Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Raktárkulcs helyett más törpe fajivarik: (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=404)

nyolcvan 05-11-2007 15:32

a mostani raktárkulcs nem véd valami jól
pont olyan, mint egy csak raktáros szieszta, aminek szerintem nem sok értelme van (miért tudja az óriás faji varázslata azt its, mint a törpé-é, ráadásul többet is?)

nem lehetne esetleg csak annyiban modosítani a raktárkulcsot, hogy használata esetén nem a zsákmány lesz 50%. Hanem hogyha fent van a raktárkulcs, akkor a raktárban kapacításának 50%-át nem lehetne elvinni sehogy sem, hanem csak az az fölötti árukat?

Stev 05-11-2007 15:45

Ezzel még mindig az a gond, hogy ha levédjük a törpe raktárait, mégjobban a tekercseit fogják vinni a tolvajok, vagyis ami haszon bejön neki a több eladott árúból, az méginkább elmegy a tekercsekre.

Fusio 05-11-2007 15:50

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 95454)
Ezzel még mindig az a gond, hogy ha levédjük a törpe raktárait, mégjobban a tekercseit fogják vinni a tolvajok, vagyis ami haszon bejön neki a több eladott árúból, az méginkább elmegy a tekercsekre.

Sztem a fenti csopikba nem éri meg tekit lopni mert nevetséges az ára,nyersinek sokkal több haszna van,szal sztem elég lenne lopás ellen védeni egy kicsit...:)

Valezius 05-11-2007 16:09

Quote:

Gyula bá, már elmondta, hogy azok nem is tolvajok, akik a törpe tekijeit nyúlják. :D

Fransisco 05-11-2007 16:22

Quote:

Okos meglátás, ott a pont. :)

Stev 05-11-2007 16:26

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 95471)
Gyula bá, már elmondta, hogy azok nem is tolvajok, akik a törpe tekijeit nyúlják. :D

Nem, azok csak nem profi tolvajok akik kinyírják az aranytojást tojó tyúkot.

Quote:

Originally Posted by Fusio (Post 95456)
Sztem a fenti csopikba nem éri meg tekit lopni mert nevetséges az ára,nyersinek sokkal több haszna van,szal sztem elég lenne lopás ellen védeni egy kicsit...:)

1. Fenti csopikban már egyre kevesebb a tolvaj, lenti csopikban pedig hol sok toli van, még igenis drágább a tekercs.
2. Ha nem is éri meg a tekit vinni a nyersivel szemben, szerinted ha a toli nyersit nem tud vinni, akkor mit fog lopni hogy legyen pénze? Még jó hogy tekit.

Gyula 05-11-2007 23:11

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 95471)

Ez éppen nem vicces, azok akik a törpét tekire húzzák nem mások mint vérpistikék.

laci 05-12-2007 07:02

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 95639)
Ez éppen nem vicces, azok akik a törpét tekire húzzák nem mások mint vérpistikék.

Off:
A törpének tökmindegy, hogy vérpistikék viszik a tekercseit, vagy profi tolvajok, a kár ugyanaz. (Na most jól megmondtam ;))

Valezius 05-12-2007 12:15

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 95639)

De Gyulabá, ha minden tolvaj tolvajt lopna, ahogy maga szeretné, akkor hogy kerülne a tolvajokhoz egyáltalán pénz, amit ellopjanak egymástól.
Valakinek muszáj a törpéket és orkokat is lopni.

Esetleg páran megpróbálkozhatnak a gnómokkal :)

Smooth Scroller 05-14-2007 01:22

en meg mindig azt mondom, hogy maradhatna a raktarkulcs, csak vedjen az epuletfelmeres ellen hasonloan mint az elf fajivarija a varis seregfelemeres ellen. persze akkor nem raktarkulcs lenne a neve, hanem vmi mas.

az eplista hianya hasznos lenne a torpoknek, nem lehetne megtudni hany tornyuk, stb van.

Stev 05-14-2007 01:30

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 96069)
en meg mindig azt mondom, hogy maradhatna a raktarkulcs, csak vedjen az epuletfelmeres ellen hasonloan mint az elf fajivarija a varis seregfelemeres ellen. persze akkor nem raktarkulcs lenne a neve, hanem vmi mas.

az eplista hianya hasznos lenne a torpoknek, nem lehetne megtudni hany tornyuk, stb van.

Igen, az a Fantomépület vagy Tárnakulcs nevű elképzelés nekem is határozottan tetszett.

Fusio 05-14-2007 09:11

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 95477)

2. Ha nem is éri meg a tekit vinni a nyersivel szemben, szerinted ha a toli nyersit nem tud vinni, akkor mit fog lopni hogy legyen pénze? Még jó hogy tekit.

Ha nem tud nyersit vinni,akkor keres mást:D ...amugy meg ha akarja csak vigye a tekit ha annak nevetséges ára van...Én még mindig amelet vok, h elég lenne ha a rakit 80% lenne védve...nagyon sokat jelente ez a termelő oriknak:rolleyes:

lacqa 05-14-2007 11:18

Quote:

Originally Posted by Fusio (Post 96100)
Ha nem tud nyersit vinni,akkor keres mást:D ...amugy meg ha akarja csak vigye a tekit ha annak nevetséges ára van...Én még mindig amelet vok, h elég lenne ha a rakit 80% lenne védve...nagyon sokat jelente ez a termelő oriknak:rolleyes:

ehh. hányszor kell leírni, hogy a gyakorlatban létező törpék számára a nyerslopás nem okoz problémát, soha nem okozott. általában a teki visszavásárlás sem okoz gondot, van elég pénzük rá. a gondot az okozza, hogy nem biztos hogy van elég piaca ahhoz képest ahányszor lelopják tekiben, illetve hogy ha tekilopás után kihagy egy-két - urambocsá több - kört, akkor elmennek egységei is stb. ha ennek megakadályozására nincs fullra töltve, akkor meg még sebezhetőbb. miután a rakivédelem növelése a tolvajt átirányítja a több nyereséget hozó tekercsekre, így azzal csak még rosszabbul jár - legjobb esetben változatlan a helyzete.

még mielőtt valaki feltenné a másik unalomig hallgatott lemezt: a törpe most is játszható, főleg szöviben. de ha már hozzányúlunk, akkor legalább segítsük, és nem rontsunk a helyzetén!

nyolcvan 05-14-2007 18:33

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 96069)

Ez jó ötlet
elvégre a törpök közel állnak a földhöz, bányászathoz, akkor csak eltudják valahogy rejteni az épületeiket a föld segítségével, vagy valami ilyesmi

úgyis eléggé rosszak varázslásban, gömböt szinte mindenki tud készíteni róluk (kivéve a hulla :D), akkor nem kellene már az éplista

Valezius 05-14-2007 18:43

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 96249)
Ez jó ötlet
elvégre a törpök közel állnak a földhöz, bányászathoz, akkor csak eltudják valahogy rejteni az épületeiket a föld segítségével, vagy valami ilyesmi

úgyis eléggé rosszak varázslásban, gömböt szinte mindenki tud készíteni róluk (kivéve a hulla :D), akkor nem kellene már az éplista

Olvasd már végig a topicot :o Ez már meg van ideologizálva, nem kell neked is. ;)

Tsobi 06-14-2007 15:53

egy kósza emlék :p

Elmémbe ötlött egy nagyon régi emlék,mikor a törpének más volt a faji varija ... (nem tudom jól írom-e) Potrien-módszer volt a neve és a katik továbbképzésének a gyorsítását segítette elő ... szerintem azok után,hogy ez bekerült az előnyeibe,nem kell semminemű változtatás a faji varijával kapcsolatban. Ha valaki mégis erősködik,akkor legyen megemelve a raktárkulcs védelme .. hogyha elfelejti egy törp felrakni,azaz nincs Ht-ja,akkor nagyobbat bukhasson,mint a gnóm,ha nem rakja fel a kk-t :)

Xeper 06-16-2007 13:40

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 103134)
Elmémbe ötlött egy nagyon régi emlék,mikor a törpének más volt a faji varija ... (nem tudom jól írom-e) Potrien-módszer volt a neve és a katik továbbképzésének a gyorsítását segítette elő ... szerintem azok után,hogy ez bekerült az előnyeibe,nem kell semminemű változtatás a faji varijával kapcsolatban. Ha valaki mégis erősködik,akkor legyen megemelve a raktárkulcs védelme .. hogyha elfelejti egy törp felrakni,azaz nincs Ht-ja,akkor nagyobbat bukhasson,mint a gnóm,ha nem rakja fel a kk-t :)

Bárcsak visszaolvasna mindenki, aki hozzászól egy témához...

Kubbi 06-18-2007 09:54

Nekem is lenne egy ötletem. Még nem olvastam ezt sehol. :)
Igaz nem faji vari, de lehet hogy megoldaná a törpök problémáját. :)

A törpöknek 20%-ra tenném a lakitekit, és 30%-ra a faji bónuszukat.

Synkel 06-18-2007 19:56

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 103688)
Nekem is lenne egy ötletem. Még nem olvastam ezt sehol. :)
Igaz nem faji vari, de lehet hogy megoldaná a törpök problémáját. :)

A törpöknek 20%-ra tenném a lakitekit, és 30%-ra a faji bónuszukat.

És egycsapásra beszüntetted a törpét mint hadist pl A-ban... Nekem törpivel állandóan gondot okozott, hogy hiába a sok férőhely, teki csak 30-at ad

Kubbi 06-18-2007 20:08

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 103850)
És egycsapásra beszüntetted a törpét mint hadist pl A-ban... Nekem törpivel állandóan gondot okozott, hogy hiába a sok férőhely, teki csak 30-at ad

Jaa már értem. A seregkoptatásra gondolsz? :)
Akkor nem szóltam.

De a fantom épület miben oldja meg a tekilopás problémáját?
Illetve gnómot mégse lehet a törpéből csinálni... :)

nyolcvan 06-18-2007 20:25

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 103850)

miért baj az, hogy a törpének 30% van lakáshelyzetre? így is neki van a legtöbb férőhelye a faji sajátossággal együtt 56%

Kubbi 06-18-2007 20:28

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 103855)
miért baj az, hogy a törpének 30% van lakáshelyzetre? így is neki van a legtöbb férőhelye a faji sajátossággal együtt 56%

Arra gondolt szerintem, hogy a pénzesek úgy támadnak, hogy: ütés után rögtön kiteszik az összes lakitekit, ekkor elmegy egy valag katona, amit bevásárolnak, miután visszavették a tekiket. De állítólag ez elég drága móka.:D
Így ütés elötti körben, már sok sok íj lesz otthon.

Xeper 06-18-2007 22:57

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 103857)
Arra gondolt szerintem, hogy a pénzesek úgy támadnak, hogy: ütés után rögtön kiteszik az összes lakitekit, ekkor elmegy egy valag katona, amit bevásárolnak, miután visszavették a tekiket. De állítólag ez elég drága móka.:D
Így ütés elötti körben, már sok sok íj lesz otthon.

Kicsit felületes, de kb így :)
A lényeg, hogy sok lakáshelyzeti tekivel több ló léptethető le, így nagyobb véderő jelenhet meg otthon... ha 20%-ra leveszed a lakitekijét, akkor egy törpe a seregének pusztán a 16,6%-át tudja bekoptatni szemben a gnóm 33.3%-ával... éppen fele :)
És éppen kevés akárminek is a kivédésére.

mlvik 06-28-2007 22:36

Előre bocsánatot kérek mindenkitől, de csak az első 5 és az utolsó 20 oldalt olvastam végig!!

Szóval gyerekkorom meseemlékei között a törpéken kívül volt még egy barlang lakó! Ez pedilen vala a SÁRKÁNY!
Javítsatok ki, de az mindíg valami értékes cuccokon aludt, és a tolvajok megijedtek tőle. De a legbátrabbak azért mégis el el lopkodtak tőle valamit.

Szóval az ötletem a sárkány varázslat:
lényeg:
minden lopás 70% ot visz csak! (mindenre!)
a lopkodó tolvajok 10% a megijed (azaz 10% tolvaj nem játszik!)
s bányánként ad 100 aranyat is (körönként) (elvégre a sárkányok azt szeretik)

Azt hiszem ez a lopkodó fajoknak sem lenne hátrányos és a törpének is megérné aktívizálni.
(Ha törpe lennék így gondolnám!) De nem vagyok! :)

Ha butaság, akkor jöhet a zöld is! :)

MLVIK

Dus 06-29-2007 10:09

Quote:

Originally Posted by mlvik (Post 106101)
Előre bocsánatot kérek mindenkitől, de csak az első 5 és az utolsó 20 oldalt olvastam végig!!

Szóval gyerekkorom meseemlékei között a törpéken kívül volt még egy barlang lakó! Ez pedilen vala a SÁRKÁNY!
Javítsatok ki, de az mindíg valami értékes cuccokon aludt, és a tolvajok megijedtek tőle. De a legbátrabbak azért mégis el el lopkodtak tőle valamit.

lényeg:

Azt hiszem ez a lopkodó fajoknak sem lenne hátrányos és a törpének is megérné aktívizálni.

MLVIK

nem hiszem ,hogy elég lenne 70% ra levenni a lopkodásokat...
az ,hogy meg a tolik 10%-a megilyed az egyszerűen hülyeségnek tartom:D:D:D

Brown 06-29-2007 10:37

Quote:

lényeg:

MLVIK

Szerintem agyadra ment a Hobbit olvasása. :D Van is a könyvben egy kép amint a sanyesz fekszik a sok goldon, de a törpéknek ettől még semmi köze a sárkányokhoz. Max úgy tudnám elképzelni, hogy a vari nem rúnába kerül, hanem körönként 500 törpicsekbe amit a sárkány elfogyaszt, cserébe a szolgálataiért. :D

Jó a raktárkulcs ahogy van, alap 200%-on termelnek egyébként is. Ha Vipelsz és kicentized a fém - fegyo termelést abból máris nem tudnak lopni, mert ahogy kitermeled megy a kati képzésre. Az elején úgy is abból megy a biznic.A drágakövet a helytartó folyamatosan eladja. A többit meg had vigyék. Mi itt a probléma? :D

LordYsolt 06-29-2007 10:43

Quote:

lényeg:
MLVIK

Ha jól emlékszem vhol ebben a topcban ki lett fejtve h senki nem akar egy újabb tekivédő fajt. Elég a gnóm + az óriás. És ez azt csinálna a törpéből.

Andrew 06-29-2007 10:44

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106280)
Szerintem agyadra ment a Hobbit olvasása. :D Van is a könyvben egy kép amint a sanyesz fekszik a sok goldon, de a törpéknek ettől még semmi köze a sárkányokhoz. Max úgy tudnám elképzelni, hogy a vari nem rúnába kerül, hanem körönként 500 törpicsekbe amit a sárkány elfogyaszt, cserébe a szolgálataiért. :D

Jó a raktárkulcs ahogy van, alap 200%-on termelnek egyébként is. Ha Vipelsz és kicentized a fém - fegyo termelést abból máris nem tudnak lopni, mert ahogy kitermeled megy a kati képzésre. Az elején úgy is abból megy a biznic.A drágakövet a helytartó folyamatosan eladja. A többit meg had vigyék. Mi itt a probléma? :D

a probléma ott kezdődik, hogy a legtöbb tolis a tekercset szereti, főleg az alsóbb szinteken :)
az lenne talán a legkisebb baja a törpéknek, ha csak a nyersüket vinnék

Brown 06-29-2007 11:03

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 106285)
a probléma ott kezdődik, hogy a legtöbb tolis a tekercset szereti, főleg az alsóbb szinteken :)
az lenne talán a legkisebb baja a törpéknek, ha csak a nyersüket vinnék

Valakitől a tekercset is lopni kell. :) Über Gnómtól és Óriástól nem tudok. Gimliéknek meg nem kell úgy felhalmozni a tekercset és akkor nem kerül sokba a pótlása.

Ati 07-16-2007 14:20

Úgy érzem, hogy a törpe tervezett erősítésével (bányák találása: http://forum.queosia.com/showthread.php?t=2129) a törpe egy igen erős harcos/termelővé növi ki magát, aki gond nélkül átépülhet a körülményekhez igazodva. Azt hiszem, hogy ez az eddigi szerepét igen erősen meg fogja növelni, emiatt további erősítést nem érzek szükségesnek, mert félő, hogy über-faj kialakulásához vezetne.

Azt hiszem, hogy egyelőre ez az erősítés elegendő, ennek tapasztalatai alapján majd lehet tovább gondolkozni, de JELENLEG nem látom szükségességét a törpe ezen felüli erősítésének.

All times are GMT +1. The time now is 00:12.