![]() |
Quote:
Half, amit te itt leírtál az nagyon messze van a művészfilmektől, sőt, amit körbe írtál, azt a kategóriát szokás úgy nevezni tudtom szerint, hogy videótékagyöngye... tucat filmek, kevés mondani valóval, leginkább arra jók, hogy egy unalmas estén álomba ringassanak (ha nem hiszed, ajánlok figyelmedbe pár címet...:D pld a Zombik tava című gyönyörűséget). Mondok neked pár példát arra, amit mi a barátaimmal a művészfilmek kategóriájába símán belesorolunk és nálunk az "Alapfilmek" közé tartoznak: Szárnyas Fejvadász, Dűne, Shindler listája (nesze neked kis költségvetés és kezdő rendező), Event Horizont (bár ez inkább horror+thiller kategória), Vidoq, Twin Peaks, Rómeó és Júlia, Sok Hűhó Semmiért, VIII. Henrik és még sorolhatnék párat... |
Jah és még pár filmet lehagytam...:)
Pld a 7 szamuráj (meg az ennek az alapján készült 7 mesterlövészt), az utolsó szamuráj-t (az eredetit, bár azért a a feldolgozás se olyan rossz, de az nem ez a kategória), Tigris és Sárkány, a Hős... de tényleg abba hagyom a felsorolást...:) |
Quote:
szárnyas fejvadász , mint művész film. érdekes társitás.... |
Quote:
|
Nah meg persze bezélnek benne magyarul...:D;)
|
Quote:
Elnézést az off-ért, de ezt nem hagyhattam szó nélkül... |
Én kimondottan szeretem az ő képeiket, mert más látószögböl közelitették meg a mondanivalóját a képnek, kicsit elgondolkaodtatóbban. Szerintem a művészfilmeknek is ez a lényege. Művészfilm például Az amerikai szépség (American Beauty).
És bár nem tudom, de ha egy film 5 Oscart kap akkor az úgyérzem hogy jelent valamit, ugyanúgy mint a Picasso, Dalí, vagy az összes többi kubista, szürrealista festő műve, nem véletlenül tartoznak a legismertebbek közé... Andi Warholl művészetét én kevésbé tudom megérteni, mint Picassoét mondjuk... |
Quote:
|
Quote:
Mellesleg a Club54 is művészfilm bizonyos tekintetben... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:17. |