobb mint a fellépési határ? :)

Például haver üres országát beüti többször is, amire normál játékmenet mellett nem lenne képes, és megvédeni se tudja a területet.

monro 09-05-2006 17:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30315)
Például haver üres országát beüti többször is, amire normál játékmenet mellett nem lenne képes, és megvédeni se tudja a területet.

És akkor mi van? Elmegy szabira és?
Ha valaki nagyobb mint a fellépéshez szükséges max heki akkor valószínűleg nem akkor kezdi majd gyüjteni a topköreit. Ez amit mondasz nem életszerű aggály.
Ha valaki 5 sereggel kimegy földre aki a top30% alja alatt volt eddig akkor ettől nem lesz hirtelen a fellépési max heki felett egyik csopiban sem.

Ati 09-05-2006 17:19

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30317)
És akkor mi van? Elmegy szabira és?
Ha valaki nagyobb mint a fellépéshez szükséges max heki akkor valószínűleg nem akkor kezdi majd gyüjteni a topköreit. Ez amit mondasz nem életszerű aggály.
Ha valaki 5 sereggel kimegy földre aki a top30% alja alatt volt eddig akkor ettől nem lesz hirtelen a fellépési max heki felett egyik csopiban sem.

Szerintem minden további nélkül lehet, az a 2-300 hektár, amit össze tud szedni, igen jelentős lehet.

Ettől függetlenül, nem támogatom, hogy a topköröket szabin össze lehessen szedni. Nem a szabirakergetés a cél, hogy mindenféle védelem nélkül össze tudja bárki szedni a szükséges köröket.

-Fegya- 09-05-2006 17:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30312)
De jobban belegondolva... mi szükség arra, hogy csak 1800 kör után számítson ez a romlás? Ha a top így "lekerül", akkor a top30%-ba gond nélkül be tud jutni bárki, vagyis a fellépési határ fölé nemigen szükséges menni. Ha valaki megy, az nem fellépni szeretne, vagy olyan extrém helyzetben van, hogy a sok személyisége miatt fel KELL mennie. Olyan nagy gond ilyenkor, hogy szabi alatt csökken az országa?

Szerintem is mehet a romlás minden szabis országnak, aki a fellépési határ felett van. Aki esetleg rákényszerül, hogy a fellépési határ fölé menjen a sok személyisége miatt, az ne menjen szabira.

monro 09-05-2006 17:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30318)
Szerintem minden további nélkül lehet, az a 2-300 hektár, amit össze tud szedni, igen jelentős lehet.

Ettől függetlenül, nem támogatom, hogy a topköröket szabin össze lehessen szedni. Nem a szabirakergetés a cél, hogy mindenféle védelem nélkül össze tudja bárki szedni a szükséges köröket.

Jó ebben nem értünk egyet, de ha úgy elfogadhatóbb neked akkor így a javaslat:

Ha egy ori nagyobb területben, mint a fellépési maximum a csoportban és az ország fellépésre alkalmas, akkor a topkörei pörögjenek a szabi alatt is.

monro 09-05-2006 17:46

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 30320)
Szerintem is mehet a romlás minden szabis országnak, aki a fellépési határ felett van. Aki esetleg rákényszerül, hogy a fellépési határ fölé menjen a sok személyisége miatt, az ne menjen szabira.

Szerintem ez is jó, csak picit több benne a "bünti" mint abban amit én javasoltam, de ha a problémát nézem amiért javasolva van azt mindenképp kezeli így is. Ha ez lesz a végső szavazásban én is megszavazom :)

[Qpe_] 09-05-2006 17:59

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30321)

Ha egy ori nagyobb területben, mint a fellépési maximum a csoportban és az ország fellépésre alkalmas, akkor a topkörei pörögjenek a szabi alatt is.

Szerintem ez a korrekt.

Ati 09-05-2006 18:09

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30321)

Ez is egy megoldás, de szerintem egyszerűbb, és főleg sokkal érthetőbb, ha a fellépési hektár fölött mindenkire egyformán vonatkoznak ugyanazok a szabályok, nem? Mert így nem tudod egy tophektár fölötti szabis országról eldönteni, hogy az most holnap 24 hekivel lejjebb lesz, vagy marad itt.

Ati 09-05-2006 18:11

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30322)
Szerintem ez is jó, csak picit több benne a "bünti" mint abban amit én javasoltam, de ha a problémát nézem amiért javasolva van azt mindenképp kezeli így is. Ha ez lesz a végső szavazásban én is megszavazom :)

Nem lesz szavazás, ellenvetés eddig nem volt, abban mindenki egyetértett, hogy legyen változtatás, már csak pontosítani kell, hogy mi. :)

All times are GMT +1. The time now is 20:31.