![]() |
Quote:
|
Quote:
valamit valamiért.. minden fajnak van előnye és hátránya.. a félelffel nem a védelme a gond, attól még, hogy csinálunk egy másik beton orit nem lesz semmi jobb.. nem lesz tolis ori, mert továbbra sem tud lopni semmit.. |
Quote:
Tehát szerintem lenne itt sürgetőbb probléma is..:) |
Quote:
|
Végignézve a hozzászólókat, a legnagyobb problémám, hogy a hozzászólók legalább felének nincs 4. szintnél feljebb országa, néhány esetben még a 4. szinten se.
Nem tartom hitelesnek egy tapasztalatokra épülő javaslathoz úgy hozzászólni, hogy gyakorlatilag nincs róla semmi tapasztalat, csak egy halvány elképzelés. Tudom, hogy brutálisan hangzik, de aki még nem jutott feljebb a 4. szintnél, vagy még oda se, az ne a játék feljebbi szintjeinek módosításával foglalkozzon. Ez tipikusan egy olyan téma, amihez tapasztalat nélkül nem lehet, de legalábbis nem érdemes hozzászólni érdemben. Ezt szem előtt tartva figyelem a beszélgetés alakulását. Fel lehet éleszteni felőlem a témát nyugodtan. |
Quote:
|
Quote:
Melyik az az irányvonal, amely nincs még elvetve? Régebben volt sokféle javaslat, jó volna tudni, hogy melyikkel érdemes foglalkozni, mert van esély a megvalósítására. |
Quote:
|
Quote:
Vagy úgy általában a tolvajlásra lenne igaz? Embert nem adjuk vissza a fenti csopiknak? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
A fél-elfnek jelenleg két olyan problémája van, ami miatt nemigazán játszható:
1. Nincs mit lopni 2. Gyenge hadilag A következő javaslatom van: A fél-elf faji tulajdonságai közé kerüljön be, hogy a kocsmáinak +75% férőhelye van. Így kevesebb kocsmát kell tartania a fél-elfnek, több barakkot / templomot tarthat. A faji varázslat az Árnyak helyett a következő: Amikor a fél-elf faji varázslata aktív, akkor pénzlopáskor az ellenfél bankjaiból legfeljebb 15 darab védi a pénzt. Így tud pénzt lopni, de azért nem viszi el egy húzásra az ellenfél egész vagyonát. |
Quote:
nekem ilyen elképzeléseim voltak anno |
Quote:
egész egyszerűen a félelf lehetne +100-al sikeresebb minden tolvaj akcióban. ezzel már a tolvajok értelmet kapnának a játékban. most egy JÓL FELÉPÍTETT mf felest is egy átlagos szövi 12kör alatt lepusztít 4-szer legalább.. ezzel szemben a feles mit tud tenni? felgyújt 3-4% házat? legyilkol az ellen seregéből 10-15%-ot?? nevetséges.. pénzt, tekercset ugye evidens, hogy nem tud lopni, csak óriási nagy mázlival... kiszolgáltatott. a földet könnyen leverik róla, de a rávalót nem tudja összeszedni magának... Igenis kell egy nagyobb erő a feles kezébe, mert amit hadival lehet rombolni, az 10-20 körig hatásos(pusztítás,földfoglalás), amit a feles tud ártani, annak meg a legjava azonnal áthidalható (gondolok emberhiányra, tekilopásra, katonagyilokra). nagyon a hadis fajok irányába billen a mérleg nyelve... egy jó felest azonnal meg lehet bénítani varikkal, aztán jön a sereg... jelen állapotában öngyilkosság egy félelf-el játszani Igenis ki kell egyenlíteni azt, hogy pl egységnyi idő alatt mekkora kárt tud okozni egy tolvaj, meg mekkorát egy hadis? |
Lehetne olyan is,hogy a kocsmák,vagy /és a tolvajok is segitenének a védekezésben!+védőerőpontokkal és az elfoglalt arány 2x vagy 3x osával lehetne nagyobb a védelme
|
Quote:
|
Quote:
Ráadásul miért lenne egy feles mf? Szerintem azért játszanak felessel kevesebben, mert egy hadivari óriás könnyen le tudja tolni a feles készültségét, onnantól meg semmit se tud kezdeni a tolvajaival, tehát a feleses szöviben maradt 3 ori szemben a másik szövivel, ahol nincs full tolvaj ország és több a ló, persze hogy be fognak verni... ráadásul addig fogják ütni a felest, amíg biztosak nem lesznek abban, hogy nyugtuk lesz tőle. |
Quote:
milyne kárt tud okozni a tolvaj 1 körön belül, ami nem pótolható? emberlopást vissza lehet fokozni tekilopást visszavenni piacról katigyilok, piacról pótolható.. sőt még a házgyújtás is fokozással hatástalanítható... ezzel ellentétben: a fölszerzés, és pusztítás egyáltalán nem megoldható 1 körön belül... a mészárlás, és stb igen. de így is 0-2 a hadis orik javára |
Quote:
Ha lenne komoly ütőkártya a kezében, akkor miért ne lehetne valaki MF felessel? Amúgy meg az én MF elfemet egy átlagos szövi nem veri el, abban biztos lehetsz. Azt egy jó szövi veri el maximum!! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Szerintem egy picit azért érdemes erősíteni a fél-elfen a lopás hatékonyságán kívül is, mert elég törékeny. Ha elvileg az ember és az elf keveréke, akkor a +10% védőerő helyett kaphatna 15-20%-t, a -10% tanyatermelés helyett pedig +10-20%-t. Az árnyak pedig 30% helyett 40-50%. Kis erősítések, de ezzel felzárkózna a többi faj mellé és a bank átlopással egészen játszható lenne. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Elég béna ötlet... |
Quote:
|
Quote:
Örülnél neki, ha a zsákmánynak csak a 70%-át kapnád meg ezentúl? Értem, hogy egy szövi sokkal szívesebben vesz így be félelfet. De szerintem eddig se volt nagy gond azzal, hogy lenti szinten bevegyenek egyet. |
Quote:
De akár lehetne állítható opció, mint a földrészesedés, csak itt én döntöm el, hogy "Adok/Nem adok" belőle, nem a szövim azért egy író kulcs nélküli gnomnál lehet brutális lopás, tök király lenne, ha a szövimet is meg tudnám belőle "ajándékozni" |
Ezek továbbra sem segítenék a félelfet igazából.. ettől még nem lenne játszhatóbb, mint most:)
|
Quote:
Viszont a szövik részesedése a tekercslopásból az aranyos-aranyos, de ettől még nem lesz használhatóbb a fél-elf. Akkor lenne érdemes erről értekezni, amikor a fő problémák már meg vannak oldva: tudjon mit lopni és ne legyen olyan sebezhető. |
Quote:
Az eddigi javaslatok közül nekem tetszik a bankok bizonyos mértékű átlopása, a sereg céljának felderítése, a katonagyilkolás erősítése (én kiegészíteném azzal, hogy a felé, vagy szövetsége felé tartó seregre is vonatkozzon). Illetve hozzátenném, hogy kapjon védelmet a befedés ellen oly módon, hogy akkor tudja egy vari befedni, ha a varázsereje legalább kétszerese a felesének. Azt meg, hogy felfedezéskor folyton bányákat talál, szerrintem egyértelműen ki kéne venni tőle, nem előny, hanem hátrány. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Egy félelf igen jelentős mennyiségű varázslót tart. Azzal elég sokmindent tud csinálni. |
Quote:
Az Mf mindíg is hátrányba lesz egy szövihez képest. |
A csoportban ha bizonyos feltételek mellett be tudna lopni a klánrakiba az nagy érv lenne egy feles mellett.
|
Quote:
|
félelfet lehetetlen az A-ba használni, de szerintem lehetne több bónusz, mondjuk egy olyan hogy tudja lopni a teljes pénzt, tehát ne hassanak a bankok, vagy zsákmányoljon többet, vagy nagyobb védelme legyen a varik és a katonák ellen
|
A fő kérdés, hogy hogyan tudna valamit lopni a fél-elf.
Itt egy irányvonal van, hogy valamilyen módon és mértékben át tudjon lopni a bankokon. Ezzel kapcsolatban milyen javaslatok vannak? |
All times are GMT +1. The time now is 22:23. |