Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hazban el nem fero lakosok szabin (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3990)

[HTPA]GeeForce 04-20-2010 13:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 248959)
Melyik csoportban van csak 2 ország? :eek:

Csak én láttam olyat, hogy 2 egymás mellett lévő ország között (akik között NINCS harmadik!), azok nem 2 körre vannak egymástól, hanem mondjuk 50? :eek::confused:Ettől még a csoportban lehet akár 500 ország is... Csak a 2 ország között nincs üthető.

Padlócsempe 04-20-2010 13:21

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 248951)
Valaki vázolja fel, hogy tudok hozzá közelebb kerülni, anélkül, hogy odafokozom magam alá 2 körre?

Ki mondta, hogy nem fokozhatsz oda?
Fokozz oda. Annyi különbség lenne, hogy 200k egység helyett mondjuk 400k egység fog kelleni. Vagy közelebb fedezel, hogy csak 200k egység kelljen, vagy kitermeled a maradékot, vagy ütsz olyat, aki közelebb van, vagy nem mész feljebb, ha nincs rá lehetőséged.

Azt hiszem, az, hogy Gee ellene van, az azt jelenti, hogy ez egy jó javaslat :p

Padlócsempe 04-20-2010 13:23

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 248962)
Csak én láttam olyat, hogy 2 egymás mellett lévő ország között (akik között NINCS harmadik!), azok nem 2 körre vannak egymástól, hanem mondjuk 50? :eek::confused:Ettől még a csoportban lehet akár 500 ország is... Csak a 2 ország között nincs üthető.

Felettem A-ban az első nem mnt-s ori 99 körre van. Mégsem látom hol a gond.

[HTPA]GeeForce 04-20-2010 13:24

Ez konstruktív volt.

Javaslatom: legyen 15 lakos = 1 pont.
A viszont látásra.

[HTPA]GeeForce 04-20-2010 13:27

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 248965)
Felettem A-ban az első nem mnt-s ori 99 körre van. Mégsem látom hol a gond.

ott a gond, kedves Csempe, hogy fizikailag létezik olyan ország, ami kettőtök között van. Az, hogy te MNT-t kötöttél vele, egész pontosan mit is jelent? Semmit. Felbontod, és bevered.
Mivel továbbra sem képesen bizonyos emberek felfogni, hogy mi a különbség aközött, hogy:

1.
A következő ország, amit szívesen megütnék 99 körre van, úgyegyébként van közöttünk rengeteg másik ország, csak nem akarom megütni őket...

2.
A következő ország, ami felettem van a pontlistában eggyel, az 99 körre van, közöttünk nincs senki, aki üthető, ezt értsd úgy, hogy nincs közöttünk harmadik ország...

Azt hiszem, nincs miről beszélni. :)

Ati 04-20-2010 13:27

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 248962)

Lehet másik irányba is támadni.

Ati 04-20-2010 13:28

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 248966)
Javaslatom: legyen 15 lakos = 1 pont.
A viszont látásra.

Eddig ellenezted az "ár" duplázását, most hirtelen a javaslatod szerint triplázzuk.

[HTPA]GeeForce 04-20-2010 13:29

Gratulálok, hogy egyes emberek azért akarják más játékát tönkretenni, mert a javaslatot ellenző személyét gyűlöli, ezért a végletekig kitart a javaslat támogatása mellett...
:D
Hát akkor további jó javaslattevést.
-topic tiltva-

vityu 04-20-2010 13:50

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 248967)
ott a gond, kedves Csempe, hogy fizikailag létezik olyan ország, ami kettőtök között van. Az, hogy te MNT-t kötöttél vele, egész pontosan mit is jelent? Semmit. Felbontod, és bevered.
Mivel továbbra sem képesen bizonyos emberek felfogni, hogy mi a különbség aközött, hogy:

1.
A következő ország, amit szívesen megütnék 99 körre van, úgyegyébként van közöttünk rengeteg másik ország, csak nem akarom megütni őket...

2.
A következő ország, ami felettem van a pontlistában eggyel, az 99 körre van, közöttünk nincs senki, aki üthető, ezt értsd úgy, hogy nincs közöttünk harmadik ország...

Azt hiszem, nincs miről beszélni. :)

Még mindig nem képesek egyes emberek felfogni, hogy ha nincs kit ütni, akkor nem a fokozás a megoldás, ugyanez a megoldás lehet a fedezés is. Ne viccelj már, hogy mondjuk 1500 hektár fokozása kedvezményesen 337k katonát jelent. Ugyanezt a ponttávolságot áthidalni, majd újból odafokozni megint csak ennyi katona... Nem jobb a katonákért cserébe kapni is valamit? Vagy te is attól félsz, hogy szembe jönnek? Így nincs veszély?

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 248970)
Gratulálok, hogy egyes emberek azért akarják más játékát tönkretenni, mert a javaslatot ellenző személyét gyűlöli, ezért a végletekig kitart a javaslat támogatása mellett...
:D
Hát akkor további jó javaslattevést.
-topic tiltva-

És megint az üldözési mániád, csak azért, mert a pilitika topikban nem jöttetek ki jól??? Na Gee, EZ VICCES! Olyan vagy, mint egy sértődős nagy gyerek. ÉS ezért ne haragudj meg.

SATU A HODITO 04-20-2010 14:52

Hazban el nem fero lakosok szabin.

De a logikus meg mindig az lenne ha elmegy a nép szabi alatt is, mint ahogy nem szabi alatt teszi. (Nem egyszerre, hanem az el nem férők fele per kör.)
Ha a katonak elmennek akkor a nepnek is menni kell!
Ati megoldhato??

Felesleges 5-10-15-os szorzokat hozni!
Ha valaki AKAR akkor elfokoz 2mrd-t vagy 4mrd-t teljesen mindegy :(

Ati-nak is volt 1 megoldasa:
Nep = 0
Szerintem tokeletes!
Csak az epuletek erteke legyen.
Ati megoldhato??

Tehat mar csak ell kell donteni a ketto kozul melyik jobb :)

Ati 04-20-2010 14:54

Quote:

Originally Posted by SATU A HODITO (Post 248982)
De a logikus meg mindig az lenne ha elmegy a nép szabi alatt is, mint ahogy nem szabi alatt teszi. (Nem egyszerre, hanem az el nem férők fele per kör.)
Ha a katonak elmennek akkor a nepnek is menni kell!
Ati megoldhato??

Nem oldható meg, már többször kifejtettem, hogy miért.

NewJackCity 04-20-2010 14:58

csempe javaslata alapjában véve teccik
az a gond vele hogy egy 5k hekis orira levetitve az hogy 10ember 1 pont az lefelezi a fokozotáv végét is
számszeruen egy 5k hekis ori 237k ponton van a fokozotáv vége 295k pont jelenleg
ha 10 ember 1 pont akkor 232,5k ponton lenne az ori es 260k pontig birna csak fokozni
ha 15 ember 1 pont akkor 229,166k pontos lenne az ori és 248,333 lenne a fokozotáv vége
ami ugye max 20k pontos ráfokozást tenne lehetővé 5k hekin ami szerintem a vicc kategoriába tartozik

1k hekire levetitve ez azt jelentené hogy 3833pontot birnál csak mozogni a pontlistán !!!

tehát ha esetleg ez be lenne vezetve akkor azt a 70es szorzot ami most van duplázni vagy triplázni kellene hogy arányaiban megvalosithato legyen a ráfokozás mint eddig
csak drágább legyen
ne ugy hog harmadakkora mozgástered van 3szor drágábban mint idáig

Ati 04-20-2010 15:02

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 248986)
tehát ha esetleg ez be lenne vezetve akkor azt a 70es szorzot ami most van duplázni vagy triplázni kellene hogy arányaiban megvalosithato legyen a ráfokozás mint eddig

Ha azt is duplázzuk, triplázzuk, akkor semmi nem változott, hiszen továbbra is pontosan ugyanannyi ponton tudnak maradni az érintett országok. Másokat megszivattunk, akiket érint, azok pedig maradnak ahol vannak.

Padlócsempe 04-20-2010 15:04

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 248986)
csempe javaslata alapjában véve teccik
az a gond vele hogy egy 5k hekis orira levetitve az hogy 10ember 1 pont az lefelezi a fokozotáv végét is
számszeruen egy 5k hekis ori 237k ponton van a fokozotáv vége 295k pont jelenleg
ha 10 ember 1 pont akkor 232,5k ponton lenne az ori es 260k pontig birna csak fokozni
ha 15 ember 1 pont akkor 229,166k pontos lenne az ori és 248,333 lenne a fokozotáv vége
ami ugye max 20k pontos ráfokozást tenne lehetővé 5k hekin ami szerintem a vicc kategoriába tartozik

1k hekire levetitve ez azt jelentené hogy 3833pontot birnál csak mozogni a pontlistán !!!

csak drágább legyen
ne ugy hog harmadakkora mozgástered van 3szor drágábban mint idáig

Azt is számold bele, hogy ezentúl az ori értéke, akire rá akarsz fokozni is kisebb lesz.
Szóval nem csökken annyival a mozgástér a hektárt tekintve.
Lehet, hogy érdemes lenne a 70-szeres szorzót 100-asra növelni, csak akkor megint ott vagyunk, hogy az első helyre befokozódott oriknak túl nagy lesz az értéke.

NewJackCity 04-20-2010 15:16

igaz ugy már tenyleg nem oldja meg a problémát
csak drágább lessz
mondjuk a D csopiban a 2400 heki folotti uteseidre egy deka kedvezményest sem kapsz es ráfokozni se birsz a folotted lévore
és horror aron fedezésre kényszerulsz ha ennyire leszukul a mozgástered
a 10 ember 1 pont még esetleg elfogadhato
de klausztrofobiás leszek ha ennél szukebb határok kozt tudok csak mozogni

NewJackCity 04-20-2010 15:26

pontositok a 10ember 1 pontot még támogatom is
csak ne legyen tobb mint 10
igy megoldodik hogy maxhekire lekopott ori ne lehessen nagyobb mint a 1,5 szer akkora normál felépitésű

Serg 04-20-2010 16:09

Teszt jelleggel ez be is kéne vezetni hamar hamar és akkor lehetne látni hogy okoz e problémát (10 ember 1 pont)

Pool 04-20-2010 18:35

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 248928)
No akkor nézz pontlistát

Legnagyobb egyéni foglalás tegnapról a 2. szinten:
2010-04-19 20:03:39 SATU A HODITO (#140319) elfoglalt 200 hektárt siQ`s country (#526571) országától.

Remyék szabin...

Pool 04-20-2010 18:41

Gee, az a legnagyobb baj most Veled, amit Ati már leírt, hogy az önös érdekedet nem tudod háttérbe szorítani...
Nekem és a klánomnak A-ban is elég szar lenne, hogy 1 milla katona kellene egy esetleges elfokozáshoz, mégis a javaslatot támogatom...
Azért, mert én is leszek lassan 10 szemes (bár Tibu szerint a 9 se lesz már meg :D:D) és jól fog jönni ez a módosítás...
Ahogy idővel elég sokan leszünk így...

Vmit vmiért, nem? :)

NewJackCity 04-20-2010 19:07

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 249005)
Gee, az a legnagyobb baj most Veled, amit Ati már leírt, hogy az önös érdekedet nem tudod háttérbe szorítani...
Nekem és a klánomnak A-ban is elég szar lenne, hogy 1 milla katona kellene egy esetleges elfokozáshoz, mégis a javaslatot támogatom...
Azért, mert én is leszek lassan 10 szemes (bár Tibu szerint a 9 se lesz már meg :D:D) és jól fog jönni ez a módosítás...
Ahogy idővel elég sokan leszünk így...

Vmit vmiért, nem? :)

igazábol már volt hogy 2 évig nem volt forgás d-csopibol mert szigoritottak a kékek miatt a top%-okon
nem hinném hogy az onos erdekeit nézné
igaz frocsogosre sikerultek a beirásai
de azért igaza van néhány dologban
lehet nem igy kellett volna lereagálnia de ő már csak ilyen :)
valahol meg is ertem fogy felkapta a vizet
a xarjuk le az anarchosokat tipusu hozzászolások után bennem is folment a pumpa kicsit
szivesen reagáltam volna rájuk
de az irásjogom harmadszor nem akarom elbukni :D

Totya&Törpe 04-21-2010 13:12

nem tudom Anarchra számolt-e valaki ...pl:
ha nép nem számít akkor nincs fokozás---> lásd D csopi újra esélytelen lessz ott bármi féle piacot működtetni.. ami 1.5 éves munkánkba és anyagiakba volt 3-4 emberrel..
ha a nép csak kevesebbet ér szintén ugye nagy távok miatt ugyanez a szitu..
tudom el lett "rontva" a csopi de nem mi voltunk, mi csak játszani próbálunk benne :))
részemről ha már mindeképp kell vmit csinálni akkor az el nem férő nép költözzön inkább szabin 100% fogiig mintsem a fokozáshoz nyúljunk bármi féle képpen...

kb ennyit szerettem volna +említeni ;)

J.Ati 04-21-2010 13:30

Quote:

Originally Posted by Totya&Törpe (Post 249108)
részemről ha már mindeképp kell vmit csinálni akkor az el nem férő nép költözzön inkább szabin 100% fogiig mintsem a fokozáshoz nyúljunk bármi féle képpen...

Nem kell mindenképpen :)

Sőt mivel B-ben sikerült satunak az első hely, így megoldva a probléma.

Max egy olyan változtatás kell majd, hogy ha egy szöviben több 9-10 szemes van, akkor szöviben ne kelljen mindenkinek az első hely, mert ugye egyszerre nem lehet első egy szövi 4 tagja.

Merengő 04-21-2010 16:06

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 249116)
Nem kell mindenképpen :)

Max egy olyan változtatás kell majd, hogy ha egy szöviben több 9-10 szemes van, akkor szöviben ne kelljen mindenkinek az első hely, mert ugye egyszerre nem lehet első egy szövi 4 tagja.

ez szerintem nem lehetne megoldható, mert sok visszaélés lehetne belőle :) álljunk össze mi 9-10 szemesek, és máris nem kell annyit küzdeni a következő szemért, és egy tagunknak annyi szeme van amennyi egy átlag szövinek összesen :) Satunak is sikerült, amit sokan lehetetlennek tartottak itt.. (bár várjuk ki a végét) szóval nem lehetetlen.. és ha nem lehetetlen miért kellene szabályokat változtatni? szerintem jó így ahogy van, ha mindenképpen változtatni akartok, akkor én is ezt a "10 ember 1 pont" -ot támogatnám, az anarchban is talán még elviselhető lenne.. és A ban is kevesebb lenne a 0 hekis foglalás..

none 04-21-2010 16:27

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 249146)
..és A ban is kevesebb lenne a 0 hekis foglalás..

ugyan.. ez biztos, hogy nem igaz:)

Padlócsempe 04-21-2010 17:02

Quote:

Originally Posted by Totya&Törpe (Post 249108)

Szerintem az 1/A-s helyzet fontosabb, mint az anarchos, szóval a fokozás hatásainál inkább az A-t kéne figyelembe venni, és ott jótékony hatással lenne a 10 ember 1 pont.

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 249116)

Ettől még nem változik semmi. Épp elég kihívás az első hely megszerzése, nem lenne szükség a megérdemeletlenül (csak a szabin el nem vándorló lakosság miatt) nagy magasságokban lévő orik megelőzésére is.

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 249146)
ez szerintem nem lehetne megoldható, mert sok visszaélés lehetne belőle :) álljunk össze mi 9-10 szemesek, és máris nem kell annyit küzdeni a következő szemért

Ez nincs így. Attól, hogy a másik 9 szemest nem kell megelőznöd, attól még mindenki mást igen. Azaz ugyanolyan lenne a helyzet, mint most, csak a 9-10 szemeseknek nem kéne szükségképpen egymással is hadakozniuk.

Bár ezt az ötletet nem támogatom, igenis kelljen harcolniuk egymással :p

Quote:

Originally Posted by none (Post 249148)
ugyan.. ez biztos, hogy nem igaz:)

Már hogyne lenne igaz. 500k egységet könnyebb előteremtenie a támadottnak, mint 1 millát. Egymás után is kevesebbszer lehetne emiatt elfokozni.

Paliking 04-21-2010 22:02

plusz eleve kisebb távra tud elfokozni, ha nem elég nagy az ország

[HTPA]GeeForce 05-22-2010 00:32

vagy csak annyit kéne csinálni, hogy aki top1 helyről megy szabira, az azonnal mélyre esik, függetlenül attól, hogy vip vagy nem vip....

probléma megoldva, nem szív senki. és a játék taktikai elemeit se bolygattuk meg.
ollé.

Remedy 02-18-2011 13:33

Kozben itt is megkerdeznem, hogy ez iranyban varhato barmifele valtozas, ami segit megoldani a csoportok tetejen direkt kitolasbol elfokozott orszagok problemajat?

Ati 02-18-2011 13:39

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280367)
Kozben itt is megkerdeznem, hogy ez iranyban varhato barmifele valtozas, ami segit megoldani a csoportok tetejen direkt kitolasbol elfokozott orszagok problemajat?

Egy darab olyan csoportról van tudomásom, ahol ilyen probléma rövidebb ideig fennáll.

Tsobi 02-18-2011 13:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280367)

L-ben nem tudom mi a helyzet, de G-ben és B-ben megoldódott ez a probléma. Egyik helyen sincsenek már szabin elfokozott országok. Hogy befagytak vagy egyéb úton kerültek ki, nem tudom, de ez tény.

Remedy 02-18-2011 13:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 280368)
Egy darab olyan csoportról van tudomásom, ahol ilyen probléma rövidebb ideig fennáll.

Barmikor reprodukalhato, Te is tudod.

B-ben talan most epp fagyasztva van az az adott orszag, csak azert nem gond...

Remedy 02-18-2011 13:43

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 280369)
L-ben nem tudom mi a helyzet, de G-ben és B-ben megoldódott ez a probléma. Egyik helyen sincsenek már szabin elfokozott országok. Hogy befagytak vagy egyéb úton kerültek ki, nem tudom, de ez tény.

Ez orvendetes, egesz addig, amig vki ujra el nem fokoz egyet. :)

107581 2/B [SZ] Thant_Land 140.557

Itt van ez, csak most epp nem a pontlistaban. :)

Pool 02-19-2011 10:20

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 280369)

Vagy csak azért fagyott be a B-s ori, mert a gazdája másik orijával éppen ott van...

Remedy 07-24-2011 23:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 280371)
Ez orvendetes, egesz addig, amig vki ujra el nem fokoz egyet. :)

Ez az ido most eljott. Raadasul egy ismert jatekos tette ezt, direkt kitolasbol. (gondolom Pool ellen, de minden 9+ szemelyisegu ellen is tette, bar ezt gondolom at se gondolta)

Orulnek, ha igy nem lehetne szivatni a tobb szemelyisegueket, es ezzel tonkretenni a jatekukat egy kezmozdulattal:

1 467919 [SZ] Pokika II (3) 139.240

Pool 07-24-2011 23:55

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 290672)
Ez az ido most eljott. Raadasul egy ismert jatekos tette ezt, direkt kitolasbol. (gondolom Pool ellen, de minden 9+ szemelyisegu ellen is tette, bar ezt gondolom at se gondolta)

Orulnek, ha igy nem lehetne szivatni a tobb szemelyisegueket, es ezzel tonkretenni a jatekukat egy kezmozdulattal:

1 467919 [SZ] Pokika II (3) 139.240

Örülök, hogy észrevetted...
Gondolom, annak köszönhető a kedvessége, hogy anno szétvertük a termelő 8-ast, amiben ő is benne volt (+ Tibu és bandája).
Nem fogok siránkozni, mert úgyis azzal fognak jönni mások, hogy mivel rólam van szó, még bőven ráér a dolog...
Megpróbálok okoskodni, de egyelőre sansztalannak tűnik...:(

Pool 07-25-2011 13:15

none, végülis mi az, ami kifogásolható volt Remy írásában?
Az, hogy javasolta a direkt, szívatásból való elfokozás problémájának megoldását?
Bár, ami Pokika volt anno Tibunak, az voltál Te is, így érthető a reakciód...

Pool 07-25-2011 21:28

Köszönöm Ati!

Redback 07-25-2011 22:02

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 290705)
Köszönöm Ati!

Kikerült pontlistából?

Pool 07-25-2011 22:06

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 290707)
Kikerült pontlistából?

Igen. Bár addigra már csak 2. volt, de mégis jobb így :D

none 07-26-2011 17:02

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 290687)
none, végülis mi az, ami kifogásolható volt Remy írásában?
Az, hogy javasolta a direkt, szívatásból való elfokozás problémájának megoldását?
Bár, ami Pokika volt anno Tibunak, az voltál Te is, így érthető a reakciód...

végre van újra netem..:)
csak annyi a kifogás, hogy Ákos nem elfokozott.. főleg nem miattad, hanem történt egy-két dolog, ami miatt szabira kellett mennie és nem volt megoldható a katik eladása..
túl sokat hiszel/hisztek magadról/magatokról.. ;)

All times are GMT +1. The time now is 00:01.