Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1779)

-Hiena- 05-07-2007 22:14

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 93901)
Aha értemén, akkor innentől lopkodjon az elf apránként, miközben az óriás lerengeti, leöli a tolikat, stb... teljesen logikus mint ahogy az is, hogy ezekután az elf mégcsak a varikkal se tud semmit csinálni, maximum tovább hozza huszasával a tekiket, hátha egyszer elfogy neki.

A varis elfről meg ne is beszéljünk, annak az ilyen szintú gyengítése abszolút nem értem mire volt jó...

miert akar a bekes elf mindenkit kinyuvasztani?

TDK 05-07-2007 22:14

aki azt mondja, hogy az ö szegény orkjára pakolták az A-ban a vihart(szárazságot nem emlitem, hisz jó játékosként nyista tanya, ugye?), akkor erre a válasz az, hogy az orknak volt lehetösége ütni, földre, akár az ártózót, és arrébb kerülni.
de mégis az elf most mit csináljon az alsó 4 szinten, ha elkezd rá hullani a mérgezés?

laci 05-07-2007 22:16

Quote:

Originally Posted by -Hiena- (Post 93916)
miert akar a bekes elf mindenkit kinyuvasztani?

Esetleg mert megtámdják, és visszavág?

Nevezzük már át páncélbirkának az elfet, jobban illik rá most már...

-Hiena- 05-07-2007 22:16

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 93902)
Ami meg az 5-6 körröl történö ártóást illeti, ha én mf elf vagyok a 3-as szinten, jön egy szövi, és leüt rólam 60 hektárt földet, és én ezután 3 napig ölöm a varikat, akkor asszem kijár nekem ehhez a jog.

aki sir, hogy milyen védelmi bónuszai vannak az elfnek, az nem veszi figyelembe, hogy egy védelmi bónusz kevesebbet ér, mint egy támadóbonusz.
Bárki aki az ellenkezöjét állitja, annak fogalma sincs a háborúzásról, ergo ideje magának olyan játékot keresni, ami nem erröl szól.

leutnek 60 hekit ? na es ? a tobbi fajnal nagysagrendekkel erosebb vagy vedekezesben. masok megse panaszkodnak.
ha szted kevesebbet er a vedelmi bonusz akkor miert nem tamadobonuszos fajjal jatszol ?

merlin 05-07-2007 22:16

Az ELF szakszervezett nevében:

Azzal a kéréssel fordulunk a T. Vezetéshez, hogy valamelyik lehetőséget legyenek kedvesek biztósítani számunkra:

1. tolik felfedését+térkapu nyitást ne érintsék a változások

2. kerüljön be a faji toli akció 1k* rúnáért, s 1k* készüért
admin gyilok

Köszönettel:

Az ELFek

Yberia 05-07-2007 22:17

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 93848)
Hogy mi?
Olvasd légyszives újra el, amit írtam.:)

Elf vagy, elkezdenek ártózni... mit tudsz tenni, mert varigyilkolásról szó sem lehet?!
...elkezdik leölni a tolikat... mit tudsz tenni, kétszer beártod, amitöl ő csak röhög a markába, te meg várhatod, hogy legyen készültséged védővarikra!?!

Az elf kiszolgáltatott lett.

Cassandra: azt azért Te is elismered, hogy egy elfet áltálában óriás árthat csak le (erős tolis elf esetében) aki ellen eddig sem a varigyilkolászás, gyújtogatás volt a megoldás.

Mindenesetre inkább abban látom a fő problémát, hogy az elf expert játékosok számára lesz kijátszható innentől (akik aktívan figyelik a környezetüket és ha kell átépülnek), ezért a kezdők kedvét könnyen elveheti a játéktól. Az új emberek ha csalódnak azonnal törölnek, nem fognak mégegyszer kudrcot kockáztatni egy másik fajjal. És a véleményem szerint az elf (tünde) népszerű és kedvelt választás egy újonc szemében.

Viszont az is tarthatalan hogy az elf bónuszait aki érti a fajt arra használja, hogy más amúgy jól felépített országokat tegyen tönkre. Én például végig 0 tanyás elf voltam és sokan vannak itt akik igazolhatják, hogy azt nehéz megfogni, leginkább nem is lehet. Ezért még mindig azt mondom, hogy vizsgáljuk meg ki mire használja az elfet, aki békés építgető 1-2 odacsapással, aki őt is támadja azt minek bántani, aki naponta akciózik (trükközik) az meg megkapja a büntetést %okban. Ez jól működhet egy szövire is, aki nem az egy szem elfjével végezteti a piszkos munkát innentől.

Spanyol

nyolcvan 05-07-2007 22:17

Quote:

Originally Posted by -Hiena- (Post 93913)
siman tobbet tudsz huzni tole mint a kopasod. tudja h ki volt ? es ?
jaa..., 2 korre vagy folotte es ugy lopod ? ugy kell neked.
konnyen meg lehet tudni ki rengetett :)
1-2 sunyi vari rafazott mar a tudasanak eziranyu hianyossagara.

a hírnevek figyelése nem számít nagy dolognak, az még nem tartja vissza az ártozó óriást..
még mindig nem értem, hogy egy óriást mégis hogy lehet kicsinálni tekilopással?
az a 80% nagyon jól védi az ellen..

de OFF-nak legyen vége

laci 05-07-2007 22:18

Quote:

Originally Posted by -Hiena- (Post 93919)
leutnek 60 hekit ? na es ? a tobbi fajnal nagysagrendekkel erosebb vagy vedekezesben. masok megse panaszkodnak.
ha szted kevesebbet er a vedelmi bonusz akkor miert nem tamadobonuszos fajjal jatszol ?

Aha, aztán ha mondjuk 300 hektárt veszítesz, és csak nézed, nem tudsz semmit tenni, kezdheted el visszafedezgetni (amíg nem jön a következő hadis), akkor majd rájössz, hogy mi is a baj a jelenlegi, elfnek csúfolt izével.

Ati 05-07-2007 22:19

Quote:

Originally Posted by laci (Post 93918)
Esetleg mert megtámdják, és visszavág?

Ahhoz, hogy egy elfet sikeresen megtámadjanak, nem kis erőfeszítés szükséges. Nem olyan akció, amit naponta többször véghezvisznek... Ha meg egyszer valaki több napos rákészüléssel, nem kis kockázatot vállalva EGYSZER betámadja, akkor miért kell feltétlenül visszatámadnia, és megbosszulnia mindent?

laci 05-07-2007 22:20

Quote:

Originally Posted by Yberia (Post 93921)
... azt azért Te is elismered, hogy egy elfet áltálában óriás árthat csak le (erős tolis elf esetében)...

Meg egy félelf, vagy egy varázsló gnóm (ugyebár már azt is nehéz lesz gyilkolni), netán bárki más néhány mészár után.

voli_beneth 05-07-2007 22:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 93925)
Ahhoz, hogy egy elfet sikeresen megtámadjanak, nem kis erőfeszítés szükséges. Nem olyan akció, amit naponta többször véghezvisznek... Ha meg egyszer valaki több napos rákészüléssel, nem kis kockázatot vállalva EGYSZER betámadja, akkor miért kell feltétlenül visszatámadnia, és megbosszulnia mindent?

Na azért ez már jó....
Ha a te országodat betámadják,akkor ne mond már, hogy nem teszel meg minden tőled tellhetőt, hogy árts neki?
Vagy írsz neki egy üdvözlőlapot, és meginvitálod legközelebbre is?
Ennyire ne nézzétek már birkának az elf-et sem!

laci 05-07-2007 22:22

Quote:

Igazad van, akkor miért is lehet visszakísérni sereggel a támadó országot? Rákészült, megtámadott, nem kis kockázatot vállalva EGYSZER betámadott, miért is kellene visszakísérnem?

Már bocs, de ha valaki megüt, hadd üssem vissza, ne csak bámuljak...

Yberia 05-07-2007 22:22

Quote:

én büszkeségből szoktam :) no meg némi haszonért :P

Spanyol somolyog görbe orra árnyékában :D

merlin 05-07-2007 22:23

tán a kezdőknek az elfet a lehetőségek végére kéne rakni, nem elsőnek

Akár 05-07-2007 22:23

Azt hiszem, keresek is egy jó kis elfet a fél-elfemnek, és átgyaloglok rajta a seregemmel. :)

Csak gyengébb a védelme, mint az enyém. :)

Tsobi 05-07-2007 22:23

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 93859)
Örülök ha a készültségem A-ban 60% körül mozog úgy hogy max a markotányt teszem fel mikor épp sikerül és távolt nézek a klánnak...
védelem álandóra? iszonyat luxus
Ha jönnek felteszem... ha sikerül...

Ezért nem kell bruitál 85% barackos orkot tartani... csinálj templomot..sikerülni fog !!

TDK 05-07-2007 22:23

Quote:

Originally Posted by -Hiena- (Post 93919)

elöször is, nem szerintem ér kevesebbet, hanem egyszerüen csak kevesebbet ér.
képzeld, játszom támadobonuszos fajjal is, ettöl függetlenül, söt, ezzel együtt sem értek egyet a kasztrálással.

és ami ezt a na és megjegyzésedet illeti, én eddig sem panaszkodtam, mert volt lehetöségem ártózni. ahogy neked hadisként, ha ellopom a tekidet, van lehetöséged megütni engem földért(vagy mészárra,stb).
Az persze igaz, hogy te hadisként két körröl vagy hatékony, mig az én tolijaim messzebbre is elérnek, de ne magyarázd nekem, hogy az én tolis ártózásom arányban van a te pusztitásoddal

Yberia 05-07-2007 22:25

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 93932)
Ezért nem kell bruitál 85% barackos orkot tartani... csinálj templomot..sikerülni fog !!

láttál te már orkot imádkozni? minek oda templom, imádkozik az eleget, aki felé a pacik mennek, nyííííííííhaaaaaaaaaaaaaa

Spanyol

nyolcvan 05-07-2007 22:25

Quote:

ez a sok készülés inkább csak az A-ra vonatkozik, nem?
nem lehet hogy télleg túlságosan az A-hoz viszonyitva lett alakitva minden :confused: ;)

az alsóbb szinteken simán beférnek hozzá tolvajokkal (mivel sokkal több ott a félelf) aki elöször kitekizi, utána gyilok stb.
és az elfet a szövibe mostmár nem nagyon fogják bevenni, mert nem nagyon tud hasznos lenni a szövinek, ezért nem lesz szövitársa, aki lehúzza a félelf készültségét..

-Hiena- 05-07-2007 22:26

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 93922)
a hírnevek figyelése nem számít nagy dolognak, az még nem tartja vissza az ártozó óriást..
még mindig nem értem, hogy egy óriást mégis hogy lehet kicsinálni tekilopással?
az a 80% nagyon jól védi az ellen..

de OFF-nak legyen vége

ez kesz :D tekilopassal akarod kicsinalni az oriast ? barkit ?
miert kell kicsinalni ? bekesen eldegel, lopassal tengeti napjait es ha ugyes akkor 1 haja szala se gorbul.

merlin 05-07-2007 22:27

Quote:

Originally Posted by Yberia (Post 93934)
láttál te már orkot imádkozni? minek oda templom, imádkozik az eleget, aki felé a pacik mennek, nyííííííííhaaaaaaaaaaaaaa

Spanyol

orkot eddig csak égni láttam, majd mostantól mehet a mészár

Goldy 05-07-2007 22:27

Quote:

nincs ennyi baraKKom a /barack a hűtőben van/...
de néz már meg hogy az ork a minden vari akcióra +1%-ot fárad...

jah és ha annyi templomom lenne hogy az álandó védelem varit megengedhetném én lennék az ingyen föld és nem az elf mellettem ugyanannyi % templommal azért azt elhiheted....

Gyula 05-07-2007 22:29

Quote:

OFF:

a brutta 85% barackos ork, átgyalogol simán a 30-30-as elfen, de lehet hogy a 35-30on is.

Yberia 05-07-2007 22:29

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 93937)
orkot eddig csak égni láttam, majd mostantól mehet a mészár

barlangodból, nekifutásból? :) orkot sosem gyújtottam elfként, minek kerüljön távolabb, mikor beütni nem tud a teki meg jól hoz a konyhára :) pont azt számoltam egy jó ork napi katonaképzésének bevételét szépen le lehet szedni róla, jobb fejőstehén, mint a törp. (A törp fejéséhez úgyis mélyre kéne hajolni) :DDDDDD

-Hiena- 05-07-2007 22:30

Quote:

Originally Posted by laci (Post 93924)
Aha, aztán ha mondjuk 300 hektárt veszítesz, és csak nézed, nem tudsz semmit tenni, kezdheted el visszafedezgetni (amíg nem jön a következő hadis), akkor majd rájössz, hogy mi is a baj a jelenlegi, elfnek csúfolt izével.

minden mas faj ugyanigy veszithet. csak mas fajokat sokkal nehezebb felmerni es megtamadni egyarant! nem letezik az elfnel vedettebb faj.

Tsobi 05-07-2007 22:30

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 93938)

jah és ha annyi templomom lenne hogy az álandó védelem varit megengedhetném én lennék az ingyen föld és nem az elf mellettem ugyanannyi % templommal azért azt elhiheted....

Goldy,ha neked szükséged van valamire,nyugodtan vesd fel..a te kedvedért akár meg is erősíthetjük az orkot varilag is ...

Blacky 05-07-2007 22:30

Akkor szeretném ujra megkérdezni az illetékesektöl vagy bárkitöl..Ha ELF-fel vagyok miért kerül nekem 9%ba egy TK nyitása ????
Jo rendben rendes ELF ek nem gyujtanak de egy nyamvadt szövifelderitéshez a TK ne legyen már 9 % Légyszi...:(

Gyula 05-07-2007 22:31

Quote:

Goldy neharagudj, de az ork faj egyik sajátossága hogy nagyon rosz mágus. Nem könnyű faj, mint a törpe, célszerü csak olyan embernek választani, aki ért hozzá.

merlin 05-07-2007 22:31

Quote:

Originally Posted by Yberia (Post 93940)
barlangodból, nekifutásból? :) orkot sosem gyújtottam elfként, minek kerüljön távolabb, mikor beütni nem tud a teki meg jól hoz a konyhára :) pont azt számoltam egy jó ork napi katonaképzésének bevételét szépen le lehet szedni róla, jobb fejőstehén, mint a törp. (A törp fejéséhez úgyis mélyre kéne hajolni) :DDDDDD

hát a derékfájás fontos szempont

Yberia 05-07-2007 22:31

Quote:

Goldy, ha mégis kell a védelem szólj, megoldhatjuk másképp is, te adod a tekit én adom a védelmet :P

laci 05-07-2007 22:32

Quote:

Originally Posted by -Hiena- (Post 93941)
minden mas faj ugyanigy veszithet. csak mas fajokat sokkal nehezebb felmerni es megtamadni egyarant! nem letezik az elfnel vedettebb faj.

Csakhogy a többi faj valamilyen módon tud válaszolni a támadásra.
Tényleg nem érted a különbséget aközött, hogy támadásra ellentámadsz, és aközött, hogy támadásra magatehetetlenül lesel?
Javaslom, indíts egy elf országot, attól tartok, hamar megérted majd a különbséget ;)

Cassandra 05-07-2007 22:33

Quote:

Cassandra: azt azért Te is elismered, hogy egy elfet áltálában óriás árthat csak le (erős tolis elf esetében) aki ellen eddig sem a varigyilkolászás, gyújtogatás volt a megoldás.

Elismerem, hisz a játékban jelenleg az óriás az EGYETLEN varisnak használható faj, máképp nem is lehet.

Quote:

Viszont az is tarthatalan hogy az elf bónuszait aki érti a fajt arra használja, hogy más amúgy jól felépített országokat tegyen tönkre. Én például végig 0 tanyás elf voltam és sokan vannak itt akik igazolhatják, hogy azt nehéz megfogni, leginkább nem is lehet. Ezért még mindig azt mondom, hogy vizsgáljuk meg ki mire használja az elfet, aki békés építgető 1-2 odacsapással, aki őt is támadja azt minek bántani, aki naponta akciózik (trükközik) az meg megkapja a büntetést %okban. Ez jól működhet egy szövire is, aki nem az egy szem elfjével végezteti a piszkos munkát innentől.

Spanyol

Már nem azért a kétfillérért, de... Innentől van mint fent írtam egy szem varis faj, az óriás. Nem nehéz megjósolni, hogy nemsokára mindenütt 3óriásból és egy félelfből álló szövik fognak szaladgálni, eddig az elf ártózott sunyin, bunkerből, most majd az óriás teszi ugyanezt csak kicsit másképp és nem lesz faj, ami egy oriáshoz "felérne", tulajdonképp ezzel az óriás lépett elő "kikezdheztetlen tamagocsivá". Most akkor kapjon ő is még maluszokat?

És ismétlem nem minden elf ártózgat hobbyból...

Yberia 05-07-2007 22:33

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 93943)
Akkor szeretném ujra megkérdezni az illetékesektöl vagy bárkitöl..Ha ELF-fel vagyok miért kerül nekem 9%ba egy TK nyitása ????
Jo rendben rendes ELF ek nem gyujtanak de egy nyamvadt szövifelderitéshez a TK ne legyen már 9 % Légyszi...:(

amíg ki nem derül, hogy te rendes elf, vagy-e marad a 9% A genetikai vizsgálatra ezrek várnak a folyosó végén :)

nyolcvan 05-07-2007 22:33

Quote:

Originally Posted by -Hiena- (Post 93936)
ez kesz :D tekilopassal akarod kicsinalni az oriast ? barkit ?

ez az utolsó off:

ennyire rossz az emlékezeted?
én azt írtam, hogy az óriást nem lehet kicsinálni telilopással, eléggé nehéz
TE írtad azt, hogy az óriást úgy lehet kicsinálni :D
be is idézem emlékeztetőnek, hogy Te írtad, hogy simán ki lehet tekizni az óriást
Quote:

Originally Posted by -Hiena- (Post 93893)
az oriastol? pl folyamatosan szedheted a tekijet aprankent. ne akarj 10ezrevel lopkodni naponta tobbszor. raadasul teljesen vedve.

remélem mostmár nem lesz több off, és nem beszélsz többször mellé.. :d

Goldy 05-07-2007 22:33

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 93944)
Goldy neharagudj, de az ork faj egyik sajátossága hogy nagyon rosz mágus. Nem könnyű faj, mint a törpe, célszerü csak olyan embernek választani, aki ért hozzá.

wááááááááááá
csak ecsetelni mertem hogy a másik oldal se fenékig tejfel....

mondom ide lőjetek

-Hiena- 05-07-2007 22:33

Quote:

Originally Posted by Yberia (Post 93934)

Spanyol

naggyonjo :D

Hóhér 05-07-2007 22:34

Quote:

Originally Posted by laci (Post 93947)
Csakhogy a többi faj valamilyen módon tud válaszolni a támadásra.
Tényleg nem érted a különbséget aközött, hogy támadásra ellentámadsz, és aközött, hogy támadásra magatehetetlenül lesel?
Javaslom, indíts egy elf országot, attól tartok, hamar megérted majd a különbséget ;)

nem láttam olyan országot még, amelyik beütött egy elfet, és akkora védelme maradt otthon, hogy az elf ne tudjon szembe menni vele.

Yberia 05-07-2007 22:35

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 93948)

Elismerem, hisz a játékban jelenleg az óriás az EGYETLEN varisnak használható faj, máképp nem is lehet.

Már nem azért a kétfillérért, de... Innentől van mint fentz írtam egy szem varis faj, az óriás. Nem nehéz megjósolni, hogy nemsokára mindenütt 3óriásból és egy félelfből álló szövik fognak szaladgálni, eddig az elf ártózott sunyi, bunkerből, most majd az óriás teszi ugyanezt csak kicsit másképp és nem lesz fej, ami egy oriáshoz "felérne", tulajdonképp ezzel az óriás lépett elő "kikezdheztetlen tamagocsivá". Most akkor kapjon ő is még maluszokat?

És ismétlem nem minden elf ártózgat hobbyból...

Cassandra: én sem ártóztam sosem, a béna elf nem tud a profi elf nem akar. Nemes elf létünkre megválogatjuk kihez érünk hozzá :) akár még spirituálisan is. :) Nyilván nem ártok valakit a sikertelen akciója után, mikor az esti félelf-szüret-re gyűjtöm a készültségem.

Mellékesen eddig még senki nem írta mit szól a kis "jótétlélekelfvagyok" detektoromhoz. :)

laci 05-07-2007 22:36

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 93953)
nem láttam olyan országot még, amelyik beütött egy elfet, és akkora védelme maradt otthon, hogy az elf ne tudjon szembe menni vele.

Na jó... eddig megkaptam, hogy az elf nem tolvaj és nem varázsló, de már tudom a megoldást: az elf HADIS! Szembemegy a gonoc támadóval, és porrá zúzza. Végetek van, csúnya orkok, meg ilyen fajzatok! :eek: :eek:

Te hallottál már olyan dologról, hogy szövetség? Azzal ki tudsz úgy támadni egy kellően megpuhított elfre, hogy simán marad védelmed otthon...

Ati 05-07-2007 22:37

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 93935)
ez a sok készülés inkább csak az A-ra vonatkozik, nem?
nem lehet hogy télleg túlságosan az A-hoz viszonyitva lett alakitva minden :confused: ;)

Igyekszem az A-tól elvonatkoztatni, már csak azért is, mert az A-ban nem voltam elf, csak lentebbi szinteken.

200 hektáron, kiépítetlen ország esetén biztos nem kell nagy rákészülés, de egy kiépített elfnél, akár már az 5. szint topjában is, meg kell dolgozni a beütésért.

All times are GMT +1. The time now is 14:43.