Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   újraindulás 5. szinten (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=659)

wand 09-04-2006 21:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30274)
Nyugodtan hadakozhat, a hadakozást nem is akarta senki korlátozni. A szabin csücsülést igen. :)

végülis ez igaz.. :)
akkor némi átgondolás után: akkor tőlem lehet, de azért a célon ne lőjjünk túl, szal mondjuk a feljutási határ felett is lehesen egy ésszerű mennyiségű szabit kivenni (1v.2 hét összeségében).

wand 09-04-2006 21:45

jah és valahogy elsikkadt egy (szerintem) lényges pontja az eredeti javaslatnak:

Quote:

Originally Posted by wand (Post 26436)
javasolnám, hogy 1/A ból való lelépés feltételei bővüljenek ki az országban lévő minimum pénz bevezetésével.

alapban szerintem feltétel lehetne a lelépéshez , hogy az oriban legyen 1 millárd kp.

lévén lelépés előtt úgyis mindenki kiárulja magát és egy top30as ori kiárulása bőven hoz ennyit, legalább a pénzt "vigye magával".
sőt én növelném a fellépés feltéleleit olyan szionten, hogy kék 3 assal már 2 millárd kelljen
4essel 3 milliárd
és 5östől felfelé 4 millárd.

aki átlátja az 1/A pénzügyi helyzetét + megérti a folyamatossan beáramló és termelődő pénz felgyümelésének problémáját, az szerintem egyet kell hogy értsen abban, hogy valahogy megkéne oldani a csoportból való pénzkivételt is(vagy nem?) :)

wand 09-04-2006 21:56

bocs, hogy csak magamat vagdalom itt be, de ha jól rémlik a többség ezzel is 1et értett, de mostanra már elfelejtődött:

Quote:

Originally Posted by wand (Post 26748)
elgondolkodtató, hogy kék5-től felfelé nem kéne engedélyezni a 2/Bből való fordulást.
mert aki nagyon trónolna 1/Aban ha egy rakás felerősödött kék 5-6os ori megy ellenük nehezen állhat ellent (igaz ez sem 1000 körös projekt lesz nekik :) ).

[Qpe_] 09-05-2006 09:44

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30265)
Szerintem ez nem így lett javasolva :)
Csak a top 1-4 orik földterülete csökkenne 1800 kör után ez volt az eredeti javaslat :) Ha hozzátesszük még azt is, hogy ha egy ori top1-4 között van és fel tudna lépni akkor 168 kör szabi után akár van neki 1800 topköre akár nincs vesztene 1 hekit a fellépési limitig már meg is lenne oldva az "extrém szabi" fogalmának bevezetési problémája ;)

A 168 kör is has szám ;)

Ez mar igy majdnem jo, mert:

- csak top1-4(1-3) orik vannak utban, a tobbiek nincsenek.

de meg nem egeszen, mert:

- ha kizarolag szabin es kizarolag 1800 kor utan csokken a foldjuk, akkor 1-1 csoportban eveket kell varni, mire szegeny 8 szemelyiseges orszag eselyt kap a tovabblepesre, ugyanis vannak olyan orszagok, akik nincsenek szabin 1800 kor utan sem, es megsem lepnek. Valamint teljesen jarhato ut, hogy 1799 kornel szabira megy a top4, es nincs semmifele szankcio, megintcsak eveket lehet ra varni.
- eppen ezert a top1 helyezesrol lepes mint feltetel, szerintem tul szigoru. Mit tehet az orszag pl., ha 1800 kor alatt a fenti (vagy barmilyen) okok miatt nem tud a top1 helyre kerulni, plane ott eltolteni x kort? Megbeszeleses modon veresse vissza magat top30 ala, ahol elfogy a topkore? Vagy az rajtam kivul mindenkinek egyertelmu, hogy akinek top1-bol kell fordulni, annak top1-es 1800 korre van szuksege a moralromlashoz?
- ezenkivul valoban kimaradtak a wand altal emlitett javaslatreszek is.

Szecsa 09-05-2006 10:13

Qpe, szerinted egy olyan regota jatszo jatekos nem tudja megoldani azt, hogy barhol top1 legyen? :) Ugyanmar, szerintem megoldja, még ha az 5. helyen all es 20k pont valasztja el az elso helytol..S ugye jol ertelmeztem, hogy csak a top1 helyen telnek a top korei? S ha lecsuszik a 2. helyre akkor elkezd csokkenni a top köre?

Ati 09-05-2006 10:16

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 30304)
Qpe, szerinted egy olyan regota jatszo jatekos nem tudja megoldani azt, hogy barhol top1 legyen? :) Ugyanmar, szerintem megoldja, még ha az 5. helyen all es 20k pont valasztja el az elso helytol..S ugye jol ertelmeztem, hogy csak a top1 helyen telnek a top korei? S ha lecsuszik a 2. helyre akkor elkezd csokkenni a top köre?

Ez volt a felvetés, 9 személyiséggel sztem ez már elvárható. Van, aki 1 személyiséggel is csak így lép.

-Fegya- 09-05-2006 15:55

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 30242)
Azt gondolom, hogy 5-2 szinten ezek a feltételek (az első hely kivételével) különösebb erőfeszítés nélkül teljesíthetőek. Az 1A-ban viszont elég nehéz teljesíteni.
Ezért tovább erősödik majd az a tendencia, hogy a körbejárni akaró országok tartanak az 1A topban egy beton védelmű országot, a második orijukkal pedig könnyedén körbejárnak.
Ez a tendencia tönkreteszi az 1A-t, mert sokan betonvédelemmel játszanak ellehetetlenítve a csatákat, valamint tönkretéve a 2B-t, mert 2000 kör alatt játszva teljesíthető a megemelt feladat is, így ott sem kell csatázni.

Megoldás lehet talán, ha a 2B-ben a forduláshoz minimális földet írnánk elő. Mondjuk 80%-t annak, amit az 1A-ban kell elérni a forduláshoz.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30248)
A 2/B-ben már most is megvan a "minimális föld" feltétel a feljutásnál, igaz máshoz kötve. Nem zárkózom el attól, hogy a forduláshoz ez növelve legyen.

A mostani minimális föld is nagyon fontos, mert ez biztosítja, hogy fordulásnál csak kevés földet lehessen leadni.
Ezért az új minimális föld
-vagy az eddigi maximális föld 85%-a(mint most)
-vagy az 1A-ban a forduláshoz szükséges föld 80%-a
legyen(amelyik a nagyobb).

monro 09-05-2006 16:46

Asszem kitaláltam a megoldást erre az 1799 körös extrémszabi problémára...

Szóval ha egy ori nagyobb mint az adott csopi fellépési maximuma akkor szabi alatt is teljenek a topkörei. Így senki nem tud elbujni az 1800 kör után belépő területvesztéses szankciónak.

Ati 09-05-2006 16:50

Quote:

Originally Posted by monro (Post 30311)
Asszem kitaláltam a megoldást erre az 1799 körös extrémszabi problémára...

Szóval ha egy ori nagyobb mint az adott csopi fellépési maximuma akkor szabi alatt is teljenek a topkörei. Így senki nem tud elbujni az 1800 kör után belépő területvesztéses szankciónak.

Mellékhatásként lufiországokkal fel lehet menni a topba, majd szabizni. Nem kell megvédeni (hiszen szabin van), a topkörei viszont gyűlnek. Ez a normál játékmenetre lenne nagyon negatív hatással.

De jobban belegondolva... mi szükség arra, hogy csak 1800 kör után számítson ez a romlás? Ha a top így "lekerül", akkor a top30%-ba gond nélkül be tud jutni bárki, vagyis a fellépési határ fölé nemigen szükséges menni. Ha valaki megy, az nem fellépni szeretne, vagy olyan extrém helyzetben van, hogy a sok személyisége miatt fel KELL mennie. Olyan nagy gond ilyenkor, hogy szabi alatt csökken az országa?

monro 09-05-2006 16:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 30305)
Ez volt a felvetés, 9 személyiséggel sztem ez már elvárható. Van, aki 1 személyiséggel is csak így lép.

Szerintem is durva a top1-ről való fordulás úgy, ha csak ott szerezhet topköröket. De esetleg az még tetszene ha a top 1%-ban szerezhetne topköröket és a top1-ről léphet.

All times are GMT +1. The time now is 13:05.