![]() |
Quote:
Ha viszont vannak erősebb és nem erősebb személyiségek és sokféle választási lehetőség, mindjárt választanod kell, hogy inkább 5 kicsi szemet választassz, amivel több területen kapsz kis pluszt, vagy 2 durvább szemet, amivel tápolod magad. Eredeti ötletemnél is mondjuk kis kék 6ossal már lehetnél Vándor tudós is pl. Csak akkor lemondtál másról, valaki meg azt mondja hogy ha a tolik és varik is gyorsabban termelik a készülijét az többet ér mint ha Tábornok lenne. másnál meg forditva, viszont sokkal több kombináció előfordul. A legtöbb szemes topicban előfordul olyan beirás, hogy nem ez tul durva lenne, mert pl Tábornokkal, meg tudóssal együtt már tul nagy táp 3 szemes orinak. Szóval nem önmagában van baj némely személyiséggel, hanem hogy ha valaki azonos területre pl harc erősitésére választja a szemeket akkor elég gyorsan tul erős lesz azon a területen, ezért nem lehet semmilyen más személyiséget behozni ami azt erősiti. |
Quote:
1: vándor + tudós: csak az egyik erősíti a harcot. 2: akkor a gnómommal nem lehetek tudós + tábornok, mert az olyan brutális? 3: "azonos területre pl harc erősítésére": van másik terület amit 2 szemmel erősíteni lehet? amúgy... Sorrend így is úgy is kialakul. Az emberek rájönnek, hogy mi a jó személyiség a fajuk számára, melyik az igazán erős... Akkor nagy százalékban ezt fogják használni! Tudom hülye példa, de régen wowoztam... a szerver 70%-a paladin volt. Akkor az nem megoldás, hogy a következő frissítésben kicsit meggyengítem a palát, mert olyan unalmas, hogy mindenki azzal van! (cement sámánnal voltam, a kedvencem ;)) nahh megyek aludni... :) |
Hali!
Látom, hogy pont a kereskedő-személyiséget nem említetted, pedig szerintem azt kellene egy kicsit ráncba szedni. Én elvétve találkozok kereskedőkkel. Már alig adják ezt a személyiséget az országoknak a játékosok. Max 1-2 súgó-olvasatlan kezdő.... Súgó: "...Ezen kívül a pénze kamatozik is, a bankok számától és a rendelkezésre álló pénztől függően. Egy bank 5% kamatot hoz körönként, de maximum 150.000 aranyat kezel. A kamatozáshoz mindenképpen kell bankot tartania, a kamat összegét a Pénzügy oldalon egy külön tételként láthatja. (Ne feledd, hogy egy bank egy körben maximum 7.500 arany kamatot hoz, amennyiben a 150.000 arany az adott bank rendelkezésére áll! 150.000 arany 5%-a = 7.500 arany.)" A javaslatom az lenne, hogy a bankok annyiszor adják meg a kamatot(5%, azaz 7.500 arany), ahányszor a 150.000 arany megvan a mindenkor rendelkezésre álló pénz-összegben. Nézzük a számokat: 1, Hozam körönként 10 bank és 150.000 arany rendelkezésre állási aktuális tőkével: Mostani: 10(bank)x7.500(kamat)=75.000 arany/kör Módosult: 10x7.500x1=75.000 arany/kör. Itt még ugye nincs módosulás, mert 150.000/150.000=1. 2, Hozam körönként 10 bank és 1.500.000 arany rendelkezésre állási aktuális tőkével: Mostani: 7.500x10=75.000 arany/kör. Módosult: 1.500.000/150.000=10. 10x7.500x10=750.000 arany/kör. 3, Hozam körönként 10 bank és 10.500.000 arany rendelkezésre állási aktuális tőkével: Mostani: 7.500x10=75.000 arany/kör. Módosult: 10.500.000/150.000=70. 10x7.500x70=5.250.000 arany/kör. 4, Hozam körönként 10 bank és 100.500.000 arany rendelkezésre állási aktuális tőkével: Mostani: 7.500x10=75.000 arany/kör. Módosult: 100.500.000/150.000=670:o 10x7.500x670=50.250.000 arany/kör. Na ok, ez egy kicsit talán sok(k), de ehhez a nyereséghez már egészen feltűnő lóvé kell, ami nem veszélytelen! 10 bank nem is sok, de nem is olyan kevés. Pro és kontra: Pro:Szerintem ezzel a módosítással, vagy ennek a finomhangolásával létre jöhetnének az olyan országok, amelyek jó hatással lennének a piacra, mert ugye a sok bevételből nem igazán tartanának bányákat, mivel meg tudnák venni a nyersit, ergo--> Ha van kereslet, nő a termelés és a csopi is vagyonosodik. MF oriknak kiváló lenne, élőhalottaknak mindenképp. Kontra: A túlzottan meggazdagodott országok rányomulhatnak a szegényebbekre. Ezt megkontrázva viszont úgy gondolom, hogy akinek a gömbjén látszik, hogy nagyon sok zséje van, arra most is rászállnak, szóval a végtelenségig nem lehet gazdagodni, de az sztem jó, ha van egy piac- fölvásárló, illetve pénzmozgató erő a játékban. A rendszer helytálóságát abban vélem, hogy mivel mindig az aktuális pénzösszegből kifolyólag van a számítás, szóval egy rugalmas rendszer lenne. Egy fölső határt mindenképp szabnék. Mondjuk 1 milliárdig. Ezen felül pedig visszaállna a mostani rendszer, vagy nem tudom.... valami ilyesmi. Lehetne még az is, hogy nagyságrendenként(1.000.000,10.000.000,100.000.000 )változzon úgy, hogy először a bankok számának a negyedével kamatozik kevesebbet, aztán a harmadával, majd a végén pedig már csak a felével.... |
Quote:
|
Quote:
Én nem haragszom, ha megmondod miért... |
Quote:
Ahhoz kepest, hogy masik topicban meg gyengiteni akarjak ezt a szemet, te meghatvanyoznad... :) |
Gyengíteni??
75.000 arany jön be körönként, ha van 10 bank. 20 kör alatt az csak 1.500.000 arany. Ez sztem kevés! A lassú csoportban ez 2.5 nap. A pénzmennyiség meg nem lenne annyira irreális, mert lenne, aki nem tartana olyan sok bankot pont a sok hozam miatt... ha pedig uge sok a pénz és nincs elég bank, akkor mi van? :) Jönnek a tolik meg a seregek és szépen a vállukra csapják a pénzes zsákokat. Innentől kezdve pedig már nem is olyan vészes, mert minden mehet előről. |
Szóval az előny egyben a hártánya is lenne az egésznek, ami miatt meg kell választani a legjobb stratégiát mint pl:
"Tartsak-e sok bankot, hogy jó hozamom legyen és bevállalom a pénzleső orikat, vagy inkább kevesebbet, hogy ne legyen olyan sok de akkor bevállalom,hogyha esetleg mégis jönnének,akkor többet fognak majd elvinni...." |
Quote:
(De szamold ki akkor kerlek, hogy mondjuk 1100 hektaron 100 bankkal mennyi lenne a hozam, ahol mondjuk mntd van mindenkivel...) :) Mennyi is? 500 milliard koronkent? Ez vmi vicc, ugye? :) |
Quote:
Ha seperc alatt újra betermelem, seperc alatt újra le fognak fosztani..... |
All times are GMT +1. The time now is 15:15. |