Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   A taktikai elem (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3898)

wand 11-10-2009 21:01

Quote:

Originally Posted by monro (Post 228847)

És akkor innen lehet elfokozgatni...

Monro ez jó a foglalásra, de mizu a rállással?

Északföld 11-10-2009 21:01

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 228828)
És a nagyobb országok?

Mi van velük? Ott nem működnek a tolik, varik?

monro 11-10-2009 21:04

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228849)
Monro ez jó a foglalásra, de mizu a rállással?

Semmi. Hagyjuk így. Rá lehet állni és utánna vissza lehet támadni a másiknak is. Bár lehethogy igazad van és azt is szabályozni kellene...

Északföld 11-10-2009 21:19

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 228833)

Vélemények? :o

Ez sajnos nem oldja meg a 0 hektáros ütést.

Xeper 11-10-2009 21:20

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228850)
Mi van velük? Ott nem működnek a tolik, varik?

:eek:
Mintha még nem akcióztál volna nagy országgal.

Nagy országként próbálj áthidalni csupán 20k pontot tolikkal, varikkal. Csak 100% varivédelmet kell átlőni, hogy aztán majd 10k ponton belülre rengetve végre tolizhass. Mindezt egy számottevő barakkmennyiség mellett, mert ugye rögtön kell indítani a sereget, nehogy építéssel megint eltávolodjon delikvens...

Xeper 11-10-2009 21:30

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228854)

A te ötletedet kiegészítve ezzel viszont már működhet valamennyire...

Hozzátenném, hogy szerintem a fix 100k ponton kellene változtatni, hiszen minden foltozgatás ideig-óráig lesz jó, hogyha marad a merev határ. Jönnek majd megint a még nagyobb országok, és a most kiagyalt megkötések ott elvesztik értelmüket. Eddig már néhány kötött mennyiség kapcsán változtatás történt, ez is bekerülhetne a sorba :)

Andrew 11-10-2009 21:31

Quote:

Originally Posted by Északföld (Post 228854)

A nemalvásnak megvannak a maga hátrányai :p
És Wand javaslatával együtt? :D Fokozás nehezedik, viszont az országok közötti távolságok nem erősödnek föl még inkább.

Karvaly 11-10-2009 22:42

Tetszik ez a topic, pont olyan, mintha egy parlamenti vitát "néznék" végig. Ugyanis végigolvasva olyan érzésem támadt többször is, hogy van egy A meg egy B tábor. Ha az A tábor azt mondja, hogy kék akkor azonnal rávágja a B, hogy az márpedig nem kék, hanem zöld...
Ennek semmi értelme, ez nekem így tűnik már az első 2-3 oldal után.
Igazából állást sem nagyon tudok foglalni az ügyben, de az egyértelműen kitűnik, hogy van egy tábor akiknek nagyon nem tetszik a jelenlegi helyzet, míg a másiknak teljesen jó így ahogy van.
Ati pedig az utóbbi táborhoz tartozik, így bukásra áll a másik csapat.:D
De nem csak azért mert Atié a végső szó.
Csak ennyit akartam, lépek is innen, mert már annyira elharapódzott a dolog, hogy a végén még én is megkapom a magamét:D

Kutyuleee 11-10-2009 22:58

Quote:

Originally Posted by Karvaly (Post 228863)
Tetszik ez a topic, pont olyan, mintha egy parlamenti vitát "néznék" végig. Ugyanis végigolvasva olyan érzésem támadt többször is, hogy van egy A meg egy B tábor. Ha az A tábor azt mondja, hogy kék akkor azonnal rávágja a B, hogy az márpedig nem kék, hanem zöld...
Ennek semmi értelme, ez nekem így tűnik már az első 2-3 oldal után.
Igazából állást sem nagyon tudok foglalni az ügyben, de az egyértelműen kitűnik, hogy van egy tábor akiknek nagyon nem tetszik a jelenlegi helyzet, míg a másiknak teljesen jó így ahogy van.
Ati pedig az utóbbi táborhoz tartozik, így bukásra áll a másik csapat.:D
De nem csak azért mert Atié a végső szó.
Csak ennyit akartam, lépek is innen, mert már annyira elharapódzott a dolog, hogy a végén még én is megkapom a magamét:D

Ha Ati egyértelmüen ellenezne minden ezirányú változtatást,akkor már rég az elvetett javaslatok között landolt volna kb 1 hozzászólás után, sokkal inkább az van,hogy nem született egyetlen egy olyan összefogó megoldás sem, ami a jelenlegi rendszernél jobban müködne, és nem volt 1-etlen 1 olyan meggyöző érv sem, ami miatt mindenkép változtatni akarna.

Bár sztem elég nyomós érveknek kéne lennie, egy stratégiai játékban,hogy
Egy sikeres támadásnak, nem szabadna 0 hatékonyságúnak lennie. Jó az a taktikai elem, hogy lehessen csökkenteni a veszteségeket, de csak csökkenteni és nem 0-ra redukálni.

Sztem nem jó egy olyan szabály ami nem egyenlő mértékben vonatkozik mindenkire (mielött belekötnél Ati, lentebb egy másik szabály korlátozza le, így nem egyenlően vonatkozik sztem, mert egy 2000hektáros orinak nincs esélye elfokozni.)

Elismerem jó megoldás még nem született, mert változtatni csak úgy lehetséges, ha az elfokozásos 0hekis ütés melett az irreális ráfokozásokat is leszabályozzuk.

wand 11-10-2009 23:10

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 228865)
Elismerem jó megoldás még nem született, mert változtatni csak úgy lehetséges, ha az elfokozásos 0hekis ütés melett az irreális ráfokozásokat is leszabályozzuk.

tévedés, ez mindkettőt pont ugyanakkora mértékben szbályozza le plusz még megoldja azt, hogyha mégis rádfokoznak ne kelljen szarrá bontani az orit egy visszatámadáshoz

Quote:

Originally Posted by wand (Post 228840)
Az el nem férő népesség értéknövelő hatását változtatnám a kövekzező képpen:
Az országba el nem férő lakosság a pontokba a következőképpen számítana bele:

100k el nem férő lakosig ugyanúgy mint most 5 ember/ pont (20k emelkedésig) (tehát a játékmenet 90%-ában nem kavar be)
100-300k el nem férő lakosnál 10ember/pont(40k emelkedésig)
300-900k el nem férő lakosnél 30 ember/pont(60k emelkedésig)
900-1.700k el nem éfrő lakosnál 40 ember/pont(80k emelkedésig)
1.700-2.700k el nem férő lakosnál 50 ember/pont.(100k emelkedésig)

Ezzel, mind a ráállás mind az elfokozás lehetősége megmarad, az irreális távról való ráállás viszont igen drága lesz, miközben az elvándorlás miatt az első körben kevesebbel csökken a támadó pontja, tehát kisebb bontással elérehtő és visszatámadható lesz.
Mindeközben fokozással csökkenthető a foglalt föld mennyiség, de minnél jobban csökkenteni akarod annál drágább lesz.

All times are GMT +1. The time now is 04:04.