![]() |
Quote:
Én nem értelek Mcload. Attól, hogy te nem használod ki, hogy több orit irányíthatsz, még megtehetné más ezt anélkül, hogy arra kárhoztasd, hogy hónapokig várjon mire felküzdi magát Aba... Ahogy Monro is mondta nem olyan gyorsan fog felmenni ország a top 8-10%ba... (mellékesen érdekelne voltál-e A-ba és hogy mennyi ideig.) És te vagy félreértésbe:) Itt éppen mindegy, hogy melyik orija van A-ba, mertha a játékos képes arra, hogy akármelyik országával lépjen majd a nehezített feltételek melett, akkor nyilván A-ba is felmutatott valamit. Emiatt édesmind1, hogy melyik orival van ott. (és emiatt lehet néhány kevésbé ügyes emberke rostokolni fog valahol, mert gyorsan meglett neki a kis 2-3-asa, de nem fog tudni megfelelni az új elvárásoknak. majd javulnak.) |
Én viszont értem Mcloadot. (És én neki is adok igazat)
Aki személyiséget akar igen is lépjen fel az A-ba. Ha 5.,6. vagy akárhanyadik személyiséget akar megszerezni, akkor lépjen fel és érje el a szükséges Top-ot! Ha olyan hű de nagy játékosok vannak ott, akkor miért zavarná őket, hogy lelépnek és megprobálják a másik országukkal is elérni azt a tízen akárhányezer hektárt újra! Álljunk ott mondjuk 7000 hektáron és a lenti országommal forgolodok? És ha elértem egy bizonyos mennyiségű személyiséget, az A-s országommal 7000 hektárról elmozduljak 7500-ra? Én ezt hívom "teveetetésnek"! Lehet valakinek egy országa van és azzal forgolodik, de mindig felmegy A-ba. Lehet csak 2000-3000 hektárt üt össze, aztán fordult. Mivel lenne ő rosszabb játékos? Mert az elmult 5 személyisége alatt többet ütött 1/A-ban mint néhány ottani állandó ország? Na nem folytatom, mert ez már nem az eredeti témához kapcsolodik. Ez csak egy személyes vélemény és remélem a lényege nem volt off hozzászólás! |
Quote:
|
Quote:
Miért lenne neked mint 1 oris könnyebb a dolgod, ha csak az 1A-ból lépők kapnának uj személyiséget? Miben jelentene ez számodra könnyítést? |
Quote:
Most akkor neked mitől nehezebb? Egyetlen orival produkálsz valamit amit nekem 2 orival 2 különböző csopiban is meg kell csinálnom! Mond már meg tényleg komolyan gondolod, hogy nekem könnyebb??? |
Quote:
Senki nem mondta, hogy nekünk ez könnyítés lenne! Az első hozzászólás felejtős, mert gyorsan lelett reagálva. Arra irányult az egész beszélgetés, hogy nehezítsük a személyiség szerzés feltételeit. Ezt támogattuk és építgettük a lehetőségeket, megbeszéltük a %-okat. Ha ez a rendszer igy megvalósul akkor a B-ből való fordulást erölteti. A játékosokat játékra akarták bírni, de ez nem segíti elő. Egy több személyiségű országnak a B-ből fordulás ezred annyira megeröltető lesz. Szerintem az egész javaslat igy még jobban megöli az A csoportot. |
Quote:
"Itt szerintem két érdekcsoport van az egyik a több oris csoport a másik az egy oris csoport. Én tettem olyan javaslatott, hogy könyitsük meg az 1orisok dolgát (még igy is nehezebb lenne mint a több orisok dolga)." |
Quote:
Hébe hóba benéz? Te szerintem nem érted! Ő fellép 7 személyiséggel max 2400 hektárról be kell jutnia az első 20 ország közé. Fordul. 8 személyiséggel fellép A-ba teljesítini az 1 %-ot fordul stb. Egy egy országosnak ötször annyit kell elérnie a személyiségek megszerzéséért, mivel minden alkalommal megkell járnia az A-t. Azért most őszintén. Szerinted, ha nekem az A-ba van egy Top országom és a lenti országgal (és az A-ban is) teljesítem a feltételeket és személyiségért fordulok. Jobb játékos vagyok mert van egy állandó országom és a kicsivel forgolodok, mint aki többször megjárja egy országgal A topjait? |
Quote:
többen játszanak szerintem több orival, semmint egyel. (ha netán mégse, akkor ez idővel ugyis változik, ahogy hozzászok:D) Az rendben, hogy valamilyen szinten könyebb B-ból fordulni, de azért gondoljátok végig picit... Többszemélyiséges lesz, de ezzel párhuzamosan nőnek a vele szemben támasztott igények. mind Aban, mind Bben. (ahogy Monro is mondta) és ebből az A a nehezebb... nem kevés idő, és pénz, és foglalkozás mire felküzdi magát Aba valaki...és ahogy idővel szaporodnak kisszámosok, úgy fognak egymással is versengeni, különben megszorolnak... és nem az a feltétel, hogy bees a pl. top10%ba, és 1kör elég, léphetsz is. ott is kell maradni... és szerintem épp emiatt fog beindulni az fennt az élet mégjobban, és fognak még többet kockáztatni, mert nem akarnak várni 2-be. (ahol ráadásul nem is korlátlan ideig várhatnak hála a 1800+körnek...) mert jelenleg a top10%ába Aba szinte csak termelnek.. ha néha ütnek is, akkor azt meg is kell szervezni (mert a 4mrd nem elég rá, piachoz igazodni nem olyan biztos, és alpból lehetnek 10körök, és akkor ez csak a top10% körül, nem a top5%ba... és azért odaáig fedezni, csak a top1-2 klán kiváltsága... és valahogy az a gyanum nem ott van az összes kisszámos forgató...) röviden: nem vagyok benne biztos, hogy olyan egyszerű az 5k kör alatt felmenni akár 2-3%ot is, ha a legtetejéről beszülnk, főleg ha sokasodó számú játékosoknak lesz ugyanez a célja... |
Quote:
Jelenleg is kap a 2B-s fellépő személyiséget... Ha eddig nem volt ez gond akkor most miért lett hirtelen az? Ja, hogy feljebb kell mennetek ezentúl az 1A-ban? Nem csak nektek! Mindenkinek! Annak is aki otthagyja az oriját! És tudod mit őrizd meg egyszer az országodat az 1A-ban 10K hekin fél évig! Utánna mond, hogy nekik milyen könnyű... 1000 körös tapasztalatokkal 2500 hekiig megjárt 1A-val nehogymár meg tudja ítélni bárki milyen könnyű annak aki 3x akkora orira vigyáz odafenn! Egyébként félreértés ne essék nekem nincs forgolódós országom, de van igazságérzetem és ismerem azokat a dolgokat amiről véleményt mondok. Tulajdonképpen nekem édesmindegy kap e plusz személyiséget a 2B-ből lépő vagy sem, de azt tudom,hogy azzal a játékossal szemben aki 2 évig gürizik, hogy az 1A tetejére jusson igen nagy kicseszés ha nem kaphat uj személyiséget a másik orija azért, mert felvállalta, hogy teljesíteni fogja a játék FŐCÉLJÁT!!! |
"nem vagyok benne biztos, hogy olyan egyszerű az 5k kör alatt felmenni akár 2-3%ot is, ha a legtetejéről beszülnk, főleg ha sokasodó számú játékosoknak lesz ugyanez a célja..."
Megint elbeszélünk egymás mellett: Csak egy egy országosnak nem 5000 kör alatt kel 2-3 %-ot haladnia az A-ban!!!!!!!!!!! Ha nem minden alkalommal maximum 2400 hektárról elérni az adott Top %-ot! Ami nem 2-3%, hanem 60-70% teljesítmény! |
Quote:
Ha építesz egy házat és rádesteledik akkor egy értelmes ember másnap onnan folytatja ahol este abbahagyta. Ha lebontja ujra és elkezdi előlről építeni az az ő baja. McLoad sír, hogy mi mondjuk neki "dögöljön meg a szomszéd tehene"? Pont Ti mondjátok ezt Uraim! Mert ti ugy döntötök, hogy mindig ujra akarjátok kezdeni azt amit már egyszer megcsináltatok még nem jogosít fel arra, hogy másoktól is ugyanezt várjátok el! |
Quote:
|
"de azt tudom,hogy azzal a játékossal szemben aki 2 évig gürizik, hogy az 1A tetejére jusson igen nagy kicseszés ha nem kaphat uj személyiséget a másik orija azért, mert felvállalta, hogy teljesíteni fogja a játék FŐCÉLJÁT!!!"
Ezek szerint veled is elbeszélünk egymás mellett. Az adott országnak egyszer kell 2 év alatt teljesítenie az 1/A topját és a lenti kapja a személyiséget. De egy egy országosnak félévente kell teljesítenie ugyanezt minden egyes személyiségnél. |
Sztem Ti nagyon nem értitek miről beszél Colony..
Nem hinném, hogy nehezebb lenne egy országot tartani A-ban fix hektárszámon, és mondjuk 5k körönként előrejutni vele pár %-ot, hogy az éppen elvárt top%-ba kerüljön, mint hogy van _EGY_ db országod, akivel mész körbe-körbe és _MINDIG_ indulni 2k hektár környékéről, hogy feljuss az A éppen szükséges topjába.. Azt meg senki ne mondja nekem, hogy ha vki tart egy ilyen "elfekvő orit" (mert másnak nem nevezném, hiszen nagy játék nincs vele..) és a kicsi orikkal megy körbe-körbe, az többet játszik, mint az akinek folyamatosan minden szinten, A-t is beleértve telejsíteni kell a nehezített szintlépés feltételeit.. és sztem JÁTÉK az A-ban pl nem abból lesz, hogy az "elfekvő orik" lépkednek előre 5k kör alatt 500hekit, hanem abból, ha azt _MINDEN_ személyiségért küzdő országnak teljesítenie kellene és nem csak ott tartani egyet.. |
Quote:
|
hozzáteszem, hogy ez elvileg egy _egyországos_ játék.. az, hogy több országot is vihetsz az csak egy lehetőség.. miért legyen nehezebb bármit is elérni egy egyországos játékosnak, mint egy több országosnak ?
|
Aktuális téma: 1/A vs 2/B.
Az, hogy lehessen-e fordulni a 2/B-ből nem téma. Lehet onnan fordulni. |
Quote:
Plussz megtartani a pozicióját amíg a másik orija ujra utoléri (minimum: fél év) és közben ugyanazt az utat bejárni, mint neked 1 orisnak kell az alsóbb szinteken. Nézzük mit vállalsz te... - az 1A-ban 2400 hekitől mindig ujra fel kell kapaszkodnod az éppen aktuális értékig amivel léphetsz aztán jónapot és lelépsz. Ez nehezebb valóban, mintha ott maradnál és "csak" feleannyit kéne mondjuk haladnod előre. - az összes többi csopiban eléred a személyisészámodnak megfelelő méretet Mit vállal a több oris... - az 1A-ban eléri és megtartja a személyiségszámának megfelelő poziciót minimum fél éven keresztül, aztán vagy közben halad még annyit előre amennyi az uj személyiségszámának szintjéhez kell. Ez nyilván optimális esetben kevesebb,mint neked. Persze lehet több is ha leverik fél év alatt párszor. - az összes többi csopiban eléri a személyisészámának megfelelő méretet és a 2B-ben 2x annyi ideig marad mint TE Ez az idő mondjuk elég lehet arra, hogy behozd az előnyt (ha egyáltalán van előnye és nem verték szarrá) amit az 1A-s ori fennhagyása jelent számára. Javaslom egyszer próbáljatok ki egy komolyabb ideig fennmaradni az 1A-ban és fejlődjetek! Ne csak 1000 körig... Mindjárt rájöttök majd,hogy nem olyan eccerű dolog az, mint ahogy itt összehordjátok. Részemről asszem leírtam ezzel kapcsolatban mindent, ha ezzel nem sikerült jobb belátásra bírni titeket akkor én már kevés vagyok ehhez sajnos :( Mindenesetre azt vegyétek figyelembe, hogy érdekek nélkül beszéltem. Nincs kékszámos orim sőt jelenleg 1A-s sincs. Teljesen külső szempontból elemeztem a dolgot. |
Quote:
Míg az egyoris csak Aba kell figyeljen feszülten, körönként, és közbe lejebb, ahol jóval kevesebb figyelemmel is lehet sikeres, úgya a többorisnak FENNT KELL tartania magát, és mindezt amellett, hogy kicsit is gondozza!!! A többioris a folyamatos feszített munkát válassza, cserébe a TI véleményetek szerint "csücsül a seggén" az Aba, míg szedi a személyiséget. Ti meg ugye naivan ragaszkodtok, ahhoz hogy csak 1 orival játszotok, mikor mennyivel könyebb Aba fenntartani 1 vegetálot... Öszintén, enyivel jobb ha 1 orid van? miért nem a "könyebb, kényelmest" választjátok? én valahogy hüjének titulálnám magam, ha mindenáron a nehezebbet választanám... valami itt illogikus benne... Offnak vége... Maradok annál, hogy azt támogatom, hogy A-B-be is a nehezebb feltételeket kelljen teljesítenie, ahhoz, hogy léphessen személyiségért. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
offoff.. |
Quote:
|
Quote:
Ez tökéletes végszó részemről is ;) Adok is érte valamit :D |
Quote:
|
Quote:
Azt mondtam, hogy ha te mindent ujra akarsz kezdeni, pedig van rá lehetőséged, hogy ne kelljen akkor tedd azt, de ezen döntésedet NE AKARD rákényszeríteni mindenkire. 612. bejegyzés Oda írtam le nagyjából ugyanezt, csak McLoad szavaival talán. |
A topic célja, hogy nehezítsük meg a kék számok megszerzését. Az eddigi elfogadott javaslatok alapján egy 1A jelenlegi topjában lévő jó játékos most induló kis orija elég sok személyiséget szerezhet különösebb megeröltetés nélkül a B-ből fordulva, miközben egy új játékos első személyiségének megszerzése nagyon nehéz.
A probléma enyhítésének szerintem az lehet a megoldása, hogy tovább nehezítsük a B-ből való fordulást. Így senkinek sem lenne könnyű új személyiséget szerezni. Ilyen nehezítés lehet, mint már valahol a topic legelején írtam, hogy B-ből való fordulásnak legyen egy újabb minimális föld feltétele. Például csak akkor lehessen fordulni a B-ből, ha a B-s ország eléri az 1A-ban lévő fordulási feltételhez tartozó földterület valahány százalékát. |
Quote:
|
Quote:
(A minimum föld azért nem tetszene nekem, mert a %ot nehéz lenne meghatározni. top8 ori Aba 23k ha körül lehet. a 30. már a felét se éri el. szerintem túlságosan büntetnénk a nagyon elhúzott szűk élmezőnyt, lehet annyira, hogy B-be fel se tudnának olyan magasra jutni. (igaz nemtudom ott mekkorán vannak top1-2-3ak) |
Mondanivalóm lényege, hogy nehezítsük tovább a B-ből való fordulás feltételeit. Hátha van valakinek ilyen irányú jó ötlete...
|
Quote:
Ha az A-s országgal szemben támasztasz plusz követelményeket, akkor pedig miközben azzal foglalkozik, a B-ben halálra unja magát, rosszabb esetben a fellépni próbálókat hátráltatja. |
Quote:
|
Quote:
Mondtam vagy könyitsük az 1 orisok helyzetén vagy nehezitsünk a több orisokén. AZÉRT, HOGY A SZAKADÉK KÖZELEDJEN AMI MOST IS FENT ÁLL DE A SZIGORITÁSSAL MÉG INKÁB FOG TÁGULNI! Azt meg ne magyarázza nekem senki, hogy egy betonelfet olyan hü de nehéz top10%-on tartani. Mert a végén még tényleg elsirom magam. |
Quote:
Nem sírni kell, hanem megcsinálni ;) Én nem akarok fenntartani semmiféle szakadékot. Mindenki maga választ magának utat. Ezzel az erővel az elforik gazdái is jelenthetnék, hogy milyen rossz soruk van, mert nekik sokkal nehezebb top1-nek lenni, sőt vannak csopik ahol lehetetlen szinte. Vagy az MForik, hogy mennyivel nehezebb nekik a 4fős szövik ellen. Ezt választották, ahogy te az 1 oris játékot. Ha ez neked teher akkor választhatsz másik utat. Téged személy szerint nem érint semmilyen módon sem, hogy a kiskékszámot a 2B-sek is megkaphatják e vagy sem. Neked ettől nem lesz könnyebb sem nehezebb... Azért küzdesz, hogy a másiknak is legyen nehezebb ha te már a nehezebb uton akarsz menni... |
Quote:
|
Quote:
Ha van orid az 1A-ban ---> 1. szabályrendszer érvényes Ha nincs orid az 1A-ban ---> 2. szabályrendszer érvényes Van rá lehetőség, hogy mindenkinek legyen orija az 1A ban? 1. igen ----> ez esetben nincs diszkrimináció 2. nem ----> nos így lenne diszkrimináció! |
Quote:
|
Én el mondtam minden érvemet aki nem akarja megérteni az elfogult. Csináljátok ahogy akarjátok. Felölem be is tilthatjátok az 1 oris játékot.
|
Quote:
No mindegy! Meg lett mondva, hogy változás ilyen irányban úgy sem várható. Addig meg tedd (tegyük) a dolgunk és játszunk! Az eddig tapasztaltak alapján ugy se fog hosszútávon élni és ez a verzió módosításra szorul! Ha aktuális lesz majd visszatérhetünk az 1 vs több ország irányítására! |
All times are GMT +1. The time now is 14:56. |