Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Csillagkapu (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=83)

Ati 11-07-2010 11:27

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 270228)
addig meg jó lesz nekem a Caprica..

A Caprica már évad közben le lett véve műsorról.

Valezius 11-07-2010 13:15

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 270228)
az SG-U második évadának nézöszáma a mostani részre amit láttam leesett olyan 500.000 körülire a kezdö 1.200.000 röl....

500K-t hol olvastad, nem nagyon hiszem, hogy igaz lenne.
2x06 Trial And Error - 967 ezer néző

Ha jól emlékszem a V 2,5 millió nézővel futott egy nagyobb csatornán. Remélem az legalább meg fogja érni a 3. évadot.

Blacky 11-09-2010 19:03

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 270259)
500K-t hol olvastad, nem nagyon hiszem, hogy igaz lenne.
2x06 Trial And Error - 967 ezer néző

Ha jól emlékszem a V 2,5 millió nézővel futott egy nagyobb csatornán. Remélem az legalább meg fogja érni a 3. évadot.

Ez csak egy hasraütött szám volt annak érzékletetésére, hogy mennyirre nem nézik a filmet....
Ha elolvastad figyelmesen a cikket amit bemásoltam akkor ott arról volt szó, hogy DIREKT egy olyan napra rakták ahol elözöleg több mint 2 millió ember nézte a sorozatot tehát egy "JÓ" napra és ott sem produkált már 1 millió nézöt sem ami egy STARGATE sorozatnál gyakorlatilag a nullával egyenlö / sajnos / Azt azért írtam azt is hogy Neked Hiába tetszik a sorozat mondjuk Te vagy a 12 böl egy ember mondjuk ha za USA ban továbbra is ilyen gyalázatos a nézettség tehát folyamatosan milla alatt marad nemhogy 3 .évad de lehet a második végét sem éri meg....

Ez a sorozat mondjuk nagyon jol elment volna más franchise ba de STARGATE alatt mindenképpen egy hatalmas baklövés amit a számok és a nézök reakciója is mutat....

Tudod tudom ízlések és pofonok különbözöek de mégegyszer mondanám, hogy a SYFY csatorna nagy ívben tesz az europai nézökre ha za USA ban nem megy akkor bizony lehuzzák a Rolót....

Blacky 11-09-2010 19:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 270241)
A Caprica már évad közben le lett véve műsorról.

Nekem csak az elsö 9 epizód van meg a többit még nem szedtem le mert eddig az UNIVERSE volt terítéken....hogy hátha beindul....:(:(:(:(
Ha ezt is a süllyesztöbe tették akkor szívás marad a DS 9 azt legalább befejezték :)

Ati 11-09-2010 19:51

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 270472)
Nekem csak az elsö 9 epizód van meg a többit még nem szedtem le mert eddig az UNIVERSE volt terítéken....hogy hátha beindul....:(:(:(:(
Ha ezt is a süllyesztöbe tették akkor szívás marad a DS 9 azt legalább befejezték :)

Én nem nézem a Capricát, mert nekem nem jött be a ... mittudomén mi a neve annak a sorozatnak... :D A hírekben olvastam, hogy Caprica évad közben leszedve, a maradék részeket majd leadják valamikor, ha már elkészült, de nem az eredeti tervek szerint, hanem csak amikor lesz valami üresedés...

Blacky 11-10-2010 16:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 270475)
A hírekben olvastam, hogy Caprica évad közben leszedve, a maradék részeket majd leadják valamikor, ha már elkészült, de nem az eredeti tervek szerint, hanem csak amikor lesz valami üresedés...

Nos annyi változás történt, hogy egy ausztrál sci-fi csatorna leadja az elkészült Összes részt egyben....a SYFY meg úgy ahogy írtad....a BSG nem volt rossz sorozat az ujragondolt sem de az eredeti BSG azért sokkal másabb volt:D

Ati 11-12-2010 11:19

SPOILER!

A sztorit nem írom le, aki látta látta, aki nem, az majd megnézi (vagy nem :)).

Egész szépen összekapták magukat, ez megint egy izgalmas, és jól megcsinált rész volt. Szegény Eli megint csaj nélkül marad? :( :)

Az egyetlen negatívum számomra a Destiny küldetése. Egy idegen faj? Most komolyan? Hány idegen fajjal találkoztak már (és hány elől menekülnek folyamatosan!)... Young komolyan bevette, hogy ez most mindennél fontosabb, és nem is kell hazamenni, mert most erre fényt kell deríteni, és akkor minden milyen jó lesz? :eek:

Kutyuleee 11-12-2010 12:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 270734)
SPOILER!

A sztorit nem írom le, aki látta látta, aki nem, az majd megnézi (vagy nem :)).

Egész szépen összekapták magukat, ez megint egy izgalmas, és jól megcsinált rész volt. Szegény Eli megint csaj nélkül marad? :( :)

Az egyetlen negatívum számomra a Destiny küldetése. Egy idegen faj? Most komolyan? Hány idegen fajjal találkoztak már (és hány elől menekülnek folyamatosan!)... Young komolyan bevette, hogy ez most mindennél fontosabb, és nem is kell hazamenni, mert most erre fényt kell deríteni, és akkor minden milyen jó lesz? :eek:

Számomra egyáltalán nem negatívum ez. Sőt egyáltalán nem ez jött le, ez a faj, személy, entitás létezése csak egy puszta feltételezés. csupán ami biztos,hogy az ős robbanás keletkezéséből visszamaradt, általunk eddig zajnak minősitett dologban, mégis van vmi rendszer. Ebből vontak le következtetéseket, de közel nem jelenti azt hogy most létezne "isten" vagy egy ilyen hatalmas faj. Nagyon tetszik hogy egy ilyen modern elméleti fizikai gondot hoztak be a sorozatba, mert picit akár aktualizálja és valóságszerübbé teszi. Ugye akár ez a jel visszamaradhatot az ősrobbanás pillanatában akár egy párhuzamos dimenzióból is stb...

Nagyon remélem nem nyirják ki a csajt:)

Amúgy számomra az egyetlen negatívum,hogy átvették az sg-1, és az sg-a-nak egy betegségét, még pedig hogy egy full ismeretlen technologiát is könnyedén lekezelnek pár pillanat alatt.

Ati 11-12-2010 12:24

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 270735)
Számomra egyáltalán nem negatívum ez. Sőt egyáltalán nem ez jött le, ez a faj, személy, entitás létezése csak egy puszta feltételezés. csupán ami biztos,hogy az ős robbanás keletkezéséből visszamaradt, általunk eddig zajnak minősitett dologban, mégis van vmi rendszer. Ebből vontak le következtetéseket, de közel nem jelenti azt hogy most létezne "isten" vagy egy ilyen hatalmas faj. Nagyon tetszik hogy egy ilyen modern elméleti fizikai gondot hoztak be a sorozatba, mert picit akár aktualizálja és valóságszerübbé teszi. Ugye akár ez a jel visszamaradhatot az ősrobbanás pillanatában akár egy párhuzamos dimenzióból is stb...

Ezt a feltételezést indult el a Destiny "felkutatni". Ez egy tök jó dolog lenne, ha teszemazt a valóságban történne. Vagy egy külön film erről szólna. A Csillagkapu sorozatban viszont számomra teljesen eltörpül. Ott voltak az eredeti sorozatból a goauldok (ezt még magyarul néztem, nem tudom hogy írják rendesen... :)), az Ősök, a replikátorok, az Ori, a Wraith, megannyi egyéb társadalom és civilizáció, a Daniel-t "befogadók" két oldala, a mostani sorozatból a "kékek", a kis "kabinban lakók", a mérgező és mozgó növények, régi föld alatti járatokat építő ismeretlenek, bolygót építő ismeretlenek, babát mentő ismeretlenek, a Földet fenyegető Lucian szövetség, ... és akkor ne menjünk haza, mert EZ fogja megváltoztatni az egész világmindenségről alkotott képünket?

Oké, ez is lehet izgalmas és érdekes, de valami nagyobb durranásra számítottam. Új faj volt már tucatnyi, vagy mégtöbb a Csillagkapu sorozatban.

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 270735)
Amúgy számomra az egyetlen negatívum,hogy átvették az sg-1, és az sg-a-nak egy betegségét, még pedig hogy egy full ismeretlen technologiát is könnyedén lekezelnek pár pillanat alatt.

Mire gondolsz?

RRRrrr 11-12-2010 12:31

Szerintem nem egyszerűen csak egy új fajra utaltak. Én azt bogoztam ki belőle, hogy már az ősök is azt gondolták, az általuk ismert/még nem ismert univerzumot is egy magasabb rendű valakik hozták létre, mint a "kisbabás" bolygót:) Azt pedig nem lehet elintézni annyival, hogy új faj...
De lehet teljesen rossz amit én kihallottam belőle:)

Ati 11-12-2010 12:42

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 270737)
Szerintem nem egyszerűen csak egy új fajra utaltak. Én azt bogoztam ki belőle, hogy már az ősök is azt gondolták, az általuk ismert/még nem ismert univerzumot is egy magasabb rendű valakik hozták létre, mint a "kisbabás" bolygót:) Azt pedig nem lehet elintézni annyival, hogy új faj...
De lehet teljesen rossz amit én kihallottam belőle:)

Kb ez volt a lényege, de ez számomra akkor is csak egy "új faj".

Már az Ősök is azt gondolták, hogy egy magasabbrendű "valami" hozta létre a világot. Ez szépen hangzik, de az Ősök azóta már maguk is magasabbrendű fajjá nőtték ki magukat, sőt már a Daniel is volt olyan szerencsés, hogy csatlakozhatott hozzájuk egy időre. Ez, hogy az Ősöknél magasabbrendő "valami", ez önmagában nem újdonság, ilyen már volt.

Még az is kérdés, hogy mi számít magasabbrendűnek. Egy bizonyos értelmezés szerint a mesterségesen létrehozott replikátorok is, és a Wraith is magasabbrendűek voltak az Ősöknél.

Tsobi 11-12-2010 13:18

A jóval több új faj felbukkanása szerintem azért nem meglepő, mert a korábbiakkal ellentétben (SG1 1-2; Atlantis 2) a Destiny cselekménye több tucat galaxison keresztül folyik, csoda lenne, ha mindenhol ugyanabba vagy épp semmibe nem ütköznének.

Kutyuleee 11-13-2010 00:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 270736)
Mire gondolsz?

Rush odalép az idegen konzolhoz. 1pillanat azt már van is energia... aztán feltol egy kart és voila már van létfentartó rendszer is...

ez még az sg-1-ben elment, mert ott legalább ismerték a goauld irást és nyelvet nagyjából, ahogy atlantison is az ősökét. de itt egy full idegen fajról volt szó, full idegen jelölés móddal, amivel az életben nem találkoztak... azért legalább azt beletehették volna, hogy "szerintem ez:..." és esetleg elösször vmi mellényúlást még, jóval bevehetőbb lenne és hitelesebb...:)

Ati 11-26-2010 11:23

SPOILER!

Én biztosan nem arra gondoltam volna, hogy olyan sorrendben halnak meg, amilyen sorrendben a bolygón meghaltak... Nekem sokkal inkább az jutott eszembe, hogy azért halnak meg, mert megpróbálnak visszaemlékezni valamire, amire nem lenne szabad. :)

Kérdés: a végén a felvételen az ki volt? Biztos fel kellett volna ismerni, és egy újabb rejtélyt vetített volna előre, de lövésem sincs, hogy ki lehetett az... :o

Fefe013 11-26-2010 11:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271635)
SPOILER!

Én biztosan nem arra gondoltam volna, hogy olyan sorrendben halnak meg, amilyen sorrendben a bolygón meghaltak... Nekem sokkal inkább az jutott eszembe, hogy azért halnak meg, mert megpróbálnak visszaemlékezni valamire, amire nem lenne szabad. :)

Én is arra gondoltam, h azért halt meg a csaj, mert eszébe jutott vmi...
Amúgy meg ketten meghaltak és a doki csaj rögtön rájött, h úgy halnak meg, mint a bolygón, tud vmit...:)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271635)
Kérdés: a végén a felvételen az ki volt? Biztos fel kellett volna ismerni, és egy újabb rejtélyt vetített volna előre, de lövésem sincs, hogy ki lehetett az... :o

Az Caine volt sztem, aki utoljára meghalt, amúgy meg csak fényesség......

Ati 11-26-2010 12:01

Quote:

Originally Posted by Fefe013 (Post 271637)
Az Caine volt sztem, aki utoljára meghalt, amúgy meg csak fényesség......

És azt a Destiny-n vette fel a labda? Vagy hogy került oda? Vagy most mi van? :eek:

Fefe013 11-26-2010 12:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271638)
És azt a Destiny-n vette fel a labda? Vagy hogy került oda? Vagy most mi van? :eek:

A kompban találta az egyik katona csajszi(nem tudom a nevét) a Kino-t és ő adta oda Elinak...
Nem hagytál te ki belőle pár kockát mikor nézted?:)

Ati 11-26-2010 12:08

Quote:

Originally Posted by Fefe013 (Post 271639)
A kompban találta az egyik katona csajszi(nem tudom a nevét) a Kino-t és ő adta oda Elinak...

Azt tudom, hogy ott találta. Kérdezte is Eli-tól, hogy ottfelejtette? Mondta Eli, hogy nem.

Kutyuleee 11-27-2010 14:40

Quote:

Originally Posted by Fefe013 (Post 271639)

És ez volt egy hatalmas hiba a részben. ha elötte teljesen átvizsgálták a kompot hogy semmi bomba nincs benne, meghogy tökéletes állapotban van, akkor nem tünt fel nekik a kino??? ennyi erővel bomba is maradhatott volna:D

Ati 11-27-2010 14:44

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 271724)
És ez volt egy hatalmas hiba a részben. ha elötte teljesen átvizsgálták a kompot hogy semmi bomba nincs benne, meghogy tökéletes állapotban van, akkor nem tünt fel nekik a kino??? ennyi erővel bomba is maradhatott volna:D

Nekem is ez a fő kérdésem, hogy most ez mi volt? Gondolom nem a bolygóról származó labda volt, mert azt már megtalálták volna. Már a hajón kellett felvenni azt az adást, miután átnézték. Akkor meg mi volt az? Amikor fázni kezdett, akkor már rég tudta, hogy mi lesz vele, mert a többiek már mind meghaltak. Akkor miért vette ezt fel mégis?

-Fegya- 11-27-2010 14:47

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 271724)

Lehet, hogy nem hiba volt, hanem csak egy újabb rejtély, ami később megoldódik...

Kutyuleee 11-27-2010 15:45

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 271726)
Lehet, hogy nem hiba volt, hanem csak egy újabb rejtély, ami később megoldódik...

ááá azt kizártnak tartom, sztem a kino az elejétől ott volt, és csak simán Caine nem hal meg ,ezzel a felvétetellel pedig ezt magyarázzák meg. Gondolom hogy a fényre azt hitte hogy meghalt.

Ati 11-27-2010 15:53

Engem még egy lényeges dolog érdekelne, ha ott lennék -- így nézőként kevésbé, de azért lényeges szempont lehet. Mi van a hajóval, amivel visszajöttek? Oké, hogy most van egy nekik, és tök jó, mert teljesen működőképes is... No de a "visszahozott" emberek mind meghaltak, ahogy a bolygón. Akkor a hajóval -- ami eleve nem működött -- mi fog vajon történni? Egyszercsak ez is szétesik valamelyik küldetés közben?

Kutyuleee 11-27-2010 16:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271729)
Engem még egy lényeges dolog érdekelne, ha ott lennék -- így nézőként kevésbé, de azért lényeges szempont lehet. Mi van a hajóval, amivel visszajöttek? Oké, hogy most van egy nekik, és tök jó, mert teljesen működőképes is... No de a "visszahozott" emberek mind meghaltak, ahogy a bolygón. Akkor a hajóval -- ami eleve nem működött -- mi fog vajon történni? Egyszercsak ez is szétesik valamelyik küldetés közben?

Nem valószinü, ugye az embereknél is az élettelenből élőt csinálni volt a necces:) bár sztem sokkal reálisabb és hangulatosabb lett volna, ha csak simán elkezdenek megjelenni a hullafoltok az embereken és úgy halnak meg szépen lassan:)
Vagy zombivá változnak muahahhahahaha

Ati 11-27-2010 18:58

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 271728)
ááá azt kizártnak tartom, sztem a kino az elejétől ott volt, és csak simán Caine nem hal meg ,ezzel a felvétetellel pedig ezt magyarázzák meg. Gondolom hogy a fényre azt hitte hogy meghalt.

Miért nem mondta, hogy "ha nem hisztek nekem, akkor ott a labda, amin fel van minden véve"?

Ezt a végét nem tudom egyelőre hova tenni.

Kutyuleee 11-27-2010 19:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271735)
Miért nem mondta, hogy "ha nem hisztek nekem, akkor ott a labda, amin fel van minden véve"?

A kompban van Caine és tuti hogy mielött elküldték őket.
Ha diszlet nem is elég meggyöző akkor a rongyon amit viselt is látszik hogy nem a destinyn van,mert fagyos.

Vszinü a hipotermiától meg nem volt teljesen tudatánál,éppen ezért simán elfelejthette ezt.

Ati 11-27-2010 20:09

Köszi, akkor most már tudom, hogy mi volt az a végén. Hogy mire volt jó, az meg majd kiderül 2-3 rész múlva talán. :)

Tsobi 12-02-2010 10:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271735)

Lehet azért, mert nem emlékezett semmire?
Nekem legalábbis úgy lenne logikus, hogy az ember nem mondhat el valamit, amit nem tud. :)

A KINO-t pedig James(?) találta meg a komp egyik setét sarkában és egyből ment Eli-hoz, hogy nem Ő hagyta-e el.

Ati 12-02-2010 10:28

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 272005)
Lehet azért, mert nem emlékezett semmire?
Nekem legalábbis úgy lenne logikus, hogy az ember nem mondhat el valamit, amit nem tud. :)

Addigra már elmesélte részletesen, hogy mi történt velük. Ez alapján már emlékeznie kellett mindenre.

Ati 12-02-2010 23:46

Szünet. Cain-ről nem volt szó.

Fefe013 12-03-2010 17:21

Nem tudom, h ki hogy van vele, nekem tetszett az új rész, izgalmas volt, megint új szál került be, egy korábbit tovább fűzve....
Meg ennek a résznek nekem kicsit Atlantiszos feelingje volt, bár nem tudom pontosan miért(talán kicsit a Todos részekre hasonlít, bár nem tudom, többet erről nem írnék)...
Amúgy a csajra vagyok kíváncsi, h mi lesz belőle...:confused:

Valezius 12-05-2010 17:24

Tudnátok írni egy listát azokról a részekről, amik a konstans szintből kiemelkednek :) (6. és 30. rész között)

Az 5-8 legjobb részt megnézném, hátha elcsábulok tőle.

Ati 12-05-2010 17:41

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 272445)
Tudnátok írni egy listát azokról a részekről, amik a konstans szintből kiemelkednek :) (6. és 30. rész között)

Az 5-8 legjobb részt megnézném, hátha elcsábulok tőle.

Nem sorrendben nézni szerintem nem olyan élvezetes. Még ha néhány rész nincs is topon.

Valezius 12-05-2010 22:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 272446)
Nem sorrendben nézni szerintem nem olyan élvezetes. Még ha néhány rész nincs is topon.

Ez nincs az opciók között.

Ha senki nem írja le a "kedvenc" 5-8-10 részét, akkor az egy lehetséges rajongóval kevesebbet jelent :)

Ati 12-05-2010 22:43

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 272462)
Ez nincs az opciók között.

Ha senki nem írja le a "kedvenc" 5-8-10 részét, akkor az egy lehetséges rajongóval kevesebbet jelent :)

El foglak kicsit szomorítani: a legutolsó rész például szerintem nagyon jól sikerült, de ha nem ismered az előzményeket, akkor kb semmit nem értesz belőle. Minimum 4 fontos, előzőekben feltárt történeti szálra épül csak ez az egy rész. (Ilyen összetett rész szerintem még nem is volt a sorozatban.)

Kutyuleee 12-17-2010 15:49

Lehet tapsolni,úgy tünik 10rész választ el minket attól,hogy egy korszak lezáruljon. 13 boldog év után nem lesz stargate a tv képernyőn...
:((((

Ati 12-17-2010 15:50

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 273355)
Lehet tapsolni,úgy tünik 10rész választ el minket attól,hogy egy korszak lezáruljon. 13 boldog év után nem lesz stargate a tv képernyőn...
:((((

:confused::confused::confused:

Kutyuleee 12-18-2010 03:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 273356)
:confused::confused::confused:

Cancelelve lett a sorozat. a megmaradt 10részt lenyomják vmikor tavasszal, de nem lesz 3.évad.

Ati 12-18-2010 03:23

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 273415)
Cancelelve lett a sorozat. a megmaradt 10részt lenyomják vmikor tavasszal, de nem lesz 3.évad.

Ezt nem is hallottam. :(

Megpróbálkoznak valami más sorozattal csillagkapu témában? Esetleg valamelyik régi felélesztése?

Kutyuleee 12-18-2010 03:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 273417)
Ezt nem is hallottam. :(

Megpróbálkoznak valami más sorozattal csillagkapu témában? Esetleg valamelyik régi felélesztése?

Nyem egyenlőre úgy áll,hogy nincs sorozat terv SG témában:((((

All times are GMT +1. The time now is 03:25.