Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   tekercskopás változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2766)

Ati 03-05-2008 15:09

Quote:

Originally Posted by Jakutszk (Post 163254)
Te amíg játszottál az országoddal/országaiddal sohasem voltak tartalékaid?

Nem tudom hogy jön ide a kérdés, különösen annak fényében, hogy olyan javaslat is van, ami a LOPHATATLAN tartalékok gyűjtését célozza meg.

Nyilván kellenek tartalékok, de nem hiszem, hogy annak kellene a játék fejlesztését hátráltatnia, hogy vannak, akik minél több, és minél biztosabb tartalékokat akarnak maguknak.

Synkel 03-05-2008 15:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 163256)
Nem tudom hogy jön ide a kérdés, különösen annak fényében, hogy olyan javaslat is van, ami a LOPHATATLAN tartalékok gyűjtését célozza meg.

Nyilván kellenek tartalékok, de nem hiszem, hogy annak kellene a játék fejlesztését hátráltatnia, hogy vannak, akik minél több, és minél biztosabb tartalékokat akarnak maguknak.

A teki azért nem kifejezetten biztos tartalék. Lopható, csorgatható, elraboltatható piacról hazaúton. Nem hiányzik mellé még egy nagyarányú veszteség, ami körönként jeletkezik.

Jakutszk 03-05-2008 15:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 163256)

Jaja emlékszem a lophatatlan tartalékos dologra, de ha beleszalad az ember egy komolyabb pofonba, hát akkor nem abból fog talpraállni azt hiszem pl. egy 3/G-s csoportban. Bár lehet azóta módosultak a feltételek, mióta legutóbb olvastam.

De azt nem tudom megérteni, h miért baj az, ha vkinek "gyüjtőszenvedéje" van.:) Már el lett lehetetlenítve az alsóbb csoportokban való megalomániáskodás, most meg már a tartalékok is....

De szerintem nem mindenkinek az jelenti a szórakozást, h kb.8 éven keresztül keringjen itt a játékban személyiségeket hajszolva. Még a végén túl egyhangúvá lesz téve ez a játék!

Ati 03-05-2008 15:23

Quote:

Originally Posted by Jakutszk (Post 163259)
De azt nem tudom megérteni, h miért baj az, ha vkinek "gyüjtőszenvedéje" van.:) Már el lett lehetetlenítve az alsóbb csoportokban való megalomániáskodás, most meg már a tartalékok is....

Ha 19 körönként kopnak a tekercseid 1900 darabot, és ha körönként kopnak a tekercseid 100 darabot, akkor a végeredmény teljesen ugyanaz lesz.

Ha pedig teszemazt piacon tárolod -- amit továbbra se tartok szerencsésnek, hiszen ez a játék egyes funkcióinak egészen másra használása, mint amikre valók --, akkor a piacon továbbra se kopik, hiszen a javaslat nem érinti a piacon tartott tekercseket.

Ati 03-05-2008 15:24

Mielőtt valaki megírja, hogy miért nincs igazam, hozzáteszem, hogy pontosan tudom, hogy hol sántít ez a gondolatmenet.

Ugyanakkor ezt azzal ellensúlyozni, hogy el lesznek véve a tartalékok, azt hiszem, hogy nem ugyanaz a súlycsoport.

Jakutszk 03-05-2008 15:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 163262)
Ugyanakkor ezt azzal ellensúlyozni, hogy el lesznek véve a tartalékok, azt hiszem, hogy nem ugyanaz a súlycsoport.

Hát azért nekem elég egy 5%-os kopás is nem kell néha kapásból kettő!:) Számomra teljesen ésszerű volt az előző. Ráadásul gyorsan kiszámítható. Az csak plussz fölösleges nyűg, ha mondjuk nem nézek be egy-két napot és már nem emlékszem mikor is volt az előző kopás.

A módosítások során a kényelmi szempontok vannak általában figyelembe véve, hát ez nem éppen azt szolgálja.:D

Akkor már tényleg csináljatok egy kopásig hátralévő idő kijelzést is, olvastam ilyet ötletként és emellett tényleg elviselhetőnek tartom ezt az új formát.

Ati 03-05-2008 15:40

Quote:

Originally Posted by Jakutszk (Post 163267)
Hát azért nekem elég egy 5%-os kopás is nem kell néha kapásból kettő!:) Számomra teljesen ésszerű volt az előző. Ráadásul gyorsan kiszámítható. Az csak plussz fölösleges nyűg, ha mondjuk nem nézek be egy-két napot és már nem emlékszem mikor is volt az előző kopás.

A módosítások során a kényelmi szempontok vannak általában figyelembe véve, hát ez nem éppen azt szolgálja.:D

Akkor már tényleg csináljatok egy kopásig hátralévő idő kijelzést is, olvastam ilyet ötletként és emellett tényleg elviselhetőnek tartom ezt az új formát.

Te most miről beszélsz? Ha körönként kopik a tekercs, akkor nem fogod tudni, hogy mikor kopik? Azt hogy csinálod? :eek:

Jakutszk 03-05-2008 15:44

Nekem a körönkénti kopás nagyon is tetszik! Remélem lesz ilyen módosítás!!! Ha végiggondolod, akkor szerintem Te is érteni fogod, h miért.:D:D:D:D

Szerintem az igencsak nem azt eredményezné amit Te szeretnél!

Ati 03-05-2008 15:47

Quote:

Originally Posted by Jakutszk (Post 163270)
Nekem a körönkénti kopás nagyon is tetszik! Remélem lesz ilyen módosítás!!! Ha végiggondolod, akkor szerintem Te is érteni fogod, h miért.:D:D:D:D

Szerintem az igencsak nem azt eredményezné amit Te szeretnél!

Érdekes, hogy 5 perccel ezelőttig ellenezted, most pedig minden további magyarázat nélkül hirtelen tetszik.

Megkérlek, hogy hagyd el a fejlesztések témát, az ilyen offolásokra nincs szükség. Köszönöm.

Synkel 03-05-2008 15:50

Ati, lehet nem szerencsés a piacon tárolni a tekit, merthogy az nem erre való. Akkor a kopás is csak arra a tekimennyiségre vonatkozzon ami még az adott fajnál bónuszt ad az egyes tudományágakban, és elfogadom akár a körönkénti kopást is. Mindenki benn tartja majd a tekijét az oriban, és mindenki gnóm lesz. azt annyi.

Nekem ez a nagy bajom ezzel a piac nem raktár szöveggel, hogy ha nem teszem piacra, akkor simán elfogy a következő szintlépésig még abban az esetben is, ha nem lopnak le.

All times are GMT +1. The time now is 00:27.