Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Találós Kérdések :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3259)

Remedy 11-20-2008 15:29

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 197271)
Aki kimegy először, felkapcsolja a villanyt, amit valahogy látnak a többiek, és számolják. Nem volt kikötve, hogy látják-e, így szerintem igen. Aki másodszor megy ki, az mivel csak a lehetősége van rá, hogy felkapcsolja, nem teszi meg, így a ténylegesen kivitt rabok számát adja meg a felkapcsolt villany.

Nem latjak. :) Az egyszeruseg kedveert legyen csak egy sima kapcsolo, ami nem kapcsol semmit, hogy ne gondolkodjatok ilyeneken. :)

Remedy 11-20-2008 15:30

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 197272)
Bocsánat,hogy beszúrom,de ezt most találtam: Hány betűből áll a legrövidebb helyes válasz erre a kérdésre?

Az en tippem az lenne, hogy nem valaszolok ra semmit, es akkor 0 betu, es igazam is lett. Csak ezt nemtom hogy irjam le ide, meg biztos nem is jo. :)

Bogár 11-20-2008 16:08

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 197276)
Az en tippem az lenne, hogy nem valaszolok ra semmit, es akkor 0 betu, es igazam is lett. Csak ezt nemtom hogy irjam le ide, meg biztos nem is jo. :)

Akkor a helyes válasz legyen: 0. :D
Nincs benne egyetlen betű sem...

vityu 11-20-2008 16:09

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 197275)
Nem latjak. :) Az egyszeruseg kedveert legyen csak egy sima kapcsolo, ami nem kapcsol semmit, hogy ne gondolkodjatok ilyeneken. :)

Akkor mindenki hagy nyomot a kapcsolón, ami csak meg kell számolni! :D

Remedy 11-20-2008 17:49

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 197282)
Akkor mindenki hagy nyomot a kapcsolón, ami csak meg kell számolni! :D

Hmm. Szivesen elarulom, en milyen megoldast talaltam ki. (Nemtudom, van-e tobb, mert egyik matektanar baratomtol hallottam kocsmazas kozben, es nekem ez a megoldas jutott eszembe) :)

Orsi megoldasa: Neonlampa? Kerdezte. Mondom (gyanutlanul :D) tok mindegy, akar az is lehet.

Valasz: Akkor mindegyik rab feldobja a zoknijat a neonlampara, es ha 100 lesz fenn, akkor megszabadultak. :D

Vegulis a megoldas jo, de igazabol nem ilyen megoldasokat szeretnek. :)

Igazabol a lampas megoldast is nagyon gyorsan kitalalalta, csak szokas szerint tulbonyolitotta: Mindharom lampat felkapcsolta, es fokozatosan kapcsolgatta le, es forrosagi sorrendben allapitotta meg melyik melyik. :)

Szoval okos az en tarsam, csak neha tulbonyolitja a dolgokat! Neha annyira, hogy meg en sem ertem.... :D

Chewbacca 11-21-2008 00:01

Primitiv egy valasz, de kit erdekel az a nyamvadt kapcsolo? :)
Vanak 200 napot es ujra megbecsult matematikusai a tarsadalomnak :D

Chewbacca 11-21-2008 00:37

Volt az elobb egy meggondolatlan beirasom, aztan utana lattam csak nem olyan egyszeru az :o
Egy helyes megoldas viszont: foglyok kineveznek egy fonokot.
Fonok mikor setara kerul, meggyujta a kapcsolot, mikor pedig egy olyan fogoly megy setara aki meg nem latta egve a kapcsolot, leoltja.
Fonok mikor sorra kerul, ismet felgyujtja, ismetlodik 99szer. Mikor szazadjara is fel kene gyujtsa a kapcsolot, mar minden fogoly sorra kerult ('bejelentkezett').
Muxik, de nem tul hatekony..
Ha varnak pl: 300 napot, annak valoszinusege legyen egy fogoly aki meg nem kerult sorra kb 0.049% (annak hogy 2, 3, vagy tobb fogoly ennek elhanyagolhato toredeke), igy mar egy kb 95% valoszinuseggel kiszabadulnak :)
Cukor van? :D

Tsobi 11-21-2008 01:55

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 197281)
Akkor a helyes válasz legyen: 0. :D
Nincs benne egyetlen betű sem...

0 = nulla = 5 betű :cool:

Vityu írta jól :) 4 = négy = 4 betű

Remedy 11-21-2008 08:40

Quote:

Originally Posted by Chewbacca (Post 197338)
Volt az elobb egy meggondolatlan beirasom, aztan utana lattam csak nem olyan egyszeru az :o
Egy helyes megoldas viszont: foglyok kineveznek egy fonokot.
Fonok mikor setara kerul, meggyujta a kapcsolot, mikor pedig egy olyan fogoly megy setara aki meg nem latta egve a kapcsolot, leoltja.
Fonok mikor sorra kerul, ismet felgyujtja, ismetlodik 99szer. Mikor szazadjara is fel kene gyujtsa a kapcsolot, mar minden fogoly sorra kerult ('bejelentkezett').
Muxik, de nem tul hatekony..
Ha varnak pl: 300 napot, annak valoszinusege legyen egy fogoly aki meg nem kerult sorra kb 0.049% (annak hogy 2, 3, vagy tobb fogoly ennek elhanyagolhato toredeke), igy mar egy kb 95% valoszinuseggel kiszabadulnak :)
Cukor van? :D

Igen, ez jo megoldas, en is ezt talaltam ki. Marmint az elso, a masodik az nem jo. :) Senki nem szeretne meg kis valoszinuseggel sem meghalni 99 tarsaval egyutt, amikor van biztos ut a menekulesre :)

Ps: amugy nemtom hogy jott ki ez a %, de siman megeshet, hogy az orok olyan gonoszok, hogy az elso 150 napban ugyanazt az egy fogolyt hozzak ki setalni, mert az a kedvencuk... Es ez esetben mar nincs is igazad :)

rak_loo 11-21-2008 10:58

Két egér áll az esernyő alatt...Egyiknek a füle másiknak a farka lóg ki...Melyik ázik meg jobban?

All times are GMT +1. The time now is 11:46.