![]() |
Quote:
Meg ugye az mindig igaz lesz hogy ha Xet senki nem akarja setalni vinni, akkor mindenki eletfogytiglanos :D A 'biztos' modszerrel meg mint mondtam az a baj hogy nem tul hatekony.. A fonok kb minden szazadik alkalommal kerulne sorra, ezen szazszor kell vegigmenjen, ergo atlagosan kb 27 evbe telne mig vegigmenne a dolog. Igy mar azert en meggondolnam hogy 1 ev utan 95+% valoszinusegnel megkockaztassam a kiszabadulast :) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szóval amikor a főnök először felkapcsolja, akkor nem tudhatja, hogy 0 vagy 1 ember volt-e kinn. ... Amikor 98-szorra felkapcsolja, akkor nem tudhatja, hogy 98 vagy 99 ember volt már kinn. A gond ott van, hogy semmit nem tudunk az eloszlásfüggvényekről. Így előfordulhat, hogy 1évig vár a 99. lekapcsolásra, és utána betippeli, hogy mindenki volt kinn. Aki meg ért egy szemernyit a matematikához, az tudja, hogy csak az olyan válasz elfogadható, ahol biztosra lehet mondani, hogy már volt kinn mindenki. A 99,9% korántsem elég. Egyébként meg lásd Remy hozzászólását. Quote:
|
Quote:
Még mindig nem értem... A főnök onnantól kezdi el számolni mikor őt először kiviszik és felkapcsolja lényegtelen, hogy előtte hányan voltak kinn. Utána elszámol 99-ig és megvan a 100, nem? |
Quote:
Ha eleve fel volt kapcsolva, akkor 1-szer lekapcsolja, és még 1-szer mind a 99 rab után, tehát összesen 100-szor. Ha le volt kapcsolva, akkor összesen 99-szer kapcsolja le. Mi van, ha már 99-szer lekapcsolta? Várhat ítéletnapig, ha nem jön a 100. kapcsolás, akkor se lesz biztos, hogy mindenki volt már kinn. |
Quote:
úgy értelmeztem, hogy alapból LE volt kapcsolva így viszont szerintem nincs megoldás... |
Quote:
|
Quote:
mond:) |
Nem idezek be senkit, hosszadalmas lenne :)
Az egyetlen plussz feltetel amit Valezius be akar vezetni hogy nem tudni mi a kapcsolo eredeti allasa. Egy kiegeszitessel tovabbra is helyes a megoldas : az elso fogoly ha meggyujtva leli a kapcsolot, es o NEM a fonok, leoltja. Ha o a fonok, kezdodik a szamlalas. Ha alapbol le van oltva, az eredeti problema van feladva :) Valinak pedig kis bonyolitas: ha tudjuk hogy minden or kethetente vasarnap egyszer valtoztat a kapcsolo allasan, es hogy Punkosdkor aramszunet van, Karacsonykor meg jelmezbal, mi az uj optimalis strategia? :rolleyes: |
All times are GMT +1. The time now is 01:53. |