Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Személyiségek kiegyenlítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=645)

-Fegya- 01-11-2010 13:13

Szerintem ha egy új személyiség bekerül a játékba, akkor az bennmarad, legföljebb a százalékos értékeken lesz egy kis finomítás a tesztidőszak alatt.

Remedy 01-11-2010 13:18

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 236217)
Szerintem ha egy új személyiség bekerül a játékba, akkor az bennmarad, legföljebb a százalékos értékeken lesz egy kis finomítás a tesztidőszak alatt.

De Iron egy meglevo szemelyiseg lehetseges modositasarol beszelt. (tabornok)

Ati 01-11-2010 13:18

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 236217)

Nem garantált, hogy bentmarad bármi abból, ami most be fog kerülni. Persze olyan nagyon vészes módosítások nem lesznek, amikre így elsőre azt mondanám, hogy iszonyatosan fel fog borulni tőlük minden -- legalábbis a személyiségek tekintetében.

vityu 01-11-2010 17:13

Iron, egy egy szemes ne is nagyon válasszon más személyiséget, mint a tudós, mivel csak ez használható klántámadásnál... Ne válasszon a gnóm tábornokot A-ra, akkor sem, ha az plusz sok%-ot ad.

Princ 01-15-2010 17:21

Szeretném ha ez az előremutató ötlet nem veszne el offként a másik topikban, ezért engedelmetekkel itt fűznék hozzá. :o
Quote:

Originally Posted by siQ (Post 236932)
Ha olyan személyiséggel állnék elő ami első személyiségnek is jó lenne akkor az annyira nagy bónuszt jelentene, hogy senki sem támogatná. Szerintem jelen renszerben 4.-5. taktika függő személyiségeket lehet belevinni a játékba.
Ahhoz hogy ez ne igy legyen át kéne alakitani a személyiségek rendszerét egy kiemelős rendszerbe, ahol mindegyik személyiségnek lenne egy értéke, és igy a meglévő személyiség pontjaidból költhetnél ezekre.
Egy gyors példa:
Tudós-3
Vándor-3
Gazdálkodó-2
Tábornok-2
Tolvaj-1
Varázsló-1

Ha neked van kis kék 4esed, akkor lehetsz: Tudós-varázsló vagy mondjuk gazdálkodó-Tábornok, de Tudós- Vándor nem.

Ezt a rendszert nyilván ugy kéne finomitani, hogy pl egy személyiséges ország bármelyiket felveheti. Meg biztos van egy csomó dolog amire nem gondoltam. De szerintem csak egy valamiképp hasonló rendszerben lenne értelme erősebb szeméyliségek létrehozásának.

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 236934)
Ebben csak az nem tetszik, hogy egy torpe gazdalkodo lehet erosebb, mint egy felelf vandor.

Nemhiszem, hogy ezt igy be lehetne pontozni, annyi mindentol fugg mikor, melyik a jobb, es plane, hogy kinek.

Ehhez képest most mindegyik szem 1 pontot ér (helyet foglal), ami még kevésbé egyezik a reális értékükkel.

Dynosaur 01-15-2010 17:54

OFF:

szóval akkor tábornok tudós, vagy tábornok vándor lehetnék orkkal?? :confused: A többiek meg csak szívjanak a tudós vándor miatt... :o

ON:

Szerintem meg ne korlátozzuk azokat az országokat, akik végigszenvedtek X évet, és X+Y csoportot, azért, hogy most tudóssal, és vándorral lehessenek! Remélem egyszer én is eljutok idáig, és nagyon fogok örülni, hogy egyszerre lehetek ezzel a két személyiséggel! Aki meg szidja őket, hogy hüle szemetek, biztos csak azért nyert mert ennyi és ennyi személyisége van, meg ennyi és ennyi bónusza, az meg mennyjen és forduljon le párszor, aztán majd megtanulja tisztelni a többieket, és értékelni a kis kék számát, amit mellesleg nehéz munkával szerzett meg, nem a sarki boltban vette a zsebpénzén!

Egyszerűen feláll a szőr a hátamon, amikor ilyeneket olvasok, hogy mennyire zavarja az embereket az, hogy valaki tudós, vándor egyszerre, és ilyet azért már ne, mert nekem még csak egy szemes orijaim vannak! gyááá...

Dynosaur 01-15-2010 17:56

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 236941)
Ehhez képest most mindegyik szem 1 pontot ér (helyet foglal), ami még kevésbé egyezik a reális értékükkel.

akkor örülj Neki, és vedd fel arra az egy helyre azt a szemet, amelyik számodra a legnagyobb reális értéket hordozza!

(boccs Princ, nem Veled van bajom, Te egy rendes, segítőkész srác vagy, de ezt a javaslatot teljesen ellenzem! :))

Andrew 01-15-2010 18:35

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236954)
ezt leírtam máshol, de ide is be kell írnom...

Szerintem meg ne korlátozzuk azokat az országokat, akik végigszenvedtek X évet, és X+Y csoportot, azért, hogy most tudóssal, és vándorral lehessenek! Remélem egyszer én is eljutok idáig, és nagyon fogok örülni, hogy egyszerre lehetek ezzel a két személyiséggel! Aki meg szidja őket, hogy hüle szemetek, biztos csak azért nyert mert ennyi és ennyi személyisége van, meg ennyi és ennyi bónusza, az meg mennyjen és forduljon le párszor, aztán majd megtanulja tisztelni a többieket, és értékelni a kis kék számát, amit mellesleg nehéz munkával szerzett meg, nem a sarki boltban vette a zsebpénzén!

Egyszerűen feláll a szőr a hátamon, amikor ilyeneket olvasok, hogy mennyire zavarja az embereket az, hogy valaki tudós, vándor egyszerre, és ilyet azért már ne, mert nekem még csak egy szemes orijaim vannak! gyááá...

Engem egyáltalán nem zavar, hogy valakinek sok személyisége van. Azért lenne értelme az ilyen jellegű javaslatoknak, hogy olyan új személyiség is lehessen, amit első szemnek is be lehet választani. Persze csak akkor, ha ez utóbbi cél :D

Princ 01-15-2010 19:01

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236954)
ezt leírtam máshol, de ide is be kell írnom...

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 236952)
akkor örülj Neki, és vedd fel arra az egy helyre azt a szemet, amelyik számodra a legnagyobb reális értéket hordozza!

(boccs Princ, nem Veled van bajom, Te egy rendes, segítőkész srác vagy, de ezt a javaslatot teljesen ellenzem! :))

Sztm se mindegy hogy megmondod mit csináljak netán esetleg hova menjek, vagy hogy ellenzed a javaslatot. Szóval thx a kiegészítést. Ha tudom, megszolgálom.

A nagykékszámos orik előnyének faragásával, vagy ennek megelőzésével nekem tkp nem célom hogy az áhított tudós és vándor szemet egyszerre fel lehessen venni. Felőlem akár még frissen regelt orival is. SiQ felvetése van annyira rugalmas hogy ez is beleférjen. De attól tartok úgy túlságosan megosztaná a közvéleményt. :p

Szóval jó lenne függetleníteni egymástól ezt az egy bizonyos megálmodott, fordulás utáni 1 konkrét személyiségválasztást attól az általános, mindegyik szemre kiterjedő, jövőbe mutató, már több szemszögből és alkalommal felmerült céltól, hogy a régen játszók ne kapjanak übertápot. Amerre történetesen ez a téma nagyobbrészt halad is; a tábornok bónusz duplázása felé, ami egy erős szem lenne minden fajnak.

Dynosaur 01-15-2010 19:44

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 236960)
Engem egyáltalán nem zavar, hogy valakinek sok személyisége van. Azért lenne értelme az ilyen jellegű javaslatoknak, hogy olyan új személyiség is lehessen, amit első szemnek is be lehet választani. Persze csak akkor, ha ez utóbbi cél :D

na igen... kérdés, hogy cél-e új, "táposabb" személyiségek behozatala... Szerintem inkább színesíteni kéne, kisebb dolgokkal... Bármilyen személyiség jól jöhet egy adott helyzetben! Tudom ez nem sokakat érint (sajnos!:(), de például egy építész hasznos lehetne egy párbajon, ahol nem lehetsz törpével, ha visszakapsz a bontásokból, vagy több beépített területet foglalsz. Esetleg egy drága nyersis csoportba mondjuk 2-3-nak is elférne... Szerintem nem tudunk olyan szemet kreálni (túlzások nélkül), amelyik überelnék a tudóst, vagy adott helyzetben vándort...

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 236965)
A nagykékszámos orik előnyének faragásával, vagy ennek megelőzésével nekem tkp nem célom hogy az áhított tudós és vándor szemet egyszerre fel lehessen venni. Felőlem akár még frissen regelt orival is. SiQ felvetése van annyira rugalmas hogy ez is beleférjen. De attól tartok úgy túlságosan megosztaná a közvéleményt. :p

Szóval jó lenne függetleníteni egymástól ezt az egy bizonyos megálmodott, fordulás utáni 1 konkrét személyiségválasztást attól az általános, mindegyik szemre kiterjedő, jövőbe mutató, már több szemszögből és alkalommal felmerült céltól, hogy a régen játszók ne kapjanak übertápot. Amerre történetesen ez a téma nagyobbrészt halad is; a tábornok bónusz duplázása felé, ami egy erős szem lenne minden fajnak.

Azért, mert van egy tudós, vándor, túlélő, gazdálkodó, kereskedő, tolvaj, varázsló, tábornok, meg nemtommilyen országom, még kell tartsak katonákat, még kell figyeljek a morálomra, a készülimet be kell osszam, stb... Nem azért fogom beütni a másik országot, mert kapok 5% tudós bónuszt, és 2(3) körről támadok... A több szemesek is emberek!

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 236965)
Sztm se mindegy hogy megmondod mit csináljak netán esetleg hova menjek, vagy hogy ellenzed a javaslatot. Szóval thx a kiegészítést. Ha tudom, megszolgálom.

nem akartalak sértegetni, bocsi... :o (már megszolgáltad a múltkor azzal a zölddel, úgyhogy ezt nem csak úgy mondtam... ;))

All times are GMT +1. The time now is 12:19.