Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Nagy orik előnye (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=117)

Synkel 10-28-2006 12:39

Én jobbára csak olvasok, mert a számokhoz nem értek, de azért érdekel a téma.
Nekem Monro ötlete pillanatnyilag tetszik, hogy a kicsik némi %-os pluszt kapjanak, és a nagyok termelése ne változzon. Persze kiszámolva lehet, hogy ez is ugyanazt jelenti, mint a nagyok termelésének lekorlátozása, csak mint ügyes politikus, jól tálalja:)
Katonaképzés drágítása elfogadható, épületek nyersiköltsége szintén, bár a duplázás kissé túlzottnak tűnik.
És továbbra se értem, hogy miért kell feltétlen hátrányba hozni a nagyorikat:) Ha a top fedezéses eltávolodását meg tudnánk állítani, illetve lelassítani annyira, hogy utolérhetők legyenek, szerintem maradhatna minden így ahogy most van.

wand 10-28-2006 12:40

Quote:

Originally Posted by monro (Post 38573)
Viszont feleannyi sereget etetnek otthon, úgy hogy közben túltermelésük van (jövedelmük keletkezik) pedig kisebb területen van tanyájuk(a területükhöz képest), mint a kisebb oris klánnak.

nem tom miért ez a vesszőparipád :)

minden biszonnyal nem fog üresen állni egy klán ha melette áll egy másik aki beütheti.

amúgy meg 500K ponton ugyanúgy állhat egy ori csontüresen, mint 1M ponton. ha úgy érzi, hogy se klánszinten se egyéniben nincs veszélyezetve, és 1M pontos se fog ürsen állni, ha úgy érzi, hogy veszélyben lehet.

Synkel 10-28-2006 12:42

Nálunk nem egyszer megesett, hogy a fél klán üresen, vagy félig feltöltve állt, pedig volt a környéken ori aki beverhetett volna. Igaz, ha klán volt 2 körre, akkor ezt nem gyakoroltuk. Kisebb orit ha meg van szervezve az őrség röhögve tele lehet venni íjjal.

wand 10-28-2006 12:45

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 38574)
És továbbra se értem, hogy miért kell feltétlen hátrányba hozni a nagyorikat:)

egyet értünk, szerintem sem kell hátrányba hozni őket (se azzal, hogy csökkentjük a termelésüket, se azzal, hogy a kicsikét növeljük), hanem egyenlő feltételeket kell szabni. az is természetes, hogy egy 1M pontos ori igenis termelhessen többet mint egy 100K-s.
DE, azért mert épp nincs a közelében senki ne épülhessen már át úgy, hogy 1 ori akár az egész csoportot ellátja bármivel.

Láma 10-28-2006 12:48

De akkor 200 hektártól miért drágul bármi is 1000 hektárig?

Synkel 10-28-2006 12:49

Quote:

Originally Posted by wand (Post 38577)
egyet értünk, szerintem sem kell hátrányba hozni őket (se azzal, hogy csökkentjük a termelésüket, se azzal, hogy a kicsikét növeljük), hanem egyenlő feltételeket kell szabni. az is természetes, hogy egy 1M pontos ori igenis termelhessen többet mint egy 100K-s.
DE, azért mert épp nincs a közelében senki ne épülhessen már át úgy, hogy 1 ori akár az egész csoportot ellátja bármivel.

Eddig nem egy hsz szólt arról, hogy szegény kisoriknak nincs pénzük fedeznia költségeket. Ha van egy 1M pontos ori, aki el bírja látni az egész csopit bármivel, míg mellette mások is termelnek, az az árak zuhanásához vezet, azaz a kis orik olcsón tudnak venni bármit a piacról. Igaz, ha eladni akarnak azt is olcsón tehetik csak meg, de hát valamit valamiért. Drága piacon ők is drágán veszik meg amire szükségük van...

wand 10-28-2006 12:52

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 38578)
De akkor 200 hektártól miért drágul bármi is 1000 hektárig?

nem teljesen értem a kérdést :)
de 200-1000 hekiig jól működik a rendszer.
majd 1000-5000 ig is jók a mostani értékek
és 5000 heki felett érződik igazságtalannak a túl nagy "olcsóság" pár téren.

Láma 10-28-2006 12:59

De ha igazságtalan akkor miért nem mind1, hogy a költségeket növeljük, vagy a termelést csökkentjük?

wand 10-28-2006 13:10

Quote:

Originally Posted by Láma (Post 38582)
De ha igazságtalan akkor miért nem mind1, hogy a költségeket növeljük, vagy a termelést csökkentjük?

három okból:

1. Nem mindenki termel piacra. és igen szerencsétlen megoldás lenne, ha a költségeket olyan szintre növelnénk amit egy nem termelő ori (klán)már nem tudná ellátni magát.

2. milyen költségeket növeljünk? a katona képzés költsége ok. és még?
az építés pénz költsége folyamatossan nő, az rendben van. megduplázzuk az építőanyag szökségletet az is rendben van. (bár ez is csak azt érinti aki építkezik, aki csak áll magában azt sokáig nem fiogja érinteni.)

3. hiába növeled a költségeket reálissan, az irreálissan felépített orik még így is irreálisan sok pénzt hoznak.

régebben volt, hogy minden költség lineárisan nőtt tovább. gyakorlatilag jáchatatlanná tette a játékot 500k pont felett, mert a tekik 100%a kopott, inkébb tartottak az emberek üres hekiket, hogy azon lakjanak, mert képtelenek votlak beépíteni a baromi magas építőanyag szükséglet miatt, stb szal ez sem jó irány.

Láma 10-28-2006 13:17

Akkor a termelést kell csökkenteni, hogy igazságos legyen nem? Akkor miért vagy ellene?

All times are GMT +1. The time now is 04:30.