![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Stephenie Meyer
Újhold "Kétségbeesetten próbáltam belekapaszkodni a bénaságomba, a tagadásba, de nem sikerült. És mégis, úgy tűnt, túl tudom élni ezt is. Tudatomnál voltam, éreztem a veszteség fájdalmát, amely a mellkasomból sugárzott szét, és pusztító hullámokat küldött a végtagjaimba és a fejembe - de el tudtam viselni. Túléltem. Nem mintha a fájdalom gyöngült volna az idők folyamán, hanem mintha én erősödtem volna hozzá, hogy el tudjam viselni." |
Űrodüsszeia kétezer-tíz.
|
Az elmúlt két hétben olvastam:
Dallos Sándor: A nap szerelmese Dallos Sándor: Aranyecset A két regény Munkácsy életrajzát dolgozza fel, betekintést ad a remekművek születésébe, illetve Munkácsy egész lényébe. Nem tudtam szinte semmit Munkácsyról, de most már örülnék, ha egy két képével megismerkedhetnék. Az internet azt hiszem nem adja vissza a művek teljes élvezetét, úgyhogy valamikor le kéne utaznom Debrecenbe :) |
Sebes Gusztáv - A Magyar Labdarúgás I.-II. (1955-ös kiadás)
|
Stephen King: Halálsoron
|
Quote:
|
Arthur C. Clarke - Űrodüsszeia 2061. - Harmadik odisszeia
|
Quote:
|
Quote:
Nálad volt valami hasonló élmény? |
Wass Albert
Az Antikrisztus és a pásztorok |
Most került kezembe,de szerintem senki ne hagyja ki.
Szilvási Lajos Bujkál a hold 1956 novemberében a soproni erdőmérnöki akadémia hallgatóinak zöme elhagyta az országot. A fiúk közül jó néhányan - miután egy ideig Európában hányódtak - átmentek Kanadába. Azt remélték, hogy ott jó körülmények között folytathatják félbeszakadt tanulmányaikat. Nem így történt. Egy hányadukat valóban felvettéka kanadai erdőmérnöki főiskolára, az egykori soproni akadémisták jó részének azonban nem volt ilyen szerencséje. Az időben, amikor a soproni fiúk megérkeztek Kanadába, az egyik ottani fakitermelő társaság éppen arra készült, hogy új nemesfa-kitermelő telepet létesítsen a Winnipeg-tótól keletre, a Severn folyó partján, több mint száz mérföldre a legközelebbi civilizált helytől..." |
Quote:
Egyszer-volt szerelem "A világ másik végéről ér haza két esztendő után Holló Péter, soproni erdőmérnök-hallgató. Annyi más fiatallal együtt, kalandvágytól űzve vágott neki a világnak 1956 novemberében. Fél Európán át hányódva jutott maroknyi társával Kanadába. Ott azonban nem a tanulás lehetősége várta, hanem valóságos rabszolgamunka egy fakitermelő telepen. Ötödmagával megszökött, de végül csak egymaga vergődött haza, a könnyelműen elhagyott ősi városba. Vissza tud-e illeszkedni az életbe, képes lesz-e meglelni helyét a főiskola közösségében, s visszatalál-e Krisztinához, életének egyszer-volt szerelméhez?" |
Köszönöm szépen.Majd elmondom hogy tetszett.
|
Ha Szilvasi-konyvet olvasok, nem birom letenni, nagyon szeretem a stilusat, illetve a tortenetek moge bujtatott tarsadalomkritikat. :]
(Mindegyik muvet csak ajanlani tudom...) |
A TORTENETI ALKOTMANY
Magyarorszag osi alkotmanya "Ennek a konyvnek az a celja, hogy szembesitsen szamos elhalvanyult ertekkel, fogalommal, gondolkodasmoddal, szokasjogi szaballyal es torvennyel, Magyarorszag regi alkotmanyaval. A magyarorszagi kozgondolkodasban, kivaltkeppen a muvelt jogtudo ertelmiseg koreben, kulonos sulyt kapott a helyes es jo hatalomrol, az alkotmanyos szabadsagrol, az orszag regi torvenyirol es szokasirol valo gondolkodas, a regi szabadsagokra hivatkozas. A nemesi nemzet, a natio hungarica tagjainak elteto erot adott annak tudata, hogy birtokosai es jogosultjai egy osi szabadsagnak, vedett es szavatolt jogallamnak. Ez a gondolkodasmod bizonyara nemcsak a nemesi nemzetet jellemezte akkor sem, amikor az viselte a politikai nemzetet illeto es terhelo feleleosseget, hanem a magyar nep szelesebb tomegeit is, amint ezt tanusitjak a nemzet szeles korei altal megvivott szabadsagharcaink, s amint jelen volt az ujkori magyar nemzetet megteremto 1848-1849. evi szabadsag-kuzdelemben, a legujabb kori, vilagraszolo 1956-os szabadsagharcunkban, a nemzeti es emberi meltosag paratlan kozossegi megnyilatkozasaban. Az igy verben es szeretetben osszekovacsolodott kozossegben mindig is jelen volt a megujitott, kiterjesztett regi szabadsag erzese es tudata." |
A viskó
Megrendítő könyv az istenhitről, a fájdalomról és a megbocsátásról. |
Hamvas Béla: Szilveszter, Bizonyos tekintetben, Ugyanis
|
Pozsonyi Adam
Jonnek a kispolgarok |
Ennyire nem olvasunk mostanság?
Rejtő Jenő: Aki mer, az nyer |
Egri csillagok--Gárdonyi(Z) Géza
Kb tizedik alkalommal olvasom,nem tudom mi visz bele újra és újra.Lehet hogy menthetetlen vagyok.Én elképzelem magam ott ,abban az idöben.Rosszkor születtem talán. |
A legutóbbi egy hónapban újra olvastam John Caldwell(Nemes István) káoszos könyveit.(ezekkel a könyvekkel sikerült a fiamat rászoktatnom az olvasásra.+karácsony előtt jött ki egy új,ezért estem nekik megint)
Abszolút kikapcsolódásra alkalmas könyvek,nagyon nem kell rákoncentrálni,akció dúsak,és murisak is. Most Wilbur Smith: A küldetés című könyvét olvasom. Van 6 könyv a polcomon aminek neki kellene állnom,(karácsonyra kaptam őket)de most sajna más dolgokra kell koncentrálnom,ezért nem kezdek bele komolyabb könyvekbe. [Dr.Grexa Gyula:A Csaba-monda és a székely hun hagyomány Fehér M Jenő:Képek a Magyar sámán-inkvizíció történetéből Zsuffa Sándor:A magyarországi szumír probléma állása különböző korokban Dr Szilvai Gyula:A Besenyők története (nem Pista bácsié:)) Oláh Imre:A Nimrud hagyomány Bognár László: Az aranykor tanítása] Remélem mielőbb neki tudok állni ezeknek a könyveknek is,és beszámolni róla! (már ha érdekel valakit) |
Én Asimovot olvasok mostanság. Alapítvány-trilógia és társai. Mivel eddig még nem volt rá lehetőségem, most bepótolom. :)
|
Dan Brown: Digitális erőd, sokadszorra.... :p Dan Brown-tól megszokott izgalom, mindenféle miszticizmus nélkül! :)
|
Lázár Ervin könyvet olvasott valaki? Egy weboldalt készítek két osztálytársammal, és egy kis személyes beszámoló kéne könyvéről, elbeszéléséről :)
|
Heather Welford : Feelings after Birth
ezt ma befejezem es holnap kezdem el: Brooke Shields : Down came the rain |
Quote:
ezeket olvastam :) |
Katharina Dalton: Depression after childbirth
(fourth editon) |
Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
|
Gerlóczy Márton - A szabadok testvérisége
|
Szatlóczki Gábor
A Rezi vár históriája A rezi váruradalom története Még csak a mű elején tartok, de már olyan információkkal szembesültem, hogy tátva maradt a szám. Jó megismerni történelmünk ezen részét is. |
Quote:
Ps: Wikipédiát elnézve mozgalmas történelme volt, elhiszem, hogy van mit róla írni.:) |
Quote:
Mi többnyire a legmeredekebb részt választjuk útvonalnak, ha túra mellett döntünk. :) Gyermekkoromtól fogva a vár mellett élek, sokat hallottam történetéről nagyoktól, de mégis, mindig tudnak meglepetést okozni. :) Ahogy ez a könyv is. |
Quote:
|
Pénteken mögyünk :P
|
Quote:
|
Quote:
|
Bezony bezony..
|
All times are GMT +1. The time now is 10:23. |